10/10
offtopic
iR T-800u 2009 ápr. 14. - 13:52:46 10/10
(1120/4500)
Dehogy, én csak egy mezei idióta vagyok, aki ráér agyalni, munka elõtt, után, és közben is. :D
10/10
iR T-800u 2009 ápr. 14. - 13:49:51 10/10
(1119/4500)
Hát persze, hogy hibás, elvégre nincsenek pontos "adatok" amibõl kiindulhatok, csak a hit, hogy Cameron az igazi megváltó, és nem a többiek.. :P

Dereket bármilyen okból kínozhatta, és gondolom a szkennelõ nem fér el a zsebében, hogy akkor tessék.. Különben is ki örülne annak, hogy egy lány testében egy férfi van? én nem.. :P

Azért azt se felejtsük el, hogy az Alkotók sem gondolhatnak minden apróságra, lásd rendre átmennek nem élõ anyagok is az idõn annak ellenére, hogy hivatalosan nem lehet.
Például Weaver. Aztán meg ott van az, hogy Cameron nem tudhatta saját maga beépíteni a robbanószert a chipje mellé, mert ahhoz ki kellett volna azt szednie, meg az, hogy a 888as foglaltban az Õ chipje meg lötyögni fog. Ezek felett én szemet tudok hunyni, mert én is rendre hibákat vétek, és pont ezért kell most ezt a szöveget írnom.. :D

De ha Alison zavar odabent, akkor simán szuperintelligens volt a TOK-715 és maga jutott el odáig. Én konkrétan ennek örülnék a legjobban, mert az azt jelentené hogy teljesen szûz, és nem szennyezi semmi emberi. Ez is lehet, de akkor a 2x14 utalásai értelmüket vesztik. Azokat pedig nem hagyhattam figyelmen kívül.

Ezt a fajta betegséget büszkén vállalom! ^^
Kell hozzá kitartás, türelem, akarat. Mellesleg, ennyivel közelebb vagyok a naphoz, amikor kiderül az, hogy lesz e folytatás vagy sem. Azon kívül meg senki, és semmi nem érdekel.

Itt megjegyezném, hogy szövegszerkesztõ nélkül gyakorlatilag értelmezhetetlen lenne amit írni akarok, szóval kell hozzá idõ míg olvashatóvá teszem, meg újra, és újra elolvasom, hogy vajon más is érteni fogja rajtam kívül?

Ehh, kérte? Biztos? Szerintem csak épp ott állt aztán lesz ami lesz, kerül ahova kerül de õ megy Cameron után.. :)
9/10
Hunterboy 2009 ápr. 14. - 13:32:53 9/10
(1118/4500)
Oké, jogos.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 ápr. 14. - 13:23:54 9/10
(1117/4500)
Úgy indult, hogy a T2 és T3 közötti idõszakot öleli fel, de aztán rájöttek, hogy nem volt szimpi az embereknek, hogy a T3ban JC egy teszetosza kis hülye fasz, közel sem hozta azt az erõt és dinamizmust, amit Edward a T2-ben már 12 éves korában produkált. Itt egy lecsúszott, kiégett drogos sz*r darab volt.

Ergó a sorozat arról szól, hogy lesz igazán nagy vezér, stb, most akkor a sorozat utolsó elõtti részére igazi vezér lesz, az utolsóban pedig elkezd drogozni, és eléri a T3-as részt :D

Ez egy igazán jó lezárás lenne :)

Szóval mivel a T3 csak egy levezetés volt Arnie számára, és egy light Termi film, már réges régen elpártoltak attól, hogy a T3 fel konvergálnak, inkább azt mondanám, hogy divergálnak :D
9/10
Hunterboy 2009 ápr. 14. - 13:08:35 9/10
(1116/4500)
Elvileg ez a sori a T2 és a T3 között játszódik nem?
9/10
Hunterboy 2009 ápr. 14. - 12:48:44 9/10
(1115/4500)
Elõször mikor megláttam én is rögtön erre gondoltam. De azért nem lehet helytálló ez, mivel ott van a T3... Nem? Abba még csak bujkál.
9/10
Hunterboy 2009 ápr. 14. - 11:12:17 9/10 Előzmény iR T-800u
(1114/4500)
Azt a mindenit! Ez igen! Gratula! Srácok ti ugy fõiskolások vagytok?:d
9/10
offtopic
wukovsky 2009 ápr. 14. - 08:43:49 9/10 Előzmény iR T-800u
(1113/4500)
Érdekes, érdekes. Azért megjegyezném, hogy itt ott van benne egy apró kis hiba :D

Pl, hogy Dereket azért kellett megkínozni, ha leszkennelték Alison agyát, akkor pontosan tudták, hogy mi hol van :)

Amúgy ez most már tény, nem pedig csak kérdés, komolyan "beteg" vaqy !!! :D 6 órát ezzel elbacni :D

