10/10
marisál 2020 aug. 31. - 11:11:59 10/10 Előzmény napraforgó
(1085/1165)
Jó, hogy itt vagy kedves Napraforgó, üdv a fedélzeten! Teljesen egyetértek Veled, egy ismert számot jó újra hallgatni, van mihez hasonlítanunk, mert ismerjük, együtt énekelünk! Látjuk magunk előtt az eredeti előadót, és meg tudjuk ítélni, mennyire sikerült a versenyzőnek levenni a hangját, a mozdulatait, élvezettel nézzük az előadást. Sokkal jobb volt az elején, mostanában alig várom, hogy vége legyen egy-egy számnak , mert se füle-se farka, dallamtalan nóta. Jó lenne, ha elolvasnák ezeket a bejegyzéseket a szerkesztők, és elgondolkoznának! Örülök, hogy ismét velünk vagy kedves Napraforgó, nagyon várom a bejegyzéseid, és persze Pszichoapuét!
Pszichoapu 2020 aug. 31. - 09:20:17 Előzmény napraforgó
(1084/1165)
Hát biztosan nem az az idétlen forgó képsorsoló, ami állítólagosan Tilla nyomkodására áll le "véletlenszerűen", erre mérget vehetsz. :) Az első adásé meg pláne nem, mert annak feladatkiosztását gyakorlatilag mindig készen kapja a néző bármiféle sorosolás-imitáció nélkül. Ilyen erővel a gombnyomkodást is vidáman elhagyhatnánk, mert csak felesleges időhúzás.
8/10
napraforgó 2020 aug. 31. - 08:35:02 8/10 Előzmény Pszichoapu
(1083/1165)
Hello!
Akárhogy is változik az izlés, szerintem a közizlés azért annyira nem. Az emberek többsége valószinűleg szivesebben lát olyan "előadókat", akik valami világszámot adnak elő, fülbemászó, vagy kevésbé fülbemászó, de azért ismert számokat, de nem ilyen Billie Eilish-féle rettenetet.

Már a korábbi években is írtam, hogy ha ki akarnak tolni valakivel, akkor olyan szörnyű számokat adnak nekik, ami véletlenül sem illik hozzájuk. Mások meg pont olyasmit kapnak, ami nagyon is hozzájuk való.
De sajnálom azokat, akiket így megaláznak, tehetséges, jó énekesek és kapnak valami borzadályt. Vajon ki és hogy dönt el, hogy kinek mit kell énekelnie?
Pszichoapu 2020 aug. 31. - 08:18:57 Előzmény napraforgó
(1082/1165)
Nini, itt van Napraforgó is, szia! :)
Habár a 80-as és 90-es éveket szinte kivétel nélkül minden adásban kihozzák leminősítendő és gúnyolandó zenei korszaknak a maga stílusjegyeivel (és ide a fellépőruhákat, így lényegében magát a divatot is méltatlanul belekeverik), pedig a többiben is épp úgy könnyedén lehet találni alja zenéket.
Ezt szerintem nem a korszak határozza meg, egyszerűen most más az ízlés, hiszen az folyamatosan változik, hogy mi populáris és mi fülbemászó. De a zöld hajú lány (Billie Eilish) még csak nem is annak a korszaknak a szülötte, hanem nagyon is újnak számít, úgyhogy egy többség által idegesítőnek talált és csupán szűk réteg által favorizált zenét szinte bármelyik évben lehet találni, függetlenül attól, hogy a szerzője hány Grammy-t kapott érte. Ez a gyógyszerek hatását imitáló fetrengés mellé prezentált "éneklő suttogás" engem sem nyűgözött le, pedig eléggé mindenevőnek tartom magam a zenei világban.
Engem speciel az is picit kezd néha irritálni, hogy mindenáron a videoklippet akarják újból képernyőre vinni, mintha a látványelem lenne itt a legfontosabb. Nem állítom, hogy nem ad hozzá az előadáshoz, de inkább talán az énekhangra, a mozgásra, a manírokra, gesztusokra kéne rámenni, ami az eredeti előadóra jellemző. Megjegyzem ezért is szerencsésebb ismertebb előadót választani, mert ha annak a mozdulatait, énekstílusát ügyesen leveszi a versenyző, akkor sokkal több néző fog meglepetésében felkiáltani, hogy "Hú, ez tisztára olyan, mint az eredeti! Fontossági sorrendben tehát az előbb felsorolt utánzandó jegyek után következne véleményem szerint a külső, a smink és az öltözék és csak valahol nagyon a sor végén kéne kullognia a videoklippben látható elemeknek.
