Sau Dade máj. 05. 08:38:19 Előzmény olahmiki1959
(9/9)
Mondjuk Pought és Skargardot elég túlzás ismeretlen színésznek nevezni... de ettől még nem igazán lett jó a sorozat :-D
Sau Dade máj. 05. 08:33:54
(8/9)
Szeretem a le Carre történeteket könyvben, tudom, hogy mennyire lassúak és élvezem. Mert, hogy a kémek világa inkább ez és nem James Bondé.... Ugyanakkor még nem láttam igazán jó feldolgozását egy regényének sem. Anno a Garry Oldman féle Szabó, baka, kémre azt mondtam, hogy tkp. korrekt volt...csak épp akkor lehetett érteni és élvezni, ha olvastad a könyvet. (a párom volt a kontroll csoport, ő nem olvasta, a "túravezetésem" nélkül eléggé érthetetlen lett volna neki sok minden)
Na, ez jutott eszembe most, amikor jó sokára megnéztük ezt a sorozatot...csak itt nem olvastam a regényt, mi több, azt sem tudtam, hogy le Carre feldolgozás.
Az első két részben gyakorlatilag semmi nem történt, a harmadikban kezdett felsejleni valami, de ott meg sikerült annyira homályosan bemutatni (nyilván direkt), hogy nem tudtam, mi az, ami valóban megtörtént és mi a fedősztori.
És ilyenkor jön az unalmasság (pardon, lassan építkezés) esetleges mellékhatása: a kedves néző/olvasó lekezd olyan dolgokon agyalni, amit az író/filmkészítők nem feltétlen szeretnének. Nem sodor a cselekmény, nem temetkezel bele a sorsokba, fordulatokba, hanem minden egyes kis szálka szemet szúr....
Amiből több akár le Carre sara eleve, vagy ki tudja. De nem értem, mi motiválta a csajt, hogy elvállalta és még inkább végig csinálta ezt az egészet? Minek volt a gyönyörűen, lépésről lépésre felépített alternatív valóság, ha mondjuk a csaj barátainál öt perc alatt leellenőrizhető lett volna, hogy nem volt nagy szerelem Salimmal? Egyáltalán, soah többet nem keresik a barátjukat, társulatuk sztárját onnan, hogy elmegy Athénba Beckerrel? Az izraeliek miért egy teljes kívül állót szerveznek be erre a bonyolult feladatra? (az, hogy színésznő, nem tudom, mennyire fontos, hiszen a kémek, akik beépülnek ugyanennyire egy alternatív valóságot játszanak, illetve élnek meg, cserében motiváltabbak és képzettebbek, jobban felkészültek). Megéri-e a palesztinoknak ezt a befektetett erőforrást egy-egy európai terrorista kiképzése? Miért gyászolja jól láthatóan Kurtz és csapata, hogy Salimot és Anna Witgent el kell tenniük láb alól? (az izraeli titkosszolgálat nyilván ilyen humanitárius, békés emberek közössége, akik a rábeszélés erejében hisznek...)
Florence Pough kellemes meglepetés volt, most láttam először, korábban csak a neve volt meg: végre egy nem gyönyörű filmsztár, hanem egy hétköznapi, karakteres lány... aki persze közben persze mégis gyönyörű, a hangja és akis gesztusai fenomenálisok. Skargard, mint izraeli ügynök... mondjuk rá, hogy érdekes választás volt
7/10
TheOldMan ápr. 16. 13:45:40 7/10
(7/9)
Florence Pugh miatt mindenképp nézendő ! Most már értem, miért futott be : nem csak kiváló színésznő, de a mélyen búgó hangjával megvan az a bizonyos kisugárzás. ( eredeti nyelven ajánlott )
Lassan építkező, nem látványos film, mivel a kémek világa sem erről szól. Viszont a végére behúz rendesen és nem szájba rágós , inkább életszerű. 7/10.
olahmiki1959 2023 okt. 31. - 17:40:06
(6/9)
Körülbelül a 10. perc után jöttem rá, hogy ezt a sorozatot én már egyszer láttam, de semmire nem emlékszem belőle...!
Ami azért baj, mert ezek szerint nem hagyott mély nyomot bennem, bár attól még egész jó lehet.
Szerintem kár volt 4 részre nyújtani, aki ezt a sztorit valóban jó, izgalmas formában szeretné látni, az nézze meg az eredeti, 1984-es filmváltozatot.
Na, az tényleg jó!
olahmiki1959 2023 okt. 30. - 01:21:04
(5/9)
A "Kettős szerepben" eredetileg egy 1984-ben készült nagyjátékfilm, politikai thriller, Diane Keatonnal a főszerepben, és ahogy emlékszem - mert a videózás "hőskorában" láttam -, nagyon komoly, izgalmas film volt, olyan kaliberű színészekkel, mint Klaus Kinski, vagy David Suchet!
Kíváncsi vagyok, hogy ez az új tv sorozat - amelyben egyetlen ismert színészt sem sikerült felfedeznem - milyen lesz.
8/10
tacsuska 2022 jan. 13. - 01:31:25 8/10
(4/9)
John le Carré (1931-2020) huszonöt regényét összesen harminchat nyelvre fordították le. Legismertebb könyvei a Suszter, szabó, baka, kém; A kém, aki bejött a hidegről; Egy tökéletes kém és A panamai szabó.
8/10
tacsuska 2022 jan. 13. - 01:30:21 8/10 Előzmény zotya59
(3/9)
Ezt másoltad valahonnan, nem te írtad, és nem is a film tartalmát helyezi előtérbe!
Ebből aztán a néző semmit nem tud meg a film a tartalmáról.
..és több mint mint 2hét eltelt a film bemutatása után.
zotya59 2022 jan. 12. - 01:10:47 Előzmény tacsuska
(2/9)
A gugli szerint:

A John le Carre legkelendőbb, azonos című irodalmi remekművére épülő The Little Drummer Girls egy szenvedélyes szerelmi történet és egy mélyen magával ragadó thriller. Ma éppoly merész, mint a könyv első kiadásakor, egy olyan világot ábrázol, amelyben a hős és a gazember, valamint a szerelem és a gyűlölet közötti határvonal veszélyesen változik.
8/10
tacsuska 2022 jan. 03. - 22:51:43 8/10
(1/9)
Miközben egy palesztin bérgyilkos prominens izraelieket céloz meg, a Moszad felvesz egy fiatal angol színésznőt, hogy beszivárogjon a merénylő terroristasejtjébe, ami minden színészi tehetségét megkívánja, ugyanakkor jelentős kockázatot is jelent.

DURVA FORDÍTÁSBAN!