10/10
Mydgard 2023 márc. 26. - 07:04:53 10/10
(37/37)
Nagyon jó kis pókeres film, időnként megnézem. Nekem átjön a hangulata és a története. Nem beszélve a rengeteg póker legenda felsorakoztatásáról a filmben, kiváló. Ma este is selejtezőn veszek részt a PokerStarson a vasárnapi Sunday Millionsre...
7/10
szabzero 2021 dec. 28. - 18:03:03 7/10 Előzmény Karter
(36/37)
Abszolút így van, de a fater tudta, hogy a filmekben mindig jön a póker, straight flush, royal flush. :) Még annak idején a Szomszédok sorozatban is jött, mikor újgazdagék játszottak. Meg 2 napja volt a Maverick Mel Gibson-nal, ott ugyan 5 laposat játszottak, de a mindent eldöntő partiban volt egy póker, straight flush, meg egy royal flush. Kb az időszámítás kezdete óta kellett volna játszaniuk folyamatosan, hogy ez összeálljon. De hát ilyenek ezek a filmek :)
8/10
Karter 2021 dec. 28. - 13:15:51 8/10
(35/37)
vegyesek az érzéseim, mert pókerosként hatalmas bakik vannak benne, ha meg nem lennék pókeros lehet nem is lenne értelmezhető sok pókeres rész a filmben, így nálam csak 5 pont lenne....de mivel pókeres filmek közül mégis az egyik, hanem a legjobb, nagyon átjön a hangulat is és a szereplők között pókeres világsztárok, ezért 8 pontot adtam.

De hogy mire is gondolok például extra nagy pókeres bakik alatt, íme egy példa:
A főszereplő apjának nagyvakban treff 10 és treff 7 van (tehát egy színben), női ellenfelének ebben a leosztásban treff K és egy másik színű J nagyvak poziban. Azt nem látjuk, hogy flop előtt ki mit hívott, mert a film a flop kirakásától mutatja az adott partit, de hárman maradtak ebben a leosztásban (érdekes eleve, hiszen bár az apának van a legtöbb zsetonja, azért 10,7re még ha egyszínű is és nagyvakban is van nem hihető a túl nagy vitézkedés, na de fogadjuk el hogy szinte mindenki dobott ő meg megadta az esetleges emelést).
Persze az sem derül ki, hogy a hölgy KJ-re nagyvakból emelt-e, ha addig szinte mindenki dobta feltételezhetően igen, így még furcsább a 10,7 játékban maradása, de mondom, legtöbb zseton és nagyvak miatt még ez éppen belefér.

Flop: Q,9,6, mind treff

Apa közepes emelés, flop színe van, igazából chekolhatott is volna, de ez a biztos, nehogy flush húzóval valaki az utolsó két lapnál legyorsulja, erre a férfi főszereplő dobott...vajon mire volt eddig a játékban nem derült ki, de apa és a hölgy ketten maradtak.

Apának flop színe van illetve egy lyuk straight flush húzója, de hasonlóan egy lyuk sorhoz olyan kicsi ennek megvalósulási esélye, hogy igazából nagyon nem is kell(ene) vele foglalkozni....Színe van, nagy eséllyel flopon verhetetlen...a hölgynek színhúzója van, ráadásul "csak" királlyal, majdnem legerősebb, de azért egy treff ász erősebb lenne.

Ugye itt felmerül a kérdés, hogy vajon a hölgy miért is adta meg...Túl sok pénzzel még flopig nem volt bent, igaz az emelés nem vészes volt, de ha be is jön a flush, azért a treff ász réme fenyegetne...De ezt a hölgy teljesen kizárta, úgy érezte, ha jön még a két lapból egy treff, akkor a király flush elég lesz, így megadta az emelést.

Turn: treff 2

Hölgy királyos flush...igazából az apa jelen pozícióban szinte biztos vesztett.....
Apa check.....Egy kétszeres világbajnok miután emel a flop után, a turn után gyengeséget mutatva checkol??? Ugyan. Persze értem én, hogy az apa jól érzi, ez a hajó éppen elmegy és nem akar bukni többet az adott leosztásban, de a check ennek olyan nyílt beismerése, hogy döbbenetes.
A hölgynek megjött a várva várt szín, emel is duplát, mint az apa korábban tette.

Az újabb baki most jön...még a fenti bakikra azt mondja az ember okés, talán de az, hogy ezt a nagy emelést az apa megadja ez olyan röhejes, hogy döbbenet. Az apa flush-e elgyengült, tulajdonképpen értéktelen lett, nyilvánvaló a hölgy nem a semmire tolja be a zsetonja igen nagy részét, gombról játékban maradása is feltételez figurás lapot/lapokat. tehát ha mindkettőnek flush, akkor itt az apa kampec...de megadja a nagy hívást...és mire adja meg? arra, hogy lehet straight flush-e :)))))))))))) Tehát az öreg arra játszik, hogy a pakliban lévő egy, azaz egy lap megjön a riveren neki, a treff 8as....