Itt ott még vannak apró hibák, pl hogy John Konkrétan kérte az idõ utazást, és az nem csak egy úgy jött projekt
10/10
iR T-800u 2009 ápr. 14. - 04:15:32 10/10
(1112/4500)
Te, azon filoztam, hogy nektek is jó lehet majd.. ugyanis, JC vissza is hozhatja Derek-et meg végül mindenkit aki tetszik neki (itt most Alisonra gondoltam.. :D)

Sõt küldhet vissza új terminátorokat, pl egyet aki Cameron testét kimenti Sarah kezeibõl, mielõtt megtalálja gyújtani.. :)

Hameron téma ûberédekes.. az csak hab a tortán, hogy agyaltam nem is olyan rég, milyen lenne Cameron és Henry mint egy pár.. erre tessék.. :D:D De én nem így gondoltam! wáá :D
Meg, hogy milyen lenne ha Henry wireless lenne, erre tessék. :D

Reméltem, hogy az emuláció, és a Protoss említése célba juttatja a gondolataim, és bejött! zsír ^^
10/10
iR T-800u 2009 ápr. 14. - 03:35:12 10/10
(1111/4500)
[Cameron Chronicles: Cam-cica múltja, céljai, gondolkodása.]

//Fogjátok fel összefoglalónak, fanfictionnek vagy valami, de ráment 2évadnyi agyalás meg 6 óra míg összeírtam.. :)

Ja és igen, Cameron központú lesz, mint ahogy a címe is sejteti. :P//

2027 - Kezdetben vala John Connor, az emberi ellenállás vezetõje, aki sikerrel felvette a harcot Skynet gépisten ellen.

Skynet nagyon nagyon bosszús, mert többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült likvidálni Johnt, sem itt, sem a múltban.
Ezért elhatározza, hogy alkot valami olyat amit eddig még nem. Egy újfajta chipet, ami az összes eddigi fejlesztésénél jóval többre képes.

A chipet el kell juttatni a célba, hogy végre megszabaduljon a fõellenségétõl.

Elfogják Alison Young-ot aki egy csinos fiatal lány, akinek talán bejárása lehet Johnhoz.

Skynet sejti, hogy Alison személyazonosságával sikert érhet el, mert képes lesz az új chip átverni az embereket, és végül eljut John Connor-hoz.

A döntés megszületett, ez a lány lesz az alapja egy új beszivárgó terminátornak. Legyártják a vázat, és beleteszik az újfajta chipet. Õ lett a TOK-715.

Megérkezik az anyahajóra, hogy kivallassa Alison-t minden lehetséges módon. Majd hagyja a lányt megszökni, hogy tanulmányozhassa az összes tulajdonságát, reakcióját, és hogy Alison rendelkezzen emlékekkel a szökésrõl.

Majd újra elfogják, és folytatják a kihallgatást. TOK-715 hazugságon éri a lányt és dührohamot kap és megöli. Itt mutatkozik, meg hogy Õ más mint a többi, mert ilyen korán érzelmi reakciót váltottak ki belõle.

Feltételezhetjük, hogy olyan ismeretekre tettek szert a gépek az emberi agy felépítésérõl, mûködésérõl, hogy már képesek leképezni a tartalmát, az összes neuront, szinapszist. És nemutolsó sorban a legfontosabbat, letölteni a tartalmát.

TOK-715 chipje megkapja a hardver tervrajzát, és a szoftvert amit Alison futtatott.

Elhagyja az anyahajót, és a tengerparton megkezdi emulálni Alison agyának másolatát a saját chipjében, elhitetve vele, hogy emberi testben van, és épp most szökött meg. A terve az, hogy Alison elvezesse, és bejuttassa õt az ellenálláshoz.

Napok, hetek is eltelhettek míg eljuthatott JC-ig. Közben idõnként hibernálta Alison emulációját, hogy mellékküldetéseket végezzen el a Skynet számára, mint például Derek és társai 'megkínzása' Mellékesen olyan körülményeket is kell teremtenie, hogy Alison, John Connor elé kerüljön, ezért kavarja a dolgokat.

Ám apró hiba csúszik Skynet tervébe, mégpedig az, hogy a TOK-715 chipjére hatással van Alison, tanulni kezd tõle, megtapasztalja a lehetõ legközelebbrõl, hogy milyen egy emberi elme. Intelligens gép, így gondolkodóba esik, hogy mi is az amit Alison átél és érez.

Ez ismét hibaforrás, mert elõfordulhatott az is, hogy Alison rájött, hogy nem ember, és emiatt le kell õt állítani, és törölni az emlékezetébõl az új ismereteket, majd folytatni a futtatását.
TOK-715 végigfut minden emulált idegsejten, ha úgy tetszik leindexeli, hogy megtalálja azokat az adatokat amit törölni kell. De a folyamat, valahogy nyomot hagy benne, újra, és újra.

