amaro mela 2011 okt. 31. - 15:49:10
(40/60)
Engem ez a film nem gyõzött meg. Sõt kifejezetten idegesített erõltetettsége miatt. Teli klisével, tipikus olcsó, amerikai filmes megoldásokkal, amivel alapvetõen teli a pöttyös napozóm.
10/10
barnan 2011 szept. 05. - 19:23:54 10/10
(39/60)
"A film címe nem arra utal, hogy a házasságot soha nem éri tûz, hanem arra, hogy ha jön, ki lehet védeni. Minden házasságot érnek "tüzek", és a védekezéshez a házastársaknak tudniuk kell, hogy a szeretet, az elkötelezettség inkább döntés, mintsem érzelem.

Amerikában támadják, gyengítik és megpróbálják újradefiniálni a házasságot. Ez a film arról szól, hogy a házasságot tisztelni kell, és érdemes érte küzdeni. A házasság a társadalom tartópillére; ha összeomlik, a család és a közösség omlik össze. Istennek terve van a házassággal; ezt a tervet szeretnénk újra méltó módon felmutatni.

Mindannyian egyetértünk abban, hogy a házasságot, amely alapvetõ a család és a társadalom szempontjából, Isten alkotta, ezért tisztelni kell. A házasság Krisztusnak és az egyháznak képe, amelyért életét adta. Nem nézhetjük tétlenül, hogy a világ leértékelje és folyamatosan támadja azt, ami Isten szemében szent. Imádkozunk azért, hogy Isten dicsõségét szolgálja, és megváltoztassa népünk gondolkodását.

A film óriási visszhangot váltott ki. A moziban a vetítés végén sok pár könnyek közt öleli át egymást. A bemutató utáni napok óta több száz e-mailt kaptunk az ország minden részébõl. A film hatására több pár elnapolta a válópert. Egy házaspár új jegygyûrût vett, kifejezve, hogy megújítják Istennel és egymással kötött szövetségüket. Vannak, akik bocsánatot kértek és kiengesztelõdtek egymással. Boldoggá tesz, hogy Isten mûködik, és megváltoztatja az emberek életét" [Alex Kendrick]
10/10
komcsi 2011 szept. 02. - 23:42:18 10/10
(38/60)
Csak azért regisztráltam, hogy 10 ponttal javítsam a film statisztikáját, mert megérdemli. Kötelezõ anyag.
Véleményezõ 2011 ápr. 25. - 09:58:27
(37/60)
A film szenzációs, ajánlom mindenkinek, aki házasságban vagy élettársi kapcsolatban él. Sok probléma kerül felszínre, amivel érdemes szembenézni, ha nem akarunk kapcsolatból kapcsolatba ugrándozni állandóan az igazit hajkurászva, miközben ott él velünk.
10/10
hajvasalo01 2011 márc. 27. - 07:54:01 10/10
(36/60)
Nagyszerû film!!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!
paterpit 2011 febr. 25. - 23:11:15
(35/60)
Nagyon meghatott a film - engem, aki se mozi-, se tévékoptatónak nem számítok. Nem a történet nyûgözött le (az amerikai kliséktõl is hamar el tudtam vonatkoztatni), hanem a filmben bemutatott kapcsolat egyes fázisaiban ismertem rá magamra, és valóban könnyekre fakasztó a sok mély felismerés. Aki lelki élményekre és meglátásokra, felismerésekre vágyik önzetlenül, azaz úgy, hogy abban társa is helyet kapjon (szerintem ez a kereszténységnek is és a "mélyemberségnek" is alapja), az itt megtalálja azt, vagy legalább abból vmi értékeset és nélkülözhetetlent. Aki mûalkotásra, filmélményre vágyik, az keressen máshol. (Bár nekem az elõzõ is mûalkotás: amikor a film mély elgondolkodásra, önreflexióra serkent, és pozitív fejlõdésre, katarzisra vezet!)
niki607 2011 febr. 23. - 09:15:56 Előzmény SDetty
(34/60)
SDetty