És akkor talán az általam nagyon is kedvelt énekhanggal megáldott Péter Szabó Szilvi sem nyújtott volna ilyen vacak Katy Perry-t, ha nem szorítják el a rekeszizmát a beülő hevederrel és nem kéne méterekre magasan, a plafonról függve énekelnie.
Pszichoapu 2020 aug. 31. - 07:46:25 Előzmény marisál
(1081/1165)
Hasonlóan szívélyes üdvözlet Neked is! :)
Igazad van, az iskolai osztályzás kiváló hasonlat az értékelés ilyen módon történő igazságtalan megközelítésére. De meg fogsz lepődni, nálunk az egyetemen anno pont ugyanez a "kifacsart" szemlélet dívott ZH-k értékelésénél, hogy úgy differenciálták a ponthatárokat, hogy mindenképp legyen köztük elégtelen és jeles is, mert az "milyen már", ha az egész évfolyam jó feletti minősítést kap. (Talán részrehajlással vagy nem elegendő szigorúsággal vádolták volna meg az előadót?) Nem tudom, hogy ez a mostani időkben is bevett gyakorlat-e, mert én már régen voltam egyetemista, mindenesetre ezt sosem tartottam korrektnek, mint ahogy most ebben a műsorban sem.
8/10
napraforgó 2020 aug. 31. - 04:12:52 8/10 Előzmény marisál
(1080/1165)
Egyetértek veled. Amikor ezt a műsort 7 éve elkezdték, akkor ismert énekesek más ismert énekesek legismertebb, legkedveltebb számait kapták előadni. És jó volt, vicces volt, hogy mennyire voltak képesek megközeliteni az eredeti előadót.

Aztán az évek során oda jutottak, hogy kevéssé ismert énekekesek, vagy épp ismeretlenek adnak elő olyan számokat, amiket sohasem hallottunk, amikről még a "szakértő" zsűri is azt mondta, hogy az X évek legalja száma, zenéje volt. Vajon miért kell nekünk egy ismertnek kikiáltott zöldhajú "lány" fetrengegő hörgését meghallgatnunk ének, zene cimén?

Komolyan nem értem, miért nem tudják tartani magukat az eredeti koncepcióhoz, és ismert számokat énekeltetni a versenyzőkkel?
Számomra ez a műsor akkor lenne élvezhető, ha az előadott számok valamikor benne voltak a TOP 10-ben.
10/10
marisál 2020 aug. 31. - 01:10:04 10/10 Előzmény Pszichoapu
(1079/1165)
Örülök, hogy itt vagy kedves Pszichoapu, és egyetértesz! Valóban övön aluli választás volt Nellinek Máté Pétert adni, egy férfinak is nehéz lett volna! Pély Barnát is sajnálom, nem hiszem, hogy törvényszerűnek kellene lenni, hogy az elsőt le kell pontozni, mert még nem tudják, hogy a többiek milyenek lesznek! Ez a szemlélet baromság! Éppen olyan, mintha én nem adnék egy hallgatómnak jelest csupán azért, mert ő az első felelő. Ha valaki tud, azt értékelni kell, és jár a jeles, én örömmel megadom! Itt is meg kellene adni a 10 pontot, ez annyira méltatlan! Remélem, jobb, ismertebb, és dallamosabb számok lesznek, kíváncsian várom a folytatást! Szeretettel üdvözöllek!
Pszichoapu 2020 aug. 30. - 23:49:17 Előzmény marisál
(1078/1165)
Szia Marisál, itt bizony és minden szavaddal egyetértek! Remélem, Napraforgó is jön majd az élvezetes hogyvolt-jaival. ;)
Sajnálom én is Nellit, nagyon jó színésznő, de szinte borítékolható volt, hogy Máté Péterbe beletörik a bicskája, ez övön aluli feladatválasztás volt első alkalomra. Az új évad ügyeletes bohóc-státuszát egyelőre valóban úgy tűnik, hogy Curtis fogja betölteni, de valójában magassarkú combcsizmában Csepregi Jojóját énekelni bármelyik férfi versenyző számára kihívás lett volna és garantálta volna ezt a "titulust". A dalok jelentős hányada számomra is teljesen ismeretlen volt vagy ha mégsem, lehet, hogy hallottam már azokat is, de akkor sem azok a tipikus fülbemászó fajták, amelyeket szívesen hallgatnék vissza többször és még azoknak az előadóknak is pont sikerült egy-egy gyengébb számát kiválasztani, akiket amúgy szeretek.
