6/10
napraforgó 2014 okt. 31. - 05:32:44 6/10
(278/378)
Megírtad, hogy "a végrendelet hány kézen megy keresztül"---> igen, emlékszem, de az a nyomorult végrendelet azóta újra vándorolni kezdett. Régebben Alejandro még "hivatalosan" élt, mostanra már halottá nyilvánították és a tulajdona felõl rég döntöttek.
A jog nem szereti a függõ ügyeket, fõleg nem a magánjog. Nem véletlen, hogy van az ún. elévülési idõ, aminek az eltelte után nem lehet követelni egymástól semmit, legalábbis perrel nem.
Az apasági ügyekben nálunk ez 1 év, munkaügyi jogvitákban 3, polgári peres ügyekben 5 év. Nem tudom, hogy Mexikóban hogy van ez, de feltételezem, hogy igen hasonlóan. Nem cél az, hogy polgári ügyek, fõleg örökösödési ügyek sokáig nyitva legyenek. 7 év, az túl sok idõ. persze lehet próbálkozni büntetõperrel - csalás, megtévesztés, okirathamisítás, stb., de kérdés, hogy ez mennyiben hathat vissza a polgári jogviszonyokra.
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 17:00:44 6/10
(277/378)
Az Árva angyalt akkor már régesrég abbahagytam. Még egy olyan gyenge, sz@r telenovellával, mint az, még nem találkoztam. Azt sem tudom, ki az az Ana Júlia, mire az a nõ feltûnt, én már rég nem néztem. De a Maricruzban is volt egy nadrágon keresztüli vajúdás, Esther, Jose Antonio felesége is pont így szült. Talán ez egyfajta mexikói népszokás...
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 16:51:08 6/10
(276/378)
"A film szerint nem követte õt, így csak valami belsõ hang adta tudtára hol és mi fog történni..." ---> ja. És a hang megmondta neki, hogy lányom, gyalogolj ki a sztráda elsõ pihenõjénél lévõ motelba, ha érdekeset akarsz látni..

Egyre gyengébb ez a sorozat is, ahhoz képest a szereplõk, no meg a szinkronszínészek is mennyire komolyan veszik.

De legalább megcsodálhattuk Sebastien Rulli szépen kidolgozott váll-, mell-, és hasizmait...
A kedves Alejandro még csak le sem soványodott a 7 év kóma alatt, sõt, még nõttek is az izmai...
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 16:46:39 6/10
(275/378)
Az is furcsa kicsit, hogy az elvileg lelõtt és halott Maria 7 évig úgy élt ebben az Aguaazulnak nevezett faluban/kisvárosban, hogy soha senki nem látta meg, aki besúghatta volna Pedronak. Pedig a hölgyike olyan nagyon nem bújkált, elõbb rúdtáncosnõ, majd prosti volt. Utóbbi minõségben gondolom sokat kellett az utcákon flangálnia. Az odáig rendben van, hogy medina nem érdeklõdött túlzottan a ledér erkölcsû hölgyek iránt a herehiány miatt némileg érthetõ, de hogy egyetlen ép férfiismerõse sem, aki elfecseghette volna neki? Meg aztán még egy lotyónak is kell enni, talán csak járt bevásárolni, vagy étterembe ez a nõ, mert ugye 7 évig nem lehet koplalni... Szóval ez a nõ soha, sehol nem futott össze senkivel, aki ismerte õt korábbról....
Alicante 2014 okt. 30. - 16:22:52
(274/378)
A végrendettel kapcsolatban október közepén ezt írtam:

" Az a végrendelet hány kézen megy keresztül (Pedro, Ezekiel, Adolfo, Mária és Sandro) már csak Graciela és JL hiányzik, de még véletlenül sem kerül illetékes kezébe."

A szobalányt ha nem nyírták ki feltették egy vonatra, amire nem lehet retúrjegyet váltani.
Alicante 2014 okt. 30. - 16:18:58
(273/378)
"Ale meg Monse hogy lehet olyan óvatlan, hogy be sem zárják az ajtót? JL csak úgy besétált, miközben ágyban voltak. Amúgy meg hogy lehet szeretkezni úgy, hogy az alsónemû mindkettõn rajta maradt???
"

:)))))
A kérdésedre a válasz az Árva angyalban megtalálható, ahogy Ana Julia farmerben szülte meg a gyermekét! :-D
Alicante 2014 okt. 30. - 16:16:53
(272/378)
"Már tegnap is azon gondolkodtam, hogy vajon hogy került Maria abba a városszéli motelba, ahol kifigyelte Alejandrot és Montserratot."

Ezen én is morfondíroztam, ezek mindenkirõl mindig tudják épp hol tartózkodnak, de arról Marcsi honnan tudott, hogy ott van a találka megbeszélve?
A film szerint nem követte õt, így csak valami belsõ hang adta tudtára hol és mi fog történni...

Graciela megint minõsíthetetlen hangon beszélt Carlottával, pedig csak szívességbõl lakik ott.
Az is megfordult a fejemben vajon mire költi azt a rengeteg pénzt, amit a ház eladásáért kapott, ráadásul JL is minden hónapban jelentõs összeget perkál neki!
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 15:05:22 6/10
(271/378)
Már tegnap is azon gondolkodtam, hogy vajon hogy került Maria abba a városszéli motelba, ahol kifigyelte Alejandrot és Montserratot.
Ale ugye fölment hozzá a lakásába és megmondta, hogy nem fogadja el a feltételeit, majd távozott. Maria meg mérgelõdött, átkozódott, fenn a lakásban. Akkor Ale elment a motelba. Nem tudom, hogy mivel ment, volt-e autója, vagy kölcsönkapta-e - mondjuk Jozefináét, esetleg taxit hívott. (Habár a taxi veszélyes, felismerhetik...) Monse kocsival érkezett, elkérte a kulcsot, megjött Ale, de akkor már Maria ott leselkedett. Netán van kocsija? Vagy õ is taxit fogott? Nem hiszem, hogy kigyalogolt volna a város szélére az autópálya menti elsõ pihenõhöz... a kis tûsarkú topogójában....

Ale meg Monse hogy lehet olyan óvatlan, hogy be sem zárják az ajtót? JL csak úgy besétált, miközben ágyban voltak. Amúgy meg hogy lehet szeretkezni úgy, hogy az alsónemû mindkettõn rajta maradt???

