1/10
offtopic
Kistupac 2012 dec. 22. - 12:10:58 1/10
(699/1599)
Hát,azt kell mondanom,hogy rendkívül sajnálatos az,amikor a tehettségtelenség akarattal párosul,és az egészet négy,a pénz csengésén edzett hallású,távirányitású dilettáns zsürizi.Szégyen ez a müsor,azt hittem a megasztártól rosszabbat már nem lehet produkálni,ezzel az élö ( szerintem inkább élöhalott ) kinszenvedéssel sajnos sikerült az amúgy alacson nívót kritikán alulivá zülleszteni.A négy,találomra kiválasztott produkció,az egyik FATima a másik a piros nacis Meleg Al,a feketébe öltözött drogos gyermet,meg a harangszoknyás magas vörös hosszúhaju nö együttes produkciója bebizonyította,nincs még köszönö viszonyban sem a müsor az eredeti célkitüzéssel,hacsak nem az volt a cél hogy K1 harcosokat idegesítsenek velük mwccs elött,mert ezek az énekléssel még csak köszönö viszonyt sem ápolnak ( ezekhez képest Ruzsa Magdi,meg a többi egy egy Anna Netrebko,és Plachido Domingo,nemüknek megfelelöen ),sajnálom,hogy ennyire elqrvult a kereskedelmi tévézés
10/10
-csengõzoli-- 2012 dec. 22. - 09:44:41 10/10
(698/1599)
Bizony van egy igen erõs gyanúm,hogy Szabó Kimmel Tamás produkciója playback volt, ez 99%.
Ha visszanézed, az egész dal alatt talán kétszer,ha bevágtak róla közeli képet, nem véletlenül.
Sõt, az "élõ" felírat sem volt kint a dal alatt, ugye az RTL is mindig ezzel játszott, ez volt a magyarázat,mikor kiderült,hogy az összekötõ számok playbackek: hát õk le is vették az "élõ" feliratot...

A bazinagy szaloncukor és a plázatakarítónõ duettje alatt egyszerûen nem tudtam elvonatkoztatni a látványtól.
Király Lindára ilyen ruhát adni? Úgy nézett ki,mint ez üzbég súlylökõ!
Charlie meg...,huh! Az alkoholizmus sajnos népbetegség nálunk.

Akire még kitérnék az Szécsi Saci.
Na, az õ produkciója borzalmas volt, szegény annyira izgult, végig remegett a hangja, még a dal utáni beszélgetésnél is.
Olyan hamis volt,hogy a baráti társaságommal úgy néztük végig,hogy na ebbõl mi lesz, tragédia zajlik a színpadon, egy énekes totál összeomlott, és reménykedtünk,hogy a zsûri nem lesz vele nagyon kegyetlen.
Ehhez képest,elég jól megúszta :)

