1/10
bsand ápr. 12. 10:06:42 1/10
(28/28)
nem bírtam végig nézni, sajnálom, dög unalom
kiskadar69 ápr. 08. 08:15:14 Előzmény ricsmond1981
(27/28)
2026 ápr.11-én 21:00-tól leadja a Duna Tv. Élő adás követése: www.mediaklikk.hu
tesz-vesz ápr. 03. 13:04:12
(26/28)
- mit kérsz karácsonyra kisfiam?
- hadd vigyem a Magyar Honvédséget Afrikába apa, na légyszi!
- jó, de vigyázz rá
- csak a felét veszítem el a katonáknak!
- üsse kő, na eredj kisfiam Afrikába a zöld kalapodban
tesz-vesz ápr. 03. 00:31:29
(25/28)
akkor Ruszin-Szendi és Sándor Tamás az akció tervezői, de tilos megemlíteni a nevüket ebben a filmben? Csodás!
tesz-vesz ápr. 02. 21:11:19 Előzmény aztaaa
(24/28)
Nézd, egy bizonyos szint legyen már az agyadban
az hogy bírál, nem jelenti azt hogy politikai babérokra tör. az 56-os forradalmárok se akartak miniszterelnökök lenni, te géniusz.

nem ő tette közhírré, úgy kérdezték az esetről, hazudjon netán a hazaáruló állampárt érdekében?
olyan mondatot le tudsz írni, aminek van értelme és érvényes? valós? reális?
próbáld meg!

ugye semmilyen fogalmad nincs a hadsereg meg az ország állapotáról, egy fikciós sorozatra 10-est adtál azért, miközben a sorozatod VALÓS katonai SZAKÉRTŐJÉRŐL meg hazudozol! nem szégyelled magad?

" A többi katonatiszt marad és el tudja fogadni a kormány honvédelmi téren történő erőfeszítéseit."

ő is marad, mert SENKINEK nem lehet leszerelni, te megafonos.

"A honvédségi munka nagy fegyelmet és önfeláldozást igényel, "

a pártközpontból írogatsz? akkor lengesd a fehér zászlót a megszálló csapatoknak is majd, ahogy orbán balázs. ja nem kell megszállni, elég megzsarolni 2009-ben egy pártelnököt.

"Pártok felett álló független elhatározást igényel a haza szolgálata. "

