Téma: Sherlock

10/10
Christine1 2013 márc. 06. - 22:35:25 10/10
(352/9892)
A választ én sem tudom, de az biztos, hogy én is imádom azt az inget, s igen, azt is, ahogy feszül rajta.:D
Tényleg, ezt láttátok már:

http://puffcinq.blog.hu/2012/11/21/udvozlunk_a_blog_hu-n_6129

Csak az a baj vele, hogy már megint kedvem lett Sherlockot nézni!:D
10/10
Démétér456 2013 márc. 06. - 21:09:29 10/10
(351/9892)
Õszintén: fogalmam sincs. Bár a lila ing ritka jó választás volt :) Nem a mérete, a színe.
10/10
Démétér456 2013 márc. 06. - 12:48:54 10/10
(350/9892)
Én is épp így és ezeket tudom :) Martin Freeman ezen kívül teljesen képben van a tumblr reakciókról, ami igen szórakoztató tõle, de közel sem biztos, hogy azért, mert személyesen figyeli. Viszont küldözgeti az infókat Cumberbatch-nek. A BBC ügyesen használja a rajongókat, ezért el tudom képzelni, hogy a következõ évadban lesz egy pár apró utalás nekik (nekünk?). Gatiss-t pedig érdemes követni twitteren - már ha twitterezik az ember, nyilván :) - mert édes egy figura.
10/10
bruderlein 2013 márc. 06. - 11:30:33 10/10
(349/9892)
twitterrel kapcsolatban: Mark Gatiss, Ian Hollard Sue Vertue, Paul McGuigan fent vannak, es tenyleg ok irjak. Steve Moffat kb fel evvel ez elottig fent volt, de o torolte magat. elmeletileg fent van Martin Freeman felesege (elettarsa) de egy ideje o sem irt semmit. Se Benedict se Martin nincsenek fent. A creative team-bol fent vannak nehanyan, illetve amit erdemees kovetni az a Sherlockology es a Cumberbatchweb, ha hasznos infokat akarsz a sorozatrol vagy Benedictrol :)
10/10
Démétér456 2013 márc. 05. - 21:27:37 10/10
(348/9892)
Mark Gatiss szintén izgatott: felrakott egy fotót a 221B Baker Streetrõl, hogy "na vajon ki költözik vissza", és átállította a twitter profilját is Sherlock-osra :)
10/10
galen 2013 márc. 05. - 13:24:30 10/10
(347/9892)
na, ezen kidõltem.... :) egyébként már láttam egy foton, hogy Benedict megint fekete... ami ugye azt jelentheti hogy....SHERLOCK!!!!!!!!!!!!! készül
10/10
Démétér456 2013 márc. 04. - 14:20:42 10/10
(346/9892)
Martin Freeman írta a már fogalmam sincs, hova, hogy két héten belül kezdenek forgatni. Halleluja.
10/10
bruderlein 2013 márc. 01. - 21:36:10 10/10
(345/9892)
Szerintem a reszletesen vegig fognak menni rajta, h mi miert es hogyan tortent, a kislany sikitasatol kezdve a Barts-rol valo leugrasig... szoval no para.. mar csak nehany honap es megtudjuk...

Andrew8, igen, Mark Gatiss meleg. Es akkor mi van? Ennek semmi koze nincs a sorozathoz, ez az o maganugye (egyebkent annyi koze megis van a sorozathoz, h egyebkent a ferje is jatszik a 2. evad 3. reszben :) )
10/10
Christine1 2013 márc. 01. - 16:41:52 10/10
(344/9892)
Köszi, akkor nagyjából jól emlékeztem.:) Szerintem ennél jobban sajnos nem fogják megmagyarázni a sikítást. De legalább hamarosan már tényleg elkezdik forgatni a 3. évadot, hiszen március van.:)
10/10
Christine1 2013 febr. 28. - 17:08:16 10/10
(343/9892)
Nem értem, miért kérdés az, hogy miért sikított a kislány? Már régen láttam a részt, de ha jól emlékszem, éppen Sherlock maga mondja, hogy biztosan az õ fényképét mutogatták a kislánynak az emberrablók. Hiszen Moriarty mindent pontosan megtervezett, hogy Sherlockot teljesen megsemmisítse.