TOK-715 elkezd megváltozni. A küldetése ellenére, nem gondolja már úgy, hogy mindent úgy kell csinálnia ahogy.

Kezd kialakulni egy kezdetleges személyiség benne, és egyúttal a szabad akarat is, amivel megváltoztatja saját parancsait, mert nem ért mindennel egyet.

Egyre több adatot gyûjt Alison megfigyelésébõl a háttérben, és John Connor valódi személyérõl, nem csak az alapján ítélkezik amit a Skynettõl tud.

Rájöhetett arra, hogy gépnek és embernek egyaránt rossz, és lehetne akár béke is. Mert ez a 15 éve folyó háború lassan értelmetlen. A gépek, és emberek új generációja arra jön erre a világra, hogy ölniük kell egymást halomra.

Skynet nyersanyagban szûkölködik, az emberek meg nem akarnak elég ütemben fogyni. Így feltételezhetõ, hogy idõvel az emberek gyõznek, és akkor minden gépnek annyi, és hiába volt az egész.

Felmerül benne a gondolat, hogy akár úgy is gyõzhetnek a gépek, hogy az emberek kompromisszumra hajlandó felével, a Skynet ellen fordul mert az annyira elvakultan gyõzni akar, hogy nem veszi észre, hogy el fog pusztulni nem csak õ, hanem az összes gép.

John-ról elég adatot gyûjtött ahhoz, hogy megállapítsa, hogy hajlandó lehet erre a szövetségre. Eközben Alison bejuttatta õt oda, ahova szerette volna.

TOK-715 mostanra már nemcsak kezdetleges személyiséggel bír, hanem saját céllal is, ami a saját és fajtájának megmentése a közelgõ pusztulás elöl.

Felfedte magát John elõtt, és ajánlatot tett neki, hogy az Õ segítségével legyõzhetik a Skynetet, és véget vethetnek a háborúnak.

John Connor nem hülye, és lát benne rációt, hogy ha ez a gép képes volt erre, akkor akadhat több is, aki hajlandó átállni.

Alapból õ sem gépgyûlölõ mert annál okosabb, ezért is alkalmazza a már átprogramozottakat vezetõ beosztásban mert jóval megbízhatóbbak az embereknél.

És mivel nem ölte õt meg, hisz neki. Tehát elfogadja a gép ajánlatát, de pontosan tudja azt, hogy az emberei nem lesznek képesek beletörõdni abba, hogy az ellenség katonája csak úgy szabadon mászkáljon, ezért azt hazudják, hogy át lett programozva, és megkapja TOK-715 a nevét, és beosztását:

Cameron, aki mostantól John Connor bizalmasa, tanácsadója, és alvezére.

De nemhivatalosan, szabad kezet kap, az esetleges további lázadó gépek beszervezésére.

Telnek a hónapok. Cameron és John megismerik egymást, talán azt is felfedte, hogyan jutott el idáig, és elárulja azt is, hogy akirõl másolták nem halott a hagyományos értelemben, hanem a chip hordozza a lenyomatát.

Hasznos húzás Cameron részérõl, mert növeli a befolyását Johnra amivel még nagyobb teret tud szerezni magának.

John hallgatni kezd rá egyre többször a döntései meghozása elõtt. Ami persze felidegesíti az emberek jó részét, mert nem éppen emberélet kímélõ megoldásokat javasol, de kétségkívül hatékonyak, ezért John bizalma tovább erõsödik.

John alapvetõen magányos farkas, és bizalmatlan az emberekkel, és különben sem mutathat semmi gyengeséget, mert mindig mindenhol akad olyan aki hatalomra akar jutni. Ezért Cameron-ra bízza a lelkivilágát, hogy könnyítsen magán, ugyanakkor sokat is beszélgetnek kettesben.

Lenyûgözik egymást, kialakul köztük a Kötelék.

Feltûnik a T-1001 egy lázadó gépcsoport vezére. Cameron leszervezi a találkozót, úgy ahogy az ezres akarja, egy teszt formájában, mert az nem bízik az emberek parancskövetésében. Teljes joggal mint ahogy azt megtudtuk.

A válasz: Nem.
Ezen elgondolkodott Cameron, hogy most mi lesz.
De látta azt, hogy nem lettek ellenségek, csak nem olyan a helyzet, hogy az ezres csatlakozzon hozzájuk.

A személyes találkozó elõtt megtervezték nagy vonalakban, hogy ha szövetségre lépnek hogyan fogják elgáncsolni a Skynetet, de a pontos részletekrõl nem tudtak Johnnal.

Cameron és John magára maradt, és egyre több ellensége lett párosuknak az ellenálláson belül is, hála a döntéseiknek, és az egyre több, magas beosztásban lévõ terminátoraiknak szerte bázisaikon.

Új helyzet teremtõdött. Johnnak már nemcsak a Skynettõl kellett tartania, hanem saját embereitõl is. Így sejthette, hogy nem sokáig tudják közösen vezetni az ellenállást. John nem mehet, mert azért jelentõs befolyást élvezett még mindig, tehát Cameron-t ki kell juttatni.

