Téma: Szulejmán

fogicus 2014 okt. 02. - 19:05:26
(2731/3431)
http://nodola.blogspot.hu/
Ezen a blogon megtaláljátok az összes!!!!! azaz 139 TÖRÖK rész fordítását!!!!:
Köszönet a rengeteg munkáért Szilvinek!!!! :)
4/10
Érsekvári 2014 okt. 02. - 15:38:46 4/10
(2730/3431)
Nem kell várni 6 hétig . Igaz törökül lehet nézni az eredeti részeket , de több mint a semmi és meglehet érteni a lényeget .
YOUTUBE- MUHTESEM YÜZYIL -54. BÖLÜM .
Ez a következõ rész , itt folytatódik a sorozat .
10/10
SecretKismet 2014 okt. 02. - 15:21:15 10/10
(2729/3431)
A téma iránt érdeklõdõknek az új Rubicon érdekes lehet (amíg nincs a sorozat, lehet olvasni a korról):
2/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 12:45:08 2/10
(2728/3431)
Én ezeknek egy szavát sem hiszem. Meg az ellenkezõjét sem. Még azt sem, amit kérdeznek. De hát én csak egy vélemény vagyok, akit az egész kicsit sem érdekel. lesznek még sokan, akik majd olvassák a buvárlapokat, meg hallgatják a beszámolókat "9000 km" távolból.
malvinkicska 2014 okt. 02. - 11:38:45
(2727/3431)
A bulvárban amit írnak annak lehet hinni Sebestyén B, beszél arról mennyire fog hiányozni a családja fõleg a kisfia, õk Kényelmes szállodában laknak, Dél-Afrikába, míg a játékosoknak küzdeni kell a kajáért. Azt is közlik A Morning Show is onnan fog jelentkezni több, mint 9000 ezer kilométerrõl, mert megy Vadon J, és Rákóczi F is. Az értesülésem az Epizód magazin 40-es számából van a valóság alapja mennyi azt nem tudom, és még egyet 6 hétig lesznek oda.
2/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 09:22:57 2/10
(2726/3431)
Elnézést, hogy nem Offtopicban küldtem!
2/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 09:21:47 2/10
(2725/3431)
:-D :-D :-D,
Lehet, hogy valóban nem is lesznek külföldön... Akkor megspórolják a repülõjegyeket, meg a szállodai elhelyezést. De fizetni akkor is kell, ha csak egy stúdióban lesz a "dzsungel".
Én valóban nem néztem az elõzõ szériát sem, de egyszer mutattak a neten egy képet, hogy "dzsungelben szenvedõ" játékosok mellett, kb. 3 m-re, egy fa tövében ballonos ivókút volt. Szóval kb. így szomjaztak a résztvevõk. Aztán meg nyilván adás elõtt, meg után is hozták a kaját is az "éhezõknek".
Engem baromira nem érdekel ez a nagy rakás csalás, akármilyen viccesen is vezetik elõ...
Persze nem vagyok naív, nyilván lesznek, akik megnézik. Talán valóban érdekli az emberek egy részét. Mások meg jobb híján...
Szerencsére az én környezetemben senki nem akar ilyesmirõl eszmét cserélni, szóval ha akárnám sem, akkor sem tudnám kivel megbeszélni.
4/10
Érsekvári 2014 okt. 01. - 23:41:07 4/10
(2724/3431)
Valahol a szokásos befejezésre számítottam , mert folyton a cselekmény közepébe vágnak bele.
A mostani még durvább leves kanalazás közbe egyszercsak .. pufff vége .
Erre a munumentális jelenetre emlékezzünk novemberig . Nem semmi !
haszvir 2014 okt. 01. - 22:11:56
(2723/3431)
Végre volt egy jó mûsor amit a család szívesen nézett. Most megint az emberek baromságaival kell foglalkozni, pedig nem érdekel senkit. Nincs egy normális mûsor, hogy az ember egy kicsit elengedhesse magát.
10/10
SecretKismet 2014 okt. 01. - 20:30:59 10/10
(2722/3431)
az sms-ek miatt plusz azért, hogy errõl beszéljenek, nézzék (még azok is, akik utálják a mûsort; sokszor lepõdök meg, hogy azoknak a többsége, akik "nem nézik" ezeket, mindig naprakészek általában, hogy mi történt az adott mûsorban :D). Itt a fórumon is csak errõl van szó, errõl beszélünk, temérdek hozzászólás jön ennek apropójára. de pont ez a céljuk. Na, de ma még lesz egy rész (remélem nem olyan értelmetlenül szakítják félbe, mint ahogy szokták) aztán várjuk ki azt a 6 hetet....remélhetõleg tartják a szavukat. Én addig folytatom a török részek nézését, egy ideje úgyis szüneteltettem õket, még nem értem a végére. A celebek meg elmehetnek oda, ami nyomdafestéket nem tûr :))*OFF* Amúgy azt is kétlem, hogy kiköltöztetnék õket tényleg Afrikába...lehet, hogy csak berendeznek Budapesten egy stúdiót, a nézõkkel meg elhitetik, hogy külföldön vannak *OFF VÉGE*
abisztriczky 2014 okt. 01. - 20:16:53
(2721/3431)
Az sms-ekbõl meg telefonokból való bevétel miatt. No meg ne is említsük a már unalomig emlegetett reklámbevételt!
2/10
napraforgó 2014 okt. 01. - 16:01:40 2/10
(2720/3431)
Én azt nem értem, hogy miért éri meg a saját gyártású celebmûsor a csatornának?
Az a töméntelen sok celebet mind meg kell fizetni, mert nem ingyen vesznek részt a mûsorban. Aztán az sincs ingyen, hogy kiutaztatják õket, meg a stábot is Dél-Afrikába. Sokba kerül a repülõút, a szálloda, a koszt, stb. Szóval miért is éri meg nekik jobban, mint egy már megvásárolt, leszinkronizált sorozat aktuális részének sugárzása?
Vagy itt is a hülye nézõk sms-eire vadásznak?
malvinkicska 2014 okt. 01. - 15:42:01 Előzmény Érsekvári
(2719/3431)
Nálad a pont én is éppen így látom, azt hiszi többen fogjuk nézni a celebeket , juszt sem. Az éjjel nappal szörnyûség naponta kétszer, ez meg nem kapott helyet, hol itt a nézõ érdeke.
4/10
Érsekvári 2014 okt. 01. - 10:07:30 4/10
(2718/3431)
Persze ,hogy lehetne , sõt annyi lehetõség lenne, de nem akar semmit lépni a sorozat ügyében . Azt hiszem ez már világossá vált mindenki számára .
Ragaszkodik az ócska saját gyártású szemeteihez és sajnos van aki még nézi is . Szánalmas !
Azért ez a programigazgató értékrendjét és izlésvilágát is minõsíti az igényesebb nézõközönség körében .
2/10
napraforgó 2014 okt. 01. - 09:53:56 2/10 Előzmény napraforgó
(2717/3431)
Most vasárnap is lesz egy Bud Spencer - Terence Hill film, Az ördög jobb és bal keze, biztos biztos nem láttuk még elégszer....
de isten ments, hogy helyette Szulejmánt adjanak.... Inkább megmagyarázzák, miért is nem...
10/10
missvicky 2014 okt. 01. - 09:21:03 10/10
(2716/3431)
Valamit mindig le akartam ide írni, csak aztán valahogy sosem lett belõle semmi. Méghozzá azt, hogy utálom, hogy kalandfilm sorozatnak hívják. Ez egy dráma sorozat! Aki annak idején nézte a törökön a sorozatot, pontosan tudja, mirõl beszélek. Semmi kaland nincs ebben! Na jó! Az elsõ részét esetleg nevezhetjük kalandosnak, de az összes többit nem! Ez egy durva tragédia. Nem mondom, vannak benne szép, megható jelenetek is, de az egész egy hatalmas tragédia. Ahol, igaz nem robbannak fel bombák, és nincs természeti katasztrófa sem, csak ahogy mindenki meghal, az a borzasztó. No, mindegy. Csak mondom.
10/10
missvicky 2014 okt. 01. - 09:09:44 10/10
(2715/3431)
A sorozatnak nincs vége. Azt mondja Kolosi, hogy csak 6 hétre szüneteltetik. Kíváncsi vagyok, tartja-e a szavát...
Mancsika70 2014 okt. 01. - 01:27:59
(2714/3431)
Kolosi Péternek üzenném,hogy azt az idióta "celeb" mûsort nem tudták volna a Szulejmán után levetíteni?
Mancsika70 2014 okt. 01. - 01:24:39
(2713/3431)
Vége a sorozatnak,már csak egy rész lesz?
4/10
Érsekvári 2014 szept. 30. - 14:35:31 4/10
(2712/3431)
Most a csatornák úgy látszik kezdenek rájönni mennyi nézõje , rajongó tábora van a török sorozatoknak .
Az õszre , télre valószínû elleszünk látva néznivalóval , aminek rendkívül örülök .
Az rtl-en a Szulejmánon kívül csak ezt, és a Kurt Seyit ve Sura sorozatot nézem majd .
Ennek is lesz magyar címe , kiváncsi leszek milyet adnak neki .
A török fordítása : Az ördögi farkas és Sura .
A lényeg ebben is meg a Kuzey Guney.ben - Tûz és Víz sorozatban Kivanc a fõszereplõ és sok más remek színész .
Mindenkinek ajánlom .
malvinkicska 2014 szept. 30. - 12:47:57
(2711/3431)
Igen én is elolvastam õk gyõztek azt mondta nézzük a celeb mûsort nem sokára indul az RTL-en az újabb Kivanc sorozat, most egymás ellenére veszik a török sorozatokat.
2/10
napraforgó 2014 szept. 30. - 12:39:35 2/10
(2710/3431)
malvinkicska 2014 szept. 30. - 11:43:27
(2709/3431)
Nagyon örülök a hírnek, hogy indul egy újabb török sorozat, napok óta nem kapcsolok oda, úgy sem számít nekik a nézõ. Nem is a Szulejman akasztott ki hanem az önkényeskedésük, azt nézzük amit õk akarnak.
4/10
Érsekvári 2014 szept. 30. - 10:00:58 4/10
(2708/3431)
Facebook Szulejmán oldalon fent van a riport videója .
Fókusz :" Mi lesz veled Szulejmán " ?
Ha nem láttátok , pótolhatjátok !
Edmond Dantes 2014 szept. 30. - 09:47:57
(2707/3431)
Nem vagyok RTL-es alkalmazott és pár (mûvész)filmen kívül gyakorlatilag nem nézek RTL-mûsorokat, e l n é z é s t kérek, RTL!
Tehát elfogulatlan vagyok RTL-ileg, Szulejmánilag meg pláne.

