9/10
Révész István 2021 nov. 26. - 23:38:06 9/10
(60/60)
Csodálatos, "könnyezős" film, igazi emberi problémákról, érzelmekről :))
prosecutor 2017 okt. 01. - 22:59:30
(59/60)
Igazából az érezheti át ezt az amúgy giccsel és bújtatott hittérítéssel átitatott és nõi (35-45) nézõket megcélzó filmet aki már átélt hasonló helyzetet.
10/10
caomilla 2016 júl. 17. - 19:04:57 10/10
(58/60)
Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom. Végre egy jól összerakott, fordulatos fim, hatalmas mondanivalóval. 10/10
1/10
m3246 2015 aug. 10. - 22:09:45 1/10 Előzmény szajbergirl
(57/60)
grat, egyáltalán tudod mi az hogy tört szám??? vagy hogy a 10/8 az az jelenti hogy 125%... ??? ekkora moslék filmre hogy lehet egyátalán érdemben bármit is mondani? persze akinak még annyi agya sincs hogy 1/1 felett nincs mit értékelni, annál nincs is talán lejjebb... gratula, remélem betaláltam
1/10
m3246 2015 aug. 10. - 22:05:34 1/10
(56/60)
Azt a rohadt életbe... bevallom egy oldalon találtam a filmet ahol az élet problémáiról írtak és javasolták hogy az ember nézze meg! Negyed órát ha talán bírtam a filmbõl, a szinkron egész elképesztõen nevetséges, talán sírógörcsöt is kapnak tõle néhányan... gondoltam megnézem angolul, de aztán rájöttem ezen nincsmit nézni... ehhez képest a háromfejûcápa egy laza klubdélután, felüdülés... anyaúristen mi ez a trágya?? namost ha valaki ezt akarja a kapcsolata megmentõvéjé tenni, hogy nézzék megy együtt, hát nyugodtan tegyék azt és legyenek boldogok :) :) 1/10 túlzás nélkül... megüti a Die Hard 5-öt
stpatrick 2015 márc. 23. - 12:10:51
(55/60)
Nagy várakozásokkal néztem meg én is ezt a filmet. Azért tettem, mert az én kapcsolatom (?) romokban hever. Apró darabokra esett szét, összerakni talán az eddigi életünk legnehezebb dolga lesz/lenne, ha mindketten úgy döntünk, hogy megpróbáljuk még valaha. Tetszett a film, mert egy olyan házaspár életét mutatja be, akik adnak még egymásnak esélyt, illetve számomra épp ez az alap mondanivalója a filmnek: esélyt adni egymásnak, visszatérni egymáshoz, illetve visszatalálni egymáshoz. Visszatérni, mert valaha nem volt kérdés, hogy csakis együtt tudtuk elképzelni az életünket, és ennek mentén, valamint ebbõl erõt merítve van értelme a közös jövõnek is. Annyit nem változhat két ember és annyit nem változhatnak a körülmények, hogy ez kérdés legyen. Ez a része megható és lelki értelemben erõsítõ. Természetesen fejlõdni érdemes, illetve kötelezõ is. Magunkért és a kapcsolatunkért is természetesen. A férj fejlõdése mindenki számára példa lehet. Nem tagadom: ezen a téren nekem is van dolgom bõven. A feladatot tudom, a kezdetek megvannak.

A filmet minden pozitív hozadékával együtt is egy kicsit demagógnak és egyoldalúnak találom. Az alkotók kihagyják azt a számomra fontos momentumot, hogy egy kapcsolatban ketten vannak, és a pár férfi tagjának vállára teszik az újrakezdés megteremtésének lehetõségét és felelõsségét, miközben a nõt felmentik, sõt, legalizálják a kapcsolattól való eltávolodását. Megengedik a hátralépését, és egyfajta követendõ példaként állítják be: "én megtettem mindent, most te jössz!" Ezt az alapgondolatot nem tartom igazságosnak a film részérõl.