Nevetséges, hogy a végrendelet hogy vándorol össze-vissza, kicsit sem hihetõ a történet.
Na és mit csináltak Fabiola szobalányával? Õt is kinyírták és eltüntették Sandroval együtt?
6/10
napraforgó 2014 okt. 28. - 17:14:23 6/10
(270/378)
Medinán és Nadián is elgondolkodtam. Mivel a házasságukat anno nem hálták el a férfi impotenciája miatt, a házasság gyakorlatilag nem teljesült be, ezért bármikor érvényteleníttetni lehetne. Még egy egyházi esküvõt is!
De ezek a hajmeresztõ fordulatok, amelyeket itt kitalálnak!
Én Montserrat helyében Alejandrot is kirúgtam volna, már akkor, amikor az elsõ gyereknél meggyanúsította a nejét, hogy nem tõle van a gyerek. Valahogy nekem az is hiteltelen volt, hoy Montse csak úgy megbocsátott neki, amikor bebizonyította az apasági teszttel, hogy az õvé a gyerek.
Mindkét férfi nagyképû, beképzelt, önzõ, a nõt mint tulajdontárgyat kezeli. Egyszerûen nem értem, hogy lehet épelméjû nõ, aki ilyen férfiak után veszkõdik. Mert ugyebár a hölgyike elõbb JL-ba, aztán meg Alébe volt szerelmes. Ennél már az is jobb, ha egyedül marad a gyerekeivel. Itt mindkét pasi csak a bajt hozza rá.
Alicante 2014 okt. 28. - 15:58:23 Előzmény napraforgó
(269/378)
Nekem úgy nem kóser ez a történet ahogy van. JL csak azért vehette el Monserratot, mert a férjét halottá nyilvánították, legalábbis úgy tudom. Miután elõkerült a férj természetesen a JL-szal kötött házassága érvénytelen. Így nem lehet követelõzni, mint ahogy a rendõrfõnök teszi! Medina is erõszakkal tartja fogva Nadját úgyanakkor õ viszont a törvényes felesége. Egyszerûen hihetetlen, hogy miért okoz mindkettõjüknek örömöt, hogy a párjukat annak ellenére akarják maguknak, hogy mindkét "feleség" gyûlöli a "férjét"! Szegény Viktória és Lauritó szenvedi meg leginkább ezt az eszement szerelmet....természetesen Viktor és Rosario is részese ennek a hallatlan önzésnek!
6/10
napraforgó 2014 okt. 27. - 17:46:14 6/10 Előzmény napraforgó
(268/378)
Most látom, hogy a 30 éves korból lemaradt a 3-as a 0 elõl...
6/10
napraforgó 2014 okt. 26. - 14:24:29 6/10 Előzmény Alicante
(267/378)
egy névtelen embert nem lehet csak úgy börtönbe zárni---> de lehet. ugyanaz vonatkozik erre is, mint a házasságra. Nem a nevet csukják le, hanem az embert.
Mindenhol nevezik valahogy az azonosítatlan személyeket (N.N., Anonymus, John Doe, stb.) Ez aztán nem akadálya egy eljárásnak. Amúgy meg, ahogy írtam, amennyiben Alejandrora gondoltál, õneki van neve, pont ugyanaz, amilyen néven felnõtt 0 éves koráig.
Alejandro Domingez, akibõl Alejandro Almonte Domingez lett Benjamin Almonte apai elismerõ nyilatkozata alapján. Hiába fosztották meg késõbb az apai nevétõl, megmaradt a korábbi, az anyai neve. Úgyhogy így semmi akadálya a letartóztatásnak, sõt ezen a néven szerintem a házassága is érvényes továbbra is.
Nagy baromság az az ötlet, hogy apai név elvesztésével a házassága is érvénytelenné vált.
nem ismerem a mexikói jogrendszert, ez tény, de ez a kitaláció olyannyira valóságtól elrugaszkodott, hogy biztos nem igaz.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 15:35:48 6/10
(266/378)
Alejandro nem névtelen, most is Domingez, mint volt azelõtt, hogy B Almonte elismerte fiaként. Ez az anyai neve, a törvénytelen gyerekek csak ezt viselik, apai név nélkül.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 15:32:41 6/10
(265/378)
Hát pont ezért nézegeti. Hogy Sandro kileshesse, ellophassa.... És a végrendelet megint elkezd vándorolni körbe-körbe.
Amúgy meg érdekes város ez a Kékvíz. Itt a kormányzó a drogmaffia feje, és a polgármester a jobbkeze. Adolfo meg a kedvenc bérgyilkosuk.
Josefina megint jól beleválasztott. Az elõzõ pasija egy lumpen élõsködõ volt, mellesleg még gyilkos is (Juventino az õ lelkén szárad), aki némileg jobb útra tért, de eközben Adolfó egyenesen egy hidegvérû gyilkossá nõtte ki magát.

Amúgy Maria az elmúlt 7 évben is ott élt a városban, õ vajon miért nem szúrt szemet Pedronak?
Amélia meg a terveivel, hogy bizonyítékot szerez Pedro ellen, és milyen furcsa, 7 év alatt semmit sem tudott meg.... Nem nagyon szaggathatta magát.
Alicante 2014 okt. 24. - 15:24:48
(264/378)
"A házasság személyek, emberek között kötõdik, nem nevek között. Akkor is érvényes, ha közben valamiért, akármiért megváltozik a név!"

Így van, ráadásul egy névtelen embert nem lehet csak úgy börtönbe zárni.
Alicante 2014 okt. 24. - 15:22:20
(263/378)
"Amúgy nem igazán értem, hogy miért is kell annyira titkolózni, hogy Alejandro él, gyakorlatilag már mindenki tudja úgyis."

Kész röhej Monseék félnek JL-tól, Pedrótól és Ezekieltõl ugyanakkor a nyilvános kávézó teraszán kedélyesen beszélgetnek Alejandróval és a személyzettel. Csak az nem látja meg õket aki nem akarja!

Engem az is idegesít, hogy Graciela a nyomaték kedvéért imádja ütögetni az ujjával mások halántékát, olykor a sajátját is! Tényleg idegbajos ez a nõ!!!

Maria meg miért nézegeti a dugi helyén Ale végrendeletét? Elég perverz szokás. Ráadásul Sandro kilesi a rejtekhelyet.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 06:03:39 6/10
(262/378)
Amúgy nem igazán értem, hogy miért is kell annyira titkolózni, hogy Alejandro él, gyakorlatilag már mindenki tudja úgyis.
Nem látom, hogy nagyon igyekeznének bármi komolyat is tenni, mert azt, hogy Alejandro megint megkörnyékezte Mariát, és Montserrat megpróbált pénzt szerezni a háza eladásából, hát nem tekintem komoly lépéseknek.

Gracielát meg olyan hihetetlenül ravasznak és gonosznak alkották meg, ami nincs is. És elég nehezen hiszem, hogy egy 60 körüli nõ olyan hihetetlen hatással van a férfiakra, mint õ.

Fabiola is csaknem 40, mint ahogy Alejandro, Dimitrio, Josefina, Maria, Jose Luis, Refugio, meg a többiek is mind a harmincas éveik végén járnak. Monse valamivel fiatalabb, róla elején azt mondták 19 éves, most minimum 8 évvel késõbb 27 lehet, talán 28, mert azért voltak itt-ott egyéb idõmúlások is, mint a 7 év + terhesség.

Ha úgy belegondolok, hogy a magyar lakosság nagyja hogy is néz ki 40 táján, vagy 60 évesen, hát nem úgy, mint itt.....

És igen, én se igazán értem, hogy miért is buzdít szexre egy orvos közvetlenül a szülés elõtt.... Én nem is igazán hiszem, hogy annyira tudnák élvezni a dolgot. A pasi azért nem, mert fél, hogy kárt tesz a gyerekben, a nõnek meg baromi kényelmetlen lehet, ha nem fájdalmas.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 05:49:17 6/10
(261/378)
A házasság személyek, emberek között kötõdik, nem nevek között. Akkor is érvényes, ha közben valamiért, akármiért megváltozik a név! Szerintem így Alejandro és Montserrat házassága még most is érvényes, függetlenül attól, hogy Almonténak, vagy Domingeznek hívják.

A mexikói szappanoperák nem arról híresek, hogy pontos jogi ismereteket közvetítenek. Néha hajmeresztõ hülyeségek vannak bennük. Sõt, sokszor, nem néha.

Egyébként Pedro seperc alatt rúgta ki Améliát, pedig õ is a felesége volt, pont ugyanerre való hivatkozással. Él a felesége, Nadia, ezért nem érvényes a késõbb kötött házassága. Mondjuk én hiányolom, hogy a késõbb kötött házasság érvénytelenségét nem egy bíróság állapította meg - formaság, de mégis szükséges - itt elég volt, hogy Pedro kijelentette neki és elzavarta.
Milibindi 2014 okt. 24. - 00:32:30 Előzmény napraforgó
(260/378)
Igen, csak most Montse valóban megcsalja a férjét, míg Alejandrot soha és ezúttal Montserrat is tényleg szökni akar, Jose Luisnál meg mindig volt valami indok, hogy miért ne tegye.
SPOILER
A szökésbõl ezúttal sem lesz semmi. Olvastam az elõzetesben.A többet nem akarok elárulni
SPOILER VÉGE
Milibindi 2014 okt. 24. - 00:26:51 Előzmény napraforgó
(259/378)
Nem, mert érvénytelenítették Alejandro és Montserrat házasságát! Azzal az indokkal, hogy a végrendelet hamis volt, így jogtalanul vette fel az Almonte nevetés így nem a saját nevén vette el. Tehát, hogy Montserrat egy nem létezõ emberhez ment feleségül.

