9/10
offtopic
janderka júl. 14. 07:35:11 9/10 Előzmény janderka
(100/100)
Emlékeztek erre a kommentemre? Többen vitába szálltatokk velem miatta anno.
Nos, bár ma is tartom az akkori néző véleményem, Scherer - azóta nyilvánossá vált - hosszú éveken át tartó halálos betegségének fényében már érthetővé kezd válni számomra az akkor említett "változatosságainak" oka. Az egészségügyi állapota és az épp aktuális kezeléseinek hatására sokszor változhatott szegénynek a külleme, kisugárzása, miközben az adott szerepet adott esetben már évekkel korábban megkapta (netán direkt rá írták), csakhogy mire kamera elé állhatott benne, már sajnos egész máshol tartott szegénynek az élete...
Nyugodjék békében!
10/10
aTOMLondon júl. 13. 23:07:52 10/10
(99/100)
Most fejeztük be a Netflixen a filmet. Sajnos messze van Magyarország, Jo lenne ilyen filmeket moziban látni.
Fantasztikus film volt. Volt benne sok poén, cikis helyzetek, abszurd történet és hihetetlenül jó színészek.

De persze szívbe markoló volt hallani Tompos Kátya hangját és Scherer Pétert talán az utolsó filmjében látni.
Ilyenkor a honvágy előtör belőlünk...

... (Aztán a kommenteket olvasva gyorsan meg is szűnik) 😔
1/10
kiskiss jún. 26. 22:02:44 1/10
(98/100)
25 perc után feladtam. Rettenetes volt.
7/10
kecsup jún. 03. 15:16:01 7/10
(97/100)
A vége nem tetszett. Jobb lett volna vmi happy endesebb...
9/10
sexykex máj. 03. 09:30:13 9/10
(96/100)
Manapság jó érzékkel lopunk a csehektől filmes ötleteket, sőt komplett filmeket is. A Hrabal nyomdokaiba lépő forgatókönyvírók jól összehozták és mi ügyesen lekoppintottuk. Anya, lánya, unokája sztori nyakon öntve némi hűtlenkedéssel. Egy kis zene, egy kis bohóckodás. Régen jobban szerettem a tartalmasabb filmeket…
10/10
Imádomezt máj. 01. 16:15:56 10/10
(95/100)
Szétröhögtem magam💖💖💖
10/10
Judit2024 ápr. 05. 17:32:20 10/10
(94/100)
Nagyon jó film!
8/10
Gaddemon márc. 18. 17:06:56 8/10
(93/100)
Imádtam. Aranyos, vicces, egészen életszerű. A színészek mind jól játszottak, még a kis esetlen Jakab is szimpi lett a végére.
3/10
The Cortez márc. 08. 15:20:32 3/10
(92/100)
Herendi a Futni mentem érthetetlen sikerét követően, ismét egy cseh film remake-elésével próbálkozott. A sztori valamivel érdekesebb, mint a futkározós mozi története, és a ritmusa is jobb.
Baszásközpontú, félrekúrós romantikus dramedyről van szó, melyben hatásosak a drámai részek, viszont felemásak a humorosak: míg valamelyik poén működik, addig több másik rohadtul erőltetett. Klisés helyzetekből, valamint kínos pillanatokból sincs hiány. Az életigenlő mondanivalót tönkre vágja a belekevert, primitív ribancfilozófia + önzéskultusz.
Balsai Móni olyan párterapeutát alakít, akinek romokban hever a magánélete. Az anyja egy vén kurva, illetve valamennyire a lánya is az, csak értelemszerűen ő fiatalabb. Básti Juli karakterének reakcióin, megjelenésén, beszólásain meg viselkedésén, illetve a színésznő előadásmódján lehet párszor röhögni, Lengyel Tamás pedig egy totálisan tróger, suttyerák, röhejes kinézetű figurát játszik. A stáblista alatt befigyelnek az elmaradhatatlan termékmegjelenítések.
Zsuzsóka márc. 04. 11:09:19 Előzmény Lizus-ka
(91/100)
Teljesen igazad van, még azt sem vették észre, hogy Lengyel Tamás mennyire jól hozza az általa megformált karaktert. (hol vicces, hol bunkó, hol fiatal, hol öreg, kár azért a dugásért)
6/10
pihes febr. 26. 14:21:56 6/10
(90/100)
Jól kivágták magukat a lift jelenetnél, az tetszett. Sok rosszat nem hozott magával HAT/TÍZ
9/10
Lizus-ka febr. 23. 19:10:39 9/10
(89/100)
Megtisztelő a megszólítás. "Élményben" sokunknak volt/van része. Itt most nem csak a főnöki pozícióra gondoltam - nem meglepő, hogy a családapa valahogy nem jött képbe - és a film se arról szólt. Az pedig már poén kategória, hogy ezt azzal kell indokolni, hogy mi a film címe.