Mi is ketten voltunk. Ketten voltunk, amikor egymásba habarodtunk, ketten voltunk, amikor egymásba szerettünk, ketten voltunk, amikor közös és gyönyörûnek ígérkezõ jövõt terveztünk, ketten voltunk, amikor összeköltöztünk, ketten voltunk, amikor (majdnem) megtörtént velünk a lehetõ legnagyobb csoda és ketten voltunk, amikor belekerültünk egy sötét és szörnyen végtelen spirálba. Amennyiben mindkét fél biztos a múltban és akarja a közös jövõt, akkor lehet tenni a kapcsolatért: együtt. És a lényegi pont talán éppen itt van: mindkét félnek van szerepe, nem is kicsi. Nem szabad várni a másikra, nem szabad rá tenni a kapcsolat alakulásának súlyát.

A film vallásos vonulata nem zavaró. Hinni kell valamiben, de egy párkapcsolatban leginkább egymásban és magunkban kell biztosnak lennünk. Én mindig is biztos voltam, azt hiszem õ is. Sajnos hagytuk, hogy a mindennapi problémáink kihassanak a kapcsolatunkra. Nem tettünk eleget egymásért és a kapcsolatunkért. Ebben mindketten nagyot hibáztunk sajnos. Kétségbeesetten keresem az utat vissza hozzá, hozzánk. Sok mindent kell megértenünk és feldolgoznunk, de oly sok minden várhatott volna/várhatna még ránk.

Nos, nekem ez a film ezt adta.
hajnalbogarka 2015 febr. 20. - 12:18:59
(54/60)
Csak jót tudok errõl a filmrõl mondani. A könyv és a film szinte semmiben nem tér el, ez volt az elsõ meglepetés számomra akkor, mikor megnéztem és utána elolvasva visszaemlékeztem a filmre. A könyvet a legnagyobb jóindulattal is ajánlani tudom (ami a filmre hajaz, vagy épp fordítva), s ki adták a negyven napos kihívást is Merj szeretni! címmel! Csináljátok, olvassátok, szeressetek! ;)
8/10
szajbergirl 2014 nov. 29. - 21:21:11 8/10
(53/60)
Szerintem jó kis film. 10/8
crackjack 2014 jún. 13. - 23:26:25 Előzmény Mondom_a_Tutit
(52/60)
Ez nagyon szép volt:

"micsoda boldogságot jelent a földet megfogni, kezedben tartani, a réti virágok illatát beszippantani, vagy az erdõ friss levegõjébõl harapni, és élvezni, ahogy a nap sugarai játszanak az ágak között"
10/10
Mondom_a_Tutit 2014 máj. 09. - 23:58:03 10/10 Előzmény Nyokee
(51/60)
Kedves Nyokee!