FB-os tüntetõk és mások figyelmébe, azokéba különösen, akik a sok reklámra panaszkodnak:

az új törvény (v rendelet, mindegy) értelmében RTL fizeti toronymagasan a legtöbb reklámadót, sokak szt a törvényt/rendeletet úgy hozták meg és az adóhatárokat úgy húzták meg h az szinte csakis RTL-t sújtja és sújtsa.
Sorozat(ok) leállítása: önvédelem, visszavágás v takarékosság? Majdnem mindegy is...

Hát még ha Barátok közt leáll(na)...de errõl (is) írtam már 2952-ben.
Csak hogy úgy osszátok be a saját és a fórumtársak idejét még idõben :o)
IMGOD 2014 szept. 30. - 01:30:19
(2706/3431)
Szeraszker Szultán Ibrahim. 67. rész. Most már Ibrahim is szultán lett.
8/10
gabus53 2014 szept. 30. - 01:02:47 8/10 Előzmény Edmond Dantes
(2705/3431)
:-))
9/10
yamada0613 2014 szept. 29. - 22:35:40 9/10
(2704/3431)
Én nem láttam a Fókuszt, sõt kb. 2 perce akadtam rá erre a hírre. Fogalmam sem volt, hogy leveszik, láttam a reklámát a realitynek, de nem figyeltem, mert úgysem fogok ilyen...pont olyan mûsort nézni.
Hát ez most engem is nagyon kiakasztott! Pedig a reklámok is kiakasztanak, de mondom oké, kell valahonnan pénz, meg el tudom viselni, de hát ez...
4/10
Érsekvári 2014 szept. 29. - 20:23:28 4/10
(2703/3431)
A fókuszban reagált ( kénytelen volt ) a programigazgató a Szulejmánnal kapcsolatban .
A lényeg : tiltakozás, levéláradat ellenére sajnálja ( nem volt meggyõzõ ), de a 6 hét szüneteltetés nem marad el .
Ajánlgatta addig , helyette a celebes ocsmányságot nézzék a sorozat rajongói ( csak szeretné ! ).
Kedves ez az ember ....mit mondjak , nem is minõsítem már jelzõkkel .
Bejelentette , hogy hamarosan ( de mikor ? )nem mondta , hogy új Kurt Seyit ve Sura címen török sorozat fog indulni a csatornán.
Ha esetleg valaki nem látta volna a fókuszt .
nish0209 2014 szept. 29. - 15:19:01
(2702/3431)
hát Hürrem(M.Ü.) lecserélése még nagyon odébb van, török 103.rész. és még CSAK A TÖRÖK 53. résznél tarunk...
pimpampuli 2014 szept. 29. - 14:59:40
(2701/3431)
Sajnálom, hogy ennyire semmibe veszi az RTL csatorna a nézõi igényt...
El lehetett volna rendezni úgy, hogy mindkét mûsor megmaradjon, úgy mint mikor a Való Világ ment...
Pontosan egy olyan résznél hagyják abba, amikor egy borzalmas kezelés folyik egy beteg gyereken, amibe a Szulejmán bele betegszik, amikor egy szép kapcsolat kezd kialakulni a Valide orosz unokahuga és egy szimpatikus Bég között, amikor éppen lecserélik Hüremet más színésznõre, mert Istenigazából "életbe" nem bírta ezt a sok ármánykodást és belebetegedett...Szóval még van hátra 60 rész....Szégyellje magát az RTL !!! Nem elég nekik a kormányzati támadás, most még nézõi ellenségeket is akar, akkor tessék !!!! Most már tényleg, csak semmitmondó szar mûsorok maradnak....Nézõ persze van mindenre, de mi jópáran szeretjük a minõségi mûsorokat...Ez pedig ahogy minden adás elején mondják is Valóságon alapuló, történelmi sorozat....Ráadásul nagyo kötõdik hozzánk Magyarokhoz, hiszen még is csak 150 évig együtt éltünk velük...
Remélem meg fogják oldani valami úton módon, hiszen van egy RTL II. csatorna is...
Üdvözlettel....
Agyõ RTL
2/10
napraforgó 2014 szept. 29. - 10:26:02 2/10 Előzmény Petrapetrus
(2700/3431)
Úgy általában igazad van mindenben.
De azért az valahol látszik, hogy ennek a mûsornak pont volt/van nézõközönsége, még akkor is, ha kevesen adnak ennek hangot. Én meglepõdtem a tüntetés szervezésen, nem hittem volna, hogy ennyire komoly a helyzet... De ha már látszik - és ez itt látszik - hogy igen!, akkor tán nem kéne figyelmen kívül hagyni.

És még akkor sem, ha majd pont ugyanennek a közönségnek fog tetszeni a celeb-mûsor...

Nekem úgy alapvetõen az nem tetszik, hogy az RTL Klub annyira megy a saját feje után... Annyira nagyon azt akarja, hogy azt nézd, amit õ akar.

Nálam annyit értek el, hogy semmi mást nem néztem náluk csak ezt a Szulejmánt...

De hát azt lehet észlelni, hogy nem a kvalfikált nézõkre hajtanak....
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 29. - 10:02:04
(2699/3431)
"az én szabad idõmet ne ossza be senki, oda utazok ahova akarok, nem vagyok gyámság alatt"

Ki akarta beosztani a szabadidõd? Én biztosan nem... Részemrõl mindenki oda utazik, ahová kedve tartja. Nem mások életével szoktam foglalkozni, elég nekem a sajátom és a családom, közeli hozzátartozók, barátok. Mindenki a maga portáján söprögessen, ennyi az én véleményem. :)
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 29. - 09:57:58
(2698/3431)
Tényleg nem sok kütyü van ilyen szempontból kint. Egy háztartás 10.000 fõnek számít nagyjából. Így fedik le a lakosságot. Hogy ki kap kütyüt, az nagyon véletlenszerû és elvileg tényleg lefedi Manyi nénit Mucsaröcsögén és az elit sztármenedzsert Budapesten egyaránt. (most mondtam valamit) Vagyis minden nézõi réteget próbálnak bevonni, hogy minél hitelesebb legyen ez a statisztika. Persze - ahogy mondtad is - még így is hatalmas a hibaszázalék. Ezeket a szerkentyûket ugyanis mindig ki-be kell kapcsolgatni, minden családtagnak külön kódja van, stb. na már most, aki lusta erre a kódolgatásra, ott nyilván nem lesz pontos az eredmény sem... Persze a végtelenségig sem lehet csinálni ezt a fajta "lébecolást", mert ha túl "semmilyen" az a statisztika, a kütyüt elvihetik. Ugyanis figyelik azt is, mennyire használják. Persze lehet azt mondani, hogy á, mostanában be sem kapcsoltam a tévét, stb. de nyilván ez csak kevesekre igaz. (plusz eleve úgy keresik meg az alanyokat, hogy nézzenek tévét, valamilyen csatornát legalább több-kevesebb rendszerességgel) Létezik egyébként olyan készülék is, ami mozgásérzékelõs, ergo bekapcsol, ha mozgást észlel, de itt is ott a hibafaktor: mi van, ha lakik a lakásban egy macska vagy egy kutya például..? Ezekre is aktivizálódik. Bár ez a mozgásérzékelõs verzió kis hazánkra annyira nem jellemzõ, nálunk inkább ez a programozós-féle lelhetõ fel.

Hozzászólások: ez sem jelent igazából semmit. Sokan neteznek, sokan nem. Aki nem, az elve azért nem szól hozzá a fórumokhoz. De van a másik kategória, aki netezik ugyan, de nem bocsátkozik fórumozásba, egészen egyszerûen nem foglalkozik ilyesmivel. Vagy ha mégis, akkor leginkább csak olvasgatja a hozzászólásokat. Ha már netes adatok, akkor én inkább figyelném a különbözõ látogatottságot. Hírek meg csatornák mûsoros oldalai kapcsán például. Hányan nézték meg ezt és ezt az oldalt..? Ez többet mondhat, mint hogy hányan fórumozgatnak éppen...

Amúgy van néhány mûsor, ami tényleg jó és érdekes, de komment alig vagy egyáltalán nem érkezett hozzá. Túl nagy fokmérõje szerintem ennek sincs. Persze nem azt mondom, hogy egyáltalán nincs, csak hogy nem akkora.
malvinkicska 2014 szept. 29. - 09:30:59
(2697/3431)
Amíg íre pontot tettem sosem voltam megalkuvó, most is elmondom a véleményem ahol kell, az igaz mondásomért sokszor értek sérelmek de vállaltam, én tiszteletben tartom más emberek véleményét azt hiszem normálisan szoktam írni dolgokról de most felháborodtam, az én szabad idõmet ne ossza be senki, oda utazok ahova akarok, nem vagyok gyámság alatt. Az emberek többségének erre az agy mosó semmire van igénye jó szórakozást, hozzá, azért mindenki nem fog oda alacsonyodni, többek között én sem tudom vannak jó érzésû emberek, aki korpa közzé keveredik megeszik a disznók.
2/10
napraforgó 2014 szept. 29. - 09:24:10 2/10
(2696/3431)
Korábban, egy másik mûsornál tudtam meg, hogy kb. 1000 kütyü van kiosztva különféle nézõkhöz, akiknek a nézõi igényeit mérik, vagyis azt, hogy mit néznek. És ebbõl következtetnek milliók nézõi szokásaira!!!!
Mi van, ha ennek az ezer embernek a nézõi szokásai nem egyeznek a lakosság tényleges szokásaival??
Én még nem láttam olyan nézõi hozzászólást, amelyik a celebmûsorokat hiányolta volna. Persze, lehet, hogy nem nézgelem a fórumukat... De az összesített fórumot viszont nézgelem, és ott - mit ad Isten, soha nem látom, hogy a celebmûsorokhoz hozzászólnának. Lehet, hogy hülye vagyok, de nekem azért fajsúlyosabb az a mûsor, amihez sokan és sokat hozzászólnak, amelynek élõ és pezsgõ a fóruma.
És a Szulejmáné ilyen. Nem vagyok különösebben a rajongója, láthatod, csak két csillagot kapott tõlem. Igaz, ma már megadnám a dupláját. És tuti nem mennék el tüntetni a székház elé, meg máshová sem, semmilyen célból, DE nem szeretem, ha engem, mint nézõt totál semmibe vesznek!
Mert itt azért ez történik!
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 29. - 08:55:10
(2695/3431)
"És ha a nézõk a Szulejmánt akarják nézni a celebek helyett, akkor azt kell adni!"

Kiket értünk nézõk alatt? Nem csak a Szulejmán nézõi a nézõk ám! Hányan, de hányan vannak, akiket jobban érdekelne a Celeb vagyok..? Sõt, van egy harmadik kategória is: azok, akiket egyik mûsor sem érdekel a kettõ közül. Az oké, hogy a Szulejmán nézõk hangosabbak, de a statisztikák szerint biztosan õk vannak többségben..? Ez egyáltalán nem biztos...

Amúgy lehet, hogy úgy hangzik, mintha a Szulejmán ellen beszélnék most, pedig dehogy. Magam is ezt a mûsort tartanám meg, ha tehetném. Csak én több szempontot is figyelembe veszek (legalábbis próbálok) és több szögbõl is próbálom megközelíteni a problémát. Nem csak egyetlen egy, "szemellenzõs" felállásból. (és ezzel nem megsérteni akarok senkit sem)
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 29. - 08:48:00
(2694/3431)
*vannak rajtunk KÍVÜL mások is
2/10
napraforgó 2014 szept. 29. - 08:45:38 2/10
(2693/3431)
Szerintem (!) a csatornának örülni kéne annak, ha a nézõk megszeretnek egy mûsort, filmet, sorozatot. Nem kitolni kéne velük, hogy megszüntetik, lehetetlen idõpontra számûzik, vagy épp szüneteltetik a kedvenc mûsorukat!

Ahogy régen mondták, hogy ha bementél egy boltba és összevitatkoztál az eladóval, hogy "mindig a vevõnek van igaza".

Itt is ez van, MINDIG A NÉZÕNEK VAN IGAZA!
Mert a csatornák hajlamosak elfelejteni, hogy õk vannak miértünk és nem fordítva!

És ha a nézõk a Szulejmánt akarják nézni a celebek helyett, akkor azt kell adni!
És ha nem akarják hétvégén adni, akkor a megszokott idejében kell adni és a celebmûsorukat kell más idõsávba beállítani!
Egy nap 24 órából áll, egy hét meg 168 óra, nem igaz, hogy ne találnának neki máshol másfél-két óra idõt!

Nekem is furcsa, hogy vannak emberek, akik elmennének tüntetni a csatorna székháza elé, de igazából ez mind azt mutatja, hogy a NÉZÕ, akiért a mûsor van, nem azt akarja, amit õk!

Én a helyükben nagyon megszívlelném ezeket az akciókat és nem csinálnék olyat, ami a nézõknek nem tetszik...
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 29. - 08:45:08
(2692/3431)
Elõször is nem eszet, hanem észt.
Másodszor nem osztok semmit, egyszerûen leírtam a saját, privát véleményemet, ami az enyém és jogomban áll kinyilvánítani. Ahogy neked is jogodban áll a tiédet. Én tiszteletben tartom a tiédet, tedd te is az enyémmel. Én így gondolom, te úgy. Nem estem a torkodnak, úgyhogy ezt a "hangnemet" nem tudom mire vélni.

"Az emberek igényét semmibe veszik." Ez igaz, egy részének igényét biztosan. Viszont ne felejtsük el, hogy nem csak mi vagyunk, vannak rajtunk mások is a városban, országban, világon. És nem mindenki ugyanúgy gondolja, mint mi. Nem mindenki ugyanazt szereti, mint mi. Sokan - aláírom, sõt magam is így gondolom - a Celeb vagyok, ments ki innen! mûsort egy rakás szemétnek tartják. Ugyanakkor - sajnos - sokan vannak azok is, akik ezt nézik és elszórakoznak rajta. Természetesen senki nem mondta, hogy mindent le kell nyelni, amit le akarnak nyomni a torkunkon. Sõt. Ne így legyen. De ebben az esetben, ami fent áll, én - személyes véleményem szerint - túlzónak érzem a reakciót. Vannak - szerintem - sokkal fontosabb dolgok is a mai világban, amiért sokkal inkább ki kellene állni, de azokért a dolgokért valahogy senki vagy csak kevesen emelik így fel a hangjukat. És ez egy kicsit elszomorít...
Edmond Dantes 2014 szept. 29. - 08:42:48
(2691/3431)
OFF (mert "A" Szulejmánt nem nézem. Ugye a "szigetvári" = I.Szulejmánról szól és nem II.-ról?)

Javaslom az innen kiesõ mûsoridõben fokozni a köztév nézését. Színvonalas sorozatok, szórakoztató, játékos, a magas kultúrát közérthetõen népszerûsítõ vetélkedõk, rangos tehetségkutató versenyek, az európai színvonalú magyar labdarúgás további fejlõdését elõmozdító, meccsközvetítés-folyam és mindenekfölött: elfogulatlan, pártsemleges hírszolgáltatás és pol. háttérmûsorok reggel, délben meg este. Öt csatornán. Kell ennél több?? És mindez csekély (rádiómûsorokkal, hírirodával együtt) évi potom 80 milliárd Ft-ért. A bolondnak is megéri, nem?
Hát még ha a Barátok közt is "nyaralni" megy. Az lenne a "több mint rendszerváltás"...
Addig is: maradok, ahogy Petrapetrus írja 2933-ban, a "sima filmeknél", bár a friss (és fõleg a minõségi) kínálat e téren is "nõttön csökken"...
malvinkicska 2014 szept. 29. - 08:32:21
(2690/3431)
Ne oszd az eszet mindenki azt csinál amit akar, nem csupán a sorozat itt a téma, hanem az, hogy az emberek igényét semmibe veszik, nagyon jól tudom mi megy az országban, taposó malom az egész, látom a fórumokon túl akartok tenni embereken túl becsülitek magatokat. Azt tartja a mondás Magas jegenyefák nem nõnek az égig egyszer visszatörik, ezennel befejeztem nem akarok vitatkozni nem látom értelmét.
2/10
napraforgó 2014 szept. 29. - 08:28:29 2/10
(2689/3431)
Tényleg klasszikus, néha még el is szórakozom rajtuk. Úgy 6-8-10 évenként. Tegnap csak pár kocka erejéig néztem bele - körbetekergettem a távirányítóval a csatornáimat. Igazából már nem is emlékszem erre a filmre, így akár meg is nézhettem volna... de olyan gyatra volt a film minõsége, kifakult, színtelen... Talán felújíthatnák, ha már ennyiszer leadják.
malvinkicska 2014 szept. 29. - 07:44:06
(2688/3431)
Minden arra mutat nem akarják, hogy a nézõk néha még szórakozzanak, vagy jól érezzék jól magukat, és szórakozzanak akkor más mûsor politikát alkalmaznának, minden adón ismétlés, ismétlés hátán, szórják a sok pénzt olyan dolgokra aki egy rétegnek bejön, a többi igényesebb foglalja el magát.
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 29. - 07:42:50
(2687/3431)
Óanyám. Ez azért már... Ha azt mondta volna az RTL, hogy nem pihenteti, hanem végleg leveszi a mûsorról, megérteném, de így, hogy csak szünetre küldik... Ekkora hiszti egy sorozat miatt..? :D Én is nagyon kedvelem a Szulejmánt, meg minden, de ezért eszembe nem jutna felutazni meg tüntetni. XD

Na, ezért határolom el magam a "kemény magtól" (= hazai rajongói tábor). :D
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 29. - 07:40:43
(2686/3431)
Lehet szidni ezeket a filmeket, de mégis van nézettségük, ezért adják... "Örök klasszikus" tulajdonképpen, ha tetszik, ha nem. :)
2/10
napraforgó 2014 szept. 28. - 17:49:08 2/10
(2685/3431)
Gondolod azért vetítik minduntalan, mert amnéziások a nézõk? Fel kell frissíteni a memóriájukat, ezért évente háromszor leadják...:-))))
malvinkicska 2014 szept. 28. - 17:20:00
(2684/3431)
Azt gondolják amnéziások vagyunk , tévednek nem , ezt se meg meg a celebeket sem nézem.
2/10
napraforgó 2014 szept. 28. - 14:47:52 2/10 Előzmény napraforgó
(2683/3431)
No lám, mi fog kezdõdni mindjárt az RTL Klubon? Bizony, bizony, egy Bud Spencer film, a Piedone Egyiptomban. 1979 óta vajon hányszor vetítették már le???
Vajon miért nem fér bele ebbe az idõbe a Szulejmán, akár 5 reklámblokkal?
malvinkicska 2014 szept. 28. - 14:42:51
(2682/3431)
Olvasom , hogy az RTL székház elé tömörülést szerveznek, nagyon messze lakom, fel is utaznék csak sajnos elõre tervezett dolog van ami nem tûr halasztást, rettenetesen sajnálom.
8/10
gabus53 2014 szept. 27. - 21:47:03 8/10
(2681/3431)
Szia malvinkicska!

Valami lehetett az oldallal, mert Érsekvári is írta délután, hogy nem találja. Valószínûleg csak átmeneti "üzemzavar" volt. Azért csatolom a linket: https://www.facebook.com/pages/Tiltakozunk-RTL/324170284431888?fref=ts

És éppen most találtam egy érdekes linket, ahol egy petíciót lehet aláírni a sorozattal kapcsolatban: http://www.peticiok.com/ne_szuntesse_be_az_rtl_6_hetre_a_szulejmant

Kellemes pihenést és további szép estét mindenkinek!
malvinkicska 2014 szept. 27. - 20:49:19
(2680/3431)
A fórum eltûnt ott volt a link ahova lehetett volna írni a Szulejman miatt, hogy akkor sugározzák hétvégén, meg egyebek, de ma reggelre sehol. Az a fontos jón Kivanc legalább szórakozunk, és véleményezzük .
offtopic
malvinkicska 2014 szept. 27. - 20:34:33
(2679/3431)
NEkem te na szabd meg hol mit nézek én kulturáltan szoktam véleményt nyilvánítani, a vélemény egy személynek szólt, a szemétre nem vagyok vevõ.
offtopic
silmen 2014 szept. 27. - 20:21:59
(2678/3431)
Nem kell TV-t nézned, nézd az internetet, és nem kötelezõ semmire sem fizetned. Nézd a Hír TV-t -és az ECHO-t, szerintem okosabb leszel, vagy még esetleg a közszolgálatit, hiszen az ingyen van.
4/10
Érsekvári 2014 szept. 27. - 16:47:47 4/10
(2677/3431)
Kicsit begurultam ,de tehetetlenek vagyunk , pontosabban max nem nézem ezt a csatornát .
Eddig is csak a Szulejmánt néztem itt , igaz az eredetit végig néztem már , de azért a szinkronnal egész más .
Kerestem a port.hu oldalon a Kurt seyit fórumot ,de nem találom , lehet egyenlõre megszünt vagy túl korainak találták még .
Te nem vetted észre , hogy nincs ?
Pedig volt pár hozzászólás már ott is .
malvinkicska 2014 szept. 27. - 10:59:49 Előzmény Érsekvári
(2676/3431)
Így igaz teszik magukat, hogy internet legyen meg egy pár csatorna elég jól megkérik havonta az árát, és még õk döntik el mit nézzünk, szóval ez valahogy fura. Az igaz akinek nincs más lehetõsége az tv-t néz de én azért vettem számítógépet ne legyek nekik ki szolgáltatva, de ez azért sok ,hogy egy réteget ki szolgálnak a többi meg semmi. A nézettségi adatokkal már tele a hócipõm, mert sokan nem is tudják a Macskát eszik, vagy iszák olyan sok mûsorról a vélemény az egyszerû emberré le sem írom, akkor mirõl beszélünk.
4/10
Érsekvári 2014 szept. 26. - 16:03:12 4/10
(2675/3431)
Aki nézi ezt a szenny csatornát az fizesse meg a hülyeségét . A pofátlanság ne továbbja , hogy mindig õk szabják meg mit nézzünk meg variálnak a valamire való mûsorokkal .
Leveszi a mûsorról , átteszi lehetetlen mûsorsávba és nyomja a saját gyártásÚ ócska szinvonaltalan vackait.
Ezért fizetünk nem szívjóságból cselekednek , tesznek jót velünk.
Elvárná az ember , hogy ne packázzanak és ne õk döntsék el , hogy mikor mit nézzünk.
Miért nem teszi át a rtl2-re a sajátgyártású szemeteit , aztán ott nézze aki erre fanyalodik .
Ja a nézettség !!?? Ki nem sz@rja le.
2/10
napraforgó 2014 szept. 26. - 16:02:38 2/10
(2674/3431)
Én azt tapasztaltam, hogy a TV2 és az RTL is vasárnap délután legtöbbször (de legalábbis igen gyakran) a szombat este leadott filmet ismétli meg. Más alkalmakkor meg a Bud Spencer - Terence Hill filmek 683. ismétlését csodálhatjuk meg. Hát akkor miért ne lehetne pont a Szulejmánt akkor sugározni? Gondolom az ismétlés jogáért külön kellene fizetni, amit még ilyen nagy nézettség mellett sem akar az RTL felvállalni.
IMGOD 2014 szept. 26. - 15:29:17
(2673/3431)
Elhiszem. De, mint írtam: (1, A lakosság kb felének van internetelérése - 2, a tv-k a 18-49 éves korosztályból élnek, akiknek általában van internetelérésük.) Viszont, ahogy napraforgó is írta, neki is van számítógépe (nyilván rendelkezik internet eléréssel is), órákat tölt is elõtte, de a filmeket nem szereti azon nézni, mert nem kényelmes. Pedig egy számítógép, megfelelõ méretû monitorral nem kerül sokkal többe, mint egy tv (talán még annyiba sem). Ehhez már csak az internet havidíjt adjuk hozzá, és máris azt nézünk amit akarunk, akkor amikor akarjuk és nem azt és akkor amikor mondják.
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 26. - 11:35:05
(2672/3431)
Azért nem, mert hétvégén inkább sima filmeket szokás adni, mivel úgy gondolják, hogy az átlag ember hétvégén nem feltétlenül a tévét bámulja, vagyis ha folytatásos történetet tûznek mûsorra, sokan elõbb-utóbb feladnák a nézését, mivel nem tudják rendszeresen követni. De fordítva is levezethetõ: ha sorozatot adnak a hétvégét, az a népet a tévé elé szegezné akkor is, amikor másra is lehetne fordítani a szabadidõt: séta, kirándulás, stb.

Mindebben tényleg van "logikum", ugyanakkor magam is jó néven venném, ha hétvégén adnának ezt-azt inkább... Vagy legalább megismételnék...
10/10
missvicky 2014 szept. 26. - 11:31:32 10/10
(2671/3431)
Napraforgó!
Nagyon bírom a hozzászólásaidat! :-)
10/10
missvicky 2014 szept. 26. - 11:28:17 10/10
(2670/3431)
Ott a pont! :-)
10/10
missvicky 2014 szept. 26. - 11:24:46 10/10 Előzmény IMGOD
(2669/3431)
Na, igen. Mindenki magából indul ki. :-) De azért hidd el. Tényleg nagyon sokan vannak, akiknek csak tv van.
2/10
napraforgó 2014 szept. 26. - 08:07:18 2/10
(2668/3431)
:-)))
Mer' aki mán' elmúlt hatvan, az dögöljön meg... Mer' nem érdekel minket, hogy õ is akar valamit nézni, pláne értelmeset. Eszi, nem eszi, nem kap mást! Celebbel tömjük be a pofáját, ha kell, ha nem....
2/10
napraforgó 2014 szept. 26. - 08:04:24 2/10
(2667/3431)
Ne örülj annyira. Mert ezt a büntetést is mi fogjuk megfizetni. Te, meg én, meg akik nézik a reklámmjaikat, stb. meg a többiek, akik a csatotornájukra kapcsolnak...
offtopic
zsoltix 2014 szept. 25. - 22:41:11
(2666/3431)
Akinek van internet-hozzáférése, az ne tévézzen, ne rádiózzon, meg amúgy se csináljon semmi offline dógokat, mer' akkor az egy suttyó proli lehet csak, szemben a monitor elõtt gubbasztó letöltésmániás entellektuellekkel. :D
4/10
Érsekvári 2014 szept. 25. - 16:57:42 4/10
(2665/3431)
A másik örömteli hír , hogy a Médiatanács az RTL-re 39 375 000 ft bírságot szabott ki , mert a ÉNB mûsornál 12 -es karikát rakott ki a 16-os helyett . Szívjanak csak minél többet . / Hír24 oldalán a teljes cikk /
Ezt a celebes ócskaságot is minél kevesebben nézzék . A programigazgató ezeket a szenny mûsorokat erõlteti , tolja / tolná ! / az arcunkba.
Nagyon vegyes és érdektelen senkik vesznek részt benne.
Aki valamire való lenne , azon meg megvagyok lepve , hogy ilyen lealacsonyító vacakban részt vesz / Erdei Zsolt , Bárdos András / aki ráadásul nem is fiatal korosztály ...de tudjuk van az a pénz !! Nagyon kell , bármi áron .
Részemrõl messze elkerülöm a rtl csatornát , egyébként sem kultiválom .
2/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 16:24:18 2/10
(2664/3431)
Igen, elvileg ez a vásárlóképes korosztály, nekik készülnek a reklámok. Bár a sok munkanélküli és közmunkás miatt nem is olyan biztos, hogy õk a vásárlóerõ. Sokszor egy stabil nyugdíjjal rendelkezõ nagyobb vásárlóerõt jelent, mint egy fiatalabb, akinek nincs jövedelme.
IMGOD 2014 szept. 25. - 15:26:44
(2663/3431)
Lehet, hogy Mari néni meg Jani bácsi tv-t néznek, mert nincs internetjük, de a tv-k általában a 18-49 éves korosztályból élnek elvileg, mert ez a kereskedelmileg értékes korcsoport. Bár a tv2 már 18-59-ben méri a nézettséget (nyilván nem véletlenül tolták ki).

Én is gépen nézek filmeket, bár nekem kb. akkora a monitorom, mint egy tv, nyilván egy kisebb monitoron kevésbé élvezhetõ.
2/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 15:05:31 2/10
(2662/3431)
Ez most jelent meg, illetve most vettem észre:
http://tv.hir24.hu/hirek/20140925/egy-mindenkiert-mindenki-szulejmanert/#sl
2/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 14:13:33 2/10
(2661/3431)
Én már régóta azon gondolkodom, hogy miért nem tudja az RTL szombaton, vagy vasárnap délután sugározni ezt a sorozatot? A történet nem olyan, mint ami nagyon ártana a gyerekeknek - legfeljebb ki kell tenni a 12-es karikát.
Egyébként most is azzal megy. Alig van benne olyan, ami a kisebb gyerekeknek nem való. (Pl. az abortusz, vagy egy lefejezés, bár nem tudom, ezekbõl mennyi is látszana.) Amúgy az RTL-nek soha nem okozott gondot néhány véres képkocka kivágása...
A film kiállítása igen gazdag, gyönyörû ruhák, még gyönyörûbb ékszerek a mutatós szép nõkön. Némi kis történelem, nem kevés csúsztatással megspékelve. Egyszóval semmi olyan, amit ne láthatna az egész család.
Így lehetne nézni a sorozatot is, meg meghetnének a celeb-mûsorok is hétközben a tervezett idõben. Ez utóbbiakat eddig sem néztem, eztán sem fogom. Felõlem az egész celeb-bagázst ott felejthetnék a dzsungelben. Ha rajtam múlna, egy se lenne kimentve.
malvinkicska 2014 szept. 25. - 12:05:56 Előzmény IMGOD
(2660/3431)
Igen te és én így gondoljuk, de van egy réteg aki csak szemetet néz, komolyabb dolog nem érdekli, akkor mirõl beszélünk , azt sajnálom mikor pár évvel ezelõtt, annyi pénzt adtam a tv -ért minek, a híreket is a számítógépen olvasom el.
Petrapetrus 2014 szept. 25. - 07:47:28 Előzmény IMGOD
(2659/3431)
"Ki kellene már csinálni ezeket a tv csatornákat azzal, hogy nem nézzük õket"

A csatornák csak abból tudnak tájékozódni, hányan nézik õket, hogy figyelembe veszik azokat a háztartásokat, ahol van "nézett mûsormérõ", ami az egész lakosságra nézve nem olyan sok, de annyira pont elég, hogy egy statisztika összeállítható legyen belõle. Szóval akiknél van ilyen kütyü, azoknak kellene fõleg bojkottálni a szennymûsorokat, hogy csak azért is bukta legyen a csatornának. :P

Amúgy én is inkább a tévét nézem, mint a gép elõtt gubbasztok. Kényelmesebb. DVD-lejátszóm ugyan van, de nem USB-s és boxom sincs, ahová lehetne dugdozni, szóval ilyen szempontból én is a televíziót preferálom. Más kérdés, hogy ott se nézek nagyon sok mindent. Az idõjárás meg híradó az, amire viszonylag rendszeresen odakapcsolok. Néha egy-egy vígjátéksorozatba belenézek. Meg van a Szulejmán és a Castle, amit tévébõl nézek. Illetve néznék, ha adnák normálisan. Ettõl függetlenül nyilván képben vagyok a sorozatokkal, de ez nem változtat a tényen, hogy a tévé kényelmesebb.
2/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 07:11:49 2/10 Előzmény IMGOD
(2658/3431)
Kb. 5 millió ember használja az internetet magyarországon. Én igazából azt nem értem, hogy ki az aki egyáltalán tv-t használ még manapság? -----> Szerintem a másik 5 millió....

Mari néni Mocsoládon, meg Jani bácsi Kukutyinban nyilván nem használ számítógépet, és nincs is más szórakozása, csak a TV. És nagyon nem mindegy, hogy milyen mûsort nézhetnek délutánonként, vagy esténként....

Amúgy meg én naponta órákat ülök a számítógép elõtt, mégis útálok azon nézni filmeket, meg sorozatokat is. Egy nagyképernyõs TV, meg egy heverõ kényelmével nem vetélkedhet semmilyen számítógép....
IMGOD 2014 szept. 24. - 17:29:41
(2657/3431)
Kb. 5 millió ember használja az internetet magyarországon. Én igazából azt nem értem, hogy ki az aki egyáltalán tv-t használ még manapság? Sokakat ismerek, akik bekapcsolják a tv-t, majd a gépet, felmennek FB-ra, a tv-t nem nézik, de azért javítják a csatorna nézettségi adatait azzal, hogy odakapcsolnak.

Ki kellene már csinálni ezeket a tv csatornákat azzal, hogy nem nézzük õket, akkor vagy belátják, hogy senkit sem érdekel az a sok sz*ar amit ránk akarnak tukmálni, vagy valami nézhetõ mûsort adnak, amit megnéz az ember. Ki a f*aszomat érdekli, hogy Berkinek mekkora az arca? Egyáltalán, hogy kerül az a TV-be? Kit elégített ki orálisan vagy kit fizetett le?
8/10
gabus53 2014 szept. 24. - 17:08:39 8/10
(2656/3431)
Kedves SecretKismet!

Teljesen igazad van, és én is tisztában vagyok azzal, hogy errõl van szó, és valószínûleg, ha akarnák is, de talán nem készíthetnek olyan mûsorokat amit szeretnének, hanem amit az "anyacsatorna" elõír.
De ettõl függetlenül nagyon sokan, mint Te, és én és mások, akik itt a fórumon is megjelennek - gondolom inkább a Szulejmánt szeretnék nézni, mint a rengeteg szenny reality showt, vagy a napi óránkénti fõzõshowt, és mindenféle szappanoperákat.
De sajnos ez ellen nem tudunk mit tenni, ez van, ezt kell elfogadnunk...

Kellemes tévézést mindenkinek !
10/10
SecretKismet 2014 szept. 24. - 16:40:01 10/10
(2655/3431)
Sajnos mindig a saját készítésû mûsorok élveznek elõnyt egy csatornánál...Abból jön nekik a pénz, plusz egy-két elfelejtett celebnek muszáj nyilvánosságot adni...Az emberek nagy része szidja õket, de mégis róluk beszélnek. Ez mind üzlet. De reméljük tényleg csak 6 hétrõl van szó...
10/10
missvicky 2014 szept. 24. - 15:10:49 10/10
(2654/3431)
Érdekes! Mustafa valahogy mégsem lett olyan, mint kicsi húgocskája, Mihrimah! Pedig ugyanoda született, és ugyanabban a vérszívó, szemét légkörben nõtt fel. Sajnos, Mihrimah nem egy pozitív jellem. Már itt kicsi korában kimutatta igazi jellemét. De õ is megkapja a sorstól (anyjától), ami neki jár. Eleinte sajnáltam, de utólag azt mondtam, hogy egy ilyen jellem ezt érdemli. Sajnos.
10/10
missvicky 2014 szept. 24. - 15:05:05 10/10
(2653/3431)
Efsunt kikapartatja Mahi. A vérveszteségbe hal bele. Különben Hürrem meg akarja mérgezni Mustafát. A mérget a levesébe teteti Efsunnal. A lány bevallja a Hercegnek, miközben fetreng a földön a méreg hatása miatt. Bevallja, hogy Hürrem utasítására tette, de máris megbánta, mert valóban szerelmes a fiúba. Ezért bocsát meg neki. A terhessége csak ezután derül ki, ha jól emlékszem. Szóval, Efsun meghal, és Mustafa nagyon megharagszik az anyjára. De ezt is kiheveri, mint a összes többi dolgot, ami még az életben éri szegényt.
8/10
gabus53 2014 szept. 24. - 15:05:00 8/10
(2652/3431)
Kedves Fórumtársak!

Sajnos igaz a hír, amitõl én is elszomorodtam, úgyhogy körülnéztem a neten nemrég, és úgy néz ki, csak pár hétig kell várnunk. A cikket bemásolom:

http://www.hir24.hu/bulvar/2014/09/24/a-szulejman-is-lekerul-az-rtl-klub-musorarol/
"Több sorozatot is õszi szünetre küld a csatorna új mûsorstruktúrája.
Mérgelõdhetnek a sorozatrajongók az RTL Klub új mûsorrendjén. Az Origo információi szerint ugyanis öt népszerû sorozatot is szüneteltet a csatorna. A Dr.Csont, A mentalista, a Taxi, A helyszínelõk és a Szulejmán kerül le a képernyõrõl, mivel Kolosi Péter programigazgató szerint "nagy események" történnek õsszel a csatornán.
„A Celeb vagyok, ments ki innen! lesz A konyhafõnök címû mûsorunk után az ilyen jelentõsebb esemény, és ez este fél 11-kor vagy háromnegyed 11-kor ér véget, nettó 65-70 perc lesz, ha a reklámokat nem számítjuk. Utána még jön egy RTL Híradó, és így az amerikai sorozat újabb része 11 körül kezdõdne, amit viszont késõinek tartunk, ezért vonulnak pihenõre" - mondta el a portálnak Kolosi, aki azt is elárulta, a dzsungeles reality után újraindítják majd a népszerû sorozatokat; tehát csupán 6 hétig kell a nézõknek nélkülözni kedvenceiket."

Ha ez tényleg igaz, akkor remélhetõleg kibírjuk azt a pár hetet :-), bár ettõl függetlenül én sem értem, hogy miért fontosabbak ezek a szenny mûsorok, amikben ezeket az ingyenélõket mutogatják.

Szép napot mindenkinek!
10/10
missvicky 2014 szept. 24. - 15:01:29 10/10
(2651/3431)
Köszönöm szépen az elismerést a fordítással kapcsolatban. Én fordítottam ugyanis. És igen. Bárki számára elérhetõ. Sõt! A 4. évad teljes egészében le van fordítva, és feliratozva is elkészült. Úgyhogy, hajrá!

Csakhogy, ne feledkezzünk meg azokról se, akik nem tudják neten nézni. És szerintem, még mindig õk vannak többségben.

Amúgy meg 6 hetet kell kibírni, és folytatják tovább.
Petrapetrus 2014 szept. 24. - 13:21:32
(2650/3431)
Engem nem ráz meg a hír, annyira nem hoz tûzbe a mûsor, mint az elején. Mivel a fõbb dolgokat már tudom, magam is elõre belenéztem a részekbe, stb. Majd folytatja a csatorna, amikor folytatja. Nyilván megvan rá az okuk, hogy pont most nyiszálták el. nem sok van vissza a 2. évadból és mint ugye tudjuk... A 3. szezon kérdéses. Lehet, hogy mégis megvan, szinkronizálni kéne, stb. És emiatt csúszik. Amúgy én meg sem lepõdök, hogy a saját gyártású szemét mûsornak csinálták a helyet, ez mindig is így ment. A Dugapest is kell, naná. :/
Én is azt mondom, akit érdekel, nézze törökül. A nodolán meg valóban le van írva az összes rész tartalma magyarul, el lehet olvasni. Meg létezik angol nyelvû oldal is, ahonnan szedték a részek leírásait, csak azt nem reklámozzák annyira. A legnagyobb magyar Szulejmános FB-oldal sem azért ilyen okos, mert olyan jól tudnak törökül, hanem mert van angol forrás is, azt fordítgatták le... (ezért is érzem butának azokat, akik a kritikákra azt reagálják, hogy akkor tanuljunk meg törökül, ha jobban tudjuk pff)

Amúgy szerintem én a mai epizód helyett is inkább alszom, majd megnézem neten késõbb. Egyre kevésbé érzek bármilyen mûsort érdemesnek arra, hogy "kukorékoljak" a kedvéért.

(A Csontot meg a Mentalistát nem nézem, hidegen hagynak - elõbbi számomra idegesítõen fárasztó, utóbbi meg egészen egyszerûen semennyire nem köt le - a magam részérõl egyedül a Castle-t néztem még, de ugye az is pihenõre ment...)
Lillith Morgan 2014 szept. 24. - 13:00:50
(2649/3431)
Sajnos igen. Én a Dr. Csont meg a Mentalista eltüntetése miatt b***tam fel magamat. Igaz, hogy azokat már eredetiben is láttam, de kábé ezek az egyetlen mûsorok, amiket családilag is tudunk nézni, mert senki nem köt bele és akar elkapcsolni.
Nagyon nem értem, minek kell megint ez a variálás. Én nem halnék bele, ha kimaradna ez a celebes hülyeség. Nyilván van, aki megnézi, oké, de nem emiatt kéne mindent fejreállítani -.-
Egyébként én már a Szulejmánt is láttam végig eredetiben, de néha még így is odakapcsoltam nosztalgia gyanánt. Szerintem a youtube-on bárki elkezdhetni nézni a további részeket, az is, aki nem érti a nyelvet. Van egy oldal, azt hiszem nodola a neve, ahol elég jól le van írva részekre bontva a tartalom. Sokszor még a dialógusok is. Nem olvastam még õket, de azt mondják, egész pontos.
Judit1988 2014 szept. 24. - 11:34:24
(2648/3431)
Elõzetes infók szerint:Az RTL Klub a 99.rész (okt.1) után leveszi mûsoráról a Szulejmánt.Az,hogy ez átmeneti e vagy végleges,azt nem lehet tudni.Viszont annyi biztos,hogy október 8-án már a Celeb vagyok,ments ki innen! címû mûsoruk szerepel a sorozat helyén.

:(((
IMGOD 2014 szept. 24. - 00:00:33 Előzmény Érsekvári
(2647/3431)
Az 56. részben (törökül nem magyarul), 54:57-nél láthatunk a gyûrûs kéz tulajdonosának arcából egy keveset. De, ha jól emlékszem, néhány résszel késõbb már nem csak egy árnyalakot mutatnak, hanem az egész embert, ahogy ül a székben, de ebben nem vagyok biztos. Annyira össze-vissza nézem (hol a magyart, hol a törököt), hogy sokszor már azt sem tudom, hol tart a történet vagy mi az amit már láttam magyarul, mi az amit nem.
abisztriczky 2014 szept. 23. - 21:39:17
(2646/3431)
***SPOILER***
Nézegettem kicsit elõre a török részeket a YouTube-on, és sikerült elcsípnem azokat, amiben Efszun-ról kiderül, hogy terhes, Mahidevrán abortuszra akarja kényszeríteni, de Musztafa idõben közbelép, de késõbb igen szomorú véget ér, meghal. Azt nem értettem, hogy végülis ki ölette meg, de van rá tippem. Musztafa mély gyászba esett ágyasa miatt. És ahogy kivettem a filmbõl, de mivelhogy semmit nem értettem a törökbõl, úgyhogy lehet hogy tévedek, de szerintem Musztafa Hürremet vádolja Efszun haláláért.
Még néhány rész eltelik addig, de Daje asszonynak el kell hagyni a háremet, helyette Nigar-t nevezik ki, aminek persze jónéhányan nem örülnek.
***SPOILER***
2/10
napraforgó 2014 szept. 23. - 16:29:38 2/10
(2645/3431)
Hoppá! Kimaradt egy "nem" az elsõ mondatból.
2/10
napraforgó 2014 szept. 23. - 07:13:43 2/10 Előzmény Petrapetrus
(2644/3431)
Egy 4-5 éves gyereknél még elnézhetõ, hogy mond igazat, meg fantáziál, stb. De egy 10-11 éves azért már különbséget tud tenni jó és rossz, igazság és hazugság között. A kislány nagyon is tudatosan hazudozott és ha ez nála alapvetõ "gyermektulajdonság", akkor bizony baj van. Mert akkor ez alapvetõ felnõtt tulajdonsággá válik nagyon hamar.
Hürrem már egész kicsi korától bujtogatta Mihrimat Májdevrán ellen, de az is igaz, hogy Májdevrán is ugyanezt tette Musztafával. Soha nem mulasztotta el, hogy sajnáltassa magát Hürrem miatt.

Amúgy az egész hárem egy viperafészek, élén a fõkigyóval, a validéval. A gyerekek már ebbe az álnok világba születnek, ebben nõnek föl.
2/10
napraforgó 2014 szept. 22. - 11:33:11 2/10
(2643/3431)
Na igen, Mihrimah 1522. március 21-én született, jelenleg meg úgy 1532-33-ban járunk. A pontos idõt nem tudjuk. Én a lányka megnyilvánulásaiból inkább arra következtetek, hogy többet tud õ, mint egy széltõl is óvott gyermek...
Petrapetrus 2014 szept. 22. - 11:22:04
(2642/3431)
Ha jól számolom, jelenleg Mihrimah csak 10 éves. :)
Igen, a háremben nõtt fel, de nyilvánvalóan a széltõl is óvták, hiszen a szultán édes gyermeke, ráadásul egy szem leányka is. :) Nem hiába szokta mondani Hürrem, Szulejmán vagy akár a valide a cselédeknek, hogy vigyék el / ki a gyerekeket bizonyos beszélgetések elõtt. :) Szerintem látni biztosan nem látott kivégzéseket, maximum hallhatott róla, hogy van ilyen, de egy ekkora gyerek még akkor sincs tisztában teljesen azzal, hogy "kivégzés", meg hogy mivel jár. Egészen egyszerûen azért, mert nem érzi ezeknek a dolgoknak a dolgok súlyát.

