fo.ma 2012 nov. 23. - 20:45:53
(319/1599)
Ez mit jelent?
barotia 2012 nov. 23. - 20:42:47
(318/1599)
Csak nekem tûnik borzasztó mûnek ez az egész?
Ezüstliliom 2012 nov. 20. - 09:52:40 Előzmény olahmiki1959
(317/1599)
Úgy érzem, manapság borzasztóan nagy a hiány mély hangú énekesekbõl, legyen az nõ vagy férfi. Annyira divat a tenor és a szoprán hang, hogy én már gyomorrontást kaptam tõlük, és ki vagyok éhezve az ilyen dörmögõ, doromboló, mély hangokra. Ezért is fájt nagyon az X-faktorban is, mikor a két mélyebb hangú srácot nem vitte tovább Geszti a Mentorházból. Lassan már az sem érdekel, hogy több stílusban is tud-e jól elõadni, csak legalább abban az egyben hallhassam!
offtopic
Ezüstliliom 2012 nov. 20. - 09:42:38 Előzmény fo.ma
(316/1599)
Továbbra is a stílusod a visszatetszõ, de szerintem túltárgyaltuk.:)
fo.ma 2012 nov. 19. - 21:13:02 Előzmény Ezüstliliom
(315/1599)
Mit csináljak, ha nekem ronda és ellenszenves? Nyugodtan dúlhatsz-fúlhatsz miatta, én akkor sem bírom. Tudod: de gustibus.....
Különben meg az sem érdekel, ha neked meg a véleményem ellenszenves. Majd megvigasztalnak a kis barátaid, akikkel itt olyan baromi látványosan egyet szoktatok érteni.
Törõdj bele, hogy néha kívülállók is véleményt nyilvánítanak egy nyilvános topicban, még ha néhányan ki is akarják azt sajátítani maguknak.
olahmiki1959 2012 nov. 19. - 17:23:03 Előzmény Ezüstliliom
(314/1599)
A mély hangú srácnak tényleg elképesztõen kellemes, bársonyos hangja van, nála csak az az egyetlen kérdés, ami másoknál is mindig fel szokott merülni, akik egy dologban nagyon jók, hogy más mûfajban is jól tud-e énekelni.
Igaz, hogy például Barry White egész karrierje arra épült, és egész pályafutását gyakorlatilag úgy csinálta végig, hogy minden száma elején nagyon mélyen, dörmögõ, behízelgõ hangon elmondott néhány mondatot, aztán kezdett el énekelni, egyébként nagyon jól.
Magam is kíváncsi vagyok az te kedvenced további pályafutására a mûsorban, mert nekem is nagyon tetszett az a szám, amivel bekerült.
Ezüstliliom 2012 nov. 19. - 13:11:10
(313/1599)
Még annyit az eddigiekhez, hogy örültem, hogy újra láthattam/hallhattam Nádor Dávidot.:) Nagy kedvencem volt az X-faktorban tavaly, és sajnáltam, hogy hamar kiesett.

Az elõzetest nézve félek viszont, hogy a nagyon mély hangú kedvencemet ki fogja ejteni Misi. Már elõre búsulok miatta.:(
Ezüstliliom 2012 nov. 19. - 09:48:06
(312/1599)
Értelek, köszi.:) Azt viszont nem ígérem, hogy mindet meg is fogom nézni, mert rohadt lassú és régi a gépem.
offtopic
Ezüstliliom 2012 nov. 19. - 09:46:44
(311/1599)
Hû! Mit csinálsz Te hajnali háromnegyed négykor ébren???:O Nem tudsz aludni?:)

El szoktam olvasni a Te hozzászólásaidat is, mert szerintem érdemes.;)
olahmiki1959 2012 nov. 19. - 03:42:02
(310/1599)
Plagizálunk, plagizálgatunk? :)D
Bemásolgatjuk másnak a magvas gondolatait, reagálunk rájuk, és utána úgy bukunk le, hogy elfelejtjük kitörölni õket?? Nana!:)))D

Egyébként köszi, hogy elolvasgatod a "rétestészta" hosszúságú írásaimat, - hogy egy "jóakarómat" idézzem, - és még válaszolsz is rájuk. Ez valóban jólesik...:)))D
offtopic
_goldie_ 2012 nov. 18. - 23:31:11
(309/1599)
a fickónak PSY a neve
"a videó valójában szatíra, a szöuli gazdagnegyed, Kangnam paródiája" http://hu.wikipedia.org/wiki/Gangnam_Style