Nem lenne mindaz a rossz, amit leírtál, ha mindenki Krisztus tanításai szerint élne. Amerika a fellegvára az önzõségnek, az add nekem de azonnal felfogásnak, és önmagam elõtérbe helyezésével. Gyerekek a TV-n felnevelkedve nem látnak mást, csak azt, hogy önmagunk fontosabb mint a másik. Csak költsd a pénzed, dolgozz, se kutyád, se macskád, akiért felelõsséget kelljen vállalnod, mindez oda vezet, hogy nincsenek normális kapcsolataid, csak ki-be ugrálsz a kapcsolataidból, az igazit keresve. Ha mindenki képes lenne megbecsülni a társát sokkal boldogabb világ lenne körülöttünk. Mert mindenhol szeretet lenne. Isten erre tanít, hogy a szeretet a világ mozgatórugója. És a dolgok nem Isten/Jézus miatt történnek úgy, ahogy. TE MIATTAD! Te vagy a felelõs a saját dolgaidért, DE HA Jézus tanításai szerint cselekszel kevesebb baj érhet mint fordítva. Persze ha más is így élne, akkor még jobb lenne a világ, mert az emberek rájönnének, hogy micsoda boldogságot jelent a földet megfogni, kezedben tartani, a réti virágok illatát beszippantani, vagy az erdõ friss levegõjébõl harapni, és élvezni, ahogy a nap sugarai játszanak az ágak között. Mindenki visszavágyna a nyugalomba, a természetbe, a családja társaságába, ahelyett, hogy a zsúfolt városokban lélekölõen dolgozik és a mókuskerékben észre sem vesz már semmi szépet és jót. Azt mondom álljatok meg egy pillanatra. Gondolkodjatok el mi az igazán fontos. A béke és a nyugalom bennetek rejtõzik. Üdvözlettel.
Stadler Mari 2014 febr. 21. - 12:03:20 Előzmény Nyokee
(50/60)
Nem értem, hogy hogy tudsz olyanról nyilatkozni, amit nem tapasztaltál meg személyesen.
Nem minden, hogy miben, kiben hiszel.
"Aki hisz,(JÉZUSBAN)üdvözül, aki nem hisz, elkárhozik."MK.16.16.
Válaszd az életet,
Einstein: ha úgy élek, amint Krisztus tanácsolja, abból bajom nem lehet, akkor sem, ha nem igaz a feltámadás, de ha igaz és nem úgy élek, ahogy az evangélium tanítja, abból óriási nagy bajom lehet.
Nyokee 2013 júl. 29. - 12:51:51
(49/60)
Az alapötlet, a történet tetszett, mert számomra jól bemutatta, hogy egy férfi (válás helyett) képes harcolni a feleségéért, a házasságáért. Ez tetszett. Ott (a film felénél) állítottam le, ahol a fõhõs úgy dönt, megtér. Innen nem bírtam továbbnézni, mert számomra ez így már nem más, mint egy vallási propagandafilm. Nem hiszem el, hogy vallás nélkül nem lehet megoldani ezt a helyzetet. Pláne, hogy egy hitetlen párról van szó.
Én magam meg vagyok keresztelve, de nem gyakorlom a vallást, nem hiszek az ilyen Istenhites maszlagokban. Éppen ezért nehezen viselem, ha rám akarják erõltetni ezt. De most komolyan! Engem nem zavar, ha valaki vallásos, nem akarok senkit se lebeszélni róla, akkor engem is hagyjanak már békén az ilyenekkel!
Nagyon sarkosan gondolva: attól nem lesz olcsóbb a kenyér, jobb a megélhetés, könnyebb a munkavállalás (stb, stb, stb...) ha most hirtelen elhiszem, hogy "Igen, Isten az aki mindent HELYETTEM megold!"
Ha tényleg létezik Isten, aki JÓT akar az embereknek, akkor miért van, hogy Amerikában túlsúlyos beteg emberek élnek, Afrikában meg éheznek????
Sokan olyan valamiben hisznek, amit nem is láttak, csak hallották, hogy létezik, vagy létezett... ennyi erõvel a Gyûrûk ura, vagy a Harry Potter könyveket is lehetne bibliának tekinteni. Mese habbal.
10/10
csego 2013 márc. 20. - 12:39:16 10/10
(48/60)
Sziasztok!

Én szeretném megvenni ezt a filmet dvd-n, de sehol nem találtam eddig. Tudna valaki segíteni, hogy hol rendelhetõ?

Köszönettel: Zoli
10/10
syrene 2013 febr. 22. - 12:28:45 10/10
(47/60)
Ez a film úgy tökéletes,ahogy van.
Caleb megért "kiadása" a Nõk Álma :-)
Ráadásul picit hasonlít is a Férjemhez,Akit az Úrtól kaptam :-)
VAN JÓ HÁZASSÁG!!!

Abszolút kedvenc.
verlain 2012 aug. 23. - 02:39:48 Előzmény main
(46/60)
Remek észrevétel, Main:)
***SPOILER*** nem véletlen, hogy a férj egyedül tepert- valakinek el kellett kezdeni... ennek nehézségeire rávilágít a film egyik fõ üzenete: " ... Isten téged is szeret akár megérdemled, akár nem még akkor is ha megtagadod õt vagy az arcába köpsz, azért küldte Jézust hogy kereszthalált haljon a te bûneidért mert szeret téged ..." Ez a filmbõl nagyon de nagyon jól átjött, hogy milyen nehéz, és csak szívbõl lehet csinálni.
Egyébként utána tényleg kissé kimaradt a filmbõl az egymásrahangolódás+a feleség saját hibáira rádöbbenése... ***SPOILER***
paterpit 2012 jún. 19. - 11:36:37 Előzmény main
(45/60)
Kedves main, épp ez az: ezek nem szemérmesek, hanem a hétéves házasságuk egyik válsága, hogy nem képesek az "ágyközösségre", nem kívánják egymást, nem mûködik a szexuális élet... azt hiszem, inkább a férfi hibájából, aki pornóoldalakkal (ez aztán igazán mai és sajnos életszerû jelenség!!) elégíti magát. Én is fennakadtam a túl direkt, és így életszerûtlen vallásos nyelvezeten. Nyilván a mozinézõk többségének ez sok! El kellene dönteni, hogy kinek szól a film. Már sokszor gondoltam, hogy szívesen átírnám legalább a feliratozás mondatait.
Olyan ponton lépünk be a házasságukba, ahol a feleségnek elég a sok megaláztatásból: õ az áldozat, és õ akar menni, válni. Ezért most csak az egyik felen a hangsúly: vszn. azon, aki hibázott, akinek van külsõ segítõje, tanácsadója, van lehetõsége stb. változni és változtatni.
A szétvert gép szimbólum: radikális döntés. Nekem tetszik, mert sokszor nem elég egyszer-egyszer lemondani, hanem a csábítás alapját kell kiirtani. Pl. több családot ismerek, akik tudatosan megszabadultak tévéjüktõl, és tévénézés helyett több személyesség foglalkozást ültettek a családba.
main 2012 márc. 17. - 06:14:39
(44/60)
SPOILERES!

