Cicalány 2009 jún. 04. - 19:12:13 Előzmény Moldávia bánata
(6/6)
Egyetértek! Anke-nak fogalma sincs, hogy Amerika a legnagyobb diktatórikus állam az egész világon! Mindenkire ráerõszakolja a saját stílusát, életvitelét, felfogását, gondolkodásmódját, divatját, ételét, és még sorolhatnám oldalon keresztül, miket még! Az egész világból egy hatalmas fogyasztói Amerikát akar, melyben vannak kiválasztott amerikaiak, és alattvaló amerikaiak. Vagyis politikai és hatalmi síkon akarná meghatározni Amerikát a többi államhoz viszonyíva. És az a baj, hogy Magyarország már így is nagyon el van amerikanizálódva, nem értjük a saját nemzetünket, és nem ismerjük a saját népünk történetét sem. Például az marikai függetlenségi háborút betéve tudjuk az iskolákban, de a Trianon szót a fél ország nem érti. Na itt van a probléma elásva!
planeta 2008 szept. 10. - 20:32:48
(5/6)
Méghogy az USA elfogulatlan? Ott ezt a kifejezést nem ismerik, mivel fel sem merül bennük, hogy ne nézzenek le mindenki, aki nem az országukban él. Amikor a "született amerikai" - egyébként fõiskolát végzett - megmutatta nekem, a "szegény kis közép-európainak" a laptopját, és csak nézett bután, mikor mondtam, hogy láttam már ilyet... (de úgy tûnt, nem hiszi el!)
Moldávia bánata 2008 máj. 27. - 11:17:16
(4/6)
Amerikában a legnagyobb a sunyi diktatúra. A Big Brother ott valósult meg igazán, fõleg mostanában, amikor a terrorizmusra könnyedén ráfoghatnak mindent, s lassan a kormányszervek csak nazt nem tudják az emberrõl, amit nem akarnak.
cherry baby 2008 máj. 27. - 10:07:30
(3/6)
amerikai filmtõl mit vársz????? normális történelmi filmet nem tudnak csinálni. hisz nem ismerik a történelmet. azt a 200 évet nagyjából ami róluk szól... de azt tudom, hogy ott legalább üldözték a komcsikat
babajaga 2008 máj. 27. - 00:25:34 Előzmény Anke
(2/6)
nyugodj meg, a második rész is ugyanolyan vonalas volt, mint az elsõ és a harmadik. igazából az amcsik nem tudnak elfogulatlan, objektív dolgot csinálni a témában, mert mindig az amerikaiak melletti propagandamûsor lesz belõle...
Anke 2008 márc. 01. - 22:55:27
(1/6)
Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye errõl a 3 részes sorozatról? Az elsõ és a harmadik részt láttam, így amíg nem ismétlik meg addig a másodikhoz nem tudok hozzászólni. Nem derül ki a film leírásból, de amerikai ismeretterjesztõ film.
Alig vártam, hogy legyen egy hasonló dok.film a témában, egy elfogulatlan, ezért az elsõ rész után a harmadik óriási csalódást okozott. Szerintem határozottan eltorzították történelmi tényeket nemcsak azzal, hogy hiányosan ismertették a tényeket, hanem azzal is, hogy a megszólalók nem hitelesek és nem szakmai szempontokból vizsgálják a témát.
A harmadik rész ráadásul hazugsággal fejezõdik be: milyen szerencse, hogy Amerika olyan ország, ahol semmilyen nézetet nem kényszerítenek az emberekre. Ez azért durva kijelentés ott, ahol az iskolákban a gyerekre esküt kényszerítenek függetlenül attól, hogy hisznek-e istenben, vagy nem stb.
Lehet, hogy a harmadik rész idõben közelebb áll hozzám, de ezek után nem bízom abban, hogy az elsõ rész nem tartalmazott-e torzításokat.

Ha van másik dok.film errõl a témáról, akkor kérlek, írjátok meg. Köszi.