1/10
Bodellger 2016 jan. 03. - 21:52:23 1/10
(1394/2754)
Abszolút egyetértek veled. Maga az erõ válik hiteltelenné Rey és Ren által. Az az igazság, ha ilyen történetre vágyom, akkor megnézem tényleg a 4. részt, mert az minden szempontból jobb film.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 21:37:42 2/10
(1393/2754)
Értem.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 21:36:04 2/10
(1392/2754)
Ott a pont! Ha az imdb oldalán még nem adtad le az egy pontot, akkor tedd meg légyszíves! Ha megtetted, akkor a kérésem tárgytalan.
1/10
maxhell 2016 jan. 03. - 21:28:36 1/10
(1391/2754)
Zavart érzek az erõben, és nem kicsit.
A korábban kivesézett hibák tömkelegét nem ismétlem meg, azokat mindenki láthatta a filmben, de az alábbi gondolatok még nagyon bennem vannak a filmmel kapcsolatban.
A legnagyobb baj a filmmel számomra, hogy hiteltelen. Hiteltelen az, hogy szinte minden ugyanúgy történjen egy generációval késõbb, mint az eredeti történetben, szinte teljesen ugyanúgy, és csak a szereplõk mások. Ilyen nincs. Hiteltelen és hihetetlen, még egy mesétõl is, még egy sci-fi-tõl is, még egy fikciótól is, és innentõl kezdve agyon van csapva az egész, legalábbis számomra.
Az érdekes az, hogy a legtöbb dicsérõ kritikában is megjelennek a teljesen jogos észrevételek a hibákkal és hiányosságokkal kapcsolatban, csak az ilyen véleményeket megfogalmazók ezeken egész egyszerûen átsiklanak, nem érzik hibáknak, egész egyszerûen nem foglalkoznak velük és nem kezelik súlyuknak megfelelõen, hanem kisebbítik, elmismásolják azokat.
Azt kérdezném azoktól, akiknek ez a film tetszett és meg vannak vele elégedve, hogy ha ezentúl ugyanilyen részeket kapnának, tehát mindent a korábbi részekbõl másolnának egy az egyben, semmi újat nem mutatnának a jövõbeni filmek, akkor is ez lenne a véleményük errõl a filmrõl, és azokról is majdan, hogy milyen jók és tökéletesek?!
Úgy gondolom, hogy ebben a filmben mindenbõl a rosszat, a legrosszabbat sikerült az elõzményekbõl átemelni, s ez lett az eredmény. Szerintem ez a film nem hozza a mai kor filmtechnikai színvonalát. Azért ennyire nem kellett volna lecsupaszítani a látványt. Azért a technikai lehetõségekkel lehet és kellett is volna élni, jól használni. Tényleg kihalt ez az egész univerzum, tényleg nem érzékelni a hatalmasságát, tényleg egy színházi színpadon el lehetett volna játszani ezt egy színdarabként ezzel a pár szereplõvel. Nem volt meg a hangulata a filmnek.
A sztori egy az egyben történõ másolása egyszerûen nonszensz, kritikán aluli.
Az elvárásokról. Többen túlzónak találják. Naná. 30 évet vártam erre a folytatásra, naná, hogy nagyok az elvárások, én nézõ vagyok az a dolgom, hogy kib...t k..va nagy elvárásaim legyenek, a készítõknek meg az, hogy ennek amennyire csak lehet megfeleljenek. Nem majd az innentõl számított sokadik részben akarom átélni a sw hangulatát, és izgalmas, érdekes, megható, lebilincselõ történeteket kapni, hanem itt és most, azáldóját neki! :) Ebbõl semmi nem valósult meg.
Ráadásul viszont elõre ezt sugallták, hogy ez a rész ilyen lesz, s ez konkrétan baromira rossz érzés, úgyhogy én úgy érzem, hogy ezzel a filmmel, átvertek, becsaptak, és egy mozijegy erejéig megkárosítottak. Igen. Bármilyen furcsa. Egy agymosás szintû propaganda elõzte meg a filmet, hogy milyen jó lesz, hogy folytatás lesz, mondom folytatás és nem újrafeldolgozás. Döbbenet.
Nem egy trélert akartam látni, egy felvezetést, egy se füle se farka hulladékot, egy rossz ismétlést, nem. Egy jó sw filmet, a hangulatával, a zenéjével, mindennel együtt azt, a folytatást! Egy filmek, még ha több részesre is tervezik, önállóan is kell legyen története, lehetõleg egyedi..., el kellene jutni A-ból B-be, valami lezárásnak is kellene lennie, és nem csak kérdéseket felvetni. Mondjuk.
Egy 2 órás filmben miért nem lehetett a fõbb szereplõknek legalább 5-5 percben valami flashback-ben bemutatni a hátterét, hogy honnan jönnek, mi vezérli és motiválja õket? Például.
Miért nem tartja be a film a korábban saját maga által kialakított szabályait, törvényszerûségeit, keretrendszerét? Ezáltal hiteltelenné válik az egész.
Egy folytatást nem lehet az elõzmény részek nélkül értékelni, az egészet kell nézni, és ha ezekhez képest 180 fokos fordulat van, az rossz érzés. Baromira.
Trehány munka, férc mû, rózsaszín hangulatú, szemérmetlen plágium. Folytatás helyett, átveréses, lelketlen pénzlehúzás.
1/10
offtopic
cellasto 2016 jan. 03. - 21:21:41 1/10
(1390/2754)
te mindenkibe belekötsz b+?
1/10
Torolt Felhasználo 2016 jan. 03. - 21:14:38 1/10
(1389/2754)
Mind ismerjük a port "moderátorait" (= minihitlerek).

