*Bátorszív* 2007 okt. 21. - 18:40:49
(6/166)
(Jó ötlet...Veszek is gyorsan (M)magamnak egy interaktív telepatikus szemüveget (Szõke kapitány'tól :) ) mielõtt legközelebb megnéznék egy filmet...! :D:D XD )
...Persze természetesen értem Én, hogy mire céloztál, és merem remélni, hogy más is.,
Erre mondtam épp nem is olyan régen, hogy egy igazán jó esztétának tudni kell egyszerre használni, és egyúttal elkülöníteni a szubjektív, és az objektív látásmódját, (viszonyulását), illetve az adott mû megítélésénél félre tenni minden egyéb pre-oppozíciót... ( Ezt a differenciált véleményformálást viszont a jónéptõl, - az átlag nézõtõl, vagy olvasótól - ne várjuk el feltétlenül.,(!)
Dorkateo 2007 okt. 21. - 00:26:12
(5/166)
Szerintem az a jó a mûvészetben, hogy sokféle. Sokféle ember sokféle módon mutat meg valamit az élet egy szeletkéjérõl. Aztán mindenki döntse el, hogyan hatott ez rá.

A fiatalabb nemzedéknek talán kevés a cselekmény, de ki mondta, hogy egy filmben a legfontosabb a történet!
A festményekben, van aki a realisztikusat szereti -olyan mintha élne!- van, aki az impresszionistát, mert inkább érzéseket kelt benne, mint pontosan ábrázol.
Nekem a Sörgyári capriccio egy impresszionista festmény. Lágy színekbõl finoman adagolva valami tûnékeny szépség áll össze. Sokszor láttam már, mégis alig emlékszem a történetre, annál inkább a hangulatára.
Persze van film amit én is a történetéért szeretek.

Ne keverjük már össze a dolgokat, az adaptáció egy(több) ember elgondolása az eredeti mûrõl, ami vagy bejön nekem, vagy nem. Vagy csak részben tetszik, esetleg szerintem semmi köze az eredetihez és mégis tetszik. Merjünk már másként is látni, ne csak mindig a saját szemünkkel...
*Bátorszív* 2007 okt. 20. - 21:46:36
(4/166)
De jó, hogy ezt valaki leírta helyettem...! Már csak azért is mert (É)én - ex. ad habitus - jóval mennydörgõsebbre vettem volna a kis nebuló letromfolását...,(!)
...Úgyhogy tisztelettel köszönöm Önnek ezt a feddõ hozzászólást...! ;):)
seressandor 2007 okt. 20. - 18:06:08
(3/166)
Menzel a közép-európai filmmûvészet egyik legnagyobb alakja, nem iparosmester. Hülyeségeket ne írjunk, kérem szépen!
Akkor már inkabb "Vásároljon mosómedvét!"
(Ahelyett, hogy TV-zne...)
:)
jongo 2007 jún. 23. - 10:42:17
(2/166)
Nem tudom megítélni, jó film-e... Ha elõbb olvasod a könyvet, valószínûleg utána másként nézed a filmet. Szerintem -a rendezõ érdemeit nem lekicsinyellve - Hrabalt olvasva sokkal többet "látsz" a világból, a korból, az emberekbõl, mint a filemes adaptációkat nézve. Ha olvasod, véletlen sincs olyan érzésed, hogy ez egy kissé bugyuta történet... Bár szerintem ez szinte minden jó könyvre igaz, véleményem szerint igazán jó írásokat vétek filmre vinni.
bogi101 2007 jún. 10. - 20:42:29
(1/166)
Sörjampecek, akik amikor kihozták az elsõ kört annyira szerették a sört, hogy a habját az arcukra meg a hajukra kenték:) ez azt hiszem a Gyöngéd barbárokban volt, Hrabal nagyon jókat írt...