Ma azt mondta az orvos Esmeraldáéknak, 8 hónapos terhesen éljenek házas életet, mert ez akár a szülést is beindíthatja. Nekem nincs gyerekem , nem tudom, hogy van ez pontosan, de nem hiszem, hogy ennyire elõre haladott terhes nõnek ilyet tanácsolna az orvos.
6/10
napraforgó 2014 okt. 18. - 15:54:14 6/10
(258/378)
És minden ismétlõdik. Victor újra meg akarja szöktetni Nadiát, meg most már a lányát is, Monse és Ale is megint szökni készül a törvény elõl, aki most nem Pedro, hanem Joselu.
Graciela meg nagyon keveri a kakit, Maria megint Ale-ra hajt, kezd unalmassá válni ez a sok dejavu.
Alicante 2014 okt. 18. - 13:51:34 Előzmény napraforgó
(257/378)
Spoiler: Nem kell hozzá sok a jövõ héten már ki fog derülni JL számára, hogy Alejandro él, ráadásul itt van Agua Azulban. Szerintem is érvénytelen a házasság mivel az elõzõ férje elõkerült.
Más téma: Spoiler: Az a végrendelet hány kézen megy keresztül (Pedro, Ezekiel, Adolfo, Mária és Sandro) már csak Graciela és JL hiányzik, de még véletlenül sem kerül illetékes kezébe. Spoiler vége!
6/10
napraforgó 2014 okt. 17. - 14:29:50 6/10
(256/378)
A tegnapi részben, amikor Montse elrohant otthonról, letette az asztalra a jeggyûrûjét. A mai részben, amikor hazajött, újra lehúzta az ujjáról (az elvileg rajta sem lévõ gyûrût) és Jose Lu lába elé dobta. Vicces.

Amúgy meg nem kell JoseLu beleegyezése semmiféle váláshoz, egyszerûen a házasság érvénytelenítését kellene kérnie. Na persze, akkor rögvest kiderülne, hogy Ale él.
6/10
napraforgó 2014 okt. 03. - 13:06:43 6/10
(255/378)
Nadia már régen is kérhette volna a házasság felbontását, ha nem tartott volna attól, hogy akkor Pedro megöli Victort. Ettõl most is tarthat, + ott a lánya is, akivel zsarolhatják.
Alicante 2014 okt. 03. - 09:15:05
(254/378)
Köszi a linkeket. :)

Ha nem egy ilyen korrupt helyen tartaná Pedro elsõ feleségét és annak lányát fogva akkor fel lehetne jelenteni ezt a mocskot, ráadásul itt többen tudnak az erõszakról, akik tanuskodhatnának Nadia és Viktória mellett. Ráadásul egy DNS vizsgálat kideríthetné, hogy nem Pedro a kislány vér szerinti lánya! Nadia anno menekült egy másik országba brutál férje elõl...ezt is vizsgálhatná a Bíróság, az is törvénytelen, hogy Pedro illegális úton visszalopta a kislányt, holott semmi köze hozzá!
Összefoglalva Nadia is kérhetné a házasság felbontását. (Tudom félti a lányát és magát Pedro bosszújától.)
6/10
napraforgó 2014 okt. 03. - 08:44:41 6/10
(253/378)
Itt olvashatsz az érvénytelen házasság joghatásairól, és a házasság megszûnésérõl.
http://www.csaladesjog.hu/valas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Házasság
Az érvénytelenítési okoknál elég ezek meglétét igazolni, nem kel vizsgálni a bíróságnak, hogy miért is bomlott fel a házasság, meg kinek a hibája, stb.
A házasság érvénytelenítésénél a közös vagyon megosztásának szabályai ugyanolyanok, mint a válásnál.

Itt nem említik külön a halottnak hitt, holttá nyilvánított házastárs felbukkanását. Ott az a szokásjog, hogy ha a másik házasfél ismét házasságot kötött, akkor az õ kívánsága szerint alakul a helyzet.
Ha a régi házasságához ragaszkodik, akkor az újat érvényteleníti a bíróság. (kérelemre) De ha az új házasságát akarja fenntartani, akkor az elsõ házastársától seperc alatt elválasztják. Az, hogy halottnak hitték, nem jelentkezett X ideig és a másik fél új életet kezdett bõven elég ok a bontásra. (itt gyakorlatilag mindegy, hogy miért nem jelentkezett, nem akart, vagy nem tudott... ez a másik félre nézve mindegy)
Alicante 2014 okt. 03. - 08:19:30
(252/378)
"Kiderült, hogy csak, azért ment hozzá Amelia Pedrohoz, hogy lebuktassa."
Csakhogy Pedro az elmúlt 7 év alatt "jó fiú" volt annyira, hogy ellenségei ellenére kinevezték kormányzónak holott egy elmebeteg. Amelia áldozata felesleges volt. Ezzel az emberrel a látszat ellenére nagyon nehéz lehetett együtt élni!
Pedro nagyon szemét módon rakta ki a szûrét, õ meg megalázkodva fogadta. Ebben az esetben nincs vagyonmegosztás, hivatalos válás?
Milibindi 2014 okt. 02. - 23:38:32
(251/378)
Lehet, hogy igazad, hogy csak a telenovellákhoz képest nagy a hasa! A Macskának normális idõben csináltak hasat , aztán szülés elõtt se volt ekkora a hasa ,mint itt Esmeraldának! (Tényleg mindkettõt Esmneraldának hívják :D) Bár igaz, hogy ott a Macskánál még logikus lehet , mert nyilván nem evett rendesen.
Milibindi 2014 okt. 02. - 23:32:08
(250/378)
Kiderült, hogy csak, azért ment hozzá Amelia Pedrohoz, hogy lebuktassa. Gondolom nem okozott problémát neki játszani a megértõ feleséget , aki megelégszik azzal, hogy csak papíron házasok.
lizbell 2014 okt. 02. - 13:00:54
(249/378)
Nyilván nem akadt ki, mert el is mondta JoséLuisnak, hogy hálistennek soha nem közelített hozzá úgy!

Valahol egyébként érthetõ, hogy azok után hogy mindenki kómában volt, mért pont most éledeznek! Fabiolának nem volt oka visszatérni csak akkor ha JoséLuis szabadul, el is mondta hogy csak miatta jött, Finita se jött volna ha nincs Nadja koncertje és nem tudja meg Alejandroról az infót, érthetõ hogy felgyorsulnak az események! Az hogy Ale pont akkor ébred mikor Joséluis szabadul, hát az igen, dramaturgiai fogás, de különben meg mit néznénk!? :)
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 12:38:57 6/10
(248/378)
És Amelia egyszer sem akadt ki azon, hogy a férje miért is nem akar lefeküdni vele? Vagy õ tudott Pedro "problémájáról"?

