10/10
YRedrockY máj. 30. 21:58:42 10/10
(35/35)
Magyar filmhez képest különösen jó de nemzetközi viszonylatban is. Szerintem teljesen jó film lett, a S.E.R.E.G -hez képest sokkal jobb.
6/10
lucashood82 máj. 25. 19:56:47 6/10
(34/35)
Jól van,becsületes munka.Kissé toborzó jellege van,de vállalható.Magyar Leopárdok mondjuk nem tudom mikor jártak Afganisztánban,de tényleg nem kötekszem.Simán jó és nincs elnyújtva indokolatlanul.
7/10
nefefe máj. 13. 16:18:46 7/10
(33/35)
Elég lassan indul be, kapkodnak az időben és helyszínekben – én meg kapkodtam a fejem, hogy éppen mi, mikor és hol is történik. Néha az volt az érzésem, hogy kissé idealizálva van az egész. Azt tudni lehet, hogy a magyar katonák – a közel húsz év alatt – főleg biztonsági feladatokat láttak el, bár később, a végén egyebeket is – pl. a filmben feldolgozott kimenekítési akciót. A film két harmada nekem elég unalmas volt, mozgalmasabb csak az utolsó fél óra volt. Persze értem, hogy a főakcó mellett meg kellett mutatni a hátteret is, az afgán nép helyzetét és szenvedéseit, a tálibok kegyetlenségét stb. Tényleg kommandós-szintű katonák voltak ott? Mert a végén nagyon úgy tűnt… Autentikus helyeken játszódik, a színészek jók voltak, nagyjából a rendezés is. Összességében elég jó színvonalú mozi, egyszer mindenképpen meg lehet nézni.
9/10
King Diamond máj. 01. 23:18:03 9/10
(32/35)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Előre leszögezem, hogy magába a film értékelésébe nem kívánom belevinni a politikát. Maga a film eléggé jó lett, utánaolvastam a történetnek, elolvastam egy-két kritikát - többek között a Portét is - és nagyrészt egyetértek a leírtakkal. Érdekes történet - az meg főleg, hogy a valóságban ez nem sokkal történt másként. A szereplők jók - Jászberényi Gábor nekem már a S.E.R.E.G. sorozatban is tetszett, illetve maga a sorozat is tetszett -, de a többi híresebb/ismertebb színészt is jó volt látni feltűnni. Szerintem a katonai, harci részekkel sem volt semmi baj, bizonyos jeleneteknél szinte tapintható volt a feszültség. Az orvosnő éjszakai kimenekítése bitang jól és látványosan meg volt csinálva - mint ahogy a Sereg sorozat utolsó epizódjában is a kimenekítés. Moziban szerettem volna megnézni, de végül maradt itthonra - azt sem bántam volna, ha moziban nézem.
Na jó, egy-két "egyéb" gondolat: Pálinkás Szilveszter hadnagy/százados szereplése, szakértői közreműködése minden elismerést megérdemel, az pedig, ahogy utána bántak vele, egészen undorító. Nem baj, most, így a kormányváltás után remélhetőleg nem szerel le sem ő, sem Szabó Bence. És erre írtam az elején, hogy a film értékelésénél teljes mértékben figyelmen kívül hagytam azt is, hogy mennyi közpénzből készült - akár ez, akár a Sereg sorozat, akár a Most vagy soha -, mert attól még tetszhet a végeredmény, hogy tudom, ki(k) készítették és nem fogom csak azért egyesezni meg minden szarnak elhordani - vagy meg sem nézni - a filmet, mert a készítője/készítői között azok vannak, akik - "Philips" például.
9/10
6/10
lucashood82 ápr. 25. 17:57:09 6/10 Előzmény aztaaa
(31/35)
Üdv 2026.04.26-án,felébredve a csipkerózsika álmodból,idióta fsz...
Kommentátor ápr. 21. 11:28:12
(30/35)
Elfelejtettem megnézni. Nem baj, a Megafilmes cuccokat fel szokták tenni a Netflixre. Majd megnézem ott.
7/10
Bogec82 ápr. 20. 13:58:59 7/10
(29/35)
Teljesen nézhető!
1/10
bsand ápr. 12. 10:06:42 1/10
(28/35)
nem bírtam végig nézni, sajnálom, dög unalom
kiskadar69 ápr. 08. 08:15:14 Előzmény ricsmond1981
(27/35)
2026 ápr.11-én 21:00-tól leadja a Duna Tv. Élő adás követése: www.mediaklikk.hu
tesz-vesz ápr. 03. 13:04:12
(26/35)
- mit kérsz karácsonyra kisfiam?
- hadd vigyem a Magyar Honvédséget Afrikába apa, na légyszi!
- jó, de vigyázz rá
- csak a felét veszítem el a katonáknak!
- üsse kő, na eredj kisfiam Afrikába a zöld kalapodban
tesz-vesz ápr. 03. 00:31:29
(25/35)
akkor Ruszin-Szendi és Sándor Tamás az akció tervezői, de tilos megemlíteni a nevüket ebben a filmben? Csodás!
tesz-vesz ápr. 02. 21:11:19 Előzmény aztaaa
(24/35)
Nézd, egy bizonyos szint legyen már az agyadban
az hogy bírál, nem jelenti azt hogy politikai babérokra tör. az 56-os forradalmárok se akartak miniszterelnökök lenni, te géniusz.