Ahelyett hogy offolsz, talán mondhatnál valamit a filmrõl is. De ne annyit hogy "de az jó, és mindenki troll aki szerint nem", mert azt már unjuk.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 20:54:31 2/10
(1388/2754)
A filmkészítés is olyan, mint a konyhamûvészet. Van egy alap, aszerint kezdesz neki az egésznek, ahhoz adod a hozzávalókat. (Hús, zöldség, fûszer, stb.)
Tegyük fel, hogy egy jó pörköltre vágyunk.

A jó pörkölt egyszerû, viszont nem mindegy, mit milyen sorrendben adsz hozzá, meddig és hogyan fõzöd, milyen fûszert raksz hozzá.
Na már most... Ha a star wars egy jó pöri, akkor nem rakunk bele tárkonyt, vagy kurkumát... Olyat, ami nem illik bele, amitõl nem lesz jó az íze. Itt ez történt. Kevés a bors, sok a fokhagyma, és megégett a pirospaprika, plusz még beleb***nak olyan fûszereket, ami nem illik bele.

Pedig még a legjobb, legbonyolultabbnak tûnõ ételek is elkészíthetõk jól, ha ismered az alapot, mert rengeteg ételnek, ugyan az az alapja...
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 20:35:56 2/10
(1387/2754)
Így van. Máshol már írtam errõl. Amikor én gyerek voltam, 6-8 éves, nem értettem a star warst. Viszont minél többször láttam, és minél idõsebb lettem, annál inkább kezdtem megérteni a bölcsességeit, és ez volt a star wars igazi ereje és varázsa. A mostani filmet sem értik a 6-8 évesek, viszont nem is fogják érteni, mert egyszerûen nincs mit érteni rajta.
1/10
Torolt Felhasználo 2016 jan. 03. - 20:32:41 1/10
(1386/2754)
"Végülis nagyon zavaró dolgokat nem tapasztaltam." - Nem? Mi viszont számtalant.

Kénytelen leszek hosszan kivesézni (illusztrációkkal) mi nem tetszik. Mert ez a film semmilyen korosztálynak nem ajánlható, annyi súlyos probléma van vele.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 20:31:47 2/10
(1385/2754)
Sajna, ez a helyzet. Én próbáltam, viszont kíméletesebben, már nem tudtam érzékeltetni. De amúgy köszönöm!
2/10
jani-wan 2016 jan. 03. - 20:29:06 2/10
(1384/2754)
Talán tedd hozzá azt is, hogy szerinted mi az amit a 12 éven felülieknek nézniük kellene, mert ez így roppant kevés.
2/10
jani-wan 2016 jan. 03. - 20:26:25 2/10
(1383/2754)
Ez tetszik. Jó a hasonlat.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 20:23:25 2/10
(1382/2754)
Az összes marvel is errõl szól. Sõt. Rengeteg fantasynek, kalandfilmnek, sci-finek az alapja is ilyen.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 20:17:32 2/10
(1381/2754)
Megették a star warsos heppi mílt, amibe bele****tak a készítõi. Érzik is, hogy fura az íze, ezért zavarban vannak és bizonytalanul próbálják a jó ízeket felfedezni, de a sz*r íz, attól még sz*r íz...
gyereamozibabe 2016 jan. 03. - 20:12:07
(1380/2754)
Véleményem a Star Wars-ról: ha egyet láttál, mindet láttad. Magányos hõs, felfedezik, rabságba esik, kiszabadul, csatajelenet. De 12 éven aluliaknak bátran ajánlom. Végülis nagyon zavaró dolgokat nem tapasztaltam. Volt egy-két életidegen szinkronhang. És a poénkodást sem értettem, bár sokszor mûködik. A látványtól nem voltam hasraesve. (csak a lány szeme miatt tetszett a képi világ). Más: Leia hercegnõ és Luke öregen jobban néz ki. A gyerekek viszont élvezték. (11 és 9 éves)
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 20:11:31 2/10
(1379/2754)
Az elõzõ neked ment.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 20:10:37 2/10
(1378/2754)
??!!!
1/10
Torolt Felhasználo 2016 jan. 03. - 19:54:54 1/10
(1377/2754)
Tehát a retro-csóka NEM írt ide, a portra semmit. Tehát irreleváns, mert elsõsorban az volt a kérdés, itt, a porton írt-e vki véleményt.
Tehát bizonyított hogy trollkodsz.