Az biztos, hogy itt 7 évre megállt az idõ, gyakorlatilag semmi sem történt. Mintha nemcsak Alejandro lett volna kómában, hanem mindenki más is.
Josefina eltûnt 7 évre, ahogy Fabiola is. Most mindkettõ visszajött, a bánat tudja miért. Graciela még mindig a Benjamin Almonte örökségért veszkõdik, ki tudja ezidáig mibõl is élt olyan nagystílûen?
Ezekiel, aki le akarta leplezni Pedrot, tán még nála is zsiványabb bûnözõ lett, Adolfó, aki meg nyávogott az erõszak láttán már gond nélkül lõdözi le azokat, akik az útjába állnak. Szerencsétlen Mariából drogos kurvát csináltak, Refugio meg épp megúnta a terhes rúdtáncos feleségét. Dimitrio végre lediplomázott és a hadseregnél próbál elõrejutni.
Montserrat és Rosario nem sok mindent csinálnak, csak gyászolják Alejandrot és nevelgetik a fiát.
Ha belegondolunk, a történet nem haladt egy tapodtat sem, amíg Jose Luis börtönben volt. Most épp csak elvette Montserratot és máris jönnek a bonyodalmak! Valahogy olyan deja vu érzésem van, épp csak megfordítva. Most JLu vette el a nõt és Ale veszkõdik érte...
lizbell 2014 okt. 02. - 11:52:55
(247/378)
Dehogynem, várta, hogy Joséluis kiszabaduljon, miközben Pedro bizalmába férkõzött azzal hogy "szerette" kedves volt, törõdött vele! Nadja visszatérése bele köpött úgymond a levesükbe!
Egy impotens férfinak pedig nagyon fontos a látszat, a példás kapcsolatban élés, pláne ha kormányzó(és elmebeteg)!
Alicante 2014 okt. 02. - 11:43:16
(246/378)
Én azt se értem egy impotens férfi miért nõsül meg másodszor is?...és mi az, hogy ok nélkül kidobja a nejét?
Amelia az egyik részben elmondja Jose Luisnak, hogy azért ment hozzá, hogy leleplezhesse a gonoszságait, ennek ellenére a 7 év alatt semmit nem tett!
Mizsitimi 2014 okt. 02. - 10:52:45
(245/378)
OFF
Én nemrég szültem :) Nekem már 20 hetesen akkora hasam volt, hogy azt hitték, pár hét választ el a szüléstõl. Mindkét gyerekemmel hatalmas voltam, nem tudtam sokáig titkolni a terhességemet! Élek a gyanúperrel, hogy Esmeralda lehet, hogy ikreket vár? :)
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:58:39 6/10
(244/378)
Bocsánat, úgy látom, kétszer ment el...
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:57:54 6/10
(243/378)
Ez a Pedro ugye elmebeteg? Mert aki ragaszkodik egy nõhöz, aki nem szereti, 7 éve elhagyta, mástól szült gyereket, stb. és ennek ellenére mégis magához akarja kényszeríteni...
Ha ez a Pedro a 7 év alatt kormányzó lett (???!!!), meg újra nõsült, miért nem jó neki az új felesége, Amélia, akivel még ki is jött?
Azt elhiszem, hogy gyereket akart, és mivel neki nem lehetett, szerezni akart egyet. De nevelt lányaként bánhatott volta Virginiával, Amélia lányával. Vagy örökbe is fogadhattak volna egy gyereket. Miért pont Nadia lánya kellett, azé a nõé, aki el sem birta viselni õt??? Számomra rejtély.
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:21:02 6/10
(242/378)
Ez a Pedro ugye elmebeteg? Mert aki ragaszkodik egy nõhöz, aki nem szereti, 7 éve elhagyta, mástól szült gyereket, stb. és enek ellenére mégis magához akarja kényszeríteni...
Ha ez a Pedro a 7 év alatt kormányzó lett (???!!!), meg újra nõsült, miért nem jó neki az új felesége, Amélia, akivel még ki is jött?
Azt elhiszem, hogy gyereket akart, és mivel neki nem lehetett, szerezni akart egyet. De nevelt lányaként bánhatott volta Virginiával, Amélia lányával. Vagy örökbe is fogadhattak volna egy gyereket. Miért pont nadia lánya kellett, azé a nõé, aki el sem birta viselni õt??? Számomra rejtély.
6/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 08:14:54 6/10
(241/378)
Á, már 6 hónapos terhesnek mondták, akkor már rég mozog a gyerek. Illetve a gyerek mozog már kezdettõl, csak olyan kicsi, hogy az anya eleinte nem érzi, nem veszi észre. Ha a gyerek "lusta", szerintem ez lehet akár a 6. hónapban is.
Amúgy meg én nem is látom olyan nagynak a hasát! Csak a szappanoperákhoz képest nagy, ahol csak szülés elõtt 3 nappal lehet észrevenni a terhességet. (lásd pl. a Maricruzt, ahol a csaj végig el tudta titkolni a terhességét!).
Nekem volt olyan ismerõsöm, akinek már félidõben legalább akkora hasa volt, mint itt a 6 hónapos terhes nõnek. Meg ismertem olyat is, aki 30 kg-t hízott a terjhessége alatt! (50 kg-ról 80-ra!). Na annak is hatalmas hasa volt, már 6 hónapos terhesen úgy nézett ki, mint aki mindjárt szül.
Szóval van ilyen, meg van olyan is....
Milibindi 2014 okt. 01. - 22:39:57
(240/378)
A sorozatokban a terhes nõknek max a szülés elõtt van hasa. Itt Esmeraldának akkora a hasa,mint egy hordó és csak most mozdult meg a gyerek elõször???? Azt hittem meg fog születni.
6/10
napraforgó 2014 szept. 27. - 05:50:52 6/10
(239/378)
Akkor az valószínûleg tényleg a tisztiiskola volt. 7 év alatt el is végezhette és elõ is léphetett, akkor ez rendben is van.
A sorozat elejébõl kevesebbet láttam, a közepe táján kezdtem inkább odafigyelni rá. Érdekes, hogy a legtöbb telenovella a közepe táján kezd ellaposodni, ez meg inkább akkor kezdett el érdekelni.
Milibindi 2014 szept. 26. - 23:23:39
(238/378)
Itt azért a protekció is képben van. Dimitrio apja admirális volt!
Milibindi 2014 szept. 26. - 23:21:52
(237/378)
Mutatták, hogy Dimitrio tanul, egyszer õ tartott valami kiselõadást a többieknek. Most ez a tiszti képzés volt-e azt nem tudom.
Igen , az eredeti történet Oroszországban játszódik. Innen a Dimitrio név is.
6/10
napraforgó 2014 szept. 26. - 07:58:32 6/10
(236/378)
Amúgy kicsit elgondolkodtató, hogy Dimitrió úgy 30 évesen belépett a hadseregbe, közlegény lett, és lám 7 év elteltével már hadnagy! Igaz, hogy én nem nézem folyamatosan a sorozatot, de szerintem tiszt csak akkor lehet valaki, ha elvégzi a tiszti iskolát! Vagyis ez egyfajta fõiskolai képzés, a kikerülõ hallgatók zászlósok, alhadnagyok, max. hadnagyok lehetnek a végén, illetve az ezeknek megfelelõ helyi megnevezésû rangokat viselhetik. Azt, hogy ki milyen rangban végez, a tanulmányi elõmenetele határozza meg.
Késõbb pedig van egy ranglétra, X idõnként (na, talán 3 év?) léphetnek elõre egy-egy fokozatot. Soron kívüli elõléptetés valami nagy "haditett" esetén lehetséges, egészen különleges és kívételes esetben (!) egyszerre két fokozatot is léphet elõre az egyén.

Nos, volt róla szó, hogy a léha és semmirekellõ Dimitrio elvégezte a tiszti iskolát és ráadásul kivételes eredménnyel, hogy rögvest hadnagy lett?
Jose Luis a kezdetekkor kadét volt, ami a tisztiiskolások megnevezése. Valamikor rég, fõleg a cári Oroszországban (eredetileg ott játszódott ez a történet) 15-16 évesen beadták a fiúkat, fõleg a kezelhetetleneket ide a nemesi családok, hogy itt majd rendet és fegyelmet tanulnak.
Manapság a középiskola után lehet jelentkezni a katonaiskolába, vagyis legalább gyerekeket nem vesznek be.

És fura nekem, hogy egy olyan országban, amelyet nyugatról a Csendes-óceán, keletrõl a Mexikói öböl vesz körül, a tengerészek soha, de soha nem hajóznak ki! Soha nem hallottuk, hogy Jose Luis, Dimitrio, vagy Refugio, vagy bárki más, X hadihajón szolgált volna, akármennyi ideig. Pláne, hogy hajóztak is valahol, valamennyi ideig.... Fura egy tengerészet ez... Többet törõdnek a szárazföldi drogmaffiával, ami inkább a helyi rendõrség feladata lenne (!), mint a tengerrel....

És most kineveznek egy börtönviselt férfit rendõrfõnöknek! Még akkor is, ha a nézõ tudja, hogy nem is õ a bûnös... Priusza van! Ez bõven elég ahhoz, hogy felelõs tisztséget ne tölthessen be! Majd, ha rehabilitálják!

