3/10
Kcico jan. 19. 16:25:33 3/10
(10/10)
Az ijesztő jeleneteknél sokkolóbb volt amikor a Barátok köztben Magdi anyus legurult a lépcsőn. És én nem tudom, ha illegális bevándorlót akarnak egy filmbe, ne egy tökéletes angolsággal beszélő színészt válasszanak, elég hiteltelen
4/10
Era1980 2022 okt. 19. - 21:21:05 4/10
(9/10)
Nem volt rossz,de jobb lett volna ha értem is. 😂
2/10
nagysanyi100 2022 szept. 19. - 19:52:54 2/10
(8/10)
Végtelenül rossz "alkotás"
6/10
danek87 2022 ápr. 24. - 09:36:14 6/10 Előzmény capt.nemo
(7/10)
"bevándorló és bevándorló között is van különbség"

Nem állítottam hogy nincs.

Amúgy nekem is egyszer nézhető de mai horrorviszonylatban simán hozott egy közepes szintet, ami a műfaj adta nem túl széles kreativítást és sekélyességet minősíti.
capt.nemo 2022 ápr. 24. - 03:43:21 Előzmény danek87
(6/10)
bevándorló és bevándorló között is van különbség, van aki dolgozni akar, és van aki nem csak hódítani és elnyomni, van akit kihasználnak és van aki a befogadókat használja ki és élősködik. ez a szerencsétlen csaj az előbbire példa, és talán épp ettől működött valamennyire az egész mozi, számkivetett illegal mivoltjában szánalmat ébresztett a nézőben és lehetett érte izgulni. amúgy a film tipikus egyszernézhetős, és akkor is szódával..
6/10
Ivy00 2022 ápr. 24. - 02:09:11 6/10
(5/10)
Szerintem egy hatost simán megér ez a film a mostani gyenge felhozatalból, mivel egy egészen nézhető horror. Tetszett a főszereplő karaktere, együtt lehetett érezni vele, s nem a hasonló filmekben sötétben botorkáló, passzívan sikoltozó áldozat szerepét osztották rá. A közepe-vége felé egész félelmetes is tud lenni ez a mozi, bár nem mondanám, hogy félnék utána a sötétben. A képi világ a műfajhoz illő, elég borongós és titokzatos hangulatot teremt. Némileg még meg is tudtak lepni a végkifejlettel, bár már voltak utalások rá a történet közben is.
SPOILER!
Miután viszonylag sűrűn mutogatják az áldozatok szellemeit, így azt gondoltam, hogy több, fontosabb szerepük lesz a történetben, nem csak annyi, hogy Ambarra ráhozzák időnként a frászt.
Számomra nem derült ki, hogy a lány valóban megölte az anyját, és emiatt van bűntudata, vagy ez csak egy rémálomkép volt, esetleg egy szimbólum, hogy le kell számolnia a félelmeivel. Ezt szerintem a néző fantáziájára bízták. Nem volt egyértelmű, ahogy a rokonának mentési kísérlete is nekem úgy tűnt, csak a lány fantáziájában történt meg, valójában a rokon halott volt már. Vagy talán az ő kísértete szabadította volna ki? Különben egyedüliként ő miért élte túl, őt miért nem ölte meg a szörny? Nekem a szörny kivitelezésével nem volt bajom, nem egy szokványos rém volt legalább.
A végkifejlett is nyitott, gondolhatjuk azt is, hogy végül is a lány is meghalt, ahogy arra a cím is utal (viszont akkor hogyan ölte meg a két pasit?) de ugyanúgy azt is, hogy a többszörös ritus, áldozat hatására valamiféle jutalomként gyógyult meg a lába, és így ott maradt szolgálni a szörnyet.
A felsoroltak miatt kissé kaotikusra sikerült a film vége, de még így is volt benne valami, ami miatt le tudott kötni.
6/10
danek87 2022 febr. 13. - 13:19:41 6/10
(4/10)
Tetszett a sötétebb tónusú képi világ és az is hogy a manapság aktuális bevándorlás témát is érinti.A főszereplő ugyanis egy bevándorló akinek egy idegen országban kell boldogulnia.Jobban rámentek erre a film első felében ,ha kicsit sekélyesen is de legalább a főkarakter bemutatására szenteltek időt.Az ezzel párhuzamosan zajló misztikum fokozatos kibontása szintén bejött, mivel csak sejteti a fenyegetés forrását.Ez szerencsére a végére összetettebbé válik,sajnos kissé túl is lett gondolva...Ahogy már előttem írták meg kellett volna maradni egy zsánervonalon.Van itt


SPOILER

Hentelés,megölt hotellakók szellemei,dark fantasy vonalon egy Lovecraft teremtményeire hasonlító szörny.Talán a kevesebb több lett volna.Viszont jó ötlet volt hogy valójában a csaj ölte meg az anyját ijedtében és így teljesen más kép alakult ki róla, illetve a vége,ami egyértelművé teszi hogy a lány folytatni fogja ezt a dolgot az áldozatokkal

SPOILER VÉGE


Összességében az atmoszféra és az alapötlet bejött de a zsánerek közti csapongás kissé túl lett tolva a végére,így nekem 5,5/10
5/10
rajdi 2021 okt. 06. - 19:44:29 5/10
(3/10)
Ezer ilyet láttunk már és még ezret fogunk is. Maga a műfaj sajátossága hogy nehéz kiemelkedőt találni, így ezért máshogy is kell hozzáállni mint egy tripla "A" filmhez. Kicsit dobott rajta a misztikus szál, illetve pár dolgot meg is magyarázott, de maradt a végén nyitva hagyott kérdés is, de azért nem fogok álmatlanul forgolódni éjjel. Megnéztem, köszönöm, jöhet a következő...
4/10
Sátánistapistaapápista 2021 szept. 30. - 00:58:17 4/10
(2/10)
Esetleg spoilert is tartalmazhat,kéretik vigyázni!
Nem egy túl erős alkotás és kissé összecsapottnak is éreztem,bár volt benne egy-két újszerű ötlet,de ez sem mentette meg a felejthető kategóriába való belecsúszástól.
Az első egyharmada a szokásos,dögunalmas,cseppet sem félelmetes klisék eldurrogtatására megy el,a középrésze egész élvezhető,mígnem a vége felé a beteg és aberrált kreténszörny feltünése számomra nem a horror csúcspontját hozta el,hanem a kínosan rossz CGI-n való szánakozó megdöbbenést.
Persze nem akarom leszólni a filmet,mert az érezhető kis költségvetés ellenére azért biztos igyekeztek ezt némi szinészi játékkal kompenzálni,mert nekem például az jött át,h szegény főhősnőnk való élete még és már önmagában sokkal rettenetesebb és rémálomszerűbb volt,mint a cselekmény kifejezett horror elemei.
Sajnáltam annak rendje s módja szerint,és mégsem tudtam a kellő pillanatban együttérezni vele,ami gyaníthatóan az alkotás hibája.
10/10
Premierfilmes1980 2021 szept. 29. - 16:32:47 10/10
(1/10)