10/10
sarahangel 2012 ápr. 04. - 20:03:24 10/10 Előzmény Andy3
(10469/11749)
*** SPOILER TWD S1 és S2 ***

Köszi az infót! Tényleg, azt olvastam is anno, hogy az elsõ rész majdnem teljesen olyan, mint a képregényben (és sokan írták, hogy azok a részek/jelenetek voltak jók, amiket a képregénybõl vettek át). Egyébként nekem a pilot a kedvencem, az nagyon ütött, erõs bevezetés volt, és ha a többi rész nálam nem is übereli ezt, de szerencsére a folytatás is jónak mondható. Mikor Morgan feleségét mutatják, az is nagyon jó rész (összekötve azzal, mikor szerencsétlen 'biciklis lány' szenvedéseinek jólelkû hõsünk véget vet, az a kedvenc jelenetem). Amúgy a 'biciklis lányról' készült egy mini websorozat, az elõzményekrõl, de talán Te is láttad. ;)

Na igen, Merlérõl semmit nem tudunk azóta, hogy levágta a kezét és eltûnt. Lehet, hogy majd visszajön bosszút állni. :D

Herschel-féle famíliával nincs bajom, még talán maga Herschel volt a legszimpibb, de nem gondoltam volna, hogy egyikük hosszú távon fog maradni. :D

Lehet, hogy testrészek fognak hullani? ;)) Rémlik, hogy olvastam valami ilyesmit, de lehet, hogy nem erre gondoltál.

Szerintem sincs sok hibája a TWD-nek. Én egyébként ezelõtt nem hallottam a képregényrõl, a sorit Sarah miatt kezdtem el nézni, de szerencsére tetszik is! Remélem, megmarad ez a színvonal a következõ évadra is. Hát igen, nincs sok sorozat, ami képregény alapján készült, a Smallville ugrott be még nekem is.

*** SPOILER VÉGE ***

Amit kérdeztél Sarah-val és a lostos Sawyerrel kapcsolatban, az tényleg a Whisper c. film. A Lostban egyébként az egyik részben (azt hiszem, az 5. évadban) egy másik PB-s hölgy, Jodi Lyn O'Keefe (Gretchen) játszotta Sawyer szeretõjét, bár azt a részt még nem láttam. A szökés nekem is egyik kedvenc sorim, a Losttal meg úgy vagyok, hogy mikor a tv-ben ment, akkor nem néztem, aztán elkezdtem letölteni és tetszett is, de az elsõ évadot sem sikerült még végignéznem, pedig kíváncsi vagyok a többi részre is. Majd valamikor remélem, sorra kerül, de elõbb inkább az aktuális sorikat töltögetem és nézem, ilyen nekem most a TWD mellett a Ringer.
10/10
sarahangel 2012 ápr. 04. - 19:41:02 10/10
(10468/11749)
Mindenki passzol(t)? :D
Látom, azóta már meglett. ;)
Andy3 2012 ápr. 01. - 20:26:19
(10467/11749)
Az utolsó kérdésem törölve... azóta utánanéztem és szerintem a Whisper c. film lesz az :D
Andy3 2012 ápr. 01. - 20:08:08
(10466/11749)
SPOILER TWD!

Igen, természetesen azok! Gyakorlatilag az elsõ rész szinte a kr-bõl lett kiragadva, a legtöbb mozzanata stimmelt (annyi kis pluszt vettem észre, hogy Morgan feleségét mutatták zombiként itt, míg ott sosem). Mondjuk minden attól függ, hogy most ez a börtönös meg mint írtam, Woodbury-s szál meddig fog tartani. Mert ha a 3. végére lezavarják, akkor már talán a 4-ben esélyes a felbukkanásuk. Persze itt már semmit nem mondok biztosra Sophia óta :( xD Merle-t nagyon várom vissza, biztos érdekes lesz, bár szerintem akkor Rick, T-Dog és talán még Daryl is félhetne (hisz ha Merle fejével gondolkozunk: elõbbi megbilincselte, utóbbi elszórta a kulcsát és emiatt le kellett vágnia a kezét, míg a kis tesó azért elég hamar letett a keresésérõl, szóval tuti berágott rájuk :D). Még Michonne karakterére várok nagyon, hogy mutatják be... mondjuk õt nem hiszem, hogy elrontják! Az a két "házi-zombija" se semmi szál, azt hittem, nem így fog belépni, de nagyon örültem neki :D Amúgy a Hershel-féle famíliából kedvelsz valakit? Mert az egyikük a kr. szerint legalábbis fõszereplõvé fog elõlépni :P Az biztos, hogy a Kormányzó lesz a fõboss, ha már elõre ellõtték az alkotók, hogy csatlakozik a main cast-hoz, de várom már xD Mondjuk készülj, mert nagyon sok mocsokságot fog elkövetni. Sajnos még Rick se tud mindent megúszni, de errõl hallgatok még most... mindenesetre ha az alkotók meglépik, az ütni fog (persze negatív értelemben és itt most nem a Loriékkal történtekre gondolok, hanem magával Rick-kel lesz valami)! Egy szó mint száz, nagyon várós nekem a 3. évad már