Sajnos ennek a fajta zsûrizésnek megvan az a hátránya,hogy bizony a mentoroknak a fülére mondják kit válasszanak,hisz ha a kis csingcsüngök kétszer annyit szavaznak a saját emberükre,mint amennyi a másikra érkezik,akkor bizony a kereskedelmi csatornák nem kegyelmeznek még Fatimának sem!
Ez így volt,ebben biztos vagyok, ugyanis senki sem gondolhatja komolyan,hogy Fatima és a kis koreai egy súlycsoport. Más ligában fociznak!
Borzasztó igazságtalan döntés volt egy betegeskedõ, egyetlen egyszer rosszul éneklõ,de egyébként hatalmas tehetséget így kiejteni.
10/10
kabalababa9 2012 dec. 22. - 03:09:06 10/10
(697/1599)
Majdnem mindenben 1et értek veled, DE a Saci a Somlóhoz tartozik. (Tehát, neki nem tûnt fel, h egy lány, egy lányhoz énekelt, bár ki tudja(?) A Böbe, a "Mezõ Misié"! :) Szvsz mindketten 1formán jók és kislányok is, de a színpadon valami történik velük, ami JÓ!!! Én azt kívánom, h a Saci is "cáfoljon rád"!
Caramelnek is voltak hangszál problémái a Megasztár alatt, és abban a versenyben is muszáj volt továbbénekelni, nem volt mese. Meg is tette, sõt a végén nyert is. Az már más kérdés, h akkoriban az a zsûri neki bizalmat szavazott, és nem esett ki 1bõl. Én személy szerint nagyon sajnálom, h Fatima kiesett, mert tudom, h zseniális énekes. Ez a verseny, szvsz túl gyors és lehet, h tényleg nem lett volna ideje meggyógyulni... Gondolom, egészen 1xûen nem tehette meg, h kicseréli egy másik versenyzõre, gondolom ez a szabály. A múltkor a szõke kissrácnak (Henderson Dávid) volt torokproblémája és õt sem cserélte le, viszont továbbjuttatta.
Még valakiért fáj a szívem és õ nem más, mint a Gyöngyösi Tamás! Nekem nagyon tetszett eddig minden, amit énekelt, 1 csuda egyéniség és tök jó hangja van. Jó fazon, de a mai mezõnyben szinte biztos voltam benne, h õ fog menni. :(
A vietnámi srác kiesését "vártam", és az x létszámú ázsiai közösség tagjairól csak annyit, h ha annyira szavaztak volna, akkor ez már ma kiderült volna. DE NEM! Szvsz, amúgy sem nyomják a kínaiak olyan lelkesen egy vietnámira, csak mert ázsiai. Végül is õk vannak itt nagyobb létszámban, meg mindenhol, mármint a kínaiak.
Mára eljutottam odáig, h Misi véleménye majdnem mindig 1ezik az enyémmel, ami persze csak azután derül ki, h én már itthon kimondtam. :)
X faktort nem nézem, csak a legelsõt láttam, ami jó rég volt.
Bizony a dalválasztás eddig majdnem mindig sz*r volt, ami sokat ront a szórakoztatásunkon, de én még az operatõrt is páros lábbal rúgnám ki a francba, annyira idegesítõ, h nem láthatom, amit akarok, amit látnom kéne éppen! A Király Lindás dalnál, pont ezt kifejezést használtam én is, h mire volt jó, így "kitekerni" ezt a számot? Minek kellett elamerikaiasítaniuk a Különös szilveszter-t? Olyan, mintha a K. Linda nem is értené, h mit énekel.
Szabó Kimmel Tamás már révbe ért, minek versenyezne a The Voice-ban? :))
1/10
Semprini 2012 dec. 22. - 01:44:08 1/10
(696/1599)
"A zsûri tagjai, a mesterek között észrevétlenül elkezdõdött egy láthatatlan rivalizálás, egymás jó versenyzõinek kiejtési szándéka, bár még nagyon az elején vagyunk. "
Ez lehet, de szerintem nincs itt ilyesmire szükség, a mesterek készségesen kiejtik saját maguk a legjobbjaikat bármiféle rivalizálás nélkül is. :-)
Egyébként nem teljesen igaz hogy a Beatles számot leszámítva csupa ismeretlen jellegtelen számot választottak, mert Fatima Mariah Carey nagy slágerét, az All i want for christmas is you-t énekelte (igaz, elviselhetetlenül és értelmetlenül fele tempóra lelassítva!), ami ha máshonnan nem, hát az Igazából szerelem címû filmbõl lehet ismerõs, de ilyenkor karácsony táján elég sokfelé nyomatják a többi karácsonyi slágerrel egyetemben.
Egyetértek, Szécsi Saci és a vietnami srác -sztem se érdemes a nevével kínlódni- irtó gyenge volt, a Király Lindáék duettjérõl pedig már leírtam majdnem ugyanazt amit most te is. Szégyen gyalázat, hogy ez ma színvonalnak számít Magyarországon - mert nem az.
A legjobban talán Gyöngyösi Tamás kiesését vártam, ami be is következett, ennél jobban talán csak akkor fogok örülni, ha Nádor Dávid is kiesik, de nem lehet mindent egyszerre, tudom, nem vagyok telhetetlen.. :-)
Végül abban is egyetértünk, hogy Vers Móni és a mûsorvezetõ Szabó Kimmel Tamás volt a két legjobb énekes az este folyamán.
Hát ennyit a Voice-ról, ahol MÉG a mûsorvezetõ is jobban énekel mint (egy kivétellel) a versenyzõk!!! :-)
mulao 2012 dec. 22. - 01:23:59
(695/1599)
Szerintem nagyon jól sikerült az élõ adás, itt tényleg mindenki tud énekelni, nem úgy mint az X-faktorban. Fatima kiejtése szerintem olyan szinten érthetõ, hogy annyira beteg a torka (valami ödémája vagy mije van), hogy mûteni kell és csak utána tud újra rendesen énekelni. Viszont a mûsor miatt erre nincs idõ, addig viszont az egész mûsorban szörnyen énekelne. A vietnámi srácról meg senki se állítja, hogy jobban énekelne, mint Fatima. Caramel meg csak féltékenységbõl mondta, hogy Veres Móni nem énekelte jól a Joyfull-t, mert anno A Nagy Duettben Trokán Nórival õ is énekelte és közel sem volt ennyire jó. Ja, és még Szabó Kimmel Tomi is énekelt, úgyhogy végre valami igényesebb mûsort is tud adni kereskedelmi csatorna. Ez már haladás.
olahmiki1959 2012 dec. 22. - 01:22:54
(694/1599)
A mai mûsort Szabó Kimmel Tamás indította egy énekszámmal, de róla majd késõbb.