Jó kis film, simán meg lehet nézni, bár engem a nagy vallásosság zavart, holott hívõ embernek tartom magam.
Tetszett az, hogy szeretettel mindent meg lehet oldani, és az, hogy a szerelem nem csak érzelmek kérdése, hanem egy döntés is: elkötelezem magamat a másik mellett jóban, rosszban.
Nem tetszett viszont, hogy helyenként nagyon sztereotip elemeket építettek be: a csábító doki persze titokban nõs, hát persze. Meg hogy Caleb szétverte a számítógépet, mint a bûnök forrását, jajj ne már! A feleségnek semmit sem kellett változtatnia, holott õ sem volt tökéletes, sõõõt, mégis csak a férj tepert a házasság megmentéséért.
Egyébként nem tudom észrevette-e valaki rajtam kívül, hogy a házaspár egyébként is úgy viselkedett egymással, mintha soha közük nem lett volna a másikhoz, gyakorlatilag egymáshoz se értek, kivéve a végefõcím elõtti másodperceket. Szép dolog a szemérem, de ez kicsit túlzás.:)
7/10
10/10
11messi87 2012 jan. 30. - 11:34:06 10/10
(43/60)
Itt a lényeg nem a látványvilágon, az operatõri munkán van, hanem a sztorin. Óriási üzenete van, és aki nem veszi a lapot, az magára vessen. Minden férjnek és feleségnek kötelezõvé tenném, és akkor nem itt tartana Magyarország.
5/10
sanderb 2012 jan. 25. - 10:57:59 5/10
(42/60)
A tanulságossága elvitathatatlan, a mondanivalója egyértelmû egyházi üzenet, tanító propaganda. Mindenki döntse el maga a morális súlyát, ezen kár vitatkozni. Engem a film, mint képhatás is érdekel, a könyv sem pusztán a leírt történettõl lesz jó, hanem az írás módjától, az írói stílustól. Ezen gondolatok mentén ez a film egy megmosolyogni való fércmû. Hemzseg a hiányosságoktól, gyatra a dramaturgiája, az operatõri munka pedig sokkal inkább képmutató, mint kép mutató. Összességében erõs gondolatiság és stílustalan megjelenítés jellemzi. 10/5
paterpit 2012 jan. 08. - 09:22:41 Előzmény amaro mela
(41/60)
Akkor sajnos nem sikerült a lényegre figyelned: amin fennakadtál, az csak a csomagolópapír. Javaslom, a kliséktõl vonatkoztass el, ne akadj meg azokon - sajnos ma ezek kellenek, hogy egyáltalán valaki beüljön a moziba filmet nézni. A lényeg a könyv és annak tartalma, és az klisémentes, egészen egyedi Deus ex machina, szellemi-lelki "termék". Sajnos ez a szellemi-lelki tartalom a mai világban igen ritka igény, ezért vagy úgy nézünk rá, mint egy ufóra, vagy nem vesszük észre.
Belelátva sok házasságba mondom: ez a film akár Magyarországon is történhetne, a mindennapi életben életben. Mozikerülõként, de komoly igényeimmel megszûrve már 15-ször láttam, és beszélek mindenkinek róla, akinek kezd szétesni a házassága. Megjegyzem: a könyv nagyon fontos és beszerzendõ.