10/10
alex4427 2008 aug. 19. - 23:12:05 10/10
(8/48)
Máig a legjobb film '56-ról!
perry 2008 aug. 19. - 21:27:37 Előzmény x-tro
(7/48)
Tudod, ez a könnyebbik út amit seressandor úr választ.
x-tro 2008 jan. 04. - 19:48:22 Előzmény seressandor
(6/48)
Seressandor, te egyáltalán láttad ezt a filmet, hogy erre az "értelmes" kijelentésre ragadtattad magad? Vagy szerinted, a Ryan közlegény etc. a Pearl Harbour kopintása, amit azonban a Berlin elestérõl nyúltak? Mert ez jön le abból, amit írtál.

A Megáll az idõ és Szamárköhögés egyaránt az ötvenes évekkel foglalkozik, mint ahogy az elébb említett filmek a második világháborúval. Ettõl függetlenül viszont az égadta világon semmi közük nincs egymáshoz. A Megáll az idõ ráadásul egy jóval nagyobb intervallumot ölel át, míg a Szamárköhögés pár hetet, '56 októberét-novemberét. Képi, dramaturgiai-cselekményszervezési és más mûvészi eszközeiben is lényeges különbözõségek tapasztalhatók e két filmben, arról nem is szólva, hogy Gárdos elvtárs éppúgy jó elvtárs volt 1986-ban, mint Gothár elvtárs volt 1983-ban. Akkoriban rossz elvtársak nehezen csinálhattak filmet, és ha mégis, abban biztosan nem lehetett szó '56-ról. Értelemszerûen '56-ról csak jó elvtársak beszélhettek, kezdetben burkoltan, de '86-ban már ilyen nyíltan, mint Gárdos a Szamárköhögésben. Nincs azonban a filmben semmi nemzetieskedõ pátosz és álforradalmi hevület, mint azt ma divat elõvezetni prosztó körökben, ellenben szelíd humánum és történelmi hitel annál inkább. Ezt tessék észrevenni, és ne "elvtársozni".
3/10
seressandor 2007 nov. 10. - 22:46:34 3/10
(5/48)
Ez a film a Megáll az idõ gyenge plágiuma. Kár volt megcsinálni elvtársak...
Dorkateo 2007 nov. 04. - 10:25:40
(4/48)
Az én szüleim mélyen hallgattak 56-ról. Ez volt az elsõ film, amit ezzel kapcsolatban láttam, még kamaszként. Jó, hogy ezzel kezdõdött az ismerkedés...

Akkor úgy tûnt nem túl komoly alkotás, de mégis megértetett velem sok mindent. Önkéntelenül is ehhez mértem, hasonlítottam a késõbbi ismereteket.
A kislányt sosem felejtem el, ahogy kiabál a zászlót lengetve :)
8/10
Semprini 2007 nov. 03. - 14:51:34 8/10
(3/48)
Nekem nagyon tetszett ez a film, talán nem túlzás, hogy a '80-as évek egyik legjobb magyar filmje. Most már DVD-n is hozzáférhetõ.
Nagyon jók a színészek, a gyerekszereplõkre mindig rácsodálkozom, a történet keserédes, de nem nélkülözi sem a humort, sem a torokszorító, drámai pillanatokat. És a zenéje is nagyon tetszik (elsõsorban a lassú zongoratémára gondolok).
perry 2007 nov. 03. - 08:36:12 Előzmény StJust
(2/48)
Mondhatom , hogy 5-6 éves voltam a ma már forradalom (:))idején.Nekem csak az jött le az egészbõl, hogy jó volt az ágyon ugrálni, és nem szóltak ránk. Aztán játszani és nem kellett lefeküdni, vagy mikor vége volt töltényhüvelyeket szedni és versenyezni kinek van több.
StJust 2007 jún. 15. - 01:28:21
(1/48)
Naaagyon nagy,érdekes szemszögbõl mutatja be a forradalmat,elég jó színészek segítségével.(Fõleg Hernádi "domborít"nagyot.Na és a zene sem utolsó."Rááááákosi Mááátyás elvtárs,pajtás"!
Kötelezõõõõõõõõõõõõ!!!