Mindenkire talán nem érdemes kitérni, néhány jellegzetes figura viszont megérdemel néhány szót.

Schwartz Dávid végre egy olyan számot kapott, amiben megmutathatta énekesi képességeit. Hatalmas hangterjedelme van, hihetetlen jól érzi a zenét, a ritmust, szerintem a legvégsõkig helye van a versenyben. (A katasztrofális, kék színû mûanyag fóliasátorhoz hasonlító ruhájára most nem térek ki.)
Egy dolog nem tetszett az éneklésében, mégpedig az, hogy a magas fekvésekben rikácsolóvá válik a hangja, ami nem igazán szerencsés. Malek Andinak sokat kellene azon dolgoznia, hogy ezt kiszedje Dávid éneklésébõl, és akkor bármi lehet. Egyébként hatalmas tehetség a srác.

Nádor Dávid eddig minden énekesi problémáját a spanyolos éneklésével oldott meg, - ami kétségkívül kellemes, öt perc után elalszol, - amivel nem tudom, meddig juthat el. Ez mégiscsak egy magyar tehetségkutató verseny lenne... Szépen, tisztán, kissé egyéniség nélkül énekelt. Legalábbis eddig. Õrá, - elsõsorban a külseje miatt - biztosan sok kiscsaj fogja nyomni az sms-eket.