Szóval ennek a sorozatnak is számtalan hibája van...
6/10
napraforgó 2014 szept. 26. - 07:24:35 6/10
(235/378)
A rangokkal minden sorozatban baj van. Mindig, mindehol. Szerintem a fordítók nincsenek tisztában az adott ország katonai rangjaival.
Meg a szinkronrendezõ sem, így nem bírálja felül a hibákat, a szamárságokat.
Milibindi 2014 szept. 25. - 21:41:17
(234/378)
Ma meg egy kis szinkron /fordítási baki! Graciela hadnagynak nevezte Monicát! Hadnagy a fia Dimitrio és Refugio, Monika pedig kapitány!
Milibindi 2014 szept. 25. - 12:24:57
(233/378)
Tegnapi Jose Luis és Gaciela mély egyetértésben megegyeztek , hogy Montse nem tudhatja meg, hogy Alejandro és kómában van (ez már nem igaz) a "saját érdekében" persze. Erre J. L. elõbbre hozza az esküvõt. Majd Montse beszél errõl, mintha az esküvõjére, hanem temetésre készülõdne. Még Carlota is biztatja, hogy menjen férjhez, ahelyett, hogy lebeszélné várjon még, hogy bele tud-e szeretni újra Jose Luisba.
J.L elõtte meg próbálkozott Montse-nál, aki visszautasította, hogy ez neki nem megy. Egyértelmû volt, hogy nem az a problémája még nem házasok. Ezek még sürgeti is esküvõt! Persze,nyilván fél, hogy Alejandro magához tér, ami ugye már meg is történt, de akkor is! Az esküvõ után "csak" a felesége lesz nem a tulajdona!
Milibindi 2014 szept. 25. - 12:10:38
(232/378)
Igen Ezequiel lõtt a repülõbe. Mutatták, hogy valami folyik , így szálltak fel. Alejandro, mikor már jó ideje repültek felhívta Victor telefonjáról a sajátját, aminek Jose Luisnál kellett volna lennie. Graciela vette fel és azt hazudta Montse meghalt. Ekkor szólt a pilóta, hogy veszítenek a magasságukból, majd le is zuhannak. A pilóta meghalt, Alejandro pedig a baleset következtében eszméletlen lett. Nadia késõbb megvakult, Vctornak meg csúnya sebhelye van,amit gyakran nézeget, ebbõl tudjuk.
Honnan tudtak hol és mivel indulnak?
Ezequiel elment a birtokra,hogy letartóztassa Alejandrot. Minden alkalmazott azt állította fogalmuk nincs hol van, de Ezequiel gyanította, hogy nem mondanak igazat, ezért az egyiküket elvitte és kényszerítette, hogy mondja meg az igazat.
6/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 10:57:47 6/10
(231/378)
Szóval Pedro parancsára Ezekiel belelõtt a repülõgépbe. A gép még elrepült jó messzire, mire eszébe jutott lezuhanni. Argentina jó messze van Mexikótól. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Csendes-óceán fölött repültek-e, vagy át a Mexikói öböl fölött, keresztül a dél-amerikai földrész fölött? De ezek biztos olyan részletek, amit nem fontos a nézõkkel közölni....
Mizsitimi 2014 szept. 25. - 10:43:37
(230/378)
Nagyon szivesen! :) Azt nem tudom, hogy Ale mitõl lett kómás, de a pénz az övé volt, mielõtt elindultak, bepakolta az összes zsét a széfbõl a bõröndbe!
6/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 10:37:34 6/10
(229/378)
Köszönöm szépen! Na és Alejandro mitõl lett eszméletlen? A gép lezuhanásától? Elég egy kis zuhanás a kómához? A bõrönd pénz melyiküké volt?
Mizsitimi 2014 szept. 25. - 10:35:01
(228/378)
Én azon röhögök itt magam csendességében, amikor látom, hogy Fabiola állandóan vedel. Mindig az jut eszembe, hogy szegény szinésznõvel vajon hány liter málna és/vagy meggyszörpöt itathattak meg???!!! Szerintem megcsömörlött tõle! :D
Mizsitimi 2014 szept. 25. - 10:32:23
(227/378)
Szia!

A gépet nem Pedro lõtte le, hanem a rendõrfõnök még lent a földön, felszállás közben eltalált valamit rajta, ami késõbb okozta a technikai problémát, és lezuhant. Volt egy rész, amikor Viktor elmesélte Alejandronak a megmenekülésük részleteit, gondolom az maradt ki neked!
Lezuhantak, Alejandro már ott eszméletlen volt, Viktor húzta ki, Nadja egyedül úszott a partra. A pilóta nem élte túl, de volt egy pénzzel teli mûanyag bõrönd, ami fent lebegett a víz felszínén,velük együtt kisodródott a partra, abból jutottak el Buenos Airesbe, odaszállítatták Alejandrot, és fizették a kezelését.
6/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 07:05:20 6/10
(226/378)
Nem láttam minden részt, így nem tudom, hogy Nadia, Victor és Alejandro hogy is került Argentinába?
Addig tiszta a kép, hogy el akartak menekülni kisrepülõvel Mexikóból. A gép fel is szállt, de Pedro lelõtte, vagy lelövette.
1. Mivel lõtte le Pedro? Mert pisztollyal biztos nem, puskával se nagyon lehet. Habár nem tudom, hogy melyik puskával milyen lõtávolra lehet lõni biztonságosan, hogy el is találják a célpontot. Aztán azt sem, hogy tud-e egy puska olyan kárt tenni egy repülõben, hogy az lezuhanjon.
2. Ha Pedro ennél komolyabb fegyverrel lõtt, azt vajon honnan szerezte? Egy vidéki ("falusi") polgármester alapfelszereléséhez ez nem tartozik hozzá.... Meg Pedro nem is igen tudhatta, hogy mivel, mikor és hogyan akarnak szökni, hogy ezt a fegyvert beszerezze. Vagy mégis??,
3. Ha nem is õ lõtt, hanem a megbízásából valaki, akkor az ki volt és hová lett?

És akkor még ott van a lelövést követõ pár probléma:
- A Mexikói partok közelében, rögtön a felszállást követõen történt a repülõ lelövése, lezuhanása. Mint kiderült, mindhárom utas megmenekült (vajon mi történt a pilótával, személyzettel?). Ha sikerült kiúszniuk, nyilván szintén a Mexikói partra tudtak kiúszni. Azt ugye senki nem gondolja, hogy leúsztak az óceánon Argentináig, ahol késõbb éltek 7 évig??? Akkor meg hogyan is jutottak el odáig?
- Azt már hallottam, hogy Nadia a szülést követõen fokozatosan vakult meg. Mivel a szökéskor még csak a terhessége elején volt, ezért több mint fél éve volt a szülésig, meg aztán is még csak fokozatosan, na szóval minimum egy év eltelt a vakságáig.
- De mi történt Alejandroval? Õ vajon mikor és hogyan esett kómába és fõleg mitõl??? Mert ha a tengerbezuhanástól, hát akkor nem tudott volna kiúszni. Azt a 190 cm-es, 100 kg-os pasit tuti nem húzta volna ki Victor vagy Nadja, ha eszméletlen....

Valaki meg tudja nekem ezeket válaszolni?

Tehát:
Kiúsztak Mexikóban, és Pedro NEM várta õket a parton....
Nem kértek segítséget senki ismerûsüktõl, hanem kerestek valakit,nyilván egy idegent, aki kijuttatta õket az országból.
Elmentek Argentinába, ott szültek, megvakultak, kómába estek, stb.
7 évig vártak, nyilván arra, hogy Jose Luis is kiszabaduljon a börtönbõl.
Akkor aztán mindenki összegyûlt, visszamentek Kékvízbe, hogy tovább küzdjenek egymással mindenféle módokon.
Menyhért Ivett 2014 szept. 23. - 11:24:29 Előzmény napraforgó
(225/378)
Sziasztok!