Írtad hogy több házasságról tudsz amit megmentett és nem keresztény házasságokról ez tényleg igaz? Kérlek válaszolj bõvebben, az én házasságom sem jó de én nagyon szeretném megmenteni. Köszönöm
10/10
Sziringa 2011 febr. 17. - 14:44:51 10/10 Előzmény t'nak
(33/60)
Megmondom õszintén, hogy ezzel egészen egyszerûen nem tudok egyetérteni. Még nem láttam a filmet, de az a két jelenet, amibe belepillantottam, és nagyon életszagú. Persze gondolom mindenkinek más az élete, de én a napokban lesz 13 éve, hogy együtt vagyok a férjemmel. Igenis az a legnehezebb, hogy a mindennapok apró dolgaiban, vitáiban egyre inkább elmélyülünk, és pár éve mi is majdnem elváltunk. Pusztán azért, mert azt éreztük, hogy mintha már nem lenne közünk egymáshoz. Pedig szeretjük egymást, csak egyszerûen elfelejtettük, hogyan figyeljünk egymásra. Sokszor vesztünk mi is össze olyasmi miatt, mint pl. a filmben az illatgyertya-nincs kaja stb. dolgok. Sok kicsi sokra megy, mondják és ez valóban így van. Egyikünk sem rossz ember, szóval nincs semmi extra nagy megbocsátani valónk egymásnak.
Azt meg egyáltalán nem értem, hogy ha két ember nem vallásos, és nincs gyerekük, akkor minek házasodnak össze?!!! Ez nekem kínai, mert szerintem alapból úgy indul a dolog, hogy szerelem, házasság, gyerek...
Én két éve tértem meg, és azóta másképpen nézek a házasságomra, ez tény, sokkal fontosabbnak tartom, de nem hinném, hogy csak azért kell összeházasodni, mert útban van a gyerek! Ez is azt bizonyítja, hogy manapság minden, még a másik emberrel való kapcsolatok is egyszerûen olyanok, mint az instant cuccok, gyorsan megvannak és bármikor kidobható. Eldobható kapcsolatokban élünk, és ez személy szerint elszomorít. Isten nem azért adott nekünk társat, hogy használjuk és kész. Nem véletlenül van az a szöveg, jóban és rosszban, stb. hanem, hogy amikor hanyatlik a házasság, akkor nem eldobni kell, hanem dolgozni érte! És ez nagyon kemény tud lenni, de megéri!
Io 2011 jan. 23. - 20:02:51
(32/60)
Ez egész jó film. Az ember tényleg, néha olyan apróságokon felhúzza magát, és nem sokon múlik a házasság sorsa. Csak figyelni kéne magunkra és egymásra, megbeszélni a gondokat. Hisz az életünk, a boldogságunk a tét.
10/10
SDetty 2011 jan. 23. - 19:59:17 10/10
(31/60)
Egyik kedvenc filmem. Mindenkinek tudom ajánlani! És én is több házasságról tudok, amit megmentett a film! És nem csak keresztény házasságokról! De nem csak azoknak ajánlanám, akiknek a házassága éppen válságban van. Ez a film bárkinek nagy lelki töltést tud adni szerintem.
Az viszont iszonyatosan elszomorított, hogy ilyen primitív véleményezések és viták mennek egy ilyen nagyszerû film alatt. :( Aki ennyire nem tudja elfogadni, hogy egy filmben legyen némi szó Istenrõl, vagy egy filmnek legyen keresztény vonatkozása és ezt a véleményét nem képes kissé moderálva elmondani, az inkább maradna csendben, vagy ne nézzen olyan filmet, ami neki nem való... :S