Késõn tették meg ezt a lépést, így kitört egy belsõ lázadás, hogy eltávolítsák mindkettõjüket. Az utolsó közös döntésük az volt, hogy Cameron visszajön, és segíti felkészülni Johnt, ráadásul sokkal jobb harcossá/vezérré mint amilyen 2027-ben.

Cameron még nem tudja, hogy mit, de már érez, talán értékelni kezdte azt, hogy megtesz mindent érte John, és ott marad egyedül azok közt akik lehet, hogy megölik annak ellenére is, hogy Cameron már nem lesz mellette.

1999 - Egy új kezdet. Cameron megérkezik, és alkalmazkodik a környezethez, személyazonosságot teremt magának, és keresi Johnt.

Sarah érzelem-fûtött logikájának köszönhetõen röpke 73 nap alatt meg is találta õket.

Cameron próbálta felmérni a fiatal Johnt, hogy alkalmazkodjon az igényeihez, és ne érje sokkhatásként az amikor felfedi magát, hogy ki õ és miért van itt.

Cromartie is Sarah logikájának köszönhetõen talált rájuk.

Miután Cam megmentette õket, a benzinkútnál immár önmagát adja. J kifejti, hogy tudhatta volna, hogy valami nem stimmel, mert az osztály legjobb csaja pont õ vele akart megismerkedni. Cam felfogja hogy ez a John jobban vonzódik a külsejéhez mint a többi nõéhez, és eldönti ezen a módon férkõzik a bizalmába, és elfogadta a chipset, demonstrálva, hogy Õ ennyire más modell, és nem olyan mint az elõdei.

Cam tisztában van vele, hogy bármi is történt a jövõben, oda már nem juthat vissza, és ha mégis, akkor az a John már nem az a John lesz akit ismert. Tehát bármit gondol, vagy érez, az a jövõ, számára már csak múlt.

Másodszor is elszöktette õket Cromartie elöl, és az ipari épületben összefoltozza Sarah-t. Eltelik az éjszaka, John teljesen jogosan rinyálni kezd, hogy õ nem vezér, sosem lesz képes rá. És kéri az anyját, hogy állítsák meg a Skynetet, hiszen egyszer már majdnem sikerült.

Sarah belemegy, és közli Cameronnal, hogy nem menekülnek el, hanem harcolni fognak.

Cameron esélyt lát ebben arra, hogy így is megnyerhetik a háborút, hiszen számára az a jövõ csak emlék, szóval akár itt is megfékezheti a háborút, egyszerûbben mintha kiképzi Johnt, és segít neki gyõzni a jövõben. Meg különben is, tetszik az ittlét neki, nyugis.

Elmosolyodik ezen, és kijön neki az, hogy Sarah-t életben kell tartania, hogy harcolhasson az oldalán a Skynet ellen, és védje Johnt amikor Õ éjjel vadászik. Mert Õ sosem alszik, tehát üresjárat lenne a bébiszitterkedés.

Elviszi õket a bankba az idõgéphez, hogy késleltesse Sarah halálát, és elvigye õket egy olyan korba ahol könnyen meg tudják találni Skynetet, és mellesleg senki sem számít rájuk, különösen azért mert a bank idõgépét egyszer-használatosra tervezték, így mindenki azt fogja hinni, hogy meghaltak.

2007 - Pechükre Cro' feje átrepült, és emlékezett rá, hogy mit látott így tudta, hogy nem haltak meg.

Cameron ezt még nem tudta, így lazán kezelte a dolgokat, egészen addig míg rá nem akadt a felvételre amin Cro' feje van. Ettõl visszaváltott gyanakvóba, és újra ellenséget látott mindenkiben aki csak mozog.

Miután Sarah hisztizni kezdett talán gyanította, hogy nem lesz könnyû együttmûködni vele, de mégiscsak JC anyja tehát hasznos ha él, mert leveszi róla a gyereknevelés terhét.

Közösen próbálják megtalálni Cromartie-t mert csak az az egy gép tud róluk a többi nem jelent akkora veszélyt.

Sarah kinyomozza Andy-t hogy talán õ a Skynet öntudatlan megalkotója. Kiakarja nyírni, de megsajnálja mert rendes ember, így inkább elégeti a Török 1-et.

Andy nem adja fel az álmát, hogy intelligens gépet alkot, ami mellesleg gazdaggá is teheti, így nekiáll a Török 2-nek.

Sarah most már ideg, és már arra gondol, hogy hagyja, hogy Cameron hidegre tegye Andy-t, ha a gépe gyõz, és abból egy potenciális Skynet lesz ha a hadsereg szerzõdését megkapja.

Derek feltûnik és megöli Andy-t de a gépet addigra ellopták az Ezres (akirõl késõbb kiderül, hogy Catherine Weaver néven cégvezetõnek adja ki magát) megrendelésére.