Még új vagyok itt, de már egy ideje követem a hozzászólásokat. :)

Hát, igen...talán még nem is történ ennyire irreális dolog a sorozatban, hogy egy 7 éve kómában fekvõ beteg hopp! kipattan az ágyból, kis torna után máris talpra áll, felöltözik és rohangál az utcán. Ilyen hosszú idõ után ez egyenlõ kb. a lehetetlennel, elég csak szegény Schumi esetére gondolni, aki pár hónap kóma után se beszélni, sem járni, sem semmit nem tud még önállóan. Hiába ez csak egy telenovella, de ezt beadni a nézõknek azért kicsit sok. "Normál esetben " Alejandrónak szinte mindent újra kellene tanulnia egy hosszú gyógyterápia után. Sokkal reálisabb lett volna, ha Alejandro jó pár hónappal elõbb, vagy akár egy évvel elõbb ébred fel, az emlékei is csak szépen lassan térnek vissza, kezelik stb. Nyilván nem 500 részen keresztül néznénk ezt, de pár részt rászántam volna, hogy hitelesebb legyen. Nem vagyok kómaszakértõ (habár érdekel a téma), de ez így nagyon távol áll a valóságtól, na meg igen, az a szép kisportolt test, amivel kizuhan...hiába tornáztatták, ennyi idõ alatt bõven le kellett volna épülnie az izmainak, de úgy látszik Alejandro valami szupergyors regenerálódási képességgel rendelkezik. :D

Ezt leszámítva szeretem ezt a sorozatot, már várom, amikor Montserrat szembesül azzal, hogy életben van élete szerelme, na meg a többiek arcára is már kíváncsi vagyok. ;)
mary0114 2014 szept. 23. - 08:27:04
(224/378)
Sebastian megerõsítette, hogy együtt vannak Angelique-el. :)

https://twitter.com/sebastianrulli/status/514285420432359424
6/10
napraforgó 2014 szept. 23. - 07:30:44 6/10 Előzmény Milibindi
(223/378)
Valószínûleg Jose Luis abban reménykedik, hogy ha már feleségül ment hozzá Monserrat, úgy el tudja varázsolni, magához kötni, a gyerekével is annyira megszeretteti magát, hogy Montse nem akar majd elválni tõle, még akkor sem, ha Alejandro elõkerül. Azért 7 év távolság csak 7 év, és az idõ megteszi a maga hatását. Meg aztán egy válás mindig problámásabb, mint egy esküvõ lemondása....

------
Nekem kicsit furcsa, hogy 7 év alatt senki nem változott semmit. Csak Josefina szedette ki a szemöldökét és fésülte konytyba a korábban lógó haját. Pedro még most is ugyanolyan bajuszt hord, meg az összes férfi frizurája változatlan. Senki nem õaszült, vagy kopaszodott az idõ múlásával. A nõk frizurája sem változott, legfeljebb Carlotta hízott pár kilót....
Tilda36 2014 szept. 22. - 20:39:58 Előzmény napraforgó
(222/378)
Azért az elképesztõ, hogy egy meglett korú nõ akinek felnõtt lányai vannak ugyanakkor vonzó beletörõdik, hogy egy impotens férfihez - aki ráadásul sorozatgyilkos - rögtön feleségül megy! Ennyire hülye nem lehet, ráadásul most a kislányt is megalázkodásra készteti holott tudja, hogy Viktória nem Pedrótól van. Én a színész durva arcát - Sergio Sendelt - játékát sem bírom, nem véletlen, hogy õt állandóan negatív szerepekre osztják be.

Ha meg sem szólalna akkor is ordítana az a sunyi feje...
6/10
napraforgó 2014 szept. 22. - 04:27:19 6/10 Előzmény Bözsemama
(221/378)
Ezt én most láttam a hétfõ hajnali ismétlésnél. Alejandro magához tér, szép, kisportolt testével kizuhan az ágyból. Rugózik 2x az ágy végénél, és hatalmas izmaiba, amelyek ugye nem sorvadtak el 7 év alatt (!) rögvest visszatér az élet. Így hát fel is öltözik az odakészített rucijába (de lehet, hogy csak 7 éve nem értek rá eltenni), cipõit is rögvest megtalálja (ezek vajon azok, amikben megúszta a tengert?), és kifut a kórházból.
Victorunk meg eközben elment kávézni. Igaz, hogy 7 éve járkál ebbe a kórházba, de nyilván most elõször kívánt meg egy kávét, mert megkérdi a nõvért, hol talál kávéautomatát a kórházban? (Az én anyukám csak 10 napig volt kórházban, de én már a második napon tudtam ezeket a helyeket. És nem azért, mert baromi sokat kávéznék...)
------
Graciela is elég különös. A lánya, a kis hercegnõje, ahogy hívja, szerelmes volt Jose Luisba, de õt nem érdekli, eladja a lányát Alejandronak. Aztán a lánya beleszeret Alejandroba, de anyuska ennek kicsit sem örül. Aztán Alejandrot baleset éri, halottnak hiszik, 7 év után a lánya újra közel kerül az elsõ szerelméhez. Graciela most Jose Luisszal üzletel, most neki kínálja föl a lányát pénzért. És amikor megtudja, hogy Alejandro él, még gyorsabban tuszkolja az idõközben gazdag özveggyé vált JL karjaiba a lányát.

Tudom, hogy Graciela itt az egyik fõgonosz - megpróbálta megölni az elsõ csecsemõjét, aki benjamintól született, 30 éven át csalta a férjét, aztán még szép módszeresen mérgezte is benjamint az örökség reményében. Többször is megpróbálta tönkretenni a lánya boldogságát, a fiát mérhetetlenül elkényeztette, kihasznál, kizsebel mindenkit, semmiféle disznóságtól nem riad vissza, és mindezeket állítólag a gyermekei érdekében teszi....
6/10
napraforgó 2014 szept. 22. - 04:08:59 6/10 Előzmény Tilda36
(220/378)
Ezen én is elmeditáltam. Améliának nem tûnt fel, hogy a férje 7 évig nem akart vele lefeküdni egyszer sem??? És nem úgy néz ki, hogy a nõ tudna a herehiányról, mert teljesen természetes neki, hogy a férjének gyereke van az elsõ feleségétõl.
6/10
napraforgó 2014 szept. 20. - 05:42:47 6/10
(219/378)
Nyilván nem vihetné. Hamis papírokkal viszi ki. A gyerek meg elkábítva, vagy altatóval elaltatva. És ha olyankor lépi át a határt - pl. éjszaka - akkor senki nem vizsgálja, hogy miért is alszik a vele lévõ gyerek.
Tilda36 2014 szept. 19. - 15:30:19
(218/378)
Hát ez az! Viktória Nadia és Viktor lánya nem Pedróé mégis viheti...kész röhej!
6/10
napraforgó 2014 szept. 19. - 11:48:17 6/10
(217/378)
....Pedro Mexicóban megtudja és csak úgy elviheti a lányát akinek még útlevele sincs...---> a kislány nem Pedro lány! még akkor sem, ha szeretné ezt elhitetni.
Milibindi 2014 szept. 18. - 22:56:35 Előzmény Bözsemama
(216/378)
Mondjuk egy 7-8 éves gyereknek se jutni olyan az eszébe, hogy felveszi a nagy bácsi telóját és a fiának adja ki,meg közli, hog "csókolóm néni ne tessék híni az aput,mert ilyenkor anyu mindig sír" (kb ezt mondta) max akkor, ha a szájába rágják! Oké, hogy nem hülye a gyerek, de azért ilyen magától nem jutna az eszébe!
SPOILER
olvastam, hogy Jose Luis fülébe jut, hogy Alejandro él, ezért megsürgeti az esküvõt Montserrattal! Könyörgök minek! Ez a 21 század! Már "feltalálták" a válást! Azt meg sejthetné, amint Montse is megtudja annyi a boldog házasságnak.
lizbell 2014 szept. 18. - 21:56:42
(215/378)
Figyelj én nem akarlak téged gyõzködni! nem értem hogy jön ide az emberkereskedelem!
tökmindegy hogy a gyereknek nincs útlevele, mert a fülünk hallatára rendelte meg telefonon Pedro, azzal fogja átvinni!
Tilda36 2014 szept. 18. - 21:26:23
(214/378)
Hamis papírokat csináltatni lehet nem nagy dolog, de az, hogy ezt még Pedro Mexicóban megtudja és csak úgy elviheti a lányát akinek még útlevele sincs...hisz nem tervezte a család, hogy külföldre utazna, emberkereskedelem, szerintem át sem jutna a határon...oké kajáljuk meg! :-D
lizbell 2014 szept. 18. - 20:06:16
(213/378)
Mért hülyítenének? hidd el, nem olyan nagy dolog hamis papírokat csináltatni (mert nem útlevél nélkül viszi ki a gyereket) és meg tudni egy lakcímet, pláne olyan bûnözõi háttérrel és ismeretséggel, mint ami Pedronak van!
Tilda36 2014 szept. 18. - 18:39:24
(212/378)
Igen õ az ma rabolta el Pedro. Szép és aranyos kislány!
6/10
suxel 2014 szept. 18. - 18:22:05 6/10
(211/378)
Ha jól vettem ki a szavaitokból, akkor már kell szerepelni a sorozatban Ana Paola Martineznek (lehet õ Victoria). Na az a kislány csupa tehetség. :) Öröm nézni. :) Amúgy Victor és Nadia kislányára gondoltam.
Tilda36 2014 szept. 18. - 18:00:08
(210/378)
Pedro meg útlevél nélkül viszi ki az országból Viktóriát!
Tilda36 2014 szept. 18. - 17:58:20
(209/378)
Nem tudom miért hülyítenek minket? Egy kisváros, vagy falu volt polgármestere nem nagyhatalom, hogy még az argentín nagykövet is a barátja! Két telefonhívással már meg is volt Pedronak Nadia lakáscíme Buenos Airesben. Kész röhej amit el akarnak velünk hitetni! Ennek a sorozatnak hülyeségekben méltó párja Maricrúz!
6/10
napraforgó 2014 szept. 18. - 15:48:11 6/10
(208/378)
Na most egy kis okítás: miért is káros az egészségra az elhízás.
Bözsemama 2014 szept. 17. - 19:09:09
(207/378)
Mondá az Úr: Lázár kelj fel és járj! S lõn! Ekkora baromság! 7 év után kikel az ágyból, tornázik 1/2 percet, megy, fut.... Hát
ez nagy röhej!
Bözsemama 2014 szept. 11. - 20:21:43
(206/378)
Belenéztem a Guberálós Mariába, ott láttam Osvaldo Benavidest(Dimitrio) Nanditóként,aki Thalia és Colunga fia a sorozatban. Csuda helyes 16 éves fiú volt akkoriben, és igen jól játszott!
Milibindi 2014 szept. 10. - 01:30:31
(205/378)
Köszi :-)
Tilda36 2014 szept. 09. - 21:04:19
(204/378)
Spoiler: A vége elõtt elõkerül, de csak a spanyol verziót láttam, Ezékiel nem ölte meg hanem bújtatta. Spoiler vége!
Tilda36 2014 szept. 09. - 21:02:13
(203/378)
Én csak azt nem értem Pedro Medina hogy mert másodszor is megnõsülni ha impotens a baleset miatt? Azért ehhez nagy bátorság kell!...ráadásul Almeria simán elfogadja, hogy nincs szexuális kapcsolat közöttük még csak meg sem kérdezi miért? Õ nem érzi nõnek magát?

