1/10
Bergick ápr. 09. 06:21:36 1/10
(241/261)
Egy sima, egyszerű dokumentumfilm. Nem tudom, hogy van elájulva a nép. Mutatják a poloska jó oldalát, megszépítik a gonoszt. Semmi extra nincs benne, járja az országot, beszédet mond itt-ott, ennyiről szól az egész. Ne csináljunk már szentet belőle. Elvakítják a befolyásolható embereket.
gumisember ápr. 08. 21:55:58 Előzmény Alfred White
(240/261)
Dokufilmet hasonlítasz kalandfilmhez, ez nagyon különös ötlet.
1/10
Alfred White ápr. 08. 21:35:33 1/10
(239/261)
Aki erre 10-est ad, az még nem látott jó filmet életében. Mondjuk az Indiana Jones vagy a Terminator azok jó filmek, de ez egy propaganda hugy.
10/10
Timmmi68 ápr. 08. 01:02:47 10/10 Előzmény Capmax
(238/261)
És mondd, a fidesz hatalma mennyire van a hazugságból kreálva? Ezt annak fényében kérdezem tőled, hogy homlokegyenest más irányba álltak és állították a hazát, mint amit ígértek.
10/10
Timmmi68 ápr. 08. 01:01:54 10/10 Előzmény Capmax
(237/261)
Nem sikerül megértened a lényeget: opciót ad a fidesz leváltására. Lehetne egy roppant unszimpatikus ember, akkor is rá szavaznék, mert csak vele van remény. Ezt nem érted. A filmben egyébként egy kifezetten szimpatikus emberré tudott válni. Hogy valójában milyen, azt nem tudom. A felesége szerint egy képződmény. :D De a film jó képet fest róla. Egyébként a szavazásra jogosult magyar emberek nagyjának keze benne van ebben a teljhatalomban, ami tönkre vágta a hazát. Vagy Orbán Viktor, vagy Gyurcsány Ferenc szavazójaként. Aki erre a filmre 1-est ad, az csak egy elvakult kormánypárti lehet, vagy fanatikus DK-s, Mi Hazánk-os. tetszik, amit a fidesz csinál? Mi tetszik benne? Mert, ha nem tetszik, akkor miben vagy kiben látod a megoldást?
offtopic
Lizus-ka ápr. 07. 21:42:21
(236/261)
Bocsánat, nem tettem idézőjelbe! Azt hittem világosan kiderül, hisz a szövegében is megtalálható. (Eredetileg ezt akartam írni előbb is.)
offtopic
Lizus-ka ápr. 07. 20:21:28 Előzmény tesz-vesz
(235/261)
Bocsánat, nem tettem idéző jelbe! Azt hittem világos ki merült el ebben, hisz a szövegében is megtalálható.
tesz-vesz ápr. 07. 20:02:52 Előzmény Capmax
(234/261)
mi van azon a hangfelvételen? azt tudod?
előbb volt MP-nek fideszes állása, mint Juci úrnak.
offtopic
tesz-vesz ápr. 07. 20:00:26 Előzmény Lizus-ka
(233/261)
kiről beszélsz? társadalmi tudományok professzora?
offtopic
Lizus-ka ápr. 06. 19:19:30
(232/261)
Jó látni, hogy a társadalmi tudományok professzora is vette a fáradságot és értekezést írt a film kapcsán, igaz olyan dolgokat említve, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal. Persze tudom húsvét van, sok felé kellett locsolkodni, ünnepelni, stb. Így már valamennyire érthető, bár egy kiadós pihenés hasznosabb ilyenkor.
offtopic
Lizus-ka ápr. 06. 19:15:12
(231/261)
Javítson már ki valaki, mert lehet, hogy rosszul emlékszem, hogy a HVG munkatársát a "Fekete Sereg" emberei lökdösték egy rendezvényen elég keményen, illetve egy másiknál a polgármester a Telex munkatársánál fizikai erőszakot alkalmazott. Vagyis akkor itt miről beszélnek?
1/10
Capmax ápr. 06. 19:06:24 1/10 Előzmény Tyrannosaurus(velo)Rex
(230/261)
A követőinek már sokkal megrázóbb bevallani, hogy két éve egy morális és emberi pöcegödröt követnek, mint kivetni maguk közül, hogy valamennyire egy civilizált társadalom tagjainak vallhassák magukat, ezért erre az ocsmány hazugságba fogant, és gyűlöletből, irigységből kreált undormányra teszik fel a jövőjüket csak, hogy igazolhassák eddigi tetteiket. Leértünk a legaljára. Aki erre a filmre egy csillagnál többet ad, az még ennél is lejjebb jutott.
Tyrannosaurus(velo)Rex ápr. 06. 18:21:58 Előzmény Capmax
(229/261)
Nagy formátumú politikus, aki tudott időben váltani. Focista feleségből képes volt miniszterelnök jelöltnek feltornászni magát. Ezt csinálja valaki utána! Elképesztően szuggesztív módon képes a fanatikus híveit ráuszítani a Hír tv munkatársaira. Ha akarta volna, a hívek ott helyben meglincselik Futó Bogit. Eddig kegyes hangulatban volt. Megelégedett egy kis verbális dádával és lightos lökdösődéssel. Határozott egyéniség, kiáll magáért és nem hagyja, hogy holmi buta nőszemélyek hülye kérdésekkel zaklassák. Most, hogy élesedik a harc, lehet, hogy komolyabb fenyítést alkalmaz a kormányoldali lakájmédia munkatársaival szemben. Elvégre ő egy ujjal sem nyúl a riporterekhez, arról meg nem tehet, hogy a hívei olyan szinten rajonganak érte, hogy néhány hírtévés esetleg veszteséglistára kerül. A választások után úgyis mennének a Dunába. Milyen savonarolai magasságokba emelkedik, mikor börtönnel fenyegeti politikai ellenfeleit. Nagy kár, hogy már nincs halálbüntetés Magyarországon, vagy legalább Magyar Péternek nincs pallosjoga.
offtopic
Lizus-ka ápr. 06. 16:49:22
(228/261)
Biztos sok-sok milliárdot, belegondolni is fájdalmas.
offtopic
Sz. Péter ápr. 06. 09:00:14 Előzmény Lizus-ka
(227/261)
Ezért fizetik őket. Szerinted hány milliárd ment el propaganda célokra az elmúlt egy évben?
7/10
trudy ápr. 06. 08:59:43 7/10
(226/261)
A filmben sok új infó nem hangzik el annak a számára, aki követte az eseményeket a nulladik perctől, de jól össze vannak rakva az indulás hetei, amely események nagy részén vagy én is részt vettem, vagy élőben követtem őket. Komoly munka és jó csapat áll Magyar Péter mögött, ez a teljesítmény mindenképp elismerésre méltó, enélkül nem lehettek volna úgy a dolgok, ahogy. Kicsit közelebb kerülünk Magyar Péterhez, mint ember, megismerve a személyiségét, érthetőbbé válik, hogy hogyan képes ilyen sűrű menetrendben folyamatosan a csapatával és az emberek között lenni. Illetve az egyik legfontosabb üzenete, hogy be mer menni a tömegbe, mert nem fél attól, hogy baja esik - ez egy polgári, demokratikus világ reményét adja. Engem a film második felének szentimentális hangulata viszont már kevésbé ragadott meg, én jobban szeretném, ha a politika elsősorban szakmaiságból állna, és a "nagy magyarkodás" nem lenne ennyire a show eleme, pláne, hogy nem is áll ez jól Magyar Péternek sem, meg senkinek, aki ilyen fontos pozíciót tölt be, ezt meg lehetne hagyni a színészeknek, művészeknek, meg a pártpolitikától független intézményeknek, de azt is tudom, hogy nem ilyen időket élünk most, így elnézőbb vagyok az ilyen ízlésbeli kérdésekkel, de természetesen nem tudom nem észrevenni.
offtopic
Lizus-ka ápr. 06. 08:08:00
(225/261)
"Na végre"! Ide is megérkezett az Egypontos Brigád! Bár úgy látom a "húsvéti mámor" még bőven dolgozik és biztos lesz utánpótlás is. Egészségükre! Van akinek ennyi is elég a boldogsághoz.
1/10
Capmax ápr. 06. 07:45:26 1/10
(224/261)
Vigyázat spoiler! A film alcíme “Az ébredés” arra utal, hogy a főszereplő egyszer csak ráébred, nem lesz több zsíros pozíció, ha elválik tőle sikeres felesége, aki már nem bír együtt élni vele a kibírhatatlan természete miatt. Ekkor hősünk, egy fáradt alkonyon, pár borocska után készít egy hangfelvételt, három gyermeke édesanyjáról, hogy zsarolhassa vele hosszú hónapokig. Mikor a fenyegetések, könyörgések, citrompótlóval és c-vitaminnal elkövetett öngyi kísérlet után, ez sem jön be, besétál az ügyészségre és feljelenti a saját nejét. A felvétellel kb annyit ér, mintha belefingott volna egy tornádóba, de erkölcsi nagyságán elámulva, az óellenzék által, évek óta masszívan hergelt, liberális értelmetlenségiek azonnal mögé állnak. Az sem zavarja őket, hogy emberünk, több évnyi NER berkekben töltött idő után, a felvételen kívül semmilyen más bizonyítékot nem tud felmutatni a kormány bűnös dolgairól, mit számítanak a bizonyítékok ugyebár. Hősünk ezen a ponton már jézusi magasságokba emelkedik, de mivel ő tulajdonképpen saját farkának a napszámosa, és jobban érdeklik az emberi testnyílások, mint az ország sorsa, folyamatos önellentmondásba kerül, valós céljai, és az ösztönei között. A filmet senkinek sem ajánlom 0-99 év között, maradandó agyi károsodást okozhat!
10/10
Dandea ápr. 05. 22:32:10 10/10
(223/261)
Torokszorító...Köszönjük
Sz. Péter ápr. 05. 09:03:35 Előzmény Alfred White
(222/261)
Amíg boldog házasságban voltak VJ-tal, még csak nem is Magyarországon éltek. :D