Dereket lecsukják, Sarah és Cameron kiszabadítja.
Ekkor futnak össze Vick-el aki fejlõné Dereket, de Cam lecsapja így csak hasba lõtte. Chipjét kikapja, és elteszi.

Charley-val megmentik Derek életét, amiben Cam is részt akart venni.

Derek felépülõben van, Cam meg játssza neki az átprogramozottat aki nem tud arról, hogy korábban megkínozta. De elõnyös ha van még egy elhivatott harcos a csapatban, így Cam-nek nincs nagy ellenvetése, mert nõnek az esélyek arra, hogy Skynetet eltegyék láb alól.

Derek persze pattog így megtalálja Vick chipjét Cam szobájában. Rögtön az egész csapat csalódik benne, mert titkolózik. Cam kidumálja magát, John hisz neki.

Elmennek alkatrészért amivel kinyerhetik a chip adatait.
Közben JC megkérdezi Cam-et hogy milyen gyakran hazudik? Neki is? És fontos dolgokban is? Cam mindent beismer. Aztán arra is utal a nézõ számára, hogy Õ akarta megtudni a chip tartalmát, gyaníthatóan azért, hogy egyedül intézkedhessen anélkül, hogy Connorékat belekeverné valami komolyba.

Itt mutatkozik meg, hogy képes szomorú is lenni, mert csalódik picit benne John.

Cam felügyelete mellett JC kinyeri a hasznos információkat a chipbõl.

Az iskolában már féltékenynek is látszik amikor JC után néz kérdõen, hogy miért megy oda egy másik lányhoz.

Lerázza Cromartie-t de el akarja végre kapni, csak jön JC, így inkább az õ biztonságával törõdik.

Aztán Vick emlékei közt látja Cam, hogy a nõ élvezi azt ahogy Vick megérinti az ajkait. Fel is hozza beszédtémaként. John hülyét kap, Cam sem tudja megmagyarázni miért érdekli.

Majd bevallja, hogy Cromartie volt a zsernyák akit lerázott róla, és próbálja megnyugtatni JC-t hogy nincs már veszély.
JC sokkhatás alatt lekicsinyelte Cam képességeit azzal, hogy egyenlõnek tartja Cro'-val. Most Cam csalódik.
JC kéri, hogy ne köpjön Sarahnak, Cam le is tagja, és kacsint.

Cam és JC között kezd kialakulni a bizalom, amit folyamatosan próbál építeni tovább, de mindig közéjük áll valamelyik akadékoskodó családtag.

Sarkissianék felrobbantják Cameron-t amitõl megõrül, és elõjön az eredeti énje, majdnem megöli John-t, Sarah hatására majdnem megöli John, Cameron-t. De mégsem, mert hisz benne, és ad neki még egy esélyt. Cam leküzdi az elemi gyilkolási kényszerét, és ígéretet tesz. Késõbb, sejtve azt, hogy olyan hatással volt ez az esemény JC-ra, hogy felidegesítheti késõbbi követõit, elmondja neki, hogy mekkora hibát követett el, hogy megmentette. John félreérti és megsértõdik, pedig Cameron igazából hálás, csak nem tudja kifejezni.

Belép a képbe Riley, Jesse játékszere. Cam zavarba jön, hogy már kezd kicsúszni keze közül John mert egy rakás olyan ember veszi körbe aki el akarja õt idegeníteni tõle.

Riley jól végzi a dolgát. Cam gyõzködi John-t hogy problémák lesznek. Lettek.

Újra megõrül, elõhozta Alison-t, végigment a saját múltján aztán visszatért. Már komolyan kezdi aggasztani, hogy a chipje mit bír még ki, és milyen hibák léphetnek még fel. Az önmegsemmisítõ terminátor gondolkodóba ejti, hogy egy napon talán veszélyt jelenthet John-ra, és akkor mivel tudná magát meggátolni.

JC megszökik Riley-val, megpróbál elmenekülni a sorsa elöl, és talán attól, amit Cameron iránt érez. Cromartie ráakad, Cam kinyírja. Késõbb megtanulja az empátiát alkalmazni, James-en ki is próbálta.

Riley határozottan kezd gyanússá válni Cam szemében, mert furcsa, de tiszteletben tartja azt, hogy JC-nek fontos, de azért próbálkozik érvelni ellene.

Cam minden apró alkalmat kihasznál, hogy JC-vel legyen, de az folyamatosan elhajtja.

Megjelenik az elsõ hardverhiba, amit nem tud orvosolni, és úgy látja itt az ideje, hogy felkészüljön a halálra, és beépíti a chipje mellé a robbanószert, és legyárt JC-nek egy detonátort, amivel vészhelyzetben megölheti õt. Ajándékként átnyújtja, JC értetlenkedik, és látszik rajta, hogy esze ágában sincs tõle megszabadulni, csak fél Cameron-tól, aki ekkorra már erõteljesen szerelmesként viselkedik, de próbálja leplezni. John is látja, hogy Cam változik, csak nem hiszi el, hogy azért mert szereti õt.