u.i.: a címmel én sem vagyok kibékülve.Tûzálló és Tûzbiztos házasság címmel is hallottam már róla és azok sokkal helytállóbbak.
10/10
NADAL14 2010 dec. 14. - 15:41:59 10/10
(30/60)
Ajjaj ti aztán tudjátok mitõl döglik a légy:DDD Azért nem kell a bolhából elefántot csinálni.Nem vagyok vallásos de vannak hivõ barátaim és igen is ilyen a keresztények élete -ahogy a film bemutatja.Vagyis amit mondani akar mindig van kiút akármilyen mély gödörben is vagy .Persze mert amerikai akkor már szemét? Szívesen ajánlanék egy hasonló témájú - fin filmet Tiltot gyümölcs a címe de félek nektek az se jönne be -pedig óriási film!
baribarany 2010 dec. 09. - 19:27:35
(29/60)
Azért nevettem ezen, mert nem derült ki, kikre gondoltál: de az a baj, hogy nagyon sok keresztény hiszi azt, hogy ez a kereszténység. A Családi kör sajnos csak halványan rémlik, de persze emlékszem rá. Nekem az nagy problémát okozott a filmnél, hogy egy házassági krízis önmagában olyan komoly téma, hogy mit keres benne az a sok ütõdött munkahelyi jelenet, olcsó poénokkal, erõltetett drámával stb. Ez még fájdalmasabbá teszi az amúgy is felszínes filmet. Aztán rájöttem: kábé ugyanaz érvényes erre, amit Kosztolányi írt:
Jaj, mily sekély a mélység
és mily mély a sekélység
és mily tömör a hígság
és mily komor a vígság.
Tudjuk mi rég, mily könnyû
mit mondanak nehéznek,
és mily nehéz a könnyû,
mit a medvék lenéznek.
Hát igen, ez tipikusan olyan film, amit a medvék lenéznek; de amirõl azt gondoltam, csak üres töltelék és arra jó, hogy kitöltse a játékidõt, hogy még véletlenül se kelljen a konformista álszemérmességen túlmenni - szóval ezek az üres, semmitmondó, felszínesen locsogó jelenetek nagyon is szükségesek. Mert ilyenekbõl áll az élet; egy házasság nem az egész élet, csak annak egy része. És ha nem jó, akkor nem a másik felé kell közeledni, hanem önmagunk felé. Saját magunkkal kell rendbejönni elsõsorban, anélkül lehetetlen a kapcsolat javítása. És ha önmagunkhoz közeledünk, ha a saját életünket próbáljuk rendbetenni, ahhoz bizony hozzátartoznak a felszínes kapcsolatok is, a szomszédok, a munkahelyi fecsegések, egyáltalán a munka stb.
offtopic
baribarany 2010 dec. 08. - 21:43:55
(28/60)
....ha még "amerikaiság" volna a baj vele.....de a baj inkább az, hogy "keresztény". Ezért nem szabad benne igazi fájdalmat és csontig hatoló konfliktusokat mutatni (hol van ide Bergman...); pont olyan felszínesen óvatoskodó, mint amilyen az átlagos happyhalleluja egyházi élet. Instant megoldások és tündibündi mosolyok. De ez mindegy, mert a felkínált tanácsa akkor is jó, sõt nagyon jó (most nem konkrétan a negyven napos programfüzetre gondolok). Ha sikerül így néznem, akkor néhány pillanatra még bájosnak is találom.
baribarany 2010 dec. 08. - 00:18:01
(27/60)
:) Már ketten vagyunk :) Bár hozzá kell tennem, hogy más nézõk könnyes szemeit látva megerõltettem magam, hogy némi értelmet és tanulságot lássak bele a történetbe. Tehát igen, van valódi, komolyan felhasználható tanulsága a filmecskének. A lényeg: mindenki elsõsorban önmagáért felelõs, és ha változtatni akar valamit, akkor csakis önmagát változtathatja meg, a társát nem, és nincs is rá joga. Vagy, ahogy a Szentírás mondja: "Mert kiki a maga terhét hordozza." Ajánlom figyelmedbe A szabadság útjai c. filmet, ami arról szól, hogy mi történik akkor, ha valaki egy felmerült konfliktushelyzetben csakis a társát akarja megváltoztatni. Ez a lényegi mondanivaló, de a tálalása meglehetõsen lebutított, naiv maszlag. És ezt én is keresztényként mondom.
10/10
NADAL14 2010 dec. 06. - 18:56:22 10/10
(26/60)
Szerintem a hiba a te készülékedben van mert ez bizony igen jó film- és miért nem keresztény mikor azokról szól!
szendrea 2010 nov. 24. - 17:18:00
(25/60)
Az HBO-n adják, én felvettem. Szívesen átveszem, aki kéri
10/10
NADAL14 2010 nov. 10. - 20:46:34 10/10
(24/60)
Ez a film inkább szól a hitrõl ,a keresztény család modellrõl.És tény hogy ezekben a családokban jobban müködik minden mint az ú.n. világi házasságokban.De nem kell meglepõdni hiszen olyan útmutatót kaptak mint a biblia.Én is inkább becsülöm az ilyen családokat mintsem kritizálnám.
niki607 2010 nov. 08. - 08:36:18
(23/60)
Sziasztok. Én is láttam a filmet nagyn tetszett én azért néztem meg mert az én házasságom is romokban van. A könyvet is megvettem. Végigcsinálta már valaki, van itt olyan a fórumon aki végigcsinálta?
baribarany 2010 nov. 07. - 13:46:46
(22/60)
Misita 2010 okt. 02. - 18:17:03
(21/60)
Szerintem is nagyon jó film!!!
Sok véleményt olvastam:
- Hülyeség az ok(pornó az interneten)
- Nem volt gyerekük...., és reálisabb volna, ha az Anya
2 gyerekkel a hóna alatt HTB. lenne.

Igazából tök mindegy, hogy mi az ok(egyébként nem ez volt az egyedüli ok)
a lényeg, hogy ide jutottak..., és választaniuk kellett.
Nekem az tetszett a legjobban...., amikor az erdõben az Apjának mesélte a fia..., hogy nem engedi a lány, hogy szeresse...
Így nem tud tenni semmit az ügy érdekében...
Az Apa hallgatta..., majd sétálgatás közben neki dõlt a keresztnek.
A fiúnak (ha nehezen is, de) ekkor esett le, hogy a Apja hogyan is
gondolta azt, amit az Úrról és Jézusról mesélt neki.
Rájött, hogy nem a lány hozzáállását kell megváltoztatnia..., hanem
Önmagának kell változnia!!! És talán ez a legnehezebb az Életben!:)
("Változtass magadon és megváltozik az Életed")

De legalább ennyire fontos a vége is!!!....
amikor az Apja elárulja neki..., hogy igazából mindezt az Édesanyja
csinálta végig vele...., és nem fordítva!!!
Az Apa nem hazudott, csak nem mondta el az Igazságot..., a fia
érdekében.
Mert tudta, hogy az Anyjától még inkább nem fogadta volna el a dolgot.
Hiszen láttuk, hogyan viszonyult hozzá végig a fiú.

Végezetül az is tetszett a filmben..., hogy a szereplõk tök ismeretlen arcok voltak:))))) Talán ettõl volt a legjobb.
Celeb-arcok sem tudták volna ilyen jól közvetíteni mindazt...,
amit a film üzent!!!!

Akiknek mégsem tetszett...., azoknak azt ajánlom.., hogy nézzék
meg újra és újra.
És próbálják mindig valami új oldalról megközelíteni.
Így talán hamarabb eljutnak oda..., ahová ez a film igazából
elakar juttatni minden nézõt!!!:))))

Üdv.
misi