Úgy látszik a f.könyvírónak is mentális problémái vannak a nõkkel, hogy még mindig a mindenáronházasságot hirdeti!!
Milibindi 2014 szept. 09. - 18:10:40
(202/378)
SPOILER kérdés
Igaz én csak az utolsó pár percét néztem meg a finálénak a neten yt-ról, kíváncsi voltam hogy mi volt amire sokan írták Televisa hírblogon, hogy nem tetszett. Jól láttam, hogy a templomban a pap a háttérben ,mikor Montserrat siratja Jose Luist (alternatívban mindkét férfit), az Anselmo atya ???? Ha tényleg õ akkor , hogy úszta meg, hogy Ezequiel kinyírja, hisz már mindent tudott róla ?
6/10
suxel 2014 szept. 08. - 15:21:24 6/10
(201/378)
Szia!

Spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler

Nem, Alejandro nem halt meg. Jose Luis fog majd meghalni a legutolso reszben.
Viszont van egy alternativ finale, amit esetleg majd spanYolul nezhetsz meg az interneten, abban mind a ket ferfi meghal es Montse magara marad a gyerekekkel a sorozat vegen.
zili04 2014 szept. 08. - 14:43:29
(200/378)
Most tényleg meghalt Alejandro? A végén Jose Luis is meghal? valaki tudja? Mert ha ez igaz nem is nézem tovább.... :(
6/10
napraforgó 2014 szept. 08. - 14:21:13 6/10
(199/378)
Azt a részt nem láttam.
Milibindi 2014 szept. 08. - 14:06:05
(198/378)
Igen, Graciela két szülésére gondoltam! Bocsi, ha rosszul fogalmaztam! Dimitrio nem sokkal Fabiola születése után születhetett, mert nagyjából egyidõs Alejandroval! Még fontos info, derült ki ezt az elõbb el is felejtettem! Még pedig az, hogy Alejandro koraszülött volt! Többek között ezt használja fel Pedro Rosario állításával szemben!
6/10
napraforgó 2014 szept. 08. - 05:08:11 6/10
(197/378)
Most kapcsolok, félreértettelek, már értem, Graciela két szülésére gondoltál. Hát istenem, hallottunk már olyat, hogy egy nõ 10-11 hónap különbséggel szült 2 gyereket. Nem túl szerencsés, de nem is lehetetlen.
6/10
napraforgó 2014 szept. 08. - 05:00:23 6/10 Előzmény Milibindi
(196/378)
Fabiola az idõsebb! Graciela õt szülte lányfejjel, aztán ment férjhez Laurohoz eljátszva a szüzikét. Benjamin akkor bánatában és mérgében megerõszakolta Rosariot, aki teherbeesett Alejandroval. tehát Fabiola hamarabb született, nem lehet õ a fiatalabb. Fabiolát nyilván ez az Amália vette magához, aki a keresztanyja is lett és Benjamin nõvérével neveltették fel külföldön.
Milibindi 2014 szept. 07. - 18:26:20
(195/378)
***kamasz volt akkor, ha jól emlékszem*** bocsi, a hibáért!
Milibindi 2014 szept. 07. - 18:25:14 Előzmény napraforgó
(194/378)
Alejandro kamasz olt, akkor ha jól emlékszem mondták is, hogy 15 éves volt és nem õ vezetett, hanem Benjamin. Kényszerítette, hogy vállalja magára a balesetet ,majd eltussolta az ügyet.
Alejandrot a nagypapája nevelte fel, egy kunyhóban éltek.
A végrendeletet pedig megvizsgálták és kiderült, hogy hamis, nem Benjamin aláírása van rajta. Mert az igazit Fabioláék ellopták és kicserélték. A DNS-teszt eredményét is meghamisították, és kiderült, hogy Benjamint meggyilkolták! Így ezzel is Alejandrot vádolják a csalás és okirat hamisítás mellett.
SPOILER
Vannak a szinkronstúdiós vidik http://televisahirblog.wordpress.com/2014/06/29/szerelem-zalogba-ismet-a-szinkronstudiobol/ , az egyikben elhangzik, hogy Graciela ölte meg, tehát gyilkosság történt
SPOILER vége

Konkrétan mondták, hogy Alejandro és Dimitrio is 30 éves. (Mostmár nyilván 37), tudjuk megszabadult a babától Graciela és férjhez ment utána Laurohoz. Tehát Fabiola 31-32 lehet (Mostmár 38-39) . Logikus lenne, ha Alejandro lenne pár hónappal idõsebb, mert a szülés után nyilván kell egy kis idõ míg újra teherbe esik egy nõ. 2-3 hónap biztos.
6/10
napraforgó 2014 szept. 05. - 14:32:57 6/10
(193/378)
A házasság személyek és nem nevek között köttetik, emiatt a névváltozás a házassági státuszon nem változtat....
6/10
napraforgó 2014 szept. 05. - 14:25:03 6/10
(192/378)
Na megint valami baromságot mondanak a sorozatban.
Pedro csellel elhitette, hogy Alejandro nem a fia Benjaminnak. Emiatt Monserrat nem is volt a felesége, merthogy ilyen nevû ember nem létezik. Vagyis a nõ nem is volt férjnél. És a gyerekük meg rögvest zabigyerek lett.

Közlöm, hogy ez így nem igaz!
Attól, hogy valakit így, vagy úgy hívnak, a házassága még igenis létezik és érvényes! És természetesen a gyereke sem számít házasságon kívül születettnek.
Csak annyiban lehet jelentõsége a dolognak, hogy a fiú vérségi alapon nem örökölhet az elhúnyt után. De a végrendelet érvényességét még ebben az esetben is meg kell támadni, mert akkor is õrá hagyta a vagyonát Benjámin, ha netán nem volt a fia.
Úgyhogy ez az automatikusan belép valaki más örökösként.... hát, na ez nincs így. Meg lehet támadni, azzal, hogy aabban a hiszemben hagyta rá, hogy azt hitte, hogy a fia, de ha tudta volna, hogy nem, másként döntött volna. De biztos, hogy ez nem automatikus, szép kis bírósági eljárás kell hozzá.