Egyébként még annyit akartam, hogy a TWD azért is olyan kedves nekem és talán így jobban elnézem a hibáit (bár szerintem nincs sok!), mert ugyebár képregény-adaptáció, ráadásul sorozat! Megmondom õszintén, az egy kezemen meg tudnám számolni, hány olyan élõszereplõs sorit láttam, ami kr. alapján készült... ráadásul csak egy volt eddig, aminek nagy rajongója lettem, az pedig a Smallville. Ott is eltértek többször az eredetitõl, de mondjuk ott a lényeg úgy is az volt, hogy válik Clark-ból Superman Ami szerintem tökéletesen sikerült, a végére kerek egészet kaptunk!

Örülnék, ha minél többet látnánk Lorit, de én is inkább csak Sarah miatt... a Prison Break-ben imádtam *-* Ja és hadd kérdezzem meg: nem õ volt a Lost-ban Sawyer szeretõje, akit kijátszott?? Csak mert láttam itt képeken, ahogy együtt vannak és ez ugrott be... sajnos már rég láttam. Ezt a két sorit nagyon szerettem régebben, s bár sem a Lost utolsó két évada, sem A szökés utolsója nem tetszett, az összkép alapján így is mindkettõ megmaradt nálam "örök kedvenc" kategóriában^^
10/10
sarahangel 2012 ápr. 01. - 12:34:07 10/10
(10465/11749)
*** SPOILER TWD S2 ***

A kis manipulátor. :D
10/10
sarahangel 2012 ápr. 01. - 12:32:22 10/10
(10464/11749)
Jodinál mindjárt 8000 hsz. ;)
10/10
sarahangel 2012 ápr. 01. - 12:29:43 10/10
(10463/11749)
Sarah 2. és 3. napja Thaiföldön:

http://savethegooddr.livejournal.com/129479.html
10/10
sarahangel 2012 ápr. 01. - 12:28:20 10/10 Előzmény Andy3
(10462/11749)
*** SPOILER TWD S2 ÉS KÉPREGÉNY ***

Hát, így már nem fog kialakulni Dale és Andrea kapcsolata. ;) Bár nekem fura is lett volna, mert Dale-t inkább pótapa szerepben tudnám elképzelni. Kíváncsi vagyok, ki lesz most az ügyeletes rosszfiú Shane helyett, de lehet, hogy a Kormányzó, akit írtál. Az elején még ugye Daryl volt rosszfiú, és sokaknak nem tetszett, hogy pozitív irányba fordult, de nekem nem volt hiteltelen. Örülök, ha Merle visszatér, meg Morgan a fiával. Lori ügye... mikor volt az az autóbalesete, elõször azt hittem, azért találták ki, hogy elvetéljen, de szerencsére nem. Persze így meg semmi 'értelme' nem volt az egésznek. Én azért bízom benne, hogy marad még Lori, mert ha a karakter nem is a kedvencem, de Sarah-t szeretem. De tényleg nem tudhatjuk, mit hoznak ki ebbõl az írók, mert ahogy láthattuk, nem félnek változtatni a képregény sztoriján. Ja, szegény Sophia, az elég megrázó rész volt, mikor kijött a pajtából. Az még a legtöbb fikázó tetszését is elnyerte. ;)

Remélem is, hogy Rick jószívûségén nem fognak változtatni az írók, kell egy ilyen normális, pozitív karakter is a sok kiszámíthatatlan közé. ;) Fõleg, hogy Õ a fõhõs, így gondolom, az egyetlen szereplõ, akit nem mernek bántani az írók. Legalábbis remélem!

Morgan és a fia egyébként képregény-szereplõk, ha jól vettem ki a szavaidból?
Andy3 2012 márc. 30. - 16:30:37
(10461/11749)
Ja, elfelejtettem

SPOILER!