Húúú, a cool pasikkal tele van a világ, vagy legalábbis olyanokkal, akik ezt képzelik magukról. Persze biztos van olyan, aki valóban az. Mesélni mindenki nagyon sok mindenről tudna pro és kontra.
shoc febr. 23. 18:56:51 Előzmény Lizus-ka
(88/100)
Igen. Köszi! Apuci viselkedéséről én sem írtam. Egyrészt szerintem eléggé komolyan vehetetlen volt a karakter a fülbevalóval. Másrészt...mivel "szenvedélyes nők" a film címe férfiak számomra inkább egyfajta mellékszereplők itt, azért nem említettem. Eddig éltem 45 évet. Több nőt láttam hatalmi pozicióban visszaélni a helyzettel (mint férfit). Az első 30 évemben ez nagyon meglepett. Ma már nem. Szerintem Michael Chricton a Zaklatásban (Demi Moore, Michael Douglas) teljesen jól leírja. A hatalom és az azzal való visszaélés nem nemfüggő. A csajok is ugyanezt csinálják. Velem pl. nagyon sok csaj csalta meg a paliját (akkor azt hittem nagyon cool vagyok, de ma már inkább butaságnak tartom, hogy ebbe az irányba elmentem). Olyan kamu szövegeket hallottam a ruhásszekrényben bujkálva, hogy leszakad az ég. :)))) Nem azt mondom, hogy a férfiak nem csinálják ezt... hanem azt, hogy kb. szerintem ez ugyanúgy megy, aki hatalmat és bizalmat kap, az sajnos sokszor nem elég okos, hogy éljen vele, ne pedig éljen vissza vele....
10/10
Ahoj poplacsek febr. 22. 20:05:23 10/10
(87/100)
Most próbálom második nekifutásra lenyomni a cseh eredetit, hátha ezúttal sikerül megnézni, decemberben ugyanis csak a feléig bírtam. Ha értékelni szeretnétek, hogy mennyire lett jó a magyar remake, akkor feltétlenül toszassátok ti is arcon magatokat a rendkívül semmilyen Zeny v pokusení című eposszal. Herendi a sárból szedte fel az alapanyagot, és ahhoz képest, hogy mennyire tré volt egy valóságos csodát hozott ki belőle.
9/10
Lizus-ka febr. 22. 18:26:55 9/10
(86/100)
Annyira tipikus és jellemző a mai - feltételezem férfiak - hozzáállásra, mindenki a hölgyekkel van elfoglalva és azokat kifogásolja így vagy úgy. De fel sem merül apuci viselkedése és habitusa, mert az valahogy a legtöbbjüknek természetes.
shoc febr. 22. 17:02:45
(85/100)
....az írás maga szerintem nagyon kreatív volt... a többi nem sajnos.
shoc febr. 22. 17:01:26
(84/100)
számomra nagyon (meglepően) darabos volt (mint a "futni mentem"). csodálkozom, mivel a rendező régebbi filmjei tök jók voltak. a mondanivaló tetszett (volna), de valahogy modoros, darabos lett az egész számomra. jó volt a végén a "mama" szövege az unokához (amikor dedikáltak).... spoiler: de az, hogy mindenki, mindenkivel kavar.... háát nemtom, lehet, hogy én származom konzervatívabb családból (nem hiszem), de ez eléggé életszerűtlen, hogy a muter levarrja a srácot.... óriás hype miatt néztem meg (ahogy a futni mentem filmet is)... ennél régebben sokkal jobb ritmusérzéke volt a rendezőnek.... ugyanilyen ügyefogyottan darabos volt nekem annó a "magyar vándor" is...... "szenvedélyes nők"... oké... ha lett volna valami jópofa "francia filmes" hangulata... de így, a sok fáradtszemű, széthajszoltfejű színésznő... elnézést... valahogy nem tudom ezt összekötni a szenvedély szóval.... valahogy nem jött le, hogy itt bárki szenvedélyes... bocs, ha túl szigorú vagyok. örülök, ha másnak tetszett, örülök, ha egy magyar film / stáb sikeres. hajrá.
9/10
offtopic
Lizus-ka febr. 22. 08:59:41 9/10
(83/100)
Ezért bizony kár volt regisztrálni. Ráadásul bennünket is megkímélhettek volna az Egypontos Brigád "magvas", se vége, se hossza, se füle, se farka beírásától. Mindenkinek jobb lett volna.
1/10
ezmiaszarhagyjatok febr. 21. 23:20:25 1/10
(82/100)
csináltam csak azért egy fiókot ide hogy tudjam értékelni a legrosszabb filmet, amit valaha láttam. nincsen abban természetesen semmi rossz, hogy egy nő tudja mennyit ér és nem hagyja, hogy egy pasi lekötelezze és megkösse a kezeit, de ez ebből a filmből iszonyatosan bénán jött át. a nagymama nem egy jó anya, nem tudom miért állítja ezt mindenki a végén (mondjuk azért, mert meghalt és ilyenkor a logika az, hogy a halott ember hirtelen jó ember) és szörnyű tanácsokat ad, szörnyű erkölcsei vannak. a főszereplő egy pancser. összejönni a lánya fiújával? és utána még van képe össze-vissza kacarászni vele miközben a lány teljesen kivan és természetesen jó okkal. aztán annak a nagymamának is van képe megmondani neki, hogy nehogy már itt mérges legyen a saját anyjára emiatt, az ő kislányával senki nem beszélhet így! borzalmas. egyszerűen csak sírni akartam mikor vége lett, hogy erre elpazaroltam egy jó két órát az életemből
9/10
Tinv febr. 19. 10:51:17 9/10
(81/100)
Jókat mulattam rajta. Ezután megnéztem a cseh eredetit és azt kell mondanom, hogy a magyarok alaposan feljavították. Mint a BUÉK-ot annak idején. Csenková doktornőt sehogy sem tudtam dögös férfifalónak látni, a többiek is sótlanok voltak kicsit.