A két ikerlány közül az elsõé, a göndörhajú Szécsi Sacié volt az egész este leggyengébb produkciója.
Egy kiforratlan, erõtlen hangú, a mély hangoknál bizonytalan és hamis elõadást hallottunk, a kislány egy tipikus 16 éves bakfis, aki nem tehetségtelen, de a róla való áradozás, hogy mekkora "csiszolatlan drágakõ", egyenesen nevetséges.
Elképesztõen gyengén énekelt, azon meg külön röhögtem, hogy a Michelle címû Beatles számot adta elõ, ez a Michelle ugyanis egy francia NÕI NÉV!!! Egy lánytól pedig egy másik lányhoz átéléssel énekelt szám... hát... elég érdekes.
Mezõ Misinek sem, és a Sacit segítõ team tagjai közül úgy látszik senkinek sem tûnt fel, hogy a Beatles tagjai vajon miért énekelnek egy Michel nevû fiúhoz egy szerelmes dalt. Hát azért, mert lánynévrõl van szó. Egy francia, Michelle nevû lányról, azért vannak a szövegben többek között francia mondatok is.
Meg persze az is érdekes volt, hogy a háromból Saci jutott tovább elsõnek,
Ez már elõrevetíti a továbbiakban történteket, meg az illúziókkal való leszámolást, amikor azt hittük, hogy ez a sorozat, és ez a mûsor jobb lesz, mint az X faktor.
Nem tudom, az eddigiek alapján nem lettem meggyõzve.
Saci ikertestvére, Böbe viszont nagyon szépen, erõteljesen, gyönyörû hangszínnel énekelt, teljesen megérdemelten jutott tovább, sokkal jobb énekes, mint a testvére.

A vietnámi srácnak már sokkal régebben ki kellett volna esnie, ma is hamiskás volt itt-ott, teljesen egyértelmû, hogy egy mûfajt tud, ha tud, - szerintem semmilyen más stílusban nem fog tudni értékelhetõ teljesítményt nyújtani.
Ne legyen igazam, cáfoljon rám...
Caramelnek szerintem ez egy rossz döntése volt, hogy Fatimát ejtette ki, bár ma a roma lány sem volt meggyõzõ. Érezhetõen nem mert énekelni, egy abszolút jellegtelen számot adott elõ, közepes színvonalon.
Viszont az õ esetérõl, meg fõleg, hogy a hangjával gondok voltak, eszembe jutott valami.
Caramel, amikor kiderült, hogy Fatima hangszálproblémákkal küszködik, miért nem dobott be helyette valaki mást a saját versenyzõi közül?
Hiszen mindenkinek van még másik 3 énekese, aki a jövõ héten következnek, azok közül valaki "beugorhatott" volna Fatima helyére. Ennyi rugalmasság, helyzetfelismerés szerintem elvárható lenne egy mestertõl...
Attól egyébként egy kicsit tartok, hogy a Magyarországon élõ, semmilyen nyilvántartásból meg nem tudható létszámú ázsiai közösség tagjai ezerrel fogják majd nyomni a vietnami srácra az sms-eket, kicsit olyan lesz a dolog, mint Zámbó Krisztián rajongóinak az esetében.
Hogy ez meddig lesz elég, majd meglátjuk.

A két nagy hangon bejelentett vendégmûvész, Király Linda és Charlie közös duettje valami borzasztó volt.
Anyám, aki 73 éves, de hálisten, a zenéhez nagyon jó füle van, úgy fejezte ki magát, hogy - "Fiam, ezt miért kell ilyen "amerikaiasan" énekelni? Nem ismerek rá az eredeti számra..."
Egyszerû megfogalmazás, de találó.
Tényleg, a Különös szilveszter címû számot miért kellett ennyire kitekerni? Linda ráadásul még egyfajta Beyoncé, vagy Shakira féle akcentussal is énekelte a magyar szöveget, amivel sikerült még rádobnia egy lapáttal. Annak idején Cserháti Zsuzsa és Charlie minden szempontból nagyságrendekkel jobban énekelte ezt a számot.
Ez nagyon rossz felfogásban lett elõadva.

Gyöngyösi Tamás tökéletes "abganggal" esett ki a mûsorból, - ez egy régi színházi kifejezés, nagyjából azt jelenti, hogy a szereplõ hatásosan távozik a színrõl.
Tamás emlékezetessé tette a kivonulását a Voice-ból, amikor úgy fejezte ki magát, hogy "a lányok kurva jók voltak".
A mûsorvezetõ - szegény - elkapta a mikrofont, de az ominózus mondat már kiment az éterbe.
Mindegy, ha ennyivel megúsztuk, hogy Tamás elhúzzon melegebb éghajlatra, akkor végül is megérte a dolog.