igen, ezért szólalt fel Szabó Bence rendőrszázados is mert nem akar pártállamot. tudod mi az az állampárt? tudod mi a banánköztársaság a kaszinó miniszterrel?
ricsmond1981 ápr. 01. 13:57:00
(23/28)
Online mikor lesz ?
1/10
ákos8222 jan. 04. 04:00:30 1/10
(22/28)
13 ezer 600 néző. kb ennyit is ér a film. 13.600 ember nézte meg. loool
3/10
ksvirág jan. 04. 03:45:11 3/10
(21/28)
Komolyan, majd 6 milliárdból?
Max pár száz milló ft,-ért teljesen egy ok! (jó) film., de 5,8 milliárdért ez rettenetesen gáz.
És 4milliárd a magyar emberek adójából. szörnyü, de ez igy csak mintha azért készült volna, hogy el lehessen lopni a pénz magy részét.
10/10
aztaaa 2025 dec. 27. - 20:56:50 10/10 Előzmény tesz-vesz
(20/28)
Ez a véleményt nem én írtam, de teljesen egyetértek vele, ezért bemásolom: "A honvédséget különböző okokból ott lehet hagyni. Az, hogy nem ért egyet a vezetéssel, azt jelzi előre, hogy politikai babérokra pályázik. Katonai pályájának megszüntetését kezdeményezhette volna csendben, mint ahogy az előtte eltávozók, akikről nem hallottunk semmit. Ő azonban szándékát közhírré tette, ezzel is jelezve, hogy a FIDESZ kormány politikájával nem ért egyet. A többi katonatiszt marad és el tudja fogadni a kormány honvédelmi téren történő erőfeszítéseit. Az ilyen nézeteltérések jobb ha előbb derülnek ki mint később. A honvédségi munka nagy fegyelmet és önfeláldozást igényel. A polititkai ambícióknak nem a honvédség a terepe. A politikából nincs visszaút a honvédség kötelékébe. Pártok felett álló független elhatározást igényel a haza szolgálata. Tisztelet az állhatatosoknak és a kitartóknak. A haza katonai szolgálata semmivel sem felcserélhető élmény." Ennyi.
10/10
aztaaa 2025 dec. 27. - 20:50:35 10/10
(19/28)
Nagyon jó!
Sz. Péter 2025 dec. 19. - 16:21:14 Előzmény vki69
(18/28)
Szerintem, a magyar hadsereg főparancsnokának elég sok köze van ahhoz, hogy a katonái mit csinálnak külföldön.
De most már roppant kíváncsi vagyok, hogy szerinted, kié volt - név szerint - a felelősség az alábbi szempontok szerint:
- operatív irányítás
- stratégiai vezetés
- politikai felelősség
7/10
vki69 2025 dec. 18. - 22:13:44 7/10 Előzmény Sz. Péter
(17/28)
tehát semmi köze hozzá.. mivel nem volt az operatív irányításban.. ja és a tisza sem plakátolja ezzel ki magát..
offtopic
tesz-vesz 2025 dec. 11. - 21:00:27 Előzmény számsor
(16/28)
ha megtanulnál olvasni, akkor látnád, hogy két különböző az a dupla.
56-ba se politizáltál volna? az ember azt gondolná, ha tetszett neked a sorozat akkor érdekel, hogy a VALÓ ÉLETBEN a sorozat VALÓDI katonai szakértőjével mi van. amúgy politizálás, ami szorosan kapcsolódik a sorozatodhoz?
10/10
számsor 2025 dec. 10. - 22:07:10 10/10
(15/28)
Klassz lett tényleg, minden elismerésem!!! A színészek is nagyon jók, külön örültem, hogy Jászberényi Gábor kapott benne főszerepet, de egyszerűen pazar egy ilyen munkában is magyar arcokat látni, Borovics Tamás, Dietz Gusztáv, de mindenkinek gratuálok, és örülök, hogy ez a téma moziba került. Izgalmas és informatív ezt közelebbről látni.
10/10
számsor 2025 dec. 10. - 21:55:35 10/10 Előzmény tesz-vesz
(14/28)
Engem a film érdekel, és az szuper! Mindenkinek ajánlom, remek lett! Szerintem ne itt politizálj, ráadásul duplány nyomod, minek ?
tesz-vesz 2025 dec. 02. - 16:15:37
(13/28)
Pálinkás Szilveszter 2017-ben csatlakozott a Magyar Honvédséghez. Rohamlövészként és különleges műveleti katonaként Szolnokon szolgált, majd elvégezte a komoly presztízsű Brit Királyi Katonai Akadémiát (Sandhurst Royal Military Academy), ahol a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is tanult. Később az Egyesült Államokban katonai felderítőnek képezte tovább magát, majd itthon katonai szakreferensként került a Honvédelmi Minisztérium állományába, ahol a közvetlen parancsnoka Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter lett.

A nyárra elege lett ebből, és benyújtotta a leszerelési kérelmét, ezt azonban a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elutasították.

„Azért nyújtottam be a leszerelési kérelmet, mert nem értettem egyet a Honvédelmi Minisztérium vezetési szemléletével. Nem tudtam azonosulni azzal a szervezettel, amelynek az arca voltam”

– mondta akkor lapunknak a rohamlövész, aki az elmúlt években a honvédség toborzókampányának arca volt, és a Sárkányok Kabul felett forgatása előtt szerepelt és katonai szakértő volt a S.E.R.E.G. című sorozatban is. A Honvédelmi Minisztérium akkor úgy reagált, hogy a századost a vezérkari főnök, Böröndi Gábor „tatai hadműveleti tiszti beosztásba helyezte, megbízta egy fontos feladattal”, amelynek teljesítése után közös megegyezéssel leszerelhet.

A közel 5,8 milliárd forint költségvetésű Sárkányok Kabul felett című filmet nagyrészt közpénzből, az MTVA, a Nemzeti Filmintézet és a kormány támogatásaiból forgatták. Ahogy arról már korábban írtunk, a forgatáson eltűnt két szenzitív haditechnikai eszköz a honvédség újdörögdi bázisáról, és a Tapolcai Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt nyomoz. Lajos Tamás mindezt megpróbálta viccel elütni a hétfői sajtótájékoztatón, és azt mondta: akkor ad ennél pontosabb választ, ha a Telex válaszol az MTVA-nak arra kérdésére, hogy milyen külföldi támogatást kaptunk.

https://telex.hu/belfold/2025/11/21/sarkanyok-kabul-felett-katonai-szakerto-palinkas-szilveszter-szazados-honvedseg
tesz-vesz 2025 dec. 01. - 15:44:16
(12/28)
Bírálta a minisztert, szó nélkül lecserélték a Sárkányok Kabul felett katonai szakértőjét

