6/10
adamnagysweetmovie 2013 jan. 09. - 17:56:56 6/10
(4/4)
A viharos történelem jól átszûrõdik a filmen, fõleg az etnikai ellentétek bemutatásával (cseh-szlovák-német-magyar-zsidó) és a társadalmi/szociológiai változásokon (hiperinfláció, nemesség elszegényedése, szerencselovagok, nepotizmus, talajvesztés utáni újrakezdés, nõk szerepének változásán) keresztül.

De pár negatívumot is megjegyeznék.
Elég szappanoperások a filmbeli fordulatok és a karakterek sem túl árnyaltak. // Csend alig van a filmben, az egész elég tévéjátékos (a rendezõ ezekben van otthon). A címadó Budáról, a magyar viszonyokról semmit nem tudunk meg – ellentétben Prágával, Béccsel, a szlovák vidékkel vagy akár a Szepességgel. Buda egy romantikus és tragikus díszlet a keretjátékban, semmi más.

Szummárum: az IMDB 6,4-es értékelse helyén van.
rockerjutka 2010 ápr. 06. - 15:40:56
(3/4)
Én ma láttam a filmet és nekem is tetszett, bár én is lemaradtam az elejérõl. A végén csak össze jött Jana és Stefan, ezt vártam az egészben attól kezdve hogy Stefan leborotválta a bajuszát :))))),egyébkánt az újságban elég félre vezetõen Hujber Ferit és Gryllus Dorkát írták legelõre mintha õk lennének a fõszereplõk közben meg....bár tényleg jók voltak
mulao 2010 ápr. 06. - 14:17:16
(2/4)
Az elsõ kb. egy óráról lemaradtam, de a Janát és Tomast alakító színész játéka nekem is nagyon tetszett, bár a többiek is jók voltak szerintem. Gryllus Dorka és Hujber Feri is jól játszott szerintem.
Dr Milton 2008 jún. 05. - 00:40:50
(1/4)
Eszeveszettül jó film. Tulajdonképpen a Monarchia utóéletét ábrázolja, de habár az elsõ jelenet 1920-as, az utolsó azt hiszem '23-as, még mindig szabadon járnak-kelnek a felsõ középosztályhoz tartozó szereplõk Budapest-Prága-Bécs-Turóc viszonylatban. Érdekes film, jó színészekkel/fõleg Jana és Stefan alakítása figyelemreméltó/.
Azt hiszem jól megmutatja a mozi, hogy mit veszített a régió Ausztria-Magyarország gyalázatos feldarabolásával. Stílszerû, hogy éppen június 4-én adták le a filmet, Trianon emlékére.