Téma: Társalgó

Ugek 2010 nov. 09. - 11:08:20
(91115/94215)
Puszlicsek! Meg vagyok rõkönyödve! Képes voltál rám röffenteni, hogy nem? Rossz kislány! Én meg okkal, ok nélkül, mint állat dolgozka! Törtem jobb kis
lábam kisújját szilánkosra! Visítva dolgozka, 72 óra nyema? Hómap megint meló. Ennyire nem lehetek rossz!
AvatáR Gil Maerth 2010 nov. 09. - 11:02:32 Előzmény gabree
(91114/94215)
akkor jó munkát kedves kis gabree !
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 10:30:56
(91113/94215)
MILLIOMOS SZELET

A tésztához:
· 17 deka liszt
· 12 deka vaj
· 5 deka cukor (nádcukor elõnyben!)
· egy csipet só
A karamellréteghez:
· 10 dkg vaj
· 2 doboz (80 deka) cukrozott sûrített tej (pl. Nestlé Milchmädchen)
· egy jó csipet só
A csokimázhoz:
· 25 deka olvasztott csoki (ét-, és tejcsoki vegyesen)
· 1 ek. étolaj
Egy 20x20 cm-es sütõformát kibélelek sütõpapírral. A lisztet, sót, és a cukrot gyorsan elmorzsolom a vajjal. A homogén morzsát a formába szórom és egy kanállal alaposan lenyomkodom, amíg egy egyenletes tészteréteggé válik. Villával megszúrkálom, és 10 percre a hûtõbe teszem, közben elõmelegítem a sütõt 180°C fokra. Kb.15 perc alatt halványbarnára sütöm a tésztát.

A sûrített tejet a sót és a vajat egy vastag aljú edénybe öntöm és folyamatos kevergetés mellett felforrósítom. Addig keverem tovább, amíg szemmel láthatóan jól besûrûsödik és egy kis színt kap. A megsült tésztára öntöm a krémet és hûlni hagyom.

A csokit mikróban megolvasztom és alaposan elkeverem az olajjal. A langyosra hûlt karamellre öntöm, majd éles késsel 2x2 cm-es praliné méretû kis kockákra vágom amint megdermedt a csoki. (Nem szoktam olajat tenni a csokimázba, de most kicsit attól tartottam, hogy megreped a vastag csokiréteg, és nem lehet szépen vágni ha teljesen megkeményedik.)
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 10:26:43
(91112/94215)
Na, ez se semmi!:

Pistike levelet ír Jézuskának karácsony elõtt:
"Kedves Jézuska, én egész évben jó voltam és mindig megcsináltam a leckéimet, küldj..."
Közben felnéz a falon levõ Mária képre és elszégyelli magát.
Újabb levelet kezd:
"Kedves Jézuska, én egész évben jó voltam, de sokszor nem csináltam meg a leckéimet..."
Újból felnéz, majd új levél:
"Kedves Jézuska, én nem voltam nagyon jó, és a leckéimet sem készítettem el..."
Felnéz, leveszi a Mária képet, bezárja a szekrénybe, és írja az új levelet.
"Jézus! Anyádat túszul ejtettem, követelésem a következõ..."
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 10:24:39
(91111/94215)
Ezt nem akarod kipróbálni?
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 10:23:44
(91110/94215)
Bocsi!! :)) Én is.. :( Ez tényleg nagyon finom és nem annyira húzós talán, még nem csináltam meg, de azért ajánlom :) Ha felhúzom magam, meglepem a familit egy ilyennel, bár ahogy ismerem õket, vendégeket nem szabad hívnom, jó, ha kibírja 3/4 óráig :D
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 10:22:11
(91109/94215)
Sziaaa Avikám!! :)
A sok nosztalgiázás, gondolkodás megöli a jelent.
Csak nincs baj, Életem??
Én köszönöm szépen most remekül vagyok, bár vannak gondok más téren. Mint mindenkinek. De hát ez van, "ezt kell szeretni". :(
offtopic
meszag 2010 nov. 09. - 10:20:20
(91108/94215)
ez kínzás! aaaaaaaaaa

úgy ennék krémest - szerintem hétvégén csinálok.
AvatáR Gil Maerth 2010 nov. 09. - 10:12:22 Előzmény elisabet
(91107/94215)
vagyogatok, gondolkodok, meg nosztalgiázok néha, s te?
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 09:12:08
(91106/94215)
jajjj, a kép lemaradt - nyammmmm.. olyan szééép..
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 09:06:47
(91105/94215)
Otthon marad? Gondoltam...:)
Nálunk - ülés ülés hátán. Fél szemem itt :)
Elhavazódoztam. De nem baj, így repül az idõ. Holnap megint ülni fogok, lehet, hogy holnapután is.
Kûûdök egy kis édességet Neked!! :)

Madártej szelet
Nem nehéz elkészíteni, mégis nagyon finom, könnyû sütemény.
Hozzávalók:
a tésztához: 8 tojásfehérje, 8 evõkanál liszt, 8 evõkanál cukor, 1 cs sütõpor

a krémhez: 8 tojássárgája, 4 e.kanál cukor, 5 e.kanál liszt, 4 dl tej, 3 cs vaníliás cukor, 18 dkg ráma margarin, 8 dkg porcukor
a tetejére: 3 dl hulala tejszín

Elkészítése:
A tésztához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verem, ezt a sütõporral elvegyített liszttel óvatosan összekeverem. Közép meleg sütõben (normál 23x38cm-es tepsiben) Kb. 20-25 perc alatt megsül.
A krémhez a tojássárgákat, 2 cs vaníliás cukrot, 4 ek. cukrot jól kikeverem, hozzáadom a lisztet és a tejet, összekeverem, majd összefõzöm.
A margarint is jól kikeverem a porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral. Mikor a krém kihûlt hozzákeverem a kikevert margarint (én turmixal kevertetem össze).
A hulalát felverés elõtt jól lehûtöm és habbá verem.
Végül a tésztára rákenem a krémet, rá a felvert tejszínhab, tetejét díszítésként megszórom csokidarával vagy kakaóporral.


Én ilyet már ettem, marha finom!

Hulala - csak: Minyóka el ne olvassa.. :DDDDD
offtopic
meszag 2010 nov. 09. - 08:55:14
(91104/94215)
Ja, dodó, führim ma aszem itthon marad. aaaaaaaa

Nálatok mizujs?
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 08:27:33
(91103/94215)
Baffus... :((((
Dolgozol, gondolom. Führid? Megint eszi az életed?
offtopic
meszag 2010 nov. 09. - 08:12:06
(91102/94215)
még semmit se tudok, csak, hogy nem jó.
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 07:57:27
(91101/94215)
Jó reggelt Szeretteim! :)
Itt süt a nap, szép idõ van. Tegnap zuhogott az esõ, fõleg este. Hogy vagytok?
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 07:55:03
(91100/94215)
Jó reggelt, Életke!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ - most akkor mi lesz? Doktor? Mennyiééé?? Mikor?? :((
offtopic
elisabet 2010 nov. 09. - 07:53:55 Előzmény pozsizsuzsi
(91099/94215)
Jó reggelt, szívem! :)
Elvonási tüneteim vannak.. portelvonásitüneteim. Ráadásul van egy nagyon jó barátom, imádom, minden este skypon dumáltunk - nagyon-nagyon hiányzik.
offtopic
meszag 2010 nov. 09. - 06:24:28
(91098/94215)
Jó reggelt! :)

Itt úgy fúj a szél.
offtopic
meszag 2010 nov. 09. - 06:22:52 Előzmény elisabet
(91097/94215)
De egen. Szombaton hajnalban aszonta, vége....
offtopic
meszag 2010 nov. 09. - 06:14:21
(91096/94215)
+d