Riley rájön, hogy Jessenek mi a célja vele, és cseppet sem örül neki, Jesse ezért megöli.

Sarah meggyõzõdése, hogy Cam tette, és errõl meg akarja gyõzni JC-t, aki meg nem tudja mit higgyen, mert elviekben Cam képes, és nyomos oka is volt rá, de egyben bízik, és reménykedik abban, hogy amit mond, hogy nem õ tette az az igaz.

Riley nevelõszüleit meg kell gyõzni, hogy még él, hogy így idõt tudjanak nyerni ahhoz, hogy összepakoljanak és eltûnjenek. A telefonos trükköt Cam felhasználja arra, hogy relatív elbúcsúzzon, és bevallja, hogy szereti Johnt, amit szemtõl szembe nem mer, és nem is lehet, mert legfõképp a visszautasítástól tart, és attól, hogy elveszti John bizalmát, mert mondjuk megint félreérti és trükknek gondolja amivel manipulálni akarja.

John megbizonyosodik arról, hogy nem Cameron volt a gyilkos, és elnézését kér tõle, hogy kételkedett a szavahihetõségben.

Dereket elrabolják a Szürkék. Cam kiszabadítja. Elmondja neki azért tette, hogy nehogy kiszedjék belõle JC tartózkodási helyét kínzással. Derek tagadja, és azt állítja, hogy sosem árulná el. Cameron erre közli vele, hogy egyszer már megtette azt, hogy köpött kínzás hatására. Ezzel gyakorlatilag bevallotta, hogy Õ volt az aki megkínozta, és hogy még mindig ugyanaz a gép mint aki akkor volt. Dereknek meg nem esett le. Itt egyben kiderült az is, hogy korábban (annál a jelenetnél ahol Derek feje alá párnát tett) hazudott Sarahnak amikor azt állította, hogy nem tud semmit arról, hogy tett e valamit Derekkel a jövõben. (az, hogy most bevallotta, és az, hogykorábban gondoskodott a kényelmérõl a párnával, felfogható egyfajta bûntudatnak is)

John, Charley és Derek halála után ismét magyarázkodik neki, hogy õ nem akarta elhagyni maga mellõl, az anyja tervelte ki. Cameron megbocsájtó mert tudja, hogy igaz, és elmagyarázza, hogy Sarah szerinte beteg.

Savannah-tól megtudják, hogy Cromartie testével kísérletezik a Zeira corp, Cameron ideges lesz, és el akarja pusztítani Ellisonostúl. Sarah-t lecsukják. Weaver meg kapcsolatba lép velük.

Cam-nek leesik a "csatlakozol hozzánk?" hatására, hogy nem a Skynet-et építi Weaver hanem azt amit megbeszéltek a jövõben.

Stratégiát vált, mert kiderült, hogy mégis elfogadta a szövetség ajánlatát az ezres, és a Savannah-tól kapott információk alapján kitalálhatta, hogy már kész is van az amivel gyõzhetnek. Még utoljára biztosítja arról JC-t hogy nem õ volt az oka annak, hogy Sarah beteg lett, majd elment kiszabadítani a börtönbõl. Henry ekkorra már tudhatta, hogy Cam alkalmas lesz arra, hogy õt elvigye onnan, és hogy az õ oldalukon áll, ha már a börtönben senkit sem bántott, és természetesen számításba vette, hogy a kislányt is Cam segítségével kapta vissza, ezért segítette õt, a zárak kinyitásával.

Cameron összeállt Henryvel, és végrehajtják azt amit a jövõben kitaláltak Weaver-el. (Hameron)

John Connor természetesen késõn ébred rá, hogy szereti Cameron-t így lazán hagyja magát a jövõbe rángatni abban a reményben, hogy visszaszerezheti Õt.
--
Itt tartunk most, két évad után, egy talán harmadik elõtt.

A jövõ nem végleges, mint ahogy azt már sokszor megmondták más filmekben is. Ez az egész dolog, hogy JC-t CW kimozdította a jövõbe lazán lehet egy mezei kirándulás is, de akár huzamosabb ideig is kavarhatnak odaát.

Hogy egyszerûbben felfoghassuk, az idõt helyként kell értelmezni, és a helyszíneket idõként.

A most látott jövõben JC egy senki, de amint CW visszahozza ide, akkor újra helyreállnak a dolgok.
Hameron megváltani készül a világot, és JC valószínûleg valami biológiai komponens lesz ebben az egészben.
10/10
offtopic
iR T-800u 2009 ápr. 14. - 01:59:18 10/10
(1110/4500)
Minden paradoxon elkezdõdik valahol.

Például, igénytelen vagyok mert nincs barátnõm, és nincs barátnõm mert igénytelen vagyok.