Pély Barnát szerintem most méltatlanul alulpontozták, de ez már lassan törvényszerű lesz, hogy a műsor első fellépőit mindig szigorúbban értékelik és általuk próbálnak belőni valamiféle közepes referenciapontot, amihez majd a későbbi fellépőket hasonlítanák, de aztán ez a "módszer" rendszeresen dugába dől és elkezdenek röpködni a 10-esek olyanokra is, akik ezt nem igazán érdemelték ki. Egyelőre még nagyon vegyesek az előadásmódok, nincsenek még kimondott kedvenceim, akikért szoríthatnék, majd meglátjuk 2.-3. adásra mennyire forrja ki magát a verseny. :)
10/10
marisál 2020 aug. 30. - 22:26:32 10/10
(1077/1165)
Sajnálom, hogy Fésűs Nelli kiesett, nagyon tehetséges, de nem volt jó a dalválasztás, amiről nem ő tehet, bár kinézetre jó volt, de szegény meg sem tudta közelíteni Máté Péter hangját. Egyébként a többi szám sem volt jó, nem tetszett, számomra teljesen ismeretlen, dallamtalan, semmi nóták voltak. Ilyenkor a kiválasztott énekes legismertebb számát kellene adni a versenyzőknek, amit élveznek a nézők is, volt, amit a zsűritagok sem ismertek! Miért nem kérdezik erről Bereczki Zolit! Ő igazi művész, ő ért hozzá! Már most látszik, hogy Curtist nyomják! Pszichoapu itt vagy?
szabo.kata53 2020 aug. 30. - 18:14:49 Előzmény Renault17
(1076/1165)
Teljes név: Horváth Boldizsár
Együttes: Kelemen Kabátban,
Hangszer, szerep: ének, rap
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
offtopic
Renault17 2020 aug. 27. - 11:02:56
(1075/1165)
Köszi!
Renault17 2020 aug. 27. - 10:37:08
(1074/1165)
Hamarosan visszatér a Sztárban Sztár (pontosabban 30.-án), a versenyzőket is bejelentették. Valaki tudja, hogy ki a túró az a Horváth Boldi?
10/10
marisál 2018 dec. 17. - 14:02:12 10/10
(1073/1165)
Igazad van!
10/10
marisál 2018 dec. 17. - 13:58:44 10/10 Előzmény Pszichoapu
(1072/1165)
Így igaz, nem mindenki írja le a véleményét! Én akkorát csalódtam, hogy muszáj volt! hihihi! Megint megállapítottam, hogy nincs igazság a földön!
8/10
napraforgó 2018 dec. 17. - 13:16:14 8/10
(1071/1165)
Teljesen egyetértek veled. Én végig Völgyesi Gabit láttam legjobbnak, Talán csak két alkalommal volt kicsit haloványabb, az egyik alkalommal a betegsége miatt. Én végig neki drukkoltam. Sári Évi nem volt annyira egyenletesen jó, de volt néhány igazán kiemelkedő alakítása, így azt is el tudtam volna fogadni, ha őt hozzák ki nyertesnek.
Freddi is tehetséges, nincs is vele bajom, de a 10 hétből csak az utolsónégyben nyújtott jó teljesítményt. Eleinte teljesen jellegtelen volt, aztán minimálisan javult a helyzet, de még mindig csak a futottak még kategóriában volt.
Aztán valaki nyilván adott neki egy lökést, nem kell annyira kényszeresen teljesíteni, játszani, mókázni kell, szórakoztatni a nagyérdeműt. Ekkor fölengedett és egyre jobb lett, de ha a 10 hét átlagát nézem, akkor minden tehetsége ellenére jócskán lemaradt a két csajtól. Meggyőződésem, hogy a nézők többsége, mondjuk a nők, a csinos arcra adta a voksát, nem a különböző karakterek megszemélyesítésére.
De hát még csak nem is reklamálhatunk, nem a zsűri döntött, így még csak szidni se lehet őket.
Pszichoapu 2018 dec. 17. - 12:51:37 Előzmény napraforgó
(1070/1165)
Köszi megint a részletes hogyvolt-ért!

"Aztán promótálja az Exatlont, ami kicsit sem érdekel." :)
+1 like! :) Nem is értem, miért kell egy teljesen más témájú műsoron belül reklámozni egy másikat? Még a célközönsége sem biztos, hogy azonos, sőt, elég csekély lehet a metszet...

