Skipper magazin

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető sportműsor, 25 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
fourdogs 2020 jún. 03. - 23:52:42 Előzmény Blasius Biagio
Köszönöm a helyesbítést, valóban nem vagyok naprakész a RH osztályból (és általában a vitorlázásból). MD-éktől - talán méltatlanul - már csak a vb-ket jegyzem meg, ezért is írtam azt, amit.
Sajnos ahhoz sokfelé vagyok elkötelezve, hogy lejárjak egy megfelelő tóra a magam élvezetére, és ha választanom lehet, inkább a könnyebb (ritkább) halmazállapotban élvezkedem, amikor lehetőségem (és időm) van.
10/10
offtopic
Blasius Biagio 2020 máj. 10. - 23:53:04 10/10 Előzmény fourdogs
Szia! Akkor igazad volt, tényleg (mármint a pontozás). Én azt írnám, hogy akinek gyerekkorában megfordultak a fejében vitorláshajók és a vitorlázás -akár olvasmány, akár film, akár sport élmény, vagy más okán-, az mindenképpen próbálja ki a svertes jolle vitorlázást először. A Balatonon a D-i part tele van ingyen sójákkal. De Északon, akár Csopakon is rögtön tudnék mondani jó helyet, ahol ingyen be lehet menni -ingyen parkolva-, pedig én idegen vagyok a Balaton környékén. Magyarország adottságaihoz mérten szerintem jelenleg nagyon kevesen űzik a jolle-dingi vitorlázást. És ebből kifolyóan az élsportolók ténylegesen vitorlázó szurkolói köre relatíve kis létszámú. A jolle vitorlázásnak van egy olyan szintje, ami ugyanott említhető, mint a kerékpározás. Veszel egy a pénztárcádnak megfelelő értékű sporteszközt -van olyan használt jolle, ami egy új kerékpár árából megvan- és elindulsz vele. Jó dolog az, ha valaki meg tud élni a vitorlázásból és becsülendő, mert amire ide elér, már sokat beletett ebbe a sportba. Ugyanakkor autodidakta módon is el lehet nagyon gyorsan jutni egy már élvezetes szintre. Ezért téves sztereotípia az, hogy a vitorlázás drága, "elérhetetlen" és kizárólagosan különféle vizsgákhoz kötött (másik rossz sztereotípia, miszerint a nemzetközi vitorlásversenyek "unalmasak", mert "lassúak" és "követhetetlenek"). Főleg az általános és középiskolásokhoz nem jut el véleményem szerint napjainkban az elérhető és megfizethető szabadidősport vitorlázás híre. Ezen változtatni kellene, mert a magyar vitorlás élsport, csak akkor maradhat a jelenlegi magas szinten, ha egy széles, egyenletes élekor eloszlású, értő szurkolói tábor kialakul (ez fontos lenne TV közvetítés, ill szponzori szemszögből is). ui. :Én a 13 szoros VB győztes és most már a Balatonon EB győztes FD párosunkat nem ismerem személyesen. Nem igaz, hogy "a Balatonon sosem nyertek". Tavaly nyerték meg itthon az EB-t!
offtopic
fourdogs 2020 ápr. 16. - 20:48:52 Előzmény Blasius Biagio
Biztos élvezetes dolog lehet, volt gimn. osztálytársaim közül 3-an is vitorláznak (egyikük ebből él: az Adrián meg a Fk. tengeren bérfuvaros idényben), de még nem tettem eleget az ajánlásaiknak, hogy menjek velük. Viszont rendszeresen drukkolok a M-D párosnak az újabb vb győzelemért (most 13-nál tartanak). D. A.-t ismerem, rövid ideig egy cégnél voltunk, ám ami különös, hogy a Balatonon sosem nyertek.
Ja, és nem pontoztam.
10/10
Blasius Biagio 2020 febr. 14. - 04:34:49 10/10
Négyhetente jelentkezik egy rövid műsorral, ennél a magyar vitorlázás sokkal többet érdemelne, mert egy gyakorlatilag bárki által elérhető -akinek pl. van okos telefonja ő biztosan megengedhet saját vitorlás sporteszközt- csodálatos sport. Használtan 1 - 3 százezer Ft egy már rekreációs és szabadidősport célra megfelelő öregebb jolle, azaz uszonyos kishajó (a kisebbekre vizsga sem kell). És itt a Balaton, a sok ingyen rendelkezésre álló sójával. A Svert Kupán pl. gyakorlatilag bárki benevezhet és elindulhat minimális tapasztalattal. Sőt, ahol van egy pár százszor pár száz méteres tó, ami kb. van 1 m mély, már van olyan széles körben elérhető hajó, amivel el lehet kezdeni tanulni, akár önállóan is.

Sport, mozgás, közösség, folyamatos tanulás. Ezeken kívül rengeteg pozitív hatása van, tartást ad, önállóságra nevel, boldoggá tesz, új célok elé állít, gondolkodásra ösztönöz.

Arról nem is beszélve, hogy kiváló sportolóink vannak, többszörös olimpikonok, világbajnokok, Európa nagy tavain a legnagyobb versenyeken győztes vitorlázók, Földkerülő skipperek... Elkél a szurkolás!

Jó szelet mindenkinek!