De lássuk azért a videot:
- CGI vs rendes díszlet - kérem, eztsenki nem vitatta. EZEN a téren okés minden.
- "Bait hihetetlen jól megtervezett figurája"? A droidocska egy FIFA-promó. Az alakja nincs megtervezve, rárakták R2 fejét egy focilabdára...
- "a karakterek rendben vannak"? Mármint hol? A hasznavehetetlen gonoszakakik nem cisnálnak semmit, a síró-pityogó komolyanvehetetlen Ren, a Deus Ex Machina Rey, vagy a takarító szles rohamosztagos pacifista szles hõsies gyáva szles hõsies Finn? A túl sokáig szereplõ 4-6-filmekbõl áthozott Han aki félredobott minden jellemfejlõdést, vagy a 4-6-bõól áthozott Luke aki félredobott minden jellemfejlõdést, vagy a 4-6-ból áthozott Leia aki félredobott minden jellemfejlõdést?
- Han és a fia közti karakterdráma? Wut?
- Értem én mi volt a SZÁNDÉK Ren karakterénél, de egyszerûencsávókám nem is látta a filmet ha olyanokat mond hogy "teljesen jól kidolgozott".
- miféle "instabil kritályból készített kard"-ról hadovál? Ilyena filmben nem volt. Expanded Universe - nem érdekel.
- mondom hogy nem látta a filmet. Ha Ren apja kivégzésével Legerõsebb Gonoszá vált, akkor hogy gyõzi le két amatõr?
- Rey nem "misztikus". Rey Deus Ex Machina. Ég és föld a különbség.
- mûködött a nosztalgia? Ez így bemondva "érdekes", csak nem vélemény. Objektíve nézve nem szabadna hogy mûködjön.
- hogy neki nincs probléma a karaktereknél az nekem nem számít, mert nekem van. Nem cáfolja az én erõs érveimet. Legfeljebb negligálja. De én akkor meg arconköpöm.
- Han haláls már ezerszer leírtuk hogy pocsék volt, nem jó, Luke tekintetében meg a "mit akarsz azzal a fénykarddal kislány, meg akarsz halni?" érzés tükrözõdött, ha egyáltalán bármi.

- A film üres és tartalmatlan : EGYETÉRTÜNK. Emiatt pedig gyünnek azok a mínuszpontok.
- "Ahova pedig a Birodalom elfejlõdött, az a LEGKÍNOSABB": megint egyetértünk. Megint legalább egy mínuszpont. Ez már legalább 6 mínuszpont így.
- ostoba sci-fielemek: na tessék, újabb mínuszpont.
- ha hozzávesszük, hogy a Harmadik Halálcsillag a film teljes második felét kiteszi, akkor megint ott vagyunk hogy nem tetszhetett ez a film még retrosnak sem. Ha a film fele = 9-es terv a világûrbõl (l. link), akkor ott nagyon maximum az 5/10. Alapnak. És ebbõl még lejön a 0 történetért, a tudománytalanságért és a Birodalom állapotáért, aminél tarthat úgy maximum 3.5 pontnál 10-bõl. Az meg nem egy jó film.
Persze a "jó"-nak értékelt elemek is csakm int állítás szerepelnek, nem mint vélemény.
További 0.5-1 pont veszteség a zene hiánya miatt.

Ami után jó ha 3/10-nél áll meg. Megértem én hogy a csatorna szponzort talált, de én meg nem arra figyeltem hogy azt hajtogatja "remek film", hanem arra amit MOND. Aszerint meg vacak film.
Szvsz pedig nem is film.
2/10
jani-wan 2016 jan. 03. - 19:53:08 2/10
(1376/2754)
Amit le is leírtam, úgyhogy értelmetlenül erõlködsz.
Ettõl függetlenül, mióta egyértelmû hogy a Disney csak pénzszerzés miatt csinált kánont, így az NEM ÉRDEKEL! Elvágták maguk alatt a fát a Csillagok Háborúja rajongók szemében.
Amit a Disney csinál vagy csinált a Star Wars-szal, innentõl nálam nem számít. És nem érdekel ha te ahhoz ragaszkodsz mit valami szent grálhoz.

Nem terjeszt az ki semmit. Yoda nem hazudott semmit! Nem is mondott semmit! És semmi esetre sem kellene egybõl általánosítani hogy "a Jedik", azért mert egyikük hazudott, ráadásul jó szándékból, és nem rosszindulatból ahogy ezt te beállítottad.
2/10
MattColors 2016 jan. 03. - 19:23:49 2/10
(1375/2754)
Ennyi.