River: mi más, treff 8as :))))))))))))

Röhej....95%-5% lehetett az esély a nőnek, erre bukik...Az öregnek az egyedüli jó játéka lett volna, hogy a turn nagy hívásra dob és a veszteségeit nem növeli tovább, nem arra játszik, hogy az egyedüli jó lap a pakliból majd megjön riveren....

lehetne még más partikat is kielemezni, de a fentiek is jól mutatják, azért itt extar túlzások vannak nem kevés.


6/10
dandelion83 2020 jún. 03. - 12:07:28 6/10
(34/37)
Nem egy emlékezetes alkotás, aki nem jártas a pókerben, annak helyenként unalmas lehet. Néhány jó párbeszéd van benne, de nagyjából ez adja a film erejét. Egyszer nézhető, de nagy mondanivalóra ne számítsunk.
Qksika 2017 jan. 24. - 17:55:48
(33/37)
Drew Barrymore elég messze van az ellenállhatatlantól Engem kimondottan idegesít minden filmjében.
7/10
szabzero 2015 júl. 24. - 00:07:09 7/10
(32/37)
Minimális pókertudás nélkül tényleg nem igazán jön át a film.
Én sokat játszottam, vágtam hogy mi miért volt.
Mondjuk az viccnek is rossz, hogy az ajtóból hívják vissza
a verseny nyertesét, hogy az osztó a river elõtt nem égetett..
7/10
Dn98 2015 jan. 06. - 22:11:24
(31/37)
Pókerben a kopogás checket/passzt jelent.
8tonic8 2014 szept. 22. - 18:18:47
(30/37)
Az mit jelent, amikor a Bana kiejti a csajt a tiketért folytatott játékban, az asztalon az a bizonyos oda-vissza kopogás???? Mellesleg az apjával is azt csinálják a végén...
goodboy 2013 dec. 15. - 09:51:20
(29/37)
Tisztességesen elkészített iparos munka, korrekt színészi alakításokkal. Bár pókerezni nem tudok, élvezettel néztem a játékot, a végén a szokásos klisét elkerülték az alkotók, ez újabb jó pont. Mindent összevetve a pókerezõs filmeknek nyugodtan beállhat a sorába, szégyenkeznie nem kell, de a biztosítékot sem veri ki, mert annyira jó. Ez az a film, amit 5 évente, ha az ember valahol elkapja és újra megnézi, és valószínû jó pár jelenetre nem is emlékszik majd, de felidézõdik benne a megnézése során.
10/10
MolnarErik 2012 nov. 07. - 20:53:21 10/10
(28/37)
Bár a póker téma engem hidegen hagy, a film egyszerûen nagyszerû. Robert Duvalnak a karaktere és a játéka is nagyon jó, Drew Barrymore-nak inkább csak a játéka. Szerencsésen elkerüli a nagy kliséket. A jegygyûrûs szimbolika is jó választás volt, mert ez olyan dolog, h minden nézõ számára hihetõvé teszi, h nagy jelentõséggel bír a szereplõk számára, és nem tûnik túl erõltetettnek, ráadásul egyszerre tudja megragadni a két fõhõs, apa és fia, játékhoz és párjukhoz való viszonyát. Nagyon élvezetes, ahogy szinte a jegygyûrû vándorlása viszi elõre a sztorit. Szal le a kalappal az alkotók és a szereplõk elõtt.
molp64 2012 nov. 01. - 18:10:22
(27/37)
Filmszeretõként élvezet volt nézni Robart Duvall mimikáját és Eric Bana rezzenéstelen arcjátékát.
Pókerszív 2012 nov. 01. - 17:21:27
(26/37)
Hatalmas 1 film! Külön tetszik, hogy komoly mennyiségben van benne póker és nem olyan film ami bár pókerrõl szl alig van benne maga a játék. Nálam TOP3 :)
8/10
SandroVM 2012 máj. 01. - 23:56:25 8/10
(25/37)
Nagyon sok filmet láttam már és sok pókeres filmet szintén, hiszen ezeket tudatosan keresem, több van belõle mint hisszük (pontosabban nagyon sok) viszont összességében ez kiemelkedik közülük és véleményem szerint felveszi a versenyt A filmmel, A kultuszfilmmel - - > A Pókerarcokkal. Hogy miért gondolom ezt? Mert megérintett, mert magával ragadott, mert teljesen együtt éreztem a fõszereplõvel, Eric Banával, akit rendesen meg is kedveltem. Ráadásul elképesztõen hasonlít Gary Jones professzionális póker játékosra (persze nem az új zöld hajával) így aztán még hitelesebb volt számomra az egész. Úgy éreztem, hogy teljesen részese vagyok a történetnek, a fõszereplõ lelki vívódásainak. A hangulat az ami visz magával, szerintem ez egy nagyon hiteles ábrázolása egy pókerjátékos életének és küzdelmének a profizmus rögös útján. Emlékezetem szerint sok hibát elkövet fõhõsünk ami realisztikussá teszi az egészet, nem annyi a lényeg, hogy hollywood-i módra elindulunk a sztárság felé és végül drámai küzdelemmel megnyerünk mondjuk egy WSOP-t. NEM!