Amit a kiesett férfi előadók műveltek a "Chiki Chiki Ta"-ban, azt én még annyira sem találtam viccesnek, mint amennyire az eddigi női előadók férfiak általi utánzási kísérleteit. Lehetett volna persze ez is szórakoztató, hiszen nyilván nem fognak megtanulni 1 hét alatt szambaritmusra kecsesen riszálni, de legalább a szándékot illett volna kimutatni a koreográfia részleges elsajátítása iránt, ha már fizetést kaptak a kutyát sem érdeklő jelenlétükért. Mert erre a majomkodásra egyetlen jóérzésű néző se volt kíváncsi. Ez egyértelmű és szándékos arcul köpése volt magának a műsorsorozatnak és persze a nézőknek is, amiben benne volt a "lesz@rom az egészet és titeket is mind!" életérzés.
Nagy kár, hogy ennyire futotta tőlük.. A hájfejű Gesztesin mondjuk cseppet sem lepődtem meg, de pl. Torres Danin igen, mert őt kedvelem.
Pszichoapu 2018 dec. 17. - 12:31:52 Előzmény marisál
(1069/1165)
Nem csak 1 ember ért veled egyet.. Szerintem is Völgyesi Gabinak vagy Sári Évinek kellett volna nyernie. A szépfiú image a szavazóknál azonban ezúttal is felülbírálta a sokrétűséget. Nem állítom, hogy Freddie ne lett volna jó, de közel sem volt annyi emlékezetes alakítása és nem nyújtott annyira stabilan kimagasló eredményt sem, mint a 2 énekes hölgy. Itt most nem csupán a zsüri szerint, hanem szerintem is mindenképp női nyertest kellett volna ünnepelni. Freddie eltúlzott hype-jával nem értek egyet, még ha amúgy el is ismerem a tehetségét.
8/10
napraforgó 2018 dec. 17. - 06:39:29 8/10
(1068/1165)
Döntő:
A 4 döntőbe jutott énekes együt énekel, a zsűrit utánozzák - ugye mi jó barátok vagyunk?
Jön a zsűri, Claudia ezüst miniruhában, piros masnival a fején, a 3 fiú a lépcsőn lejőve bukfencet vet, ezen elhumorizálnak egy kicsit. Fura módon most ünneplik a Mikulást, holott már 10 napja elmúlt az ünnep. Remélem nem az angolszász Santa Claust próbálják megidézni, nekünk semmi közünk hozzá.
Ma a zsűri már nem pontoz, csak a közönség szavazatai döntenek.
Aztán az énekesek visszaemlékeznek az elmúlt adásokra, elsőnek Sári Évi, aki Gangnam Style- hozza. Nekem túl nőies a hangja, az ugrálás rendben volt, dícsérgetik is rendesen.
Tolvai Reni jön Buli Dorinaként, én őt nem ismerem. A szám nem túl érdekes, egy iskoláslány viszonyát igyekszik bemutatni a matekhez, meg a szombat esti bulihoz. Renike viszont rendesen kigömbölyödött az elmúlt 10 hét során... Régebben sem volt sovány, de most már túlságosan töltött galamb....
Völgyesi Gabi következik az Igazából szerelem kiégett rock sztárjaként, Billie McCay bőrében. Előtte végignézzük a korábbi adásokban alakított szerepeit, szerintem ez a nő nagy csoda, mindent tud, mindent megoldott, szép volt, jó volt, szórakoztató volt. Most is az, a hangja fantasztikus, a haja talán nem elég találó, de ez nem az ő hibája. Csinos Mikulás-lányok táncikálnak körülötte. Claudia az inteligenciáját dícséri, nem véletlen, hisz jogász a csaj - úgy mellékesen.
A zsűri szerint is ő nyújtotta a legkiemelkedőbb alakításokat a műsorban, közben Sári Évit is dícsérgetik.
Igazuk van, ez a 2 nő volt a legjobb, ez vitathatatlan, bár sajnos a végén kiderült, ez nem volt elég a győzelemhez egyiküknek sem.
Utolsónak Freddie következik Luciano Pavarottiként. A maszkosok nagyon kitettek magukért, pedig az alaposan felhizlalt Freddie egy erősen lefogyasztott Pavarottinak tűnik. A fiú próbál operaénekesi hangokat produkálni - hát ez egy hét alatt nem igazán megy, pláne nem a világ legnagyobb tenorjaként. De ezzel Freddie is tisztában van, Pavarottit még egy másik operaénekesnek is nehéz utánozni. Mindentől eltekintve a fiú szépen megoldotta a feladatot, saját magához képest nagyot alakított. A műsor végére nagyon fölengedett, magára talált a fiú.
Remélhetőleg a későbbiekben sem lesz olyan görcsös, próbál majd felengedni, játszani kicsit.
