offtopic
umma 2012 aug. 13. - 21:55:16
(9/9)
Hát igen, erre gondoltam... hogy itt ezer éve mindig elgáncsoltak mindenkit, aki jót akart, aki jót tett, aki önzetlen volt, aki másoknak adott. Mindegy, hogy hívták a rendszert, kik voltak az urak, a lényeg, hogy a hatalom megfojtotta, lehúzta, akadályozta, tönkretette, legyilkolta azokat, akik jóra törekedtek. És aztán a népbe rúgtak, azt ócsárolták és szapulták a saját bûneik miatt. Plohn József nagyszerû és nagylelkû ember volt, nem seftelt, nem bizniszelt, nem a maga hasznával törõdött, hanem az egyszerû, tanyasi emberek életét örökítette meg, hogy megmaradjon az utókornak. Mégis élõsködéssel vádolták azok, akik maguk voltak élõsködõk... :(
Néha jó lenne sírni, de mégis, reménykedem abban, hogy egyszer mindenki igazságosan megkapja a bérét mindazért, amit tett, akár jót, akár rosszat. És remélem, hogy Plohn József jutalma sem marad el.
adamnagysweetmovie 2012 aug. 13. - 21:30:40
(8/9)
És az utolsó hosszú bekezdés valóban nagyon szomorú, jól jellemzi a Horthy-féle úri Magyarországot.
Ez lenne a minta????
adamnagysweetmovie 2012 aug. 13. - 21:24:56
(7/9)
Kösz, érdekes volt.
Elég sok szállal kötõdöm Vásárhelyhez, és közel áll hozzám a szociofotó.
offtopic
umma 2012 aug. 13. - 20:40:13
(6/9)
Adam, ezt olvasd el, érdekelni fog - megható, felemelõ, és egyben rettenetesen szomorú történet http://magyarmuzeum.org/plohn-jozsef/
adamnagysweetmovie 2012 aug. 13. - 20:36:31
(5/9)
Díjazták kulturális kategóriában (az igen beteg elnevezésû) Kamera Korrektúra (retus?) fesztiválon (fülkeforr elõtti Kamera Hungária).
adamnagysweetmovie 2011 okt. 01. - 10:30:07 Előzmény perry
(4/9)
"Régen nincs független filmmûvészet" - Ezt vitatnám, az Urániában bemutatott, a szocializmus és a rendszerváltás óta eltelt idõszakot egyoldalúan bemutató dokumentumfilmnek álcázott publicisztikákon kívül nagyon is volt független magyar filmmûvészet, 2010-ig. Most agónia van, de ahogy Jancsó mondta, most adott egy társadalmi berendezkedés, amelynek igazságtalanságaival, manipulációival, autokratizmusával szemben végre határozottan ki lehet állni. Hát tessék, és ne csak a filmeseknek.
perry 2011 szept. 30. - 08:29:59
(3/9)
Bizonyára túlzok ha azt mondom, hogy a Magyar Film és a Magyar Fotó áldozata lett a politikai szerkezeti átalakításnak.
Egy olyan országban ahol emberek skizoid módon "lövészárkokba" ássák be magukat és már régen nincs független filmmûvészet, ott ahol a dokumentum filmek már dobozban sincsenek, mivel ez a mûfaj lassan nem is létezik.
Ahol még csak ki sem dolgozták a filmes koncepciókat a jövõre nézve, ott sajnálatos módon filmgyártás sem létezik.
Az egy-két filmes szaklap pedig ha csak nem külföldi kitekintéseket vesszük akkor nem sok mindent fog írni a hazai
filmekrõl.
Így aztán marad a TV és más társaságok, koprodukciók és a külföldi gyártók.
adamnagysweetmovie 2011 szept. 29. - 22:10:03
(2/9)
"Joggal lehetünk büszkék arra, hogy a Hotshue fotómagazin, mely egész június-júliusi számát a magyar fotónak szenteli, azt a kérdést feszegeti, hogyan lehet hogy, egy ilyen kis ország a fotó, a zene, a film, a tudományok területén ennyi páratlan egyéniséget adott a világnak."

A reakcióm minderre:
Magyarországon pedig már alig vergõdik 1-2 filmes szaklap, a filmes újhullám nemzetközi sikerei ellenére pedig itthon teljes közönyre talált, hiába vezették be a közoktatásba a médiaoktatást... Megszüntetése (mármint a filmfinanszírozásé) sem váltott ki semmi különösebb tiltakozást.
feketevipera 2011 júl. 15. - 21:20:36
(1/9)
Nem volt valami nagy eresztés a mûsor, személy szerint többre számítottam. Kicsit bulvárosnak éreztem az összeállítást, szerintem többet is ki lehetett volna hozni belõle.