Nem hívták meg a díszbemutatóra, és utólag gyakorlatilag megpróbálják kisatírozni a közpénzmilliárdokból készült Sárkányok Kabul felett című magyar filmből a forgatást katonai szakértőként és szereplőként is segítő Pálinkást Szilveszter századost. Májusban még ő beszélt a produkcióról a közmédiában, aztán egy pillanat alatt látványosan háttérbe szorították, miután a nyáron benyújtotta a leszerelési kérelmét, és augusztusban azt mondta lapunknak, hogy nem ért egyet a Honvédelmi Minisztérium vezetésével. A film producere szerint a kettő között nincs semmi összefüggés, a Honvédelmi Minisztérium tervezett kommunikációs váltásról írt a Telexnek.

„A szereplők kiválasztásában szerepet játszott a fizikai állóképesség, ehhez komoly segítséget nyújtott szakmai konzulensünk, Pálinkás Szilveszter főhadnagy” – mondta Lajos Tamás producer még májusban. Pálinkás akkor a honvédség toborzókampányának arca volt, aki a forgatás előtt kéthetes fizikai felkészítést tartott a színészeknek, de más fontos feladatai is voltak a produkcióban: konzulensként részt vett a forgatókönyvírásban és a jelenetek katonai kidolgozásában, emellett pedig színészként is megjelenik a filmben. A katonai szakértő szerepét kiemelték a filmmel kapcsolatos korábbi közleményekben, Pálinkás ebben a minőségében adta az interjúkat, és a tavaly szeptemberi sajtónyilvános forgatáson is ő nyilatkozhatott a sajtónak.

Nem hívták meg Pálinkást a film hétfői sajtóvetítésére sem, ami után rákérdeztünk a százados „eltűnésére”. Lajos Tamás producer szerint egyrészt „a népesség-nyilvántartóban kellene lenyomozni, hogy valóban eltűnt-e Pálinkás”, másrészt pedig a katonák azt csinálják, amire parancsot kapnak. „A katonák parancsot teljesítenek, ez egy ilyen furcsa szakma. Ahova vezénylik őket, oda mennek” – fogalmazott a producer, és arról beszélt, hogy legalább 15 szakértő segítette a filmet, ezek egyike volt csak Pálinkás.

A producer javaslatára megkérdeztük Pálinkást, aki – mint kiderült – szerencsére nem tűnt el teljesen. A százados lapunknak azt mondta, hogy Lajos Tamás állításával ellentétben nem katonai parancsra vett részt a forgatáson, hanem civil szerződéssel dolgozott a producer cégének, a Sárkányok Produkció Kft. megbízottjaként. Ez már csak azért is fontos, mert katonai minőségében nem nyújthatna katonai kiképzést a színészeknek, és katonai tanácsokat sem adhatott volna az alkotóknak.

„Nem szeretnék összefüggést feltételezni, de a leszerelési kérelmem benyújtása után a produkció nem keresett többet a filmmel kapcsolatban, és nem kaptam meghívást a díszbemutatóra sem”

– fogalmazott Pálinkás, aki a mai napig a hivatásos állomány tagja. A neve a stáblistán csak színészként jelent meg, katonai szakértőként nem tüntették fel az alkotók.

https://telex.hu/belfold/2025/11/21/sarkanyok-kabul-felett-katonai-szakerto-palinkas-szilveszter-szazados-honvedseg
8/10
Jutkec 2025 nov. 30. - 19:47:15 8/10
(11/28)
Szerintem jó a film. A látvány tökéletes! Van izgalom, feszültség és az emberi drámák is átjönnek. Az orvos csaj karaktere gyenge, storyja is erőltetett, de istenem! Az amerikai filmektől ezt már megszoktuk.
7/10
film_ez 2025 nov. 29. - 08:25:58 7/10
(10/28)
Nem volt vészes. Néha volt egy “Kisváros”-os feelingje :) De minősegben talán inkább a Hunyadi felé húz. A magyar orvos csaj karaktere..de talán főleg játéka nagyon idegesítő és gagyi volt. De egyszer meg lehetett nézni.
Kommentátor 2025 nov. 24. - 10:13:30 Előzmény jaromil
(9/28)
Nem, ez a Magyar Honvédség 2021-es Sámán Pajzs fedőnevű afganisztáni mentőakcióját dolgozza fel.