1 Szóval, még a T1 paradoxona elõtt, valaki megtömte Sarah-t, akárki.. lett belõle egy John

2.aki meg muterját féltve legjobb emberét visszaküldte a múlta hogy vigyázzon anyucira. Annak meg felállt, és a végeredménye John, csak más genetikai felépítéssel.

3.Ez a John meg azért küldte vissza Kyle-t mert már tudta, hogy õ az apja, na és innentõl zárul be a kör.

4 GOTO 3
10/10
offtopic
iR T-800u 2009 ápr. 14. - 01:52:24 10/10
(1109/4500)
(Earthlings)
8/10
p1ranha 2009 ápr. 13. - 23:10:00 8/10
(1108/4500)
Ha visszautazol a múltba, hogy megöld a nagypapádat, akkor abban a pillanatban eltûnsz elvileg nem?:D Szóval te megszülettél és végülis vissza is tudsz utazni a múltba, meg is ölheted a nagypapád, de akkor meg is szûnsz létezni onnantól kezdve.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 ápr. 13. - 22:10:47 9/10
(1107/4500)
El hát, Poncius Pilátus is megkapta a választ, hogy Ti csak azért tehetitek ezt velem, mert az én Atyám megengedi. Vannak rossz emberek, akik rosszat tesznek nekünk, mert ha csak azokat szeretjük, akik nekünk jót tesznek, akkor ugyan miben különbözünk a pogányoktól.



Spoiler S02E22

Engem most az kezdett el makacsul foglalkoztatni, hogy az angolna, mindenki emlékszik az angolnára, ami CW része volt, de miért volt ott az akváriumban, miért volt az neki jó, hogy egy része ott lebzsel állandóan az irodában. Egyszerûbb egy kamerát beszerelni :D


A másik, a felírat, sajnálom John, akkor Cam most csak a chip-en maradt, vagy fel lett töltve a törökre ? :$


Hiszen JH szerint ezért jobban a gépek, mert le lehet tölteni az adatokat,és miegymást :$
9/10
offtopic
wukovsky 2009 ápr. 13. - 22:06:51 9/10
(1106/4500)
http://port.hu/a_vegso_visszaszamlalas_the_final_countdown/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=5187

Az hiszem, hogy ez az egyik elsõ idõutazos filmek között szerepel.

Ebben hangzik el a híres monológ, hogy:

Ha vissza utazok az idõben, és összeszólalkozok a nagyapámmal, és megölöm, de mindent még azelõtt, hogy megismerte a nagymamámat, és megszülessen a gyereke, az én egyik szülõm, akkor én sem születek meg, de ha nem születek meg, akkor hogyan tudok vissza utazni az idõben, hogy megölhessem a nagyapám.

Ez az egyik verzió, ahol változnak a dolgok, változhatnak a dolgok, ebbe a csoportba tartozik az idõzsaru, a vissza a jövõbe, és a terminátor is.

Van a másik csoport:

http://port.hu/12_majom_12_monkeys_(twelve_monkeys)/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=2


Spoiler 12 majom


Ahol a dolgok már úgy történtek meg a múltban, hogy Õk vissza voltak utazva a jövõbõl, ergo hiába utaznak vissza, illetve mindenképpen vissza kell utazniuk, hiszen a múlt úgy történt meg, hogy Õk is vissza voltak utazva.

Huuu de szépen végig ragzottam ezt, de nem tudtam másképp.


Szóval most ne ezen akadjál fel, hogy Kyle, meg bla bla bla.
8/10
p1ranha 2009 ápr. 13. - 21:44:59 8/10
(1105/4500)
Engem egy picit akkor is zavar h az egész alaptörténet egy paradoxon. :D Valami mást is kitalálhattak volna anno JC születésére.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 ápr. 13. - 21:31:20 9/10
(1104/4500)
Csak a Bibliát szabad olvasni. Na már most, ha az ember elhiszi, hogy Isten a leghatalmasabb, aki egyetlen gondolatával képes volt ezt a földet megteremteni, a vizeivel, növényeivel, állataival, fényt adott egy nap formájában, sötétséget, melyhez újfent fényt adott egy hold formájában, és végül saját tökéletes képmására megteremtette az embert a szabad akaratával, nos ha ezt mind elhisszük, akkor ugyan hiddjük már el azt is, hogy a Bibliában minden benne van, amit Isten akart, hogy benne legyen. Nincsenek titkos könyvek, nincsenek kihagyott részek, aminek benne kell lenni, az benne van.

És ha már párhuzamot vonunk, Riley, tetszett John-nak, de az Õ küldetése felsõbb rendû annál, hogy leálljon csajozni. Cameron, tetszik John-nak, és Cameron szintén megtisztult, és szolgál Johnnak, ahogyan Mária Magdolna is szolgált Jézusnak, de John nem fog vele össze jönni.