..és azért érdekes a számomra mert jelenleg 760 millió felett jár a megtekintése
eredeti dél-koreai PSY - Gangnam style http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0
észak-koreai paródia http://www.youtube.com/watch?v=_cG7ZVBXQII
másik paródia a Bukás c. filmbõl www.youtube.com/watch?v=kNzjaT9IeTE
Ezüstliliom 2012 nov. 18. - 23:15:48
(308/1599)
Értem. Bocs! Ki ez a... fazon?
Ezüstliliom 2012 nov. 18. - 23:14:22
(307/1599)
Jaj, bocs, Danton! Az idézet nélkül akartam elküldeni, csak elfelejtettem kitörölni Miki hozzászólását.:D Nagy hátránya ennek a fórumnak, hogy mikor választ ír az ember, nem látja azt a hozzászólást, amire válaszol, így én mindig bemásolom magamnak a válaszba, míg írok, és a végén szoktam kitörölni. Most lebuktam...:)
Ezüstliliom 2012 nov. 18. - 23:12:00 Előzmény olahmiki1959
(306/1599)
Ez a Dávid fiú engem is alaposan meglepett. Persze jól elõkészítették a megjelenését, volt itt kérem dramaturgia jócskán! De bejött, az biztos. Szóval az tuti, hogy valamilyen szinten megrendezett volt a dolog, csak azt nem tudom, mennyire. Viszont amit Caramell mondott róla, azzal teljesen egyetértek. Én is gondolkodtam rajta, fog-e tudni mást is ilyen színvonalon énekelni, de aztán eszembe jutott, hogy azt mondta, az apjával a kocsiban rockot szoktak énekelni, így reménykedem.:) Mindesetre ha fog tudni, ha nem, ezt az élményt már senki sem veheti el tõlünk és tõle sem.;)
A shygysos (jézusom! Ezt a szót tényleg így írják???:OOO ) srácot én is nagyon sajnálom.:( Vitán felül ott lett volna a helye valamelyik csapatban.

Igen, tényleg jobb lett volna, ha nincs itt még limitálva, kihez hány versenyzõ kerülhet, és aztán választanak belõlük 12-t - 12-t. De engem már a párbaj szó hallatán is a rosszullét kerülget, mert ilyenkor szoktak kiesni méltánytalanul a jó versenyzõk, és egy másik párosból meg továbbjutni a rosszabbak. Utálom a párbajokat! Csak a cirkusz miatt kellenek, nem garantálják a késõbbi színvonalas mûsort. Most csalódtam ebben a mûsorban is.:(

A most pénteki adás egy picit különbözött az eddigiektõl, mégpedig azért, mert már alig maradt kiadó hely a versenyzõk számára, és így mindenki nagyon megnézte, kit akar megszerezni magának.
Éppen ezért, néhány alapos mellényúlás is történt, bekerültek közepes képességûek, és kiestek nagyon jók is.

És - mint mindig, - voltak persze emlékezetes figurák.

A Pintácsi Vikire emlékeztetõ, saját bevallása szerint hostess-ként dolgozó Tõsér Gabriella totálisan félreérthette a szituációt.
Olyan aprócska fekete bõrnadrágban jelent meg a színpadon, hogy állítólag ketten azonnal ejakuláltak a nézõtéren, de sokra nem ment vele, mert a neki háttal ülõ zsûri nem tudta nem észrevenni a gyengécske, erõlködõ hangját, és a produkcióba jócskán becsúszó hamis hangokat.
Amit énekelt, Beyoncénak ez a száma egyébként dallam szempontjából értékelhetetlen, - a büfében egy leveles pogácsa meg egy ásványvíz társaságában bármikor jobbat írok, - az egész klip arról szól, hogy Beyoncé a nagyon jó ritmusra két másik bombázóval együtt ide-oda lépked, pucsít, leguggol, felegyenesedik, és tekergeti, mozgatja, rázza a fenekét, a természetnek ezt a csodálatos alkotását. (Szerencse, hogy Beyoncé azért énekelni is tud...)
Gabriella nem vette észre a 22-es csapdáját, hogy ha nem látja a zsûri, akkor tök feleslegesen öltözött úgy fel, mint az M5-ös mellett ácsorgó, didergõ "lányok".
Az eléggé ijesztõ külsejû párja, - aki bártender, és mindenben "segít neki", valahogy úgy képzelem, hogy: "öreg, elviheted a csajt, de elõtte még tisztázzuk az anyagiakat", - nyomta az elõtérben a mûsort, "érezte a ritmust piszkosul", és marhára csodálkozott, hogy Gabi végül nem kellett senkinek.

Dózsa Erik, akit Somló Tamás utolsóként választott be a csapatába, a kapkodás, és a rossz szisztéma iskolapéldája volt, teljesen átlagosan, idõnként erõtlenül, be-becsúszó hamis hangokkal énekelt, de Somlón érezhetõ volt, hogy már "túl akar lenni az egészen", ezért fordult meg, és ezért vitt magával egy közepes képességû srácot.
Aki valószínûleg az elsõ párbajok valamelyikén, - amelyek a jövõ héttõl elkezdõdnek, - szépen ki is fog esni.
Ha gonoszkodni akarnék, azt mondanám, hogy ágyútöltelékekre, feláldozható emberekre is szükség van, erre a szerepre Erik tökéletesen megfelel...

Érdekes, hogy nagyon sok olyan induló elvérzett a selejtezõk folyamán, akik évek óta nagynevû sztárok zenekarában háttérénekesként mûködtek, és most szólókarrier reményében jelentkeztek a mûsorba.
És kiderült, hogy ide kevés az a képesség, ami a háttérénekléshez ott elég volt.

Helmeczi Bianka, aki Mezõ Misi csapatát fogja erõsíteni ezentúl, a külsejét tekintve egy nagyon dekoratív lány, viszont a magas hangoknál inkább kiabál, mint énekel, és végeredményben õ is a "kapuzárási pánik"-nak köszönhette a továbbjutását.

A "ShyGys együttes volt énekese, Csordás Levente kiesését egy kicsit sajnáltam, õ bõven megütötte azt a szintet, hogy innen továbbjusson, nála jóval gyengébbek bekerültek a csapatokba.
A kíséretében lévõ két fekete bõrcuccos, extrém külsