Téma: Szégyen

SandCreek 2013 dec. 07. - 00:44:21 Előzmény SandCreek
(2/2)
Ajánlom a filmhez ezt az interjút Jessica Haines-szel: http://vimeo.com/65172166
SandCreek 2013 dec. 02. - 13:34:29
(1/2)
Átlagnézõnek, az élet apró-cseprõ dolgaival elfoglalt embernek nem ajánlható. Olyan kérdéseket feszeget, sõt meghökkentõ válaszokat is kínál a film, amelyek nem illenek bele a mai emberek gondolkodásmódjába.
Példabeszéd értékû alkotás, mely megmutatja, hogy a minket ért igazságtalanságon érzett felháborodás semmit nem ér, ha nem vagyunk képesek a másokat ért hasonló avagy sokkal súlyosabb sérelmeket átérezni. Az elmúlt kb ötszáz év történelme során nemcsak fehér emberek szenvedtek, hanem elképesztõ méretû kizsákmányolás és elnyomás áldozatai lettek milliók Afrikában és a két Amerikában.
A film különleges alakja egy dél-afrikai fehér nõ, aki megtapasztalja az élet legszörnyûbb megpróbáltatásait, nem kér és nem kap elégtételt, glóriát sem kell a feje köré vonni, megmutatja a helyes utat, amit az apja, vagy bárki más, végigjárhat. Elégtételt, igazságszolgáltatást netán bosszút elvárók lehet hogy csalódni fognak, mivel ebben a filmben az egyetlen járható utat mutatják meg. Egymás mellett is lehet élni, a következõ generációkra kell bízni, hogy próbálják meg minél jobban megvalósítani azt.
Érdemes ezeken elgondolkodni.




és A lettek

hétköznapi emberek

nehéz döntések minden ismert tényezõjét mérlegelni