Veres Mónika magasan a legjobb volt ma este, örültem, hogy továbbjutott, végre-valahára egy hibátlan, erõteljes produkciót hallhattunk.

Tulajdonképpen a végére hagytam annak a mûsorszámnak az említését, ami számomra reveláció erejével hatott, és megint csak azt bizonyította be a számomra, hogy nem szabad elõre, látatlanban ítélkezni senkirõl.
Szabó Kimmel Tamás a mûsor legelején, olyan elképesztõen magas színvonalon, hibátlanul, tiszta, erõteljes hangon, stílusosan, élvezetes elõadást nyújtva énekelt, hogy letettem a kisbõröndöt, és megadtam magam.
Visszagondolva az este produkcióira, kis túlzással, de magasan kenterbe verte az egész mezõnyt.
Eszméletlen jó volt, nem is tudom, hogy valóban, miért nem indult el, mint versenyzõ. A legjobbak között lenne a helye.

A zsûri tagjai, a mesterek között észrevétlenül elkezdõdött egy láthatatlan rivalizálás, egymás jó versenyzõinek kiejtési szándéka, bár még nagyon az elején vagyunk.
Azt a szisztémát egyébként nem nagyon értem, hogy az élõ adásban miért továbbra is ugyanúgy egy mester dönt a két saját versenyzõje között, mint a párbajoknál, itt már - szerintem - többségi szavazásra lenne szükség, ahol minden zsûritagnak a szavazata ugyanannyit érne, hiszen itt már egy szinttel feljebb tartunk.

Egy dologról akartam még beszélni, a dalválasztásról.
Valami borzasztó, hogy a Szécsi Saci által - nagyon rosszul - elõadott Beatles dalon kívül, gyakorlatilag mindenki ismeretlen, unalmas, egysíkú, jellegtelen számokat énekelt. Holott a zeneirodalom hemzseg a jobbnál jobb énekszámoktól, csak ki kellene tudni válogatni õket. A mestereknek gondolniuk kellene a magyar átlagnézõ ízlésére, és a zenében való tájékozottságára is, ami nem összemérhetõ egy nyugat-európai, vagy pláne, amerikai nézõével. Ami ott ismert, és népszerû szám, az lehet, hogy nálunk ismeretlen, és a kutyának sem tetszik.
Mindegy, a mai mûsor összességében - talán - nem volt rossz, bár itt is sok vitatható produkciót, és vitatható döntést láttunk és hallottunk. Úgy látszik, ezt nem tudjuk megúszni semmilyen magyar tehetségkutató versenynél, ami elég szomorú...
10/10
-csengõzoli-- 2012 dec. 22. - 00:35:42 10/10
(693/1599)
Caramel ma óriási csalódás volt.
Fatimát kiejteni,emiatt a gyenge kis srác miatt?
Ugyan már!
Valószínûleg a szerkesztõk döntöttek :(
10/10
-csengõzoli-- 2012 dec. 22. - 00:33:24 10/10
(692/1599)
Humorizálsz,ugye?
A Voice-ban a takarítók jobban énekelnek ,mint az idei faktor legjobbjai.
Lehet,hogy nem tetszik a mûsor,de ekkora bõdületes marhaságot ne írj már.
Az egész faktorban 2db ember volt (a két döntõs), aki egyáltalán méltó volt arra,hogy este, fõmûsoridõben kiállhasson énekelni.
A voiceban is vannak jól és kevésbé jól sikerült dalválasztások,éneklések,de itt mindenki megüt egy szintet.
10/10
Milibindi 2012 dec. 21. - 23:31:13 10/10
(691/1599)
:O:O Jól halottam azt monda a srác , hogy a két lány k.. jó olt ???
Egyébként szerintem õ jobb olt, mint Mónika aki tovább jutott.
1/10
Semprini 2012 dec. 21. - 23:29:30 1/10
(690/1599)
Én egyetértek, amiben abszolút megegyezik a két mûsor, az az hogy a zsûri itt is a rosszabbakat engedi tovább. Minden másban az X faktor javára dóõl el a mérleg bár az se volt egy nagy eresztés. Ez a mûsor az eddigi tehetségkutatók legeslegalja a szememben, de nehogy azt higyjük, hogy nincs még ennél is lejjebb, lesz itt még Killer karaoke!
Bár azon legalább röhögni lehet, ezen még azt SE...
1988 2012 dec. 21. - 23:29:14
(689/1599)
Nincs is ezzel semmi gond.:) Én meg a Voice-os mezõnyt tartom jobbnak, ennyi.
1/10
szabyka0203 2012 dec. 21. - 23:25:21 1/10
(688/1599)
Én nem azt mondtam, hogy az jó volt, vagy, hogy színvonalas! És pont ez a baj, hogy az is messze a nézhetõ, hallgatható szint alatt volt, de ez a mûsor, és ezek az énekesek is az X-Faktoros szint alatt vannak!

