10/10
Blasius Biagio febr. 14. 04:34:49 10/10
(1/1)
Négyhetente jelentkezik egy rövid műsorral, ennél a magyar vitorlázás sokkal többet érdemelne, mert egy gyakorlatilag bárki által elérhető -akinek pl. van okos telefonja ő biztosan megengedhet saját vitorlás sporteszközt- csodálatos sport. Használtan 1 - 3 százezer Ft egy már rekreációs és szabadidősport célra megfelelő öregebb jolle, azaz uszonyos kishajó (a kisebbekre vizsga sem kell). És itt a Balaton, a sok ingyen rendelkezésre álló sójával. A Svert Kupán pl. gyakorlatilag bárki benevezhet és elindulhat minimális tapasztalattal. Sőt, ahol van egy pár százszor pár száz méteres tó, ami kb. van 1 m mély, már van olyan széles körben elérhető hajó, amivel el lehet kezdeni tanulni, akár önállóan is.

Sport, mozgás, közösség, folyamatos tanulás. Ezeken kívül rengeteg pozitív hatása van, tartást ad, önállóságra nevel, boldoggá tesz, új célok elé állít, gondolkodásra ösztönöz.

Arról nem is beszélve, hogy kiváló sportolóink vannak, többszörös olimpikonok, világbajnokok, Európa nagy tavain a legnagyobb versenyeken győztes vitorlázók, Földkerülő skipperek... Elkél a szurkolás!

Jó szelet mindenkinek!