Morgan és a fia is fognak szerepelni újra, de szerintem majd csak a 4. évad környékén (remélem, lesz 4.!), ez a szál is érdekes lesz még és velük is történnek még dolgok...
Andy3 2012 márc. 30. - 15:52:15 Előzmény sarahangel
(10460/11749)
SPOILER TWD!

Na igen, annak a kettõnek a halála... amúgy érdekes, mert Dale-é túl korai volt (még lett volna szerepe), Shane-é pedig elég késõi (a kr-ben már a farm elõtt meghalt). Utóbbit egyáltalán nem sajnáltam, de elõbbit bírtam. Andrea is érdekes karakter... tény, hogy a sori eddig egy kevésbé szimpi oldalát mutatta; bízom benne, hogy idõvel megváltozik (mondjuk annyit megsúgok, lesz ideje rá bõven :D), én mondjuk szeretem. Amúgy gondolkodtam rajta, szerintem a 3. évad két szálon is fog futni, vagyis inkább úgy mondom, két fontos helyszínt ismerünk meg: az egyik ugyebár a börtön, ahol pár érdekes fazont ismerhetünk meg; míg a másik egy Woodbury nevû kisváros - ezt személy szerint jobban várom! Ugyanis ennél a szálnál elég sokkoló és izgalmas dolgok fognak történni, ráadásul Wb. lakossága... több mint érdekes lesz a kr. alapján, élükön a "Kormányzóval" (így becézik az emberei... csak annyit mondok, Shane elbújhatna mellette aljasságban :P). Egyébként õ biztos szereplõ már, valami David Morrissey játssza most a 3-ban, nem ismerem a fickót, de ha jól kapja el a szerepét... ütni fog, már most látom! :D Michonne (a kardos csaj) szintén jelentõs szerepet kap és olvastam, hogy a Merle-t alakító Michael Rooker nyilatkozta: visszatér a karaktere a 3-ba! Szóval lesznek itt szereplõk bõven, csak gyõzzünk válogatni. Lori ügye... nos, ezen is agyaltam. Szerintem a 3. évadot akár végig is játszhatná még (persze attól függ, az alkotók mennyire sietnek a sztorival)! Egyébként pedig nem biztos még, hogy az a sors vár rá meg a picire, mint a kr-ben... hisz lehet, hogy az alkotók teljesen mást hoznak ki majd a soriban ebbõl. Ezt Sophia "kinyíratása" óta így vélem, ott tudod, teljes nyugiban voltam, hisz a comic-ban máig él (végül is Carl kis "barátnõje" lett xD), mondom: "majd megtalálják késõbb"... aztán ahogy a pajtából kijött mint zombi, kb. hülyét kaptam :( Szerintem ezt azért lépték meg, ahogy Te is mondtad: bebizonyítani, hogy nem fogja mindenben követni az alapokat, így még az olyanok is mint én, akik ismerik a sztorit, szintén meg tudnak döbbenni! Visszatérve Lorira, Rick nyilván nagyon összetört a vele történtek miatt... figyelj, annyival tudlak megnyugtatni, hogy a karaktere a kr-ben kemény és határozott ugyan (szóval a soriban még így is el lett puhítva majdnem a 2. évad végéig^^), viszont jószívû maradt végig. Legalábbis a helyzethez képest szerintem igen emberségesen cselekedett mindig, bár arra készülj, hogy a 2. évad végi állapotánál jobb már aligha lesz, de rosszabb se kellene, hogy legyen! Fontosnak tartom, hogy õ megmaradjon inkább jónak, mert egyrészt a kedvencem (és nagyon nem bírnám elviselni, ha egy Shane2-t kapnánk!), másrészt mégis csak õ a fõhõs, így az alapvetõ jó tulajdonságoknak meg kellene maradniuk... T-Dogra kíváncsi leszek, kap-e több szerepet!