Amúgy meg ez az elfuserált Fabiola szintén vérszerinti gyerek, mégha most nem is tudja, tehát õ a kötelesrészre igényt tarthat. A polgári jog (magánjogi) szabályok olyan sokban nem különböznek az egyes országokban. A jogelvek biztos azonosak, legfeljebb az arányok, a %-ok lehetnek eltérõek. Ha bizonyítani tudja az egyenesági leszármazást, akkor bizony jár neki a kötelesrész. De ez persze megint bizonyítás kérdése, amit bírósági eljárásban kell megtenni.

Soha nem értettem, hogy ha már milliókat fektetnek be egy-egy végeláthatatlan szappanopera leforgatásába, miért sajnálnak pár pesot egy megfelelõ jogi tanácsért???
Alicante 2014 szept. 05. - 10:40:30 Előzmény napraforgó
(191/378)
:-)))))

...és amikor valaki kórházba kerül az egész utca a váróteremben van még akkor is ha nincs nagy baj! Ez nekik a "történés" sivár életükben.
6/10
napraforgó 2014 szept. 03. - 06:58:25 6/10
(190/378)
Jajj, de útálom, amikor ha valaki megsérül - mint itt is - lelõtték Monserratot, amikor is összeszaladnak a népek, óbégatnak, jajongnak, senki nincs eszénél, hogy mentõket hívjon, vagy a merénylõt üldözze, csak megy az eszetlen ordítozás.
v_zsuzsi 2014 szept. 01. - 14:16:31
(189/378)
Mától új idõpontban lesz: 13.45.
6/10
napraforgó 2014 szept. 01. - 10:10:12 6/10
(188/378)
Amikor a bíró kihallgatta Domingát, a nõ azt mondta, hogy Alejandro úgy 15 éves volt, amikor Benjamin Almonte házához került (azt nem mondták, hogy korábban hol volt, talán árvaházban? )Mert az anyja ugye a börtönben, az apja meg nem ismerte el az utolsó napokig.
Habár rémlik, hogy valaki említette, hogy az anyai nagyapja nevelte fel...
lizbell 2014 szept. 01. - 08:23:17
(187/378)
akkor fogjuk rá, hogy Pedro csak 35 :) Alejandro meg 15 körül volt, egy cseléd gyerek akkor már biztos vezetett!
6/10
napraforgó 2014 szept. 01. - 08:06:02 6/10
(186/378)
Ez konkrétan elhangzott, több részben is. Én meg azt a részt nem láttam, ahol az volt a téma, hogy az apja vezetett...
lizbell 2014 szept. 01. - 07:55:22
(185/378)
Vagy konkrétan csak 20 volt, ez elhangzott?
lizbell 2014 szept. 01. - 07:44:48
(184/378)
Elhangzott egy másik részben, hogy az öreg vezette a jármûvet, csak kényszerítette Alejandrót hogy azt vallja, õ volt, de már nem emlékszem kinek a szájából! Ehhez nem kell szerintem egyidõsnek lenniük, Pedro már fiatal felnõtt volt, mikor elveszítette a férfiasságát!
6/10
napraforgó 2014 szept. 01. - 05:24:46 6/10
(183/378)
Ezekiel elbeszélésébõl végre megtudtuk, hogy miért is utálja annyira Pedro, a polgármester Alejandrot.
Pedro 20 évesen egy motorbalesetben vesztette el a heréit, most kiderült, hogy az autót, amellyel ütközött, Alejandro vezette.
Kicsit fura nekem, mert Alejandro jóval fiatalabb, mint Pedro. Alejandro kb. 30 éves, mer ennyit ült Rosario a börtönben és a terhessége is beleesett ebbe a 30 évbe. Nem nagyon hiszem, hogy Pedro ennél fiatalabb lenne, úgy ránézésre is inkább 40-nek tûnik. Meg aztán csak nem választanak meg egy kölyköt polgármesternek..... Azért azt tán nem hihetjük, hogy egy 10 év körüli gyerek vezette az autót???
Graciela életkora is kétséges, legalább 50 éves a nõ (na ettõl még lehet, hogy nagyon csinos), de azért fura, hogy a 30-as Sandro, Fabiola ügyvédje és egyben szeretõje veszkõdik érte. Fabiola meg szintén 30 körül van, sõt egy-két évvel idõsebb is, mert õ nyilván Graciela és Benjamin Almonte közös gyereke, és már világrajött, amikor Alejandro épp csak megfogant.
Zûrzavaros ez az egész történet. A holdponton olvasom, hogy Jose Luis 7 évig lesz börtönben és a történet valahogy megállt erre a 7 évre, semm, de semmi nem történik 7 év alatt, megáll a végrendelet ügye, stb. 7 év múlva Graciela már 60 felé jár, de még mindig a hódító démont alakítja. Az, hogy mibõl él ez a nagyigényû nõ, az rejtély, nem hiszem, hogy a férje özvegyi nyugdíja olyan sokra futná.
6/10
napraforgó 2014 aug. 27. - 06:12:46 6/10
(182/378)
Egyetértek millivel és suxellel, ez egy olyan kosztümös sztori, amit nem sikerült rendesen adaptálni mai megfelelõre. Már az is elképesztõ, hogy manapság valahogy "eladnak" egy lányt egy frissen meggazdagodott pasinak. Meg az is, hogy egy férfi feleséget vesz magának pénzért. Ezt már eleve nem lehet lenyelni. Most az, hogy a lány kezdetben mást szeret (aki minduntalan meg akarta õt szöktetni, de egyszer sem kérte meg a kezét tisztességesen) nem is számít. Meg az se nagyon, hogy késõbb még bele is szeret a "megvásárlójába". De az összes többi szereplõ... jajj, a ribanc anyja, a kókler bátyja, aki - mit ad isten, csak beleszeret a rondácska feleségébe... Aki egyszer csak elmegy fodrászhoz és hipp-hopp megszépül! A korrupt és megalomán polgármester - na ilyen talán még akad manapság is -, meg a bérgyilkosnak is beillõ rendõrfõnöke, aki fellázad ellene... Hát.... És a kedves, szimpatikusnak beállított ribanc rúdtáncosnõ... Meg atöbbi szereplõ. A ribanc cseléd, aki mesterkedik, de minek....
Itt Montserraton kívül gyakorlatilag szinte minden nõ ordas nagy k*rva volt. Az anyja, a Maria, a cseléd, de nem volt egy tisztességes asszony a barátnõje, Nadja sem, még akkor sem, ha a férje egy mocsok volt. A kis Virginia sem volt szent, nem beszélve a megjelent Fabiola sem. Josefa még csak-csak, de õ meg hülye, hogy egy szemét pasiért veszkõdik. Dimitrió "megjavulása" meg valahogy annyira hihetetlen.... Carlota nagynéni is jól bevásárolt a bérgyilkos Ezekiellel....
Nem is tudom, mit mondjak. Csak azt hogy hogy a bánatba voltak képesek egy ilyen hihetetlen történetet kitalálni????
Milibindi 2014 aug. 25. - 18:23:02
(181/378)
Na én is tudok írni :S
***ilyen spanyol névrõl nem hallottam***

Egy-kettõ elég érdekesen hangzik. Anita tudtommal az Ana becézve , Juana semmiképp nem lehet szerintem, arra én Johannát mondanék.
Milibindi 2014 aug. 25. - 18:17:31
(180/378)
Én is úgy tudom, hogy a Lajos spanyolul a Luis. A francia Lajos királyoknak is eredeti nevük Louis. Wiki szerint Ladislao bár én még ilywen spanyol nérõl nem hallottam .
http://hu.wikipedia.org/wiki/Spanyol_szem%C3%A9lynevek
6/10
napraforgó 2014 aug. 25. - 06:01:02 6/10
(179/378)
Bocsi, de a Louis szerintem Lajos magyarul...
Esetleg Jóska a Jose után...
Nem is tudom, hogy a Lászlónak van-e spanyol megfelelõje.