A hangulatvilág és a partik is nagyon ott vannak, és bár nem emlékszem teljesen, de azt hiszem még több leosztás van, mint a Pókerarcokban és azok még jobban kidolgozottak, hiszen még inkább fókuszban van a játék. Lehet kritizálni a kliséket, de én a hibákat és a közhelyeket könnyedén a hátam mögé tudom csapni, ha olyan érzelmeket közvetít egy film, mint ebben az alkotásban. Mindenképpen elõ fogom venni néha ezt a darabot, 2-3 évente biztosan, hiszen ettõl a filmtõl - ahogyan egy jó cikktõl, vagy egy jó póker-adástól - mindig kedvet kapok a játékhoz. Ez kedv-csinálás pedig sosem hazudik nálam.
Mike088 2012 ápr. 05. - 13:06:00
(24/37)
Spoileres lehet:
Annyit fûznék még hozzá,hogy a játékban erõsen kifogásolható két allin licit, mert a semmire nemigen szoktak így blöffölni. Továbbá még nem tetszett Elsey színsora se ugyanis ilyen lapot már preflop eldobnak, mindenesetre amikor feljött neki a flöss érdemes lett volna nagyobbat emelni na és persze a turn után nem is értem miért nem emelt vissza a nõ egy király magas flössel. na mindegy színsora lett :D
Mike088 2012 márc. 13. - 21:44:36
(23/37)
Engem abszolút lekötött (mondjuk pókeres vagyok),de ha megpróbálnám "külsõs,, szemmel nézni a filmet kissé unalmas lenne a számomra, hiszen nem tudna megmozgatni az ami az asztalnál történik. Ezt a filmet én azoknak ajánlanám akiknek van valami kapcsolata a játékkal.
Ford Mustang 2011 nov. 06. - 17:59:37 Előzmény Rahar
(22/37)
Nem egy nagy film, hiába szerepelnek benne a "nagy nevek".
5/10
Rahar 2011 júl. 18. - 22:47:30 5/10 Előzmény gaso
(21/37)
Hasonló véleményem van nekem is. A színészek számomra hitelesen játszottak, de maga az alaptörténet és a cselekményvezetés gyenge. Ha az adott világ negatívumait, visszásságait akarták bemutatni akkor sikerült. Eddig sem vonzott a póker világa, eme film hatékonyan elrettentett. Akik ismerik ezt a világot azoknak lehet, hogy tetszik, én nem ismerem, így számomra ez egy közepes alkotás. A történet és a cselekményvezetés egyszerûen unalmas, nem kötött le. Ezért 5 pontra értékeltem. Aki nem jártas a póker világában annak nem ajánlom, mert történetileg és mondanivaló szempontjából ez egy felejthetõ alkotás.
8/10
RoKKfish 2009 dec. 30. - 05:02:54 8/10 Előzmény gaso
(20/37)
"Nem tudom, hogy igazi versenyeken mennyire díjazzák ha valakinek húsz centirõl beleliheg a másik az arcába."

Nincs is szükség ilyen szélsõséges példára. Ha valaki felé fordulsz - aki nem is kell, hogy a közvetlen szomszédod legyen -, és elkezded fixírozni, már önmagában elég, hogy közutálat tárgyává válj. Rendkívül modortalan magatartás.
5/10
gaso 2009 dec. 27. - 15:56:50 5/10
(19/37)
Közepes film, tele kiszámítható klisékkel, de egyszer talán elmegy ha nincs más. A színészi játék elég halovány, ez a fõszereplõnél kimerül abban, hogy néz bele a világba a nagy barna szemeivel. Ez a nagytudású nézés elég idegesítõ amikor sokatmondóan vizslatja az ellenfeleit az asztalnál, és adja az okosat, hogy mennyire ismeri a másik lapjait. Nem tudom, hogy igazi versenyeken mennyire díjazzák ha valakinek húsz centirõl beleliheg a másik az arcába.
8/10
RoKKfish 2009 dec. 19. - 01:28:14 8/10
(18/37)
Nehezen tudom elképzelni, hogy aki nem ismeri a póker világát, a zsugás életformát, azt bármilyen szinten is megérintené ez a film. Nem feltétlenül tapasztalatról beszélek, de annak hiányában legalább 1-2 évad Poker After Dark és High Stakes Poker megtekintése, valamint néhány szakirányú alapmû elolvasása melegen javallott, ellenkezõ esetben a legtöbb utalást és poént még érteni sem fogjuk annak mélységében, ahogyan azt kell. Igazi rétegfilm. Az "elhivatottak" viszont imádni fogják azt a pókeres sztárparádét és azokat a leosztásokat, amiket felvonultat a mozi. Nem hiába: a szakmai tanácsadó maga Doyle Brunson volt. Ha most azt kérdezed, az meg ki, akkor gyorsan lapozz tovább!