Téma: Telihold

K. Judit 2021 aug. 27. - 22:52:54
(81/101)
Ezt a fotót még soha nem tudtam beazonosítani. Úgy néz ki, mint Ferit, de a műanyag kerti székek miatt mégsem vagyok benne biztos.
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:44:00
(80/101)
Itt Nazlit várja ...
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 22:43:10 10/10 Előzmény K. Judit
(79/101)
.com
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:41:19
(78/101)
Pár éve a madridi reptéren rendőrök kísérték ki, nem engedték még a szelfizést sem...
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:37:37
(77/101)
Itt megy az Operába, hogy az egyik páholyban megcsókoljon (tévedésből) egy ismeretlen lányt, aki aztán soha többé nem megy ki a fejéből.
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:33:22
(76/101)
Ez Tarik a Life tévé műsorán most futó sorozatból. Már Hajdú Péter is megelőzi ...
éjfélkor kezdik ... persze aki tudja fölveheti, de nem nagyon érdemes.
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:27:28
(75/101)
Itt a két managerével és a balján a Rómában élő íróval, F. Özpetekkel fotózták le
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:24:57
(74/101)




Itt mutatja meg Nazlinak az egyik kedvenc lemezét. You are special a szám címe.
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:20:53
(73/101)
Itt volt Budapesten 2019 végén (következő januárban bevonult katonának).
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:18:07
(72/101)
Szelfizés valamelyik szálloda előtt
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:15:21
(71/101)
A Desa nevű kabát, dzseki márkát is ő reklámozta még 2018-19-ben
K. Judit 2021 aug. 27. - 22:11:29 Előzmény henci47
(70/101)
Öööö ...
most ki fog derülni, hogy ebben a témában nagyon béna vagyok, de egyetlen kérdés jut egyelőre eszembe: pont.com, vagy pont.hu?
Talán így közelebb kerülök a megoldáshoz :)
Addig is fölteszek pár fotót a gyűjteményemből. (Pár hete piacra dobott egy parfümöt, Mánia a neve.)
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 17:28:51 10/10
(69/101)
Alaposan elárasztottál infóval, sokat tudtam belőle én is, de voltak újdonságok is, köszönöm!
Velem könnyen fel tudod venni a kapcsolatot, a felhasználónevemet kiegészíted a legelterjedtebb e-mail fiókkal és meg is vagyunk, folytassuk priviben!
K. Judit 2021 aug. 27. - 14:48:01 Előzmény henci47
(68/101)
Már ma is felfedeztem egy-két friss hírt: CY-t meghívták a szeptemberi Velencei Filmfesztiválra vendégként, és megvan a Sandokan forgatása előtti olasz filmsorozat címe is (Viola come il mare/Lila, mint a tenger – könnyed krimi, de vígjáték is egyben, szóval a szokásos összvér sorozat, ahogy manapság divat). Egy nagyon szép olasz színésznő lesz a partnere.

Nem nagyon láthattunk volna sokkal több CY sorozatot, hiszen összesen hat készült, az első hanyagolható, abban még nem is főszereplő, persze már a másodikban igen, az Elsöprő szerelemben, annak is csak részleteit láttam, nem volt nehéz kitalálni, miről szól.

Kíváncsi voltam, miért nem kedvelik sokan az Álmodozót (véletlenül sem játszik bohémet benne, sőt), mi az oka, hogy odahaza kisebb sikere volt, mint külföldön, pl. az olaszoknál. Persze nem tudom megfejteni ezt a titkot, arra viszont rájöttem, hogy nem szabad közvetlenül Ferit Aslan után Can Divittel folytatni. Kell egy kis idő a két sorozat között, ráadásul a széria túl hosszú is lett - bár a Telihold is legalább 10-15 epizóddal hosszabb a kelleténél, a válás már egy túlságosan a hajánál fogva előrángatott, erőltetett téma lett a végére, szerintem nem volt rá szükség. Egyrészt Asuman már tett éppen eleget mindenki ellen, másrészt már pont eleget szívott a két főszereplő odáig.

Az Álmodozóra visszatérve, lassacskán azért beszippantott ez a történet is, végeredményben szintén arról szól, hogy van egy egymáshoz rendkívüli módon vonzódó férfi és nő, akiket egyesek egyáltalán nem szeretnének egymás mellett látni. És közéjük tartozik a férfi anyja is, aki szívesebben látta volna a fiát inkább egész életében totál boldogtalannak, mint annak a bizonyos lánynak az oldalán. És ezért mindent meg is tett, még Can legfőbb ellenségével is szövetkezett... Persze az anyai vonal mellett sok hasonlóságot lehet felfedezni a két történet között, lehet, hogy ugyanazok írták a forgatókönyveket, a környezet viszont teljesen más, sok az Isztambul különböző kerületeiben forgatott rész is.
Szerintem is túl sok lett a 161 rész, látszott egy kis elbizonytalanodás a 100. epizód körül, muszáj volt behozniuk egy új karaktert, aki hozzájárult ahhoz, hogy önkéntes száműzetésbe vonuljon a főhős, egy évig egymagában hajózott a világ körül, míg azzal a torzonborz frizurával újból színre nem lépett. A pénz persze kellett is, egy darabig szponzor nélkül forgattak, a kezdeti siker után viszont sokan be akartak szállni. Végül agyon sok ország vette meg. Van, ahol megnyerte a legjobb külföldi sorozatnak járó díjat, van, ahol nagyon népszerű, és van, ahol kevésbé, de azért még így is népszerűnek nevezhető. Kicsit megosztó, mint itthon.

Én nem fogok a gyűrűi, meg az új frizurája miatt felháborodni, hol van az előírva, hogy minden vonzó férfinak úgy kell kinéznie, mint Ferit Aslannak. Férfias lenne ő még tütüben is, és az is igaz, hogy az eljátszott karaktereinek szerintem is különbözniük kell egymástól. (Egyébként baromi jól áll neki afélhosszú haj, a konty, minden szögből fantasztikus képeket lehetett róla készíteni, igazi aranybánya az arca, a profilja, a szeme egy fotósnak.) Ő maga nem ragaszkodik egyetlen szerepe kinézetéhez, stílusához sem, mindig más szeretne lenni. Azt nyilatkozta valamelyik magazinnak, hogy egy színész legyen olyan, mint egy gránátalma, ha felnyitják, jó, ha minél több/féle “szerep” gurul ki belőle....

Pedig nem készült tudatosan arra, hogy színész legyen (bár sokan tanácsolták neki), jogi diplomája van és dolgozott is pár hónapig jogtanácsosként. Aztán elment szabadságra, és Bodrunban, ahol a nagymamája él, megismerkedett a jelenlegi két managerével. A nyári szabadsága után a volt kollégái már a tévében látták viszont :) Szerencsére nyelveket is beszél, olaszul és angolul például folyékonyan – hallottam – így nem okoz majd neki problémát az sem, hogy végül a Sandokánt angolul fogják forgatni.
Nem ingyen kapta különben a sikert, minden iskoláját ösztöndíjasként végezte, az isztambuli olasz gimnázium, ahol érettségizett, úgy tartja nyilván, mint az intézmény fennállása óta (a mai napig) legjobb eredménnyel végzett diákját. Ja, és közben keményen sportolt, szóval hajnaltól késő estig képezte magát, muszáj volt jól teljesítenie, az ösztöndíjat nem adják ingyen. Szerencséje van, mert nagyon könnyen tanul, plusz hiperaktív, sokat bír pihenés nélkül. A karantént is felhasználta arra, hogy pl. spanyolul kezdjen el tanulni, sőt, tangózni is ekkor tanult meg a mamájától – milyen jó kis jelenet volt a felhőkarcoló tetején táncot tanítani Ezginek, miközben két kontinens látványa tárült eléjük...
Még a zenéről annyit, hogy nekem is vannak féltve őrzött kincseim, amiket vagy itt találtam, vagy a sorozatok angol feliratos oldalán osztották meg. Pl. az Álmodozót négy- vagy ötféle oldalon találtam meg (!), gyanítom, hogy a YT nem szereti, ha komplett sorozatok kerülnek hozzájuk, vagy inkább az lehet, hogy a forgalmazók figyelik folyton, hol jelennek meg ingyen. A Teliholdat is azért néztem ott, ahol, mert kíváncsi voltam az eredeti zenére, és persze a dalszövegekre is. Szóval van egy kis gyűjteményem, szívesen fölteszem.
Az Álmodozóhoz visszatérve, eleinte én is kicsit idegenkedtem a női főszereplőtől, Özge Gürelt finomabbnak találom (ha nem ordibál fölöslegesen), viszont Demetnek nagyon jó humora van, talán ezzel teszi hihetővé az általuk megélt nagy szerelmet. Én is így fogadtam el végül.

Igazából én is a karantén miatt tudok ennyi mindent össze-keresgélni, és újdonság az is, hogy ennyi sorozatot nézzek. Korábban láttam egy pár koreai történelmit, de amikor már túl egyformának találtam ezeket, valahogy az érdeklődésem is alább hagyott. A Porton korábban lehetett levelezni, de most ötletem sincs, hogyan lehet személyes üzeneteket váltani. Van még ismerősöm a régi időkből, de csak véletlen, hogy megtaláltuk egymás e-mail címét. (Ja, és semmilyen közösségi hálóra nem iratkoztam fel - persze ez nem végleges döntés - így is többet ülök a gép mellett, mint szeretnék. Talán neked van valami ötleted.)
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 11:38:10 10/10 Előzmény K. Judit
(67/101)


Nos, én nem vagyok ekkora fan, mint te, Can Yumantól is csak négy filmet láttamm, ill 2 filmbe csak belenéztem. Nem szeretem a sorozatokat, erre is véletlenül találtam rá és ennek kapcsán kerestem rá a többire és kutakodtam kicsit a két főszereplő után.

Szégyellem bevallani, de nálam a sorozat elveszti érdekességét, amikor bejön az intrikus szál, onnan már csak pörgetve nézem. Nálam a film lényege abban rejlik, ahogy kibontakozik a szerelmük, lenyűgöznek azok a leheletnyi finomsággal ábrázolt érzések, amiket csak a török filmművészetben találtam meg. És kell hozzá a zene, ami mindig kihangsúlyozza, hogy most egy érzelmes pillanat következik! A kettőtől együtt az én gyomromban is repkedni kezdenek a pillangók, pedig már bőven túl vagyok azon a koron, igazából már nem is emlékszem rá, Can és Ozge hozta vissza az érzést.

A zene nálam legalább annyira meghatározó, mint maga a film. Napokat voltam képes a tánc, első és második csók video alatt elhangzó első zeneszám felkutatására áldozni, mert a zenét hallva ugyanúgy repkednek a pillangók, látom magam előtt a filmet.

Visszatérve a szereplőkre:
Hakan játékát zseniálisnak tartom, eszméletlenül jól hozza az alapvetően gyáva, csak másokkal erős és kegyetlen karaktert. Gondolok itt arra, hogy nem bocsátkozik verekedésbe, a kapott ütés után még megpróbál szájalni, de azt is csak tisztes távolból, mint amikor az iskola kemény fiúját játszó kisfiút kiütik és egyből meghunyászkodik, elkullog, csak biztonságos távolságból lesz megint bátor. A film végén, amikor padlóra kerül és Ferit ráfogja a pisztolyt, nem lepődtem volna meg, ha elsírja magát.

Demetnek is vannak nagyon jó pillanatai, pl. ahogy a fogadáson összerezzen amikor Hakan másodszor szól hozzá, hogy kivel táncol Ferit, viszont sokkal több könnyet vártam volna a sírós jelenetekben, legalább is a szinkron alapján, feliratosan nem jutottam még el odáig.

Kedvencem Bulut, az a kissrác zseniális. Miatta fogom megnézni a Gyerünk fiamat, csak még fel kell hozzá lelkileg készülnöm. Bulutnál viszont a sírós jelenetek, főleg a kórházi kiábrándító! Igazán meghagyhatták volna az eredetit, mint Ozge/Nazli japán beszédét, mert az eredeti filmben hitelesen zokog.

A legirritálóbb Asuman, nagyon jól hozza az önző, másokkal szemben közömbös, mindenkin átgázoló, gyakorlatilak érzések nélküli embert a tökéletes szinkronhanggal. Még rá fogok keresni, hogy más szerepekben milyen, gondolom a való életben szerethetőbb, bár nehéz elhinni.

Végül Can Yaman! Nem igazán tetszik a bohém CY Can Divitként és Özgür Atasoykén már erősen kipattintva és szolárium barnán (bár az arcjátéka talán abban a legkifejezőbb), nekem a fogorvos Tarik jön be és Ferit. Can Divitként nem láttam, nekem az túl hosszú és nem szimpatikus a partnere, de bele fogok nézni mindenképpen. Nagyon kíváncsi leszek rá Sandokanként, annak idején Kabir Bedi ikonná vált, most úgy tűnik, rá szabták a szerepet.

Mivel sokkal jobban otthon vagy a témában, szívesen venném, ha tartanánk a kapcsolatot, jó veled beszélgetni és eljuttathatnád hozzám a legújabb infókat! Szívesen felvenném veled a kapcsolatot, porton kívül is!

K. Judit 2021 aug. 25. - 19:06:00 Előzmény henci47
(66/101)
Talán amikor a nők védelmezőjeként festette le valaki, még nem tudhattunk róla mindent. Volt, hogy nekem is elkerülte a figyelmemet néhány kulcsjelenet, csak utólag jöttem rá például, hogy az esküvőt is majdnem sikerült megakadályoznia Deniznek, mikor megmentette Nazlit, de nem szólt senkinek. És arra is csak később jöttem rá, hogy maga Demet hívta fel Ferit figyelmét, hogy a lány Deniznél van. Neki ugyanaz volt a célja, mint Deniznek, gondolta, ha már nem sikerült végleg kiiktatnia a lányt, legalább Feritet veszítse el örökre... Deniz és Asuman rokonlelkek lehetnek, fura, hogy egyedül ő értette meg. Valóban senki nem volt hibátlan a történetben, persze vannak fokozatok.

Tudom, Ferittel kicsit elfogult vagyok, nagyon csodáltam ezt a film forgatásakor még csak 27 éves fiút, aki eljátszotta a szerepét. Kár, hogy csak rövid ideje fedeztem fel, de örülök, hogy megismerhettem. Lehet, hogy már sokkal korábban felfigyeltem volna rá, ha jobban ismerem a török sorozatokat, vagy a Life csatornát, amit nem túl régóta nézek, és ahol szinte csak Montalbanot ismerem. Kíváncsi vagyok Can Yaman további karrierjére is, próbáltam sok róla szóló cikket, interjút, videót találni (legalábbis az olvashatóakat), nagy rajongója lettem, persze csak magamban. Az viszont biztosan nem elfogultság kérdése, hogy szerintem ő nemcsak eljátssza, hanem szinte tökéletesen át is éli a szerepeit, ezért is lehet olyan jó a kapcsolata a női szereplőkkel. Nem sok színész tud úgy nézni a partnerére, ahogyan ő, úgy bánni velük, mintha hercegnők lennének. Ha most erre valaki azt válaszolná, hogy persze, mert szinte mindegyikkel volt kapcsolata, arra meg csak azt tudnám mondani, hogy ha igaz, a filmeknek biztos jót tettek vele, hiszen mi lehetne igazibb az igazinál???
Engem az sem zavar, amikor előrukkol valami homlok-egyenest más karakterrel - Can Divitként, Yalin Arasként, Özgür Atasoyként is ugyanúgy kedvelem (mint utólag kiderült, amikor bepótoltam a régi filmjeit is). A Telihold volt az első török film, amit láttam. Szórakoztat, hogy mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Képes teljesen átváltozni egy új frizurával, ill. ruhatárral, még a hangja sem teljesen egyforma minden filmben.
Alig várom a Sandokant, utolsó információm, hogy jövő februárra halasztották a forgatást. Bevonták az amerikaiakat is, egyelőre a legmegfelelőbb helyszíneket keresik, fotózzák. Ő továbbra is készül a szerepre, pl. tréningezéssel (lovaglás, vívás, MMA, vagyis önvédelmi, és crossfit, személyre szabott edzések), Rómában él azóta is, hogy a Mr. Wrongot olyan hirtelen befejezték, állítólag a hazai fogadtatása nem volt túl kedvező. Gyanítom, hogy ez korosztályi probléma lehet, az idősebbek biztos nem örülnek ennyi önállóan boldogulni vágyó és tudó fiatalnak, lassan nem fogják tudni a saját akaratukat érvényesíteni, azaz rájuk erőltetni. Esetleg még a jól megszokott zsarolásaikról is le kell majd szokniuk.... A világ legtöbb országában viszont hatalmas sikert aratott a sztori, persze főleg az olasz, spanyol, portugál nyelvű közönség körében.

(CY azóta csak kétszer látogatott haza. Úgy látszik, ő sem lehet egyelőre próféta a saját hazájában, talán túl őszinte az újságírókhoz, talán túl sok irigye is akadt a helyi sztárok között. Hiába, ő valóban nagyon tehetséges, okos, rokonszenves, nagyon népszerű, nagyon pozitív, nagyon gyorsan tört az élre, és nem lehet könnyű ekkora sikert ilyen rövid idő alatt megemészteni. Szerintem akkor lesz hű önmagához, ha megmutatja, hogy még a mai sikereit is túl tudja szárnyalni. Olvastam, hogy a Sandokán előtt is játszani fog egy olasz sorozatban, hála az égnek, hiszen egy színésznek játszania kell ... Szerette különben a Mr. Wrongot, valószínűleg rosszul esett neki és az egész stábnak is az elvarratlan szálakkal teli, hirtelen befejezés. Én drukkolok neki, és vagyunk ezzel így néhány millióan ...)
10/10
henci47 2021 aug. 25. - 03:20:54 10/10 Előzmény K. Judit
(65/101)
Minden szavaddal egyetértek és örülök, hogy egyformán látjuk vagy inkább ítéljük meg a szereplőket! Én csak Denizre fókuszáltam, de ha kitérek a többiekre is, valószínűleg ugyanezeket a gondolatokat írtam volna le én is!
K. Judit 2021 aug. 23. - 23:32:19 Előzmény henci47
(64/101)
Én egyetértek veled …
ha Deniz karakterét nézzük, nem szabad elfelejtenünk, hogy ő egy labilis, befolyásolható személyiség. Erős akar lenni, nagyon is szeretné, hogy felnőttként kezeljék, de még nem érett meg rá. Hiába vágyik a sikerre, még a kisebb kudarcokat sem bírja elviselni. Nem látja a fától az erdőt, saját szemének sem hisz (kétszer is kileste Feritet és Nazlit tánc közben, látta, hogy néznek egymásra, de nem jutott el az agyáig). Ne feledkezzünk meg a dühkitöréseiről: a szétvert gitárról, az asztalról lesodort terítékekről, a majdnem agyonvert idegenekről, a volt barátnője vállán sírdogálásról, hogy az őrült motorozásról ne is beszéljünk. Pláne a feletti dühéről, amit azért érzett, mert a pendrive elküldésével sem érte el a várt hatást:: örökre elválasztani őket egymástól.

Ferit eleinte nyugodtan próbálta elmagyarázni Deniznek, hogy meg kéne győződnie arról, mit érez a lány, akinek a dalt írta. Hogy vajon viszontszereti-e. Ezt Deniz félreértette, azt hitte, Ferit féltékeny rá, le szeretné beszélni erről a szerelemről. Ezért bekeményített, mindjárt jött a „nagyfiú vagyok már” dumával és értésére adta, hogy kitart, soha nem fog „meghátrálni”. Ferit sokáig sajnálta is, nem akarta megbántani. Ő ugyanis tudta, ill. erősen sejtette, melyiküket szereti Nazli, eszébe se jutott, hogy D. kedvéért lemondjon róla. Talán akkor változott meg a végérvényesen a véleménye, amikor Deniz a garázsban már-már neki akart menni, képes lett volna megütni Feritet (azt hitte, így kell egy lányért küzdeni?, azt képzelte, ha kiüti Feritet, akkor Nazli majd
beleszeret???…)

F. akkor már látta, hogy Deniz beteg, bedühödött, hisz nem érte el a célját a pendrive-val, nem számított arra, hogy Nazli bűnének elárulása után Ferit és Nazli találkozni, egyáltalán beszélni fog valaha egymással. Márpedig pár nap alatt háromszor is találkoztak, sőt partnerekké váltak az étterem tulajdonlásában. Hogy összeverekedtek volna-e, már nem fog kiderülni, mert egy nagyobb bajjal kellett akkor szembenézniük, azzal, hogy a testvéreik halála szinte biztosan gyilkosság volt.
Hakanék nagyon hamar rájöttek, hogy Deniz a gyenge láncszem, ki is használták, tudták, ha ezt és egyéb rágalmakat folyamatosan szajkózzák, előbb-utóbb el fogja hinni, mert el akarja hinni. Így is történt. Átállították saját oldalukra, és csak a véletlenen múlt, hogy nem került a gyerekkel együtt minden az ő kezükbe. Sajnos totál megromlott a viszonyuk, egy idő után már Ferit is látta, hogy már régen nem testvérként, hanem ellenségként viselkedik. F. tudta, hogy ez nagyrészt Hakan és Demet műve. Az igazság az, hogy a vége felé Deniz olyan fokon ment az idegeimre, hogy már nézni se nagyon bírtam. (Már azt is simán elnézte, hogy Hakanék a gyerekkel kereskednek, a részvényekért cserébe árulták Bulutot. Bezzeg Feritet megvádolta azzal, hogy Bulutot felhasználva szerezte meg Nazlit.)

A sorozat alkotói próbáltak ügyelni arra, hogy ne legyenek a különböző karakterek se túl feketék, se túl fehérek, túl tiszták. Denizt a beteges féltékenység változtatta meg, Nazlit olyannak akarták ábrázolni, mint aki jóságos, elkötelezett, szorgalmas, nem a nyerészkedésre fókuszál, mint pl. a húga, szomjas a tudásra (nem úgy, mint a barátnője), ki akar teljesedni a munkájában, de segíti a nála gyengébbeket, hűséges a barátaihoz, jószívű stb. stb. Annyira, tökéletesnek van megírva, mint akinek egy hibája sincs.
Itt kénytelen vagyok bevallani, hogy Nazli is az idegeimre ment, miután sunyi módon felmondott,
Feritet arra sem méltatva, hogy kitaláljon egy kegyes, ártalmatlan hazugságot. Ellenkezőleg, még ő volt agresszív!!! (Pedig ebben a történetben senkit nem kell külön megtanítani a hazugságok különböző formáira.) Nem zavarta, hogy álmatlan éjszakákat, fájdalmat okoz a férfinak, akit szeretett, még ha ezzel nem is volt tökéletesen tisztában. Volt néhány epizód, amikor csak rosszakat mondott másoknak Feritről, szemtől-szemben gúnyolta, bántotta, Denizzel idegesítette.
Abban is nem kis szerepe volt, hogy Deniz így elvesztette a tisztánlátását. Erre később ráébredt.
Feritnek szobrot kellett volna inkább állítaniuk, annyit tűrt, ami már néha érthetetlen volt.

Csakis azért, mert Ferit meg akarta fejteni, hogy Nazli mit miért tesz, mi van pl. a felmondás, a menekülés hátterében, ill. hogy mi lehet az a sötét dolog, ami miatt véget kell vetnie mindennek. Annak ellenére, hogy utálta a bizonytalanságot, a sötétben tapogatózást, nem sietett, nem bánta, ha kisebb csatákat elveszít, néha hátrébb is lépett egyet-kettőt. De egy percig sem hagyta kétségek között a lányt, valahonnan mindig figyelte. Amikor átmenetileg nem figyelte, azt is csak azért tette, hogy tesztelje a lányt, visszajön-e hozzá, vagy végleg el akar tőle válni. (Naná, ez mindig beválik.) Talán hosszú távú tervei voltak titokban, ki tudja? Legalábbis erről árulkodik néha a mosolya, pl. esküvő után, miután jól kiveszekedték magukat, és Nazli éjszakára megkapta ajándékba a Bűn és bűnhődést, lefekvéskor ott volt az arcán az árulkodó félmosoly, amit Nazli arcán is láthattunk. Tudtak valamit, aminek még talán nem jött el az ideje, de érdemes lesz megvárni. Saját magára is kíváncsi volt, hogy meg tud-e bocsátani neki valaha. Azt mindenesetre nem tervezte, hogy véget vessen a kapcsolatuknak, eszébe se jutott … Ferit bízott benne, hogy az érzéseik/érzelmeik kölcsönösek voltak. Haragudott ugyan, de (akaratlanul) többször is szerelmet vallott a lánynak, persze mindig hozzátéve, hogy nem tudja, meg tud-e bocsátani egyáltalán. Legbelül harcolt benne a szerelem és a harag. Ha nem lett volna a szerelem, simán szakíthattak volna, ebben is Ferit előrelátását dicsérhetjük, ha nincs partnerség, nehezebb lett volna az egymáshoz visszatalálás – igaz, Bulutnak is sokat köszönhettek. Ferit nem akarta elengedni Nazlit, bár néha bizonytalanságban tartotta, máskor viszont éreztette vele, hogy összetartoznak. A lánykéréskor őszinte volt szerintem, még ha a végén el is akarta hitetni, hogy csak szerepet játszott. Nazli tudta, mit érez Ferit, az ösztönei megsúgták, hogy érdemes lesz a megbocsátást kivárni.

Nem tudom, Deniz megtanulta-e végül, hogy a szerelmet nem lehet kierőszakolni, kivárni, elnyerni, kiérdemelni …. Szerelem vagy van, vagy nincs.
10/10
henci47 2021 aug. 23. - 18:22:22 10/10 Előzmény Bay Yanlış
(63/101)
Mintha nem ugyanazt a filmet, ugyanazokat a karaktereket néztük volna! Számomra a legaljasabb, legirritálóbb ember Deniz.
Amikor azt mondja Nazlinak, hogy "ezúttal jobban válaszd meg a társadat, olyant, aki nem gyötör meg és nem kegyetlen" szabályosan hányinger kerülget. Az egész helyzetet ő robbantotta ki a pendrive-val, élvezettel, mosolyogva nézte Ferit dühét és szenvedését, és fel sem merült benne, hogy ez milyen hatással lesz másokra, Nazlira, csak az érdekelte, hogy Feritnek fájdalmat okozzon, aztán a következményekért is őt hibáztatta.
Ha azt veszem, ő semmit nem veszített, neki könnyű volt megbocsátani, de Ferit csalódott a szerelmében, elvesztette Bulutot, rászabadította Hakant és a nővérét, gyakorlatilag lerombolta az életét és van pofája azt mondani, hogy aki szeret megbocsát! Később nem átallja megkérni, hogy, ne szóljon Nazlinak, hogy ő fedte fel a titkát, mert tudja, hogy többet nem állna vele szóba, tudomást sem venne róla! A gyáva, nagyon gyáva emberek viselkednek így!
Amikor megtudja, hogy iskolakiránduláson vannak, megkérdezi, hogy "a mi cégünkkel ki törődik?", azzal a céggel, aminek ő csak a hasznát látta, de a működésébe nem volt hajlandó belefolyni! Az természetes, hogy Ferit dolga, de felháborítja az irányítás- és kontrollmániája, mert fogalma sincs a felelősségről és a felelősség vállalásról!
Szabályos hadjáratot indít Ferit ellen Nazli "védelmében", úgy beszél róla, mintha a tulajdona lenne (hagyjál minket békén, mindenhez közöm van, ami Nazlival kapcsolatos), csak azt nem értem, miért érzi magát erre feljogosítva?!
Amikor az esküvő előtt eljön az étteremből, megígéri, hogy amint megtud valamit Nazliról, azonnal szól nekik, tudja, hogy Ferit és a násznép Nazlit várja, ő meg nyugodtan ül ölbetett kézzel, mert megmentette! Minden normális ember első dolga lett volna, hogy mindenkit értesít, ne idegeskedjetek, megtaláltam, nálam van, de nem! Tudom, hogy ez csak a cselekmény része, de egy ember jellemét ezek határozzák meg és nem hiszem, hogy az írók őt "egy igazi "nők védelmezője" karakter"ének akarták beállítani, csodálkozom, hogy neked így jött le! Nekem inkább egy mániákus, a másét csalánba verő gyáva és jellemtelen ember!
10/10
Bay Yanlış 2021 márc. 30. - 21:36:28 10/10 Előzmény mama2008
(62/101)
Igen, sikerült jó szinkronhangot választani. Dobó Enikő és Szabó Máté tökéletes választás volt. De a többi színész is nagyon jó. Deniz, Fatos , Hakan, Demet is nagyon jó magyarhangot kaptak.