Most Tilla megnézeti a nézői szavazatokat, egyelőre csak névtelenül, sötét alakokkal.
Aztán promótálja az Exatlont, ami kicsit sem érdekel.
Azután a már kiesett játékosokkal jön egy fiúbrigád nőnek öltözve. Burai, Torres, Gesztesi, Kállay-Saunders brazil szambatáncosnőként. A fiúk nem borotválták le a borostáikat, bajusz, szakállka maradt - el lehet képzelni, milyen táncosnők voltak... (Amúgy hová lett Pintér Tibor, ő hiányzott a sorból).
A rémes élmény után 3 kiesett nő jön, Odett, Szőcs Renáta, Hien és itt van Pintér Tibor is, ők a Dzsingisz Kánt alakítják, huhh hahh.... Pintér fejéről majdnem leesik a turbán. A zsűri viccelődik, röhög, tetszik nekik a bohóckodás.
Aztán jönnek a duettek, elsőnek Nagy feró Sári Évivel - gyere, kislány, gyere. Feró kapott egy hosszú parókát, hogy jobban hasonlítson hajdani önmagára, de már az első percban megszabadult tőle. Sári Évi remekül hozta Csuka Mónikát. A szám jó, mai s élvezhető, tetszett.
Tolvai Reni Csepregi Évával énekel, fiúszerepben, ő most Végvári Ádám, Egysterű, ilyen az élet... Mert egy tini-tini lány, meg egy tini-tini srác.... Reni nem nagyon töri magát, hogy imitálja a gitározást. Cseperegi Éva nagyon dícséri Renit, ő volt Ádám, eközben Végvári Ádám a nézőtéren szétröhögi magát. A zsűrinek is tetszett.
Völgyesi Gabi Bódi Margóként Guszti mellett - Szeretlek, szeretlek, nem adlak senkinek.... Gabit a Bódi házaspár tanítgatja romásan táncolni, mennyit riszáljon.
A sminkesek minden igyekezete ellenére Gabi arca nem elég romás, a mozgása és a cigány nyelvtörők viszont jók, margó jól betanította. Az előadás Bódi Margónak tetszett és a zsűrinek is, mindkét nő nagyon vagány, bevállalós - szájbőgő és bungee jumping, emlegetik.
Megint utolsóként jön Freddie a Márta dalával - Kezdjetek el élni - Kiss Tibiként Pásztor Anna partnereként. Anna megkapja az emblematikus puszit, Freddie nagyon jóképű, jól áll neki a kissé hosszabb, kócos haj. Ez a szám is jó. A zsűri is agyondícséri, Pásztor Annát és Kiss Tibit is.
Érdekes, hogy a végjátékra 4 igazi jó magyar számot választottak a szereplőknek, korábban a különböző adásokban borzasztó rossz, szerencsétlen és idegen nyelvű számokat is beraktak, ezzel jócskán megnehezítették az előadók dolgát.
Újra megnézik a fantomképek pontszámait. tilla szavazásra biztatja a nézőket.
Aztán a zsűri értékel. Claudia a két hölgyet, Völgyesi gabit és Sári Évit dícséri nagyon - ezzel egyetértek, ők mindig nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Freddie csak a végére jött fel, csak az utolsó néhány adásban engedett föl, eleinte teljesen jellegtelen volt.
A végén mégis őt hozták ki a nézők nyertesnek, gyanítom, hogy a sok voks a rajonó tinilányoktól, meg a kevésbé fiatal nőktől a jóképű férfinak szólt és nem az énekesnek. Nem tudom, hogy Freddie most hogy érzi magát a bőrében, mert igazából nem ő érdemelte az első helyet, csak a csinos arcának a daliásan magas termetének köszönheti a győzelmet. A két nő mögött szerintem ő volt a harmadik, Tolvai Reni meg a negyedik, az rendjén is volt.
10/10
marisál 2018 dec. 16. - 22:46:19 10/10
(1067/1165)
Ugye? A két lány klasszisokkal jobb volt, a Freddie szép, jól néz ki, a hangja is jó, jellegzetes, de utánozni nem tudott igazán senkit, csak ma! A lányok végig hozták a színvonalat, de ha így döntöttek a nézők, nem lehet mit tenni. Minden esetre igazságtalan! Köszi, hogy legalább Te egyetértesz velem!
10/10
marisál 2018 dec. 16. - 22:21:19 10/10
(1066/1165)
Hát megáll az eszem! Freddie szépfiú nyerte meg a versenyt. Nem értem a nézőket, Völgyesi Gabi volt a legjobb, ő érdemelte volna meg a győzelmet!