Állatbarát 2006 febr. 17. - 23:07:06
(8/28)
Van belõle bõven.
Az ember is csak az élõvilág része.
blowup 2006 febr. 15. - 22:23:45
(7/28)
Ama bizonyos szikráról biztosan hallottál már.
Jól mondod: is.
Emberi "állat"történetek.
Állatbarát 2006 febr. 15. - 21:49:05
(6/28)
Hát pont errõl beszéltem, hogy milyen megnyugtató, (NEKED) hogy az emberek közelébe nem engednek képzetlen, gyakorlatlan tanulókat.
Miért ne lehetne összehasonlítani az emberek és állatok szenvedését. Miért lenne kivételes lény az ember az élõvilágban ilyen téren is? Az állatok fájdalma is fájdalom, és most csak a testi fájdalomról beszélek, amit a központi idegrendszer közvetít az agyba.
Nem értem pontosan milyen állattörténetekrõl van szó a magazinmûsorokban, csak sejtem.
blowup 2006 febr. 15. - 15:50:32 Előzmény Állatbarát
(5/28)
Érvelésed azért sántít, mert a példádat illetõen tévedésben vagy: egy orvostanhallgató soha nem okozhat szenvedést egy embernek a mûtõasztalon, max. nézheti hogy a prof. mit csinál, sõt végezvén az egyetemen több éves kórházi gyakorlatot kell abszolválnia - ahol csak asszisztálhat a mûtéteknél - mielõtt önállóan, egyedül emberbe vághatna.
Nem kell összemosni dolgokat, fõleg nem: állatot emberrel párhuzamba rakni.
Az emberi példánál maradva: ha csak fél füllel is figyelemmel kíséred a gagyitévék szórakoztató(!?) magazinmûsorainak(pl. Fókusz) trendjét, rá fogsz jönni, hogy ennél sokkal "állatabb" történetek is vannak, sajnos mindkét "állatvilágban".
Állatbarát 2006 febr. 14. - 22:16:58
(4/28)
Hát ezek szerint egy orvosi mûhibát is elõ lehetne adni kellemesem story-zva, de szerintem senki nem nevetne. Persze megnyugtató, hogy embereken nem így tanítják a szakmát. Pedig milyen jól hangzana, hogy szerencsétlen ember a hiba hatására a fájdalomtól leesne a mûtõasztalról, és az "akaratlanul" szenvedést okozó orvostanhallgató azon gondolkozna, hogy hogyan is volt a könyvben, hova kell állni? Közben a showman és a közönsg fuldokolna a nevetéstõl. Persze nem a betegen nevetnénk, hanem a jópofa elõadón. Hiszen ez egy szórakoztató mûsor. Értelmetlen és rosszul értelmezett embervédelembõl kár lenne kihagyni.
Szerintem nem minden téma alkalmas szórakoztatásra. Nagyon bánom, hogy megnéztem a show-t.
Egy állatnak sem mindegy, hogy mennyit szenved. Errõl nem tehet a közönség, és Szulák Andrea, én csak azt tettem szóvá, hogy ezen hogy lehet nevetni.
blowup 2006 febr. 14. - 10:05:03
(3/28)
Megértem a döbbenetedet, de a haszonállatoknak már csak ez a sorsuk.... ti. levágják és megeszik õket.... a hentesnek is meg kell tanulnia a szakmáját v.hogyan, még akkor is, ha hibázik közben és esetleg szenvedést okoz vele az állatnak.A különbség ott van, hogy akaratlanul vagy akarattal teszi. Utóbbit én is elítélem, de elõbbit felróni Szarvas-nak, vagy Szuláknak rosszul értelmezett, és értelmetlen állatvédelem. A show-k márcsak ilyenek, szórakoztatni akarnak, ja , és sztem nem a bikán nevettünk hanem Szarvas Józsin. :)
Állatbarát 2006 febr. 14. - 00:28:08
(2/28)
Megdöbbentett, hogy a ma esti Szulák Andrea show-ban, mindenki milyen jól szórakozott egy szerencsétlen, dilettáns hentestanuló által megkínzott bika történetén. Legjobban Szulák Andreán csodálkoztam. Eddig azt hittem, hogy van szive.
Állatbarát 2006 febr. 14. - 00:17:24
(1/28)
Megöbbentem azon, hogy a ma esti Szulák Andrea showban, Mindenki milyen jól szórakozott egy szerencsétlen, dilettáns hentestanuló által megkínzott bika történetén. Kellemesen storys-gattak, nevetgéltek. Legjobban Szulák Andreán csodálkoztam.