Téma: Shindisi

4/10
Attila Gacsályi jan. 16. 17:31:51 4/10
(5/5)
Én is csak grúz hazafiaknak ajánlanám.
Limpopo2000 jan. 16. 04:10:14 Előzmény Egy igaz ember
(4/5)
Oroszország segített nekik eldönteni mit is érezzenek. Dél-Oszétia valóban Oroszbarát volt szinte mindig és nagyrészt Oszétok lakták/lakják tehát népszavazás után valószínű, hogy elszakadást választottak volna azonban Abházia gyakorlatilag sosem volt Abház többségű terület. A Szovjetunió felbomlásakor a lakosság negyede! volt csak Abház. És egyébként nem biztos hogy az a 25% Abház mind Oroszország része akart volna lenni, minthogy attól, hogy valaki katalán nem feltétlen akar független Katalóniát.
Egyébként a Kaukázusban a legnehezebb etnikai határokat húzni akkora átfedések vannak a lakosságban.
Önrendelkezésről meg csak annyit, hogy érdekes módon ezek a szakadárok mind Oroszbarát területeken jönnek létre: (Dnyeszter Menti Köztársaság, Donbassz, Abházia, Dél-Oszétia), bezzeg Csecsenföld, akik 200 éve függetlenedni akarnak akár háború árán is a mai napik Oroszország részei.
Egy igaz ember jan. 13. 22:25:42 Előzmény Drizari
(3/5)
Grúzia? Abházia és Dél-Oszétia lakói nem érzik magukat Grúziához tartozóknak. Tudod, a népeknek valahol van önrendelkezési joga.
6/10
sexykex jan. 11. 10:50:54 6/10
(2/5)
A fülszöveg olyan erősen spoileres, hogy aki elolvassa, az már mindent tud a filmről. Engem a hatvanas évek közepén, végén vetített orosz filmekre emlékeztetett azzal a különbséggel, hogy most a grúzok voltak a hős szovjetek és az orosz katonák a mocskos hódítók. Mit láttam?

Szegénységet. Részeges bunkót, akiből hős lesz, aki egy balesetben elveszített anya helyett próbálja életben tartani a gyerekét és a sebesült grúz katonákat, majd váratlanul meghal. Egy beteg nőt, akiről nem értem honnan tudja mindenki első látásra, hogy ő szalézi. Orosz tisztet, aki úgy képzeli el a segítségnyújtást, hogy kiirtja a másképp gondolkozókat és a szovjet birodalom helyébe lépő orosz birodalomról áradozik. Egy tutyimutyi falusit, aki kellőképpen bátor és okos, hogy életeket mentsen, noha nem úgy néz ki. Papokat, akik nemcsak keresztények, de grúzok is. Háborút, ahol egyszerű döntések születnek és nincs kegyelem. Plusz néhány szokásos butaságot: az oroszok elvisznek mindent, de azért tele az asztal az esküvőn, stb.


Szóval értem én, hogy ez egy himnusz a hazaszeretetről, az emberségről és a bátorságról, de attól még lassú és gyakran unalmas. A Németországban élő Dito Tsintsadze még a klasszikusoktól tanult és szerintem őket utánozza. Ha grúz lennék isteníteném és tízest adnék, így viszont nem volt lényegesen izgalmasabb, mint a grúz ábécé a film elején és végén.
10/10
Drizari jan. 09. 21:47:47 10/10
(1/5)
Grúzia 20 százalékát az oroszok ma is megszállva tartják.