Nem célom vitatkozni, értem amit mondasz, nem is célom meggyõzni senkit, ez csak az én véleményem.
1/10
Semprini 2012 dec. 21. - 23:25:18 1/10
(687/1599)
Hát sok mindenre gondoltam, de hogy Fatimával szemben a kismacska módra nyávogó vietnami srác megy tovább, ez meglepett, még akkor is, ha Caramelnek eddig se volt olyan döntése, amivel egyetértettem volna, nála a legvegytisztább a kontraszelekció, a többiek legalább 1-2 esetben jól döntenek.
1988 2012 dec. 21. - 23:20:27
(686/1599)
Az idei X-faktort nézted, hallottad? :)

Szuper, kiesett Dóra is. Itt legalább tényleg a leggyengébbek esnek ki leghamarabb...
1/10
szabyka0203 2012 dec. 21. - 23:15:12 1/10
(685/1599)
Ne viccelj! :)
Mennyi idõ kell a tanulásra? :)
Azért elég sok tehetségkutató mûsort csináltak már õk is...ha eddig nem ment, kár próbálkozni!
CD-re? Ezeket? Kb. az összes egy élettelen haknizás, semmi más...mint akik félnek...
1988 2012 dec. 21. - 23:13:31
(684/1599)
Jólvan, Erik már ki is esett.
1988 2012 dec. 21. - 23:10:04
(683/1599)
A mûsorkészítés terén van még mit tanulnia a tv2-nek. Az énekesek viszont abszolút korrektül énekelnek élõ adásban is, néhányat egyenesen cd-re lehetne vágni. Egy-két kivétel van csak, pl. Erik, Dóra, õk mehettek volna az X-faktorba.

Amilyen öreg és viharvert Charlie, annyira jól énekel Király Linda.
ildi1980 2012 dec. 21. - 23:09:34
(682/1599)
Jaj!

Charlie eléggé le van robbanva. Király Lindára rá sem ismertem. Eléggé kigömbölyödött.
1/10
Semprini 2012 dec. 21. - 23:09:00 1/10
(681/1599)
Pontosan, egyetértek! Ez a Király L(inda) duett meg felteszi az i-re a pontot, ekkora ótvar fost nagyon nagyon rég hallottam. A szövegrõl lehet csak következtetni, hogy nagyjából melyik szám lehet ez, meg abból, hogy elõtte bemondták Cserháti nevét. Szégyen lenne, ha legalább nyomokban az eredeti dallamot tartanák magukat vagy az egyszerûen nem megy? Vagy ez most a tredi? Énekeljünk ismert számokat felismerhetetlenül?
Hányinger a köbön. :-P
_goldie_ 2012 dec. 21. - 23:06:18
(680/1599)
na kérem tisztelettel..a királyLány rezegteti a hangját
most kapcsoltam ide..és most kapcsoltam ki..
na ennyi volt......eddig se néztem de ez mindenen túl tesz