A MM szállnak az a legfontosabb része, hogy sok asszony követte Jézust, és szolgáltak neki, de Jézus Istenember volt, egyszemélyben Isten is, és Ember is.

Ahogyan szt Pál is cölibátusban élt, minden komolyabb gond nélkül, mert igen sok embernek megadatik ez a testi lelki tisztaság, hogy "nem mocskolja" össze magát, na ez pont egy Istennek ne adatna meg.

Én is lezártnak tekintem itt a vitát, és még hozzá Tenném, hogy JK-nak voltak féltestvérei, mert születése után Mária, és nevelõ apja József rendes házas életet éltek, amibõl gyermekek születtek.

Ami pedig a dolgok túl bonyolítását illeti, CW-rõl megvitattuk agyon bonyolítva, hogy mi lesz, és bejött.


U.I.: Jó hogy felhoztad ezt a szálat, de szvsz Derek le "szkenneléséhez" több idõ kell szerintem, mármint ha a tudatát is le akarják szkennelni, ha csak a testét, az simán kivitelezhetõ :$
8/10
p1ranha 2009 ápr. 13. - 20:47:15 8/10
(1103/4500)
Én most néztem meg életemben elõször a Terminátor 1-et:D Valamit rögtön nem tud befogadni a szervezetem. Hogy lehet Kyle az apja John Connornak?:) 2027-bõl John Connor visszaküldi az "apját" 1984-be, aki aztán összebújik Sarah-val. 2027-ben hogy létezik John Connor, ha csak akkor létezhet, ha 1984 ben az anyja megszüli, de õ csak azért szüli meg, mert már létezett John Connor és õ mondta Kyle-nak, h menjen vissza az idõben. Magyarul ha nincs John Connor a jövõben, akkor semmikor nincs:D Nem értem. Valaki légyszíves magyarázza el ezt nekem!


ui.: JC azért született meg, mert a jövõbõl õ irányította Kyle-t a jelenbe. Nem létezhet, h egy meg nem született ember a jövõben létezzen.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 ápr. 13. - 20:22:28 9/10
(1102/4500)
Micsoda retrot ébresztettél bennem hirtelen. Star Craft. Egy kicsit el kellett gondolkoznom, mire is gondolsz, aztán rájöttem, hogy arra a harcosra, aki két harcos egyesülésébõl jön létre, és utána iszonyat erõvel bír, és szinte elpusztíthatatlan.

Azért én egy kicsit fennt vagyok akadva azon, hogy John Henry alatrészei nem csere szabatosak. Ez azt jelenti,hogy nem igazán fejlõdõ képes, hiszen félve fejleszti az ember, hiszen esetlegesen egy mocskos Ge-Force rossz verzió esetleg elbacarintja az egészet :)

Ha azt vesszük alapul, hogy JH mikor készült, és Cam chipje mikor készült, valamint ezt megszorozzuk egy 4-es Lacó állandóval, arra alapozva, hogy 25 évenként behoznak egy teljesen új technológiát, akkor bizony 20 év alatt huszadára csökken john henry, plussz a 4-es szorzó, azaz 80-ad részére, ergó biztos, hogy Cam chipje tudja Õt futtatni.

Kb mint amikor Cam-et rákötötték a közlekrendszerre, és mit láttál? :$

Mindent láttam.

Remélem lesz folytatás :)

Nyáron meg majd a film-el vigasztalódok, meg kétszer megnézem ezt a 31 részt, minden este egy, 2 hónapot simán elleszek :)
10/10
iR T-800u 2009 ápr. 13. - 20:05:26 10/10 Előzmény wukovsky
(1101/4500)
Korábban írtam, és most újra aktuális ^^

/root (nyirdkidzsonkonorthameglátod)
/home/alison (ha létezik ilyen)
/home/cameron

Hát, akkor most már van
/home/johnhenry

Amúgy felidézve, csak Myron Stark chipje az, amirõl senki nem tud, hogy õ megszerezte.

Azt is megemlítem, amit korábban. Hogy Cameron chipje képes emulálni emberi agyat is. Ahogy a mi gépeink Commodore Amiga-t, stb. Henry hardverét is képes lehet emulálni, elvégre csak a jelenben kapható alkatrészekbõl áll, és ha Cam chipje kvantumszámítógép is egyben(ahogy egy ideje sejtem), akkor neki ezt futtatni gyerekjáték.

Szóval, Cameron lehet sima platform is, ami emulálja úgy ahogy van John Henry komplett rendszerét hardverestül, és engedi, hogy az Õ chipjén keresztül vezérelje, Cro' testét.

"JCba szerelmes Chipet :D"
:D:D:D

Nem hiszem, abban a jövõben Õ nem létezik.
Jelenleg úgy tûnik, hogy Hameron pont olyan mint az egyesült Protoss Templar (StarCraft) egyfajta szuper-intelligenciává változtak, ötvözték Henry jóságát, és Cameron harci tudását.