Téma: The Bravest

1/10
szarkazsolt 2021 jan. 12. - 09:44:53 1/10
(4/4)
Nem szoktam véleményt írni, de a film teljesen elrugaszkodik minden valóságtól. Vízzel oltják az olaj tüzet, a legnagyobb tűz közepén sisak / levegő maszk és kesztyű nélkül 40 percig teker egy elzárócsapot. Abban a forróságban 20 másodperc alatt meghalna bárki. A tűzoltók olyan szakmaiatlanságokat csinálnak, hogy megalázó a film a tűzoltókra nézve!
5/10
sexykex 2020 okt. 23. - 05:28:28 5/10 Előzmény sexykex
(3/4)
Sajnos lemaradt az idézőjel. Az ismertetőt a moviemeter.nl (film/1127657) weboldal fordítása alapján írtam.
5/10
sexykex 2020 okt. 22. - 00:07:19 5/10
(2/4)
A film egyrészt kortörténeti dokumentum, másrészt tipikus ázsiai mozi. Készítői mindent elkövetnek, hogy látványos és monumentális mű kerüljön a vászonra, miközben nem szűkölködünk a változatos érzelemkitörésekben sem. Hűség a néphez, hűség a párthoz! A kommunista Kína kapitalizálódott gazdaságának ragyogó eredményeit ugyanúgy megcsodálhatjuk, mint az ázsiai ember hagyományos tiszteletét szülei és az ország vezetői iránt.
Az apa „kiváló dolgozó” kitüntetéseinek mentésével foglalatoskodó kisfiú éppúgy jellemzője a filmnek, mint a katonás fegyelmet és önfeláldozást kívánó tűzoltó parancsnokok. Tetszett az életveszélyes feladatra történő kiválasztás: „párttagok és akinek testvére van lépjen előre”. A testvér gondoskodni fog az Ön szüleiről, a párt gondoskodni fog az Ön családjáról. (Akiben ettől sem éledtek fel a hazafiság lángjai, azt majd az olajtároló lángjai fogják munkára serkenteni.)
5/10
sexykex 2020 okt. 22. - 00:06:23 5/10
(1/4)
Jiang Liwei egy különleges tűzoltósági egység legfiatalabb parancsnoka a tartományi tűzoltóság történetében. Az egyik bevetésen a beképzelt Jiang figyelmen kívül hagyja az előírásokat, ami egy fiatal tűzoltót megölő gázrobbanáshoz vezet. Lefokozzák és áthelyezik egy jelentéktelen tűzoltócsapatba Dongshan külvárosában. Korábbi helyettese Ma Weiguo veszi át a különleges tűzoltó egység vezetését. Egy nap Jiang Liwei segélyhívást kap a városi tűzoltóktól. Robbanás történt a kikötőben található Bingang olajraktárnál. A város és az egész tartomány minden tűzoltó egységét felszólítják a tűz megfékezésére. Jiang Liwei-nek félre kell tennie sérelmeit, és együtt kell harcolnia korábbi beosztottjával, Ma Weiguo-val a város megmentése érdekében.