Viszont az is tény, hogy Hürrem tényleg "telebeszélte" a picúr fejét, neki öntötte ki búját-baját, amikor valami sérelem érte. És hát ezzel párhuzamosan Mihrimahba is beleplántálta ezeket az érzéseket.
2/10
napraforgó 2014 szept. 22. - 11:09:18 2/10
(2641/3431)
Ott, ahol a lánykákat 14 éves korban férjhezadták, 15 évesen anyák lettek, nemm igazán érthetõ, hogy egy 11-12 éves lány ne tudná, hogy milyen következményei vannak egy-egy ügynek... Azért ez a lányka a háremben nõtt fel és az nem arról volt híres, hogy minden bajtól óvott.... Ott azért naponta láthatott kivégzéseket, vagy legalább hallhatott róluk, a cselédeket megkínozták stb, stb.
Na mindegy, nekem az a véleményem, hogy a lányka álnok volt és amit tett, nem gyermekes meggondolatlanság volt, hanem nagyon is tudatos disznóság.
Petrapetrus 2014 szept. 22. - 08:52:15
(2640/3431)
Szerintem az is alapvetõ gyermektulajdonság, hogy fél bevallani az igazat, mert tönkretette anyja szeretett fejdíszét. Valóban csúnya dolog volt másra kenni, de alapvetõen én ezt is csak egy egyszerû gyermekreakciónak tartom. Persze mondhatta volna azt is, hogy fogalma sincs, ki tette, de valamiért úgy gondolta, told hozzá nevet is. Ami pedig a kivégzést illeti: õ még egy kislány, fogalma sincs ezen dolgok súlyosságáról. Erõsen kétlem, hogy egy ekkora gyermeket terhelnek a kivégzések tényével. Sõt, inkább el tudom képzelni, hogy próbálják valamennyire óvni az ilyen jellegû témáktól. (annak ellenére, hogy nyilván "mindennaposak" voltak az ilyen jellegû kivégzések, stb) Ha mondták is a kislánynak, hogy milyen súlyos büntetések vannak (gondolom mondták), szintén gyermeki butasága és meggondolatlansága miatt vádaskodott.

Mindezen magyarázatok ellenére természetesen aláírom, hogy a leányka az anyjára ütött és a készítõk is ezt próbálják kidomborítani ezekkel a cselekedetekkel. De ettõl függetlenül annyi a "mentsége", hogy még gyerek. (és igen, ettõl függetlenül természetesen lehet ellenszenves)
2/10
napraforgó 2014 szept. 22. - 08:30:55 2/10
(2639/3431)
Mihrimahhal nekem nem a Bali béghez és Ájbigéhez való viszonya, illetve hozzáállása nem tetszett, á, dehogy.
De a kis kígyó elõbb a szolgálólányt vádolta meg azzal, amit õ tett (a korona eltörését), majd a testvérét. A szegény szolgálólányt ezért akár ki is végezhették volna, de akár Mehmet is kaphatott volna valami büntetést, ha nem is olyan súlyosat.
Szóval már most látszik, hogy a kislány alapból hazug, álnok, rosszindulatú. Attól, mert gyerek, még lehet ellenszenves.
offtopic
Petrapetrus 2014 szept. 22. - 07:47:22 Előzmény Érsekvári
(2638/3431)
Nos, a szinkron szerintem általában inkább illeni szokott, mint nem, de aláírom, hogy van egynéhány különösen kirívó eset, amikor annyira nem passzol X Y-hoz, hogy az már látványos(an fájdalmas). :)
Az emberek, ha eredetiben is szokták nézni az adott mûsort, gyakran kifogásolják a szinkront, ami valahol jogos, valahol nem. Jogos lehet abban az esetben, ha az eredeti színész tényleg jobban átéli a jeleneteket hangban is, jobban átjönnek a gondolatok, érzések, érzelmek. Viszont csak azért állítani valakirõl, hogy nem illik hozzá egy hang, mert ismervén az eredeti hangot az sokkal mélyebb vagy magasabb: nem jogos.

Szerintem erre remek példa a Két pasi meg egy kicsi (nem tudom, ki ismeri). A magyar szinkronja kifejezetten jól sikerült, ennek ellenére eredetiben is nagyon pöpec, holott a hangok teljesen mások. Én voltam a legjobban meglepõdve, amikor elõször találkoztam Jon Cryer (Alan) valódi hangjával. Gyökeres ellentéte a magyarnak. Míg nálunk egy magasabb, kevéssé férfias hangot kapott a szájába, addig a valódi orgánuma nagyon férfias, kellemes, búgó, szexis hang. Ellentétben Charlie Sheennel, akinek az igazi hangja kiábrándító (volt nekem): bunkó, erõteljesen amcsis, a "szájából szokatlan hang" fogadott. Pedig pont õ lenne a macsó, a jó pasi, akitõl elalélnak a csajok. :) De említhetném a Castle sztárját is, Nathan Filliont, akinek a szinkronja telitalálat, viszont eredetiben egy (szerintem) meglehetõsen kellemetlen dörmögõ hanggal kommunikál. Amire - mint késõbb kiderült számomra - rájátszik a sorozatban, mert civilben már egészen "hallgatható" a bácsi.

Ami Mihrimaht illeti: valóban tiszta anyja, ellenben meg is kell védenem a kiscsajt: azért a legtöbb hasonló korú kislány többé-kevésbé hasonlóan reagál(na) egy ilyen szituációban. A gyerekszerelem elég önzõ tud lenni. :) A szeretett személy az "égig van magasztalva, tökéletes", a nõ pedig, akit szeret, vagy aki még szereti, az egy undorító kis dög, pfúj, gyûlöljük, utáljuk. Ezt vagy kimutatják a lányok, vagy elfojtják, de az érzés valamilyen intenzitással majdhogynem minden kislányban ott van. Mihrimah esetében természetesen erõsíti az érzelmeket, hogy elõkelõségrõl van szó, akinek lesik minden kívánságát, el van kényeztetve, stb. Hürrem nem volt elkényeztetve, õt a történtek tették olyanná, amilyen lett. Mihrimah meg egész egyszerûen ebben nõtt fel. És persze valóban örökölte a kedves mama természetét is. :)
azaki72 2014 szept. 21. - 16:22:42 Előzmény Érsekvári
(2637/3431)
Már az elsõ jeleneteiben is a mostani volt a szinkronhangja a "gyûrûs kéznek"? Lehet, hogy tévedek, de mintha hallottam volna már sokkal fiatalosabban is megszólalni az elsõ jeleneteinél.
4/10
Érsekvári 2014 szept. 19. - 16:26:15 4/10
(2636/3431)
Mint tudjuk a szinkron sokszor nem illik a színészhez , itt is ez a helyzet . Miért van még inkognitóba ? Pedig egyre több jelenetben szerepel és mindig takarva van . Elõbb utóbb csak leleplezõdik , direkt árgus szemmel figyelem ! Ezek a részek most végig nagyon izgalmasak .
A kis Mihrimah tisztára az anyja lánya ami a természetét illeti fõleg , és ez még majd fokozódik .
Petrapetrus 2014 szept. 19. - 09:35:19
(2635/3431)
Az eredeti hang nem öreg. :) Nyilván a szinkron ilyen...
Petrapetrus 2014 szept. 19. - 09:27:18
(2634/3431)
Optimista vagy. 58 perces volt a szerdai rész reklámok nélkül. :D
2/10
napraforgó 2014 szept. 19. - 06:33:42 2/10
(2633/3431)
Nem lehet, hogy valami vallási vezetõé a gyûrûs kéz? nekem gyanús, hogy az egyik kolostor (nem vagyok biztos benne, hogy így hívják az iszlám vallási kolostorokat, "szerzetesrendeket") kiemelten sok támogatást kapott Ibrahim távollétében, és ezt Ibrahim a visszatérését követõen rögtön visszavette. sõt föllázította a szerzeteseket (?), meg a népet Ibrahim ellen, mondván, hogy õ ortodox és nem moszlim.
2/10
napraforgó 2014 szept. 19. - 06:01:25 2/10
(2632/3431)
100 percre nem sok. Még akkor sem, ha ebbõl kb 25 perc a reklám...