Szóval egy ütõs, izgalmas, néhol durva dolgokkal tarkított (bár nem tudom, mennyire mernek mindent áttenni a képernyõre az alkotók, pedig fontos lenne már a drámaiság szempontjából is meg végül is ez horror, tehát a kategória bõven elbírná) és drámai évadra számítok, remélem, minden a megfelelõ arányban lesz benne, amitõl kerek egészet kapunk :D
10/10
sarahangel 2012 márc. 29. - 19:46:53 10/10 Előzmény Andy3
(10459/11749)
*** SPOILER TWD S2 ÉS KÉPREGÉNY ***

Igen, ez zombis sorozatban nagyon jó, és én is örülök, hogy ez dráma is, és nem gagyi horror. Én egyébként még nem láttam végig az s2-t, a 10. részig jutottam, de nem bírtam megállni, és beleolvasgattam a kommentekbe, így aztán már tudok 1-2 dolgot. Annak a két karakternek a halálán nagyon meglepõdtem, azt hittem, tovább fogják húzni. A kardos csajra is kíváncsi vagyok, akirõl írtak. ;) Errõl a börtönös dologról már hallottam, biztos érdekes lesz. Ha Lori itt is megszüli a babát és ilyen tempóban haladnak (mert szerintem 1-1 évadban csak pár hét telik el), akkor Sarah-nak még van ideje. ;) Azt is olvastam, hogy Andrea a képregényben állítólag jófej, itt meg el van rontva. Rick-nél már akkor meglepõdtem, mikor a kocsmás jelenetnél lelõtte a tagokat. Remélem, megmarad a jófiú szerepe, amennyire ez lehetséges a körülményekhez képest.

A farmból már tényleg kicsit sok volt, bár én egy darabig elvoltam vele. Igen, olvastam a sorozatjunkie-n, hogy Daryl és Merle nem képregény-karakterek. Kíváncsi vagyok, Merlét visszahozzák-e, meg a fekete pasast a fiával. Lehet, azért is térnek el a képregénytõl, hogy azoknak is okozhassanak meglepetést, akik azt már ismerték. Azt is olvastam, hogy Sophia pl. a mai napig él a képregényben, nem úgy, mint a soriban. Ja igen, T-Dog, szegény elég felesleges szereplõ, nem adnak neki semmilyen értelmes szerepet. ;)

Én is várom az októbert, bár nekem még maradt 3 rész ebbõl az évadból. ;)
Andy3 2012 márc. 28. - 22:31:31
(10458/11749)
Szintén SPOILER-es lehet!

Na igen, a karakter-ábrázolás igen hiányos - még - és pl. olyan szereplõket is nagyon felhoztak fõszereplõnek, akik a képregényben csak nagyon kevés szerepet kaptak. Mondjuk én nagyon örülök, hogy van a sorozat, egyrészt a képregény-fanságom miatt (jó látni egy adaptációt számomra^^), másrészt pedig mert jó zombis sorozat azért nem nagyon van, ami ráadásul megfelelõen drámai is, nem csak horror! Szóval mindenképp végig fogom nézni, mert sok mindent tudok az elkövetkezõkrõl (ugyebár most az évadzáróban az a börtön-komplexum... hát elég érdekes lesz majd, illetve a kardos csaj a kis "zombi-állatkáival" szintén nagyon jó karakter lesz :P). Shane nagyon nem fog hiányozni, egyértelmûen magának kereste a bajt! Rick-bõl ha úgy nézzük, valóban gyilkos lett, de nagyon nem volt választása - ez tipikusan a "vagy én, vagy õ" helyzet volt, mert az a barom úgy se nyugodott volna soha. Lori és Carl... hát nem tudom, alapból szimpik lennének a színészek, de ugyebár a hozott karik miatt... igen, nagyjából ilyenek a képregényben is persze, csak azért számomra már idegesítõek^^" Amúgy amit felvetettél, hogy a sorozat nem teljesen követi a comic-ot... ez így van, illetve inkább úgy mondanám, hogy több mindent hozzátesz - vagy néhol elvesz. Konkrétan a Greene-farmon töltött gyakorlatilag teljes évad szerintem nagyrészt felesleges és kicsit már unalmas volt. Mondjuk Hershel és a két lánya - fõleg Maggie^^ - szimpatikus és jó, hogy úgymond csatlakoztak a csoporthoz, de nekem sok volt az az idõ, amit ott eltöltöttek. Továbbá nem tudom, tudsz-e róla, de Daryl és a bátyja, Merle nem képregény-karik, tehát az alkotók teljesen szabadon rendelkezhetnek velük, így még számomra is talány, mi lesz egyikkel - másikkal, ez jó dolog :D Valamint T-Dogról nem tudni még semmi konkrétat (a comic is hoz egy hasonlóan nagy, fekete pasast, de õ azért másmilyen és a neve is más, szóval nem tekintem az õ megfelelõjének) és szerencsétlennek elég kevés szerep jutott eddig, konkrétan az évadzáróban több mondata volt, mint az elõzõ 5 részben xD Ja és igaz: nem feltétlenül kell egyik-másik szereplõt "eltüntetni" akkor, mikor a képregényben meghalnak... szóval kíváncsi leszek, meg mernek-e a sorozat alkotói lépni majd egy fontos eseményt - és eléggé megrázót egyben.

Akárhogy lesz, már várom az októbert, hogy végre megtudjuk! :D
10/10
sarahangel 2012 márc. 28. - 19:49:31 10/10 Előzmény Andy3
(10457/11749)
*** SPOILER THE WALKING DEAD S2 ***

Hát igen, sokszor nem tudom eldönteni, melyik karakter valójában milyen ember is akar lenni. Lori pl. elvileg szerintem nem negatív szereplõ, de lehet, hogy a mostani szerepénél az is jobb lenne, ha gonosz lenne. Shane ugye elvileg negatív, de neki is voltak pozitív megmozdulásai, csak éppen õt sem tudom hova tenni (flasback-ben láthattuk, hogy anno tényleg nem akarta otthagyni Ricket a kórházban, máskor meg majdnem megölte az erdõben). Nekem is szimpi Rick, a kedvenc karakterem, csak azt sajnálom, hogy gyilkost csináltak belõle. A baj tényleg az, hogy a karakterek nincsenek rendesen felépítve. Ettõl eltekintve megértem, hogy magas a nézettség.

Úgy látom, Te ismered a képregényt, én csak kíváncsiságképpen néztem utána 1-2 dolognak, így pl. tudom, hogy mi lesz majd késõbb Lorival... de ugye a sori nem követi hûen a képregényt, így akármi megtörténhet. Egyébként hogy Sarah meddig marad, az szerintem attól is függ, hogy hány évad lesz még.
Andy3 2012 márc. 28. - 03:33:57
(10456/11749)
Hát a karakterekkel nekem is sok bajom van amúgy... (õszintén szólva Rick-en és Daryl-en kívül annyira senki nem szimpi, Shane-t egyenesen gyûlöltem^^" xD) Egyébként igen, Lori a képregényben is ilyen nagyjából, szóval Sarah jól hozza a szerepét :) Na de ha nem szúrják a 3. évadot, akkor jobb lesz - na és persze neki is meg lesz benne a maga szerepe, de nem akarom lespoilerezni :P
10/10
sarahangel 2012 márc. 27. - 18:54:16 10/10 Előzmény Andy3
(10455/11749)
Szia! Igen, ezzel én is így vagyok. A szökésben a kedvenc karakterem volt, a TWD-ben már kevésbé van jól megírva a karakter. A képregényt nem ismerem, de állítólag ott is idegesítõ Lori. Kár, pedig maga a sorozat szerintem jó - annak ellenére is, hogy a karaktereket sokszor nem tudom hova tenni (ebben az egy dologban igazat adok a sorozatot fikázóknak is).
Andy3 2012 márc. 25. - 23:14:23
(10454/11749)
A Szökésben nagyon szimpatikus volt, viszont a WD-ben... hát nem épp szeretem a karakterét^^" Na de rátudom, hogy csak szerepet játszik - hisz az általa alakított Lori Grimes a comic-ban is olyan nagyjából - és így elfogadom xD Összességében jó színésznõ, mégha keveset is látom szerepelni!
10/10
sarahangel 2012 márc. 25. - 12:46:41 10/10
(10453/11749)
A nagyon spoilereseket inkább kihagyom. ;)
10/10
sarahangel 2012 márc. 25. - 12:45:44 10/10
(10452/11749)
<- TWD episode stills
10/10
sarahangel 2012 márc. 25. - 12:43:45 10/10
(10451/11749)
Sorozatszereplõk (köztük Sarah) a spoiler szabályokról beszélnek (ez a téma pont a fórumra való):

http://savethegooddr.livejournal.com/128986.html#comments

A múltkori thaiföldi témához kapcsolódóan egy videó:

http://savethegooddr.livejournal.com/129238.html?mode=reply#add_comment
10/10
sarahangel 2012 márc. 25. - 12:38:27 10/10
(10450/11749)
Nem tudtam, hogy volt, de ezek szerint pont aktuálisak voltak a képek. ;)

Nekem sincs film+2 csatornám, és a 2 órát én sem vártam volna meg. ;)