nem ő tette közhírré, úgy kérdezték az esetről, hazudjon netán a hazaáruló állampárt érdekében?
olyan mondatot le tudsz írni, aminek van értelme és érvényes? valós? reális?
próbáld meg!

ugye semmilyen fogalmad nincs a hadsereg meg az ország állapotáról, egy fikciós sorozatra 10-est adtál azért, miközben a sorozatod VALÓS katonai SZAKÉRTŐJÉRŐL meg hazudozol! nem szégyelled magad?

" A többi katonatiszt marad és el tudja fogadni a kormány honvédelmi téren történő erőfeszítéseit."

ő is marad, mert SENKINEK nem lehet leszerelni, te megafonos.

"A honvédségi munka nagy fegyelmet és önfeláldozást igényel, "

a pártközpontból írogatsz? akkor lengesd a fehér zászlót a megszálló csapatoknak is majd, ahogy orbán balázs. ja nem kell megszállni, elég megzsarolni 2009-ben egy pártelnököt.

"Pártok felett álló független elhatározást igényel a haza szolgálata. "

igen, ezért szólalt fel Szabó Bence rendőrszázados is mert nem akar pártállamot. tudod mi az az állampárt? tudod mi a banánköztársaság a kaszinó miniszterrel?
ricsmond1981 ápr. 01. 13:57:00
(23/35)
Online mikor lesz ?
1/10
ákos8222 jan. 04. 04:00:30 1/10
(22/35)
13 ezer 600 néző. kb ennyit is ér a film. 13.600 ember nézte meg. loool
3/10
ksvirág jan. 04. 03:45:11 3/10
(21/35)
Komolyan, majd 6 milliárdból?
Max pár száz milló ft,-ért teljesen egy ok! (jó) film., de 5,8 milliárdért ez rettenetesen gáz.
És 4milliárd a magyar emberek adójából. szörnyü, de ez igy csak mintha azért készült volna, hogy el lehessen lopni a pénz magy részét.
10/10
aztaaa 2025 dec. 27. - 20:56:50 10/10 Előzmény tesz-vesz
(20/35)
Ez a véleményt nem én írtam, de teljesen egyetértek vele, ezért bemásolom: "A honvédséget különböző okokból ott lehet hagyni. Az, hogy nem ért egyet a vezetéssel, azt jelzi előre, hogy politikai babérokra pályázik. Katonai pályájának megszüntetését kezdeményezhette volna csendben, mint ahogy az előtte eltávozók, akikről nem hallottunk semmit. Ő azonban szándékát közhírré tette, ezzel is jelezve, hogy a FIDESZ kormány politikájával nem ért egyet. A többi katonatiszt marad és el tudja fogadni a kormány honvédelmi téren történő erőfeszítéseit. Az ilyen nézeteltérések jobb ha előbb derülnek ki mint később. A honvédségi munka nagy fegyelmet és önfeláldozást igényel. A polititkai ambícióknak nem a honvédség a terepe. A politikából nincs visszaút a honvédség kötelékébe. Pártok felett álló független elhatározást igényel a haza szolgálata. Tisztelet az állhatatosoknak és a kitartóknak. A haza katonai szolgálata semmivel sem felcserélhető élmény." Ennyi.
10/10
aztaaa 2025 dec. 27. - 20:50:35 10/10
(19/35)
Nagyon jó!
Sz. Péter 2025 dec. 19. - 16:21:14 Előzmény vki69
(18/35)
Szerintem, a magyar hadsereg főparancsnokának elég sok köze van ahhoz, hogy a katonái mit csinálnak külföldön.
De most már roppant kíváncsi vagyok, hogy szerinted, kié volt - név szerint - a felelősség az alábbi szempontok szerint:
- operatív irányítás
- stratégiai vezetés
- politikai felelősség
7/10
vki69 2025 dec. 18. - 22:13:44 7/10 Előzmény Sz. Péter
(17/35)
tehát semmi köze hozzá.. mivel nem volt az operatív irányításban.. ja és a tisza sem plakátolja ezzel ki magát..
offtopic
tesz-vesz 2025 dec. 11. - 21:00:27 Előzmény számsor
(16/35)
ha megtanulnál olvasni, akkor látnád, hogy két különböző az a dupla.
56-ba se politizáltál volna? az ember azt gondolná, ha tetszett neked a sorozat akkor érdekel, hogy a VALÓ ÉLETBEN a sorozat VALÓDI katonai szakértőjével mi van. amúgy politizálás, ami szorosan kapcsolódik a sorozatodhoz?