Téma: Tegnap éjjel

Dorró21 2012 máj. 29. - 22:18:37
(19/79)
Szintén azokhoz csatlakoznék, akiknek tetszett a film.
És csatlakozom az elõttem szólóhoz is :), mert mindenképpen sok gondolatot indított el. Szerintem nem volt egy hatalmas alkotás, de ha csak a 2 "párt" nézzük, akkor nincs olyan ember aki az egyik fél szerepébe ne tudná magát beleképzelni. Mi hárman néztük meg csajok ezt a filmet hétfõn. Ebbõl az egyik barátnõmnek nem tetszett. Õ is azt mondta, hogy unalmas, a másiknak tetszett, voltak részek ami nem, nekem tetszett. Viszont amikor mozi után elkezdtünk róla beszélgetni, egyszerûen nagyon jókat lehetett vitatkozni szituációkon, döntésekrõl, melyikõjük jön ki a legrosszabbul ebbõl az egészbõl?, te elmondanád-e vagy sem? stb.

Ami nõi szemmel vicces volt, hogy amikor Joanna mondja Alexnak, hogy Michael biztos nem fekszik le a nõvel, a mögöttünk ülõ sorban egy csajszi hangosan mondta, hogy dehogynem és dettó mind a hárman mi is ezt gondoltuk. Ez elõítélet vagy tény? Döntse el mindenki maga. :)
9/10
drjr 2012 máj. 29. - 17:09:38 9/10
(18/79)
Én azokhoz csatlakozom, akik nagyra tartják ezt a filmet. Nekem tetszett, és sokféle gondolatot indított el.

9-et adtam neki, mert két dolog azért nem volt számomra hiteles, mégpedig a férfi-fõszereplõk megformálásában:

- Michael túl vívódó, túl gyámoltalan, túl megbánó szerintem. Ha csak "20%-kal" kevésbé olyan amilyen, akkor is jól hozta volna azt a vonalat, amit a rendezõ akart, de szerintem életszerûbben.

- Alexnek pedig az õszintesége van túljátszva a végén a könnycseppekkel a repülõn. Nekem még akkor is õszinte maradt volna a szerelme, ha nemhogy nem sírja el magát a gépen, de felszállás elõtt még le is vezeti valahogyan a feszültségét.

A csajok rendben voltak. - Minden értelemben :-)

A filmmel kapcsolatban kíváncsi lennék a véleményetekre. Léci szavazzatok itt:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGZMbm4xMkhMeHRybTZzWXFpWUpzU3c6MQ

Köszi:

E
2/10
JULES_GT 2012 máj. 29. - 16:44:49 2/10
(17/79)
Halálra untam magam, majdnem elaludtam rajta (háromszor...), pedig a mozi elõtt nem voltam álmos (KK aranyos mosolya és EM már kicsit megkopott dögössége tartott csak ébren, a hölgyeknek meg ott van SW). Lehetett volna kicsit izgalmasabb, mert így a végére már egyáltalán nem érdekelt, hogy megcsalják-e egymást, vagy sem...
Nem tudom, hogy mi segíthetett volna a filmen, mert érdekesnek tûnik az alaptörténet. Talán ha 15 percesre lerövidítenék és más hasonló filmekkel összecsomagolnák, akkor még tetszene is...
Így kodobott pénznek érzem a mozijegy árát, ha TV-ben adnák, akkor meg legfeljebb az elsõ reklámig jutnék el, vagy még elõtte elkapcsolnék...
1/10
Rahar 2012 máj. 29. - 12:18:58 1/10
(16/79)
Nekem egyáltalán nem tetszik ez az alkotás. Az alaptörténet és a cselekményvezetés annyira bonyolult mint egy asztallap, két mondatban el lehet mesélni. A befejezés tipikus példája annak, hogy a nézõre bízzuk, gondolkodj rajta. A téma adott, vagy érdekel vagy felkelti az érdeklõdését vagy felejthetõ. A filmnek van egyfajta mondanivalója, ami nem az a hagyományos keresztény nézõpont, ez szerintem nagyon jó, valamint ezt nem is erõlteti a nézõre, mindenki maga eldöntheti, hogy számára elfogadható vagy nem. Viszont ezt a dolgot szerintem nem egy rendkívül unalmas cselekménybe ágyazva kellene közvetíteni, mert így legfeljebb a nõi nem értékeli nagyra, a férfiak jelentõs részét így nem érdekli. Egyébként az elõttem hozzáírók nemi aránya 13 nõ, 3 férfi, abból is egy férfinak tetszik. Számomra ritka egy unalmas film.
10/10
bittermoon1992 2012 máj. 27. - 03:40:43 10/10 Előzmény CafeDiva
(15/79)
Tökéletes ajánló, egy tökéletes filmhez. :-)

Remélem, még sok tartalmas alkotással ajándékoz meg minket Massy Tadjedin.

(Párkapcsolati témakörben számomra - többek között- ugyanezen rendezõi finomságok, valamint a modorosságtól mentes színészi játékok miatt szerethetõek a 'Mielõtt felkel a nap' és a 'Mielõtt lemegy a nap' c. filmek.)
8/10
MaszlagMorton 2012 máj. 26. - 20:30:00 8/10
(14/79)
Feleségemmel és sógornõmmel néztük meg a filmet, s meg kell mondjam, elnyerte a tetszésemet. Habár nem teljesen azt kaptam, amire számítottam. Ha valaki arra gondolna, hogy egy egymást megcsaló házaspár ebbõl fakadó lelki hányattatásairól, annak feldolgozásáról és a kapcsolatuk jövõjére való kihatásáról szól, akkor nincs jó nyomon, akárcsak én sem voltam. Érdekes, hogy a sógornõm, aki úgyszólván issza a romantikus történeteket, kevésbé volt elégedett, bár õ inkább a happy endek rajongója, míg ennek a filmnek se nem pozitív, se nem negatív a végkifejlete, ha egyáltalán beszélhetünk ilyesmirõl, sokkal inkább egy epizódnak nevezném két ember együttélésének folyamatában (bár ízlések és pofonok különbözõek, lehet valaki másként látja). 8/10
Második Mancika 2012 máj. 26. - 12:19:40
(13/79)
Hanula Zsolt, jó a kritikád, egész értelmes. Csak ne lenne rögtön az elsõ mondatban a "megfektetem a nõt" szöveg. Mintha a nõ valami tárgy lenne, elszenvedõ alanya a "megfektetésnek". Az ilyen stílus megalázó a nõkre nézve. Kérlek figyelj arra, hogy hogyan írsz, rengetegen olvassák a port.hu kritikákat.
6/10
caomilla 2012 máj. 25. - 23:37:59 6/10
(12/79)
Nagy csalódás volt a vége. Szinte akkor kezdõdhetett volna a film. Nagyon meglepõdtem, hogy nem lett befejezve a film.
10/10
CafeDiva 2012 máj. 20. - 00:05:22 10/10
(11/79)
Erõsen ajánlott mindenkinek, aki élt, él, élni fog párkapcsolatban. Minden pillanata lekötött, magával ragadott, együtt kattogott az agyam a szereplõkkel, akik kivételesen jó alakítást nyújtottak..., pontos, kidolgozott, mégis rém egyszerû és természetes játékkal varázsoltak. Hiteles, õszinte, emberi alkotás. Gondolkodóknak.
lippije 2012 ápr. 20. - 11:28:27
(10/79)
Nem annyira dramatikus, mint mondjuk a Blue Valentine, de a zárójelenet után ott marad az emberben egy kis kínos feszengés – vagy azért, mert magára ismert, vagy mert fél, hogy ez vele is megtörténhet. Okos, finom, örülök, hogy végül is itthon is bemutatják. Éppen párterápiára járók azért csak óvatosan!

Rövid írásom a filmrõl : http://www.filmkocka.hu/2012/04/tegnap-ejjel-last-night/
susan88 2012 ápr. 09. - 23:03:09
(9/79)
Elfelejtettem, hogy tényleg nagyon jól elindítja az emberben azt a gondolatot, hogy számára mi is a megcsalás.
Fantasztikus film még egyszer. Bár rengeteg díjat zsebelne be :)
susan88 2012 ápr. 09. - 23:01:12
(8/79)
Nagyon elgondolkodtató film, amit és aminek a lelki hatását jól lehet kielemezni:)

Fantasztikus film, nagyon komoly tartalommal, hiteles alakításokkal. Teljes mértékben átérezhetõ és elgondolkodtató film. Az emberi párkapcsolatok összetettségét kitûnõen ragadja meg. Nehéz dolog tényleg egy kapcsolatban, hogy mit is jelent szeretni a másikat, miért is vagyunk együtt hosszú idõ után is, mit jelent a vágy, kinek miben nyilvánul ez meg, vajon mit is tekintünk egy kapcsolatban hûségnek, stb.
Ezeket a kérdéseket nagyon jól boncolgatja a film. Az események mindenkiben mást váltanak ki, de az a szép ebben a filmben, hogy valójában is mindenki másképp éli meg a dolgokat a lelke mélyén.

Spoiler::::::::::::::::::::::::::
Számomra Jo és Alex között a kémia és a vágy egymás iránt remek volt,és ami kiderült róluk, nagyon bonyolult volt. Vajon lett volna-e közös jövõjük valaha, vagy sem, vajon megmozgatott-e ez a találkozás Joannában olyat, hogy ezzel kockára tegye a kapcsolatát a férjével, vagy sem, nehéz eldönteni, és ez így volt jó a filmben. Remek. A férj helyzete sokkal könnyebb volt, hiszen ott volt a vonzó kolléganõje, aki ki is jelentette neki, hogy õ csak kívánja, és a férj nem is akart többet, lélekben nem lett volna képes megcsalni a nejét, mert szerette. Azt sem kockáztatta meg végül a vágyai vezérelte rossz cselekvés után, hogy ott maradjon a nõvel. Egybõl hazament a szerelméhez. Ám ott csak rejtély várta. Jo és Michael szerették egymást, de Joban mindig volt valami, ami nem vette õt rá, hogy újból és újból meg akarja hódítani a párját. Ezzel szemben amikor Alexxal megbeszélték a találkát, nagyon készlõdött és izgult (ami természetes), és már az elejétõl flörtölt vele.
Spoiler vége ::::::::::::::::::::::::::

Tényleg nagyon jó volt ,amit Alex barátja mondott Alexnak, hogy ne akarja elrontani azt, ami õ és Joanna közt van.

Nem kérdés, hogy ez egyértelmûen 10-bõl 10-es, ha nem több. :) Mellesleg imádom Keira játékát.
Mindent nagyon jól, és életszerûen formáltak meg. :)
Pheithó4 2011 dec. 07. - 12:11:49
(7/79)
Szerelemben/házasságban/kapcsolatban/barátságban és ebben a történetben is, nem beszélünk egymással õszintén, folyton taktikázunk, elhallgatunk, hazudozunk, hárítunk. Megéri? http://filmekmasodiklatasra.blogspot.com/
10/10
reka.telepoczki 2011 szept. 17. - 20:08:35 10/10
(6/79)
Ha valaki csakegy kicsit is kerult mar ilyen helyzetbe, akkor nincs is mit magyarazni a filmen. Szereplok 10 - es, jatek 10 - es, tortenet abszolut 10 - es. Eletszeru. Fajdalmas. Talan tulon tul is. Aki szeret merengeni, kicsit hajlamso magaba fordulni egy - egy film miatt es elgondolkodni a lattotakon, akkor rajta...
8/10
Gingallo 2011 szept. 13. - 12:05:45 8/10
(5/79)
Arra jó ez a film, hogy a megcsalás fogalmáról máshogy is merjen gondolkodjon az ember.
Számomra az a film üzenete, hogy bizonyos élethelyzetekben a megcsalás az ami ráébreszt arra, hogy mennyire szerelmes vagy, és ugyanakkor a tartózkodás a megcsalástól se tudja feltétlenül megmenteni a kapcsolatot.

Nekem tetszett a film és 'kerek' érzésem volt.
9/10
coco mademoiselle 2011 júl. 29. - 19:53:29 9/10
(4/79)
Szerintem pont ez volt a lényeg, hogy õk ketten már nem voltak szerelmesek, maximum nagyon szerették egymást. Alex és Joanna szerelmesek voltak, de Alex barátja fogalmazta meg szerintem a lényeget SPOILER: hogy nem az esküjük az ami összeköti Michaelt és Joannát, hanem az együtt eltöltött évek. És ez annyira igaz!
Szerintem nagyon jó film, fõleg akkor ha vki átélt már hasonlót, bár azért a végén befejezhették volna azt a mondatot:)
kisbogáncs 2011 jún. 09. - 22:26:56
(3/79)
nem a bonyolult forgatókönyvért és rendezésért lehet kedvelni ezt a filmet, de nem rossz, pont az életszagúsága és a hangulata miatt. igazából csak egy bajom volt az egésszel

ez asszem SPOILER

nem igazán tudta velem elhitetni sem Joanna sem Michael, hogy õk húde nagyon szerelmesek egymásba. pedig én megpróbáltam, nem jött át nekem ez hitelesen..:) akkor már inkább Alex és Joanna.
10/10
Esztéta 2011 máj. 28. - 14:44:12 10/10
(2/79)
Nagyon jó, élethû, melankolikus, ajánlom!
8/10
truefruit 2011 máj. 27. - 22:34:25 8/10
(1/79)
Milyen érdekes hogy senki nem értékelte még ezt a filmet..Pedig igazán jó film, van mondanivalója és végig olyan élethû volt...Annyira így van ez a való életben is és ez elég elkeserítõ..Egyedül a vége nem tetszett, mintha abbahagyták volna a mondat közepén :/
10/8