Igen, Andrew8, Mark Gatiss meleg, és ez miért is baj? Errõl egyébként senki még csak említést sem tesz a sorozatban. A sorozatban Mycorft Holmes jelenik meg, az egy dolog, hogy Mark Gatiss játssza õt, zseniálisan.
10/10
Démétér456 2013 febr. 28. - 11:56:23 10/10
(342/9892)
Nem állítólag, de tényleg nem hozta ezt be a sorozatba. Csak úgy játszik (szerintem remekül), meg ír, nemi identitásától teljesen függetlenül.

Én is remélem, kiderül az is: miért sikított a kislány... Nyilván ki tudok találni ötleteket, de azok csak ötletek maradnak, pedig jó lenne tudni azt is. Azt hiszem, túl sokat várok a harmadik évadtól :) És minél többet kell várnom, annál több lesz.
Andrew8 2013 febr. 28. - 11:04:27
(341/9892)
Azt tudtátok, hogy Mark Gatiss nem csak forgatókönyvírója hanem egyik szereplõje is a sorozatnak. (Mycroft Holmes méghozzá) No s állítólag meleg is. Miért kell mindig ezt belehozni a sorozatokba.

A 3. évad 1. részben biztos kiderül hogyan sikerült Holmes-nak a dolgot így megoldani. Anyukám egy kabát elmélettel állt elõ, hogy ráterítették valakire, s emiatt úgy tûnt amiatt ha értitek. :)
10/10
Desire_ 2013 febr. 28. - 02:54:44 10/10
(340/9892)
zseniális sorozat...felirattal és szinkronnal is remek, kivételesen nem tolták el a szinkront...akik meg fanyalognak hogy nem tudják megnézni mert késön van, google elég sok találatot kidob ahol online nézhetö bármikor, letölteni sem kell...használni is kéne a netet, nem csak nézni
fergusson3 2013 febr. 27. - 23:54:38
(339/9892)
Nagyon jó volt a befejezõ rész, csak sajnos nem kaptam magyarázatot arra többek között, hogy a kislány mért kezdett el sikoltozni, amikor Sherlock bement a szobába. Ezt azért elmagyarázhatták volna a végén, a gyengébb nézõk kedvéért:)
portponthinnye 2013 febr. 27. - 23:27:46
(338/9892)
Spoiler lehet, de mivel nincs még kész a 3. évad, nem is biztos, hogy az - Sherlock "halála":
Nem véletlenül kéri meg a hullaházi csajt. Jó eséllyel õ keríti a Sherlock hullát, már csak az a kérdés, hogy hogyan történt. Na, de ez kiderül...
Ireth 2013 febr. 22. - 14:13:58
(337/9892)
BBC Entertainment kezdte vetíteni januárban, s akkora hír volt, hogy még a Metropolban is írtak róla Benedict fotójával :)
Az elsõ rész megnézése után már függõvé váltam, rettenetesen jó Benedict alakítása SH figurájába. Remek hangulatú, kiváló humorú, kiemelkedõen jó sorozat!!!!
Ez manapság ritka, amikor ömlenek a tv-csatornákon válogatás nélkül mindenféle sorozatok.
Lement az elsõ évad, s azóta semmi.
A Viasat szinkronos verzióját nem akartam megnézni, mert igenis hiányzik az eredeti hang, s ez a szinkron nem lett a legjobb. A másik, hogy írtó bosszantó a sok reklám a film közben, s term. így méghosszabb az eredetileg másfél órás film, amit este fél 10-kor kezdenek el játszani, éjfélkor meg ismételni...hát aki dolgozó ember, azt maximum álmondhat róla, hogy a reklámon kívül találkozik a filmmel :)...
Nem tudom, hogy itthon a 2. évadot miért nem adták még ki dvd-n?

A 1. évad 1-3. része erõsebb a 2. résznél :), a 2. évad elsõ része impulzív, huh de jó volt!

Sátán kutyájának a feldolgozásával kapcsolatban pedig a véleményem, hogy valóban az egyik leghíresebb, legjelentõsebb SH story, így pont ezért gondolom, hogy igenis megérdemelte, hogy ebbe a sorozatba bekerüljön.

Jeremy Brett kiváló alakításával vetekszik Cumberbatch játéka!!!!
10/10
Démétér456 2013 febr. 21. - 08:09:13 10/10
(336/9892)
Borzasztóan kíváncsi vagyok, mit tud kezdeni Moffat és Gatiss a harmadik évaddal. A legszolidabb hozzáállás szerint is volt bõven idejük kidolgozni a megfelelõ hangvételt és újra kimunkálni a történeteket, jeleneteket, karaktereket. Nem is árt, mert Moriarty hiányozni fog, Reichenbach után pedig érthetõvé kell tenni a visszatérést mind logikailag, mind érzelmileg, mégsem viheti el az epizód nagy részét, hiszen azért ez végül is egy krimi, sõt: procedurális, valamilyen mértékben. Bízom bennük, részint mert szerettem nagyon az eredeti elképzelést, részint pedig mert mind a négy embert (Gatiss, Moffat, Cumberbatch és Freeman) nagyon tehetségesnek tartom.
9/10
-greghouse- 2013 febr. 21. - 00:48:35 9/10
(335/9892)
Az Elementary-ról már ott írtam, de itt is leírom "megszólíttatás jogán", hogy azon kívül, hogy Sherlock Holmesnek hívják a fõhõst és Dr. Watson-nak a sidekick-jét, az ég egy adta világon semmi köze SH-hoz.
..Mondhatnám, (nem én találtam ki, olvastam, mert szoktam ilyen hülyeséget csinálni), hogy "Sir Arthur Conan Doyle úgy forog a sírjában, hogy áramot lehetne vele fejleszteni."
..Nem rossz az Elementary, de nem is jó. A CSI-ok dömpingjében (ott is van rangsor, nyilván mindenki magának rangsorol, én ha nézem már csak Mac-et, a New York-it nézem, azt is csak 2010-ig, míg Melina Kanakaredes volt Sinise társa, és esetleg még Miamiban Horatiot. Eredetileg ez is, nyilván ismered, Las Vegasból indult, aztán gyenge próbálkozások L.A.-ben, meg talán csajoknál elmegy a NCSI vagy mi, de az igazi ami bejött az a New York.)

...Az Elementary pedig kb. olyan nekem, mintha a sok CSI közt látnék mondjuk egy Las Vegas-i változatot, ami létezik, csak nem érdekel.
....Kell egy okos, excentrikus, zseniális nyomozó? akkor alapból Columbo.
....Kell egy olyan, aki mellett egy csaj is van? akkor Monk.
Kell egy idióta nyomozó páros....számtalan van, Halálos fegyver és társai.

De az Elementary a legrosszabb bûnt követi el, amit egy forgatókönyvíró (magam is voltam hasonló helyzetben, noha koránt sem ilyen magaslaton) elkövethet: olcsó utánzat. És itt a hangsúly nem az utánzaton van, hanem azon: OLCSÓ.

A CSI a Las Vegas-i epizódokból indult, kisérletképpen. Kipróbáltak a producerek több változatot, több producerrel, több helyszínnel, és New York jött be legjobban. (Azt most inkább ne feszegessük, hogy Gary Sinese kezdettõl fogva producer, és õ mondja meg ki mikor mit játszon..)

...Az Elementary színtelen. Ma láttam egy részt, komolyan mondom, egy Rex felügyelõ izgalmasabb, pedig azt nagyon ritkán láttam.

...A pilot-hoz meg kell nyerni egy nagy nevet. DE. ez nem garancia a továbbélésre. Lásd, Hazudj ha tudsz (Lie to me, Tim Roth), vagy akár a kõkemény Shark (Törvényszéki ragadozó, James Woods, pedig ott Woods amellett, hogy A kategóriás színész, Jeri Ryan A kategóriás nõ, "túl európai" volt a producerek szerint. Bántotta az amerikai igazságszolgáltatást. Más nyelvek szerint James Woods nem vállalta tovább (miért is, A kategoriás színész, mellesleg a világ jelenleg legjobbnak tartott egyetemén, az MIT-n doktorált, és ellentétben a sztárolt Sharon Stone-nal, Woods-nak tényleg van doktori diplomája, igaz, elméleti fizikából és politika tudományból, de van),

.....Egy jó producer megszagolja, kibõl lehet sztár. (Picit, nagyon picit, tapasztalat is.)
Matthew Perry a jóbarátok (Friends) sztárja volt, mikor már annyira sikeres volt a sorozat, hogy egyedi szerzõdések mentek. Perry volt az egyetlen, akinek megengedte a producer, hogy bevonjon mást (Bruce Willist) a forgatásba. tekintsünk el attól, hogy ez milyen körülmények közt történt.

...Perry egy potenciális sztár. A mai napig nem bizonyította (...khm..filmes körökben..khm..) hogy az is marad. Bruce Willis nagyon jótékony ember, akárki akármit hisz róla. Õ ajánlotta be Perryt.

...Mindez azért érdekes, vissza a topic-hoz, hogy nem mindegy, hogy kezdi az ember.
Ha Dundikaként, vagy vévé béciként kezded, halott vagy.

Másrészt viszont .... és ezt mindenki tudja, csak nem mondja.. - igenis létezik szereposztó dívány.

Két év múlva a mostani Budapest éjjel nappal "sztárjairól" (mert akkor így fogják hívni õket) írják majd, hogy összejött vévé x-szel, nem tudja eltartani a családját, gyereke van Pavarottitól (nem tudja, hogy meghalt), Jimmy eltitkolt unokahuga, Delhus Gjon bátyjának unokatestvére, tyúkszem nõtt a lábujján, gyereket vár vévé akárkitõl aki eredetileg buzi, de kiderült, hogy börtönben volt és mégsem, kicsaltak tõle hatmillió forintot ádáz szlovákok akik azt igérték fellépése lesz Bukarestben...stb., stb.

És ez még csak a kezdet.
9/10
-greghouse- 2013 febr. 21. - 00:06:58 9/10
(334/9892)
Valami ilyesmit akartam én is írni, de egyrészt nem így tudtam fogalmazni, másrészt óvatos voltam, mert noha szerettem a sorozat indulásakor az új felfogást, egyre kevesebbnek találom az eredetiséget benne, egyre inkább Sherlock jellemének "l'art pour l'art" játékának tûnik az egész.
...a Sátán kutyáját én, ha ennek a sorozatnak lettem volna a producere, vagy egyáltalán nem vettem volna be, vagy egy teljesen önálló, MOZIfilmet csináltam volna belõle. Annyira egyedi, hogy ezt benyomni egy sorozatba, teljesen értékét veszti szerintem. Amellett, dramaturgiailag is sokkal kevésbé õrzi meg Sir Conan Doyle világát, ahol a ködös misztikumhoz egyszerûen KELL a tizenkilencedik század vége, és valahogy hiteltelen, a sorból kilóg a 21. századi megoldás (nem spoiler eddig, remélem), és nem is olyan izgalmas.
..Összességében, nagyon jó ötlet volt az egész, a 21. századba helyezni és mégis Sh.H szociopata személyiségét visszaadni, csak az a gond, hogy ez már egyre kevésbé Sh.H, egyre inkább elmegy egy 21. szd.-i kommersz krimisorozat irányába, hiszen nem egyet láttunk már ahol excentrikus nyomozó egy naiv, félig ostoba sidekick-kel zseniálisan meglát dolgokat, legutóbb pont az amerikaiak Monk-ja is ilyen.
..Tehát stílusában az elsõ néhány epizód valóban új és élvezetes, de folyamatában elszürkül, közönséges krimi sorozattá váli, ahogy megszokjuk Sh.H. figuráját.
...És egy picit kegyeletsértés a világirodalom egyik legnagyobb krimijét egy sorozat egyetlen (nem is túl jól tálalt) epizódjaként elõadni.
10/10
Démétér456 2013 febr. 20. - 23:43:08 10/10
(333/9892)
Akármilyen nagy rajongó vagyok - márpedig az vagyok - igazad van. Az elsõ évad második részét sem érzem annyira jónak, mint a többi epizódot, egyébként. A Hounds of Baskerville is gyengébb. Néhány jó jelenettõl eltekintve, ami inkább a szereplõk viszonyát árnyalja, és kevésbé az adott krimit, amiért sajnos kár.
Az Elementary - szerintem - másik kategória. Abban a kategóriában érdemes értékelni. Ahogy egy sört nem hasonlítok össze egy whiskey-vel, körülbelül. (Sajnos én az Elementaryt a saját kategóriájában is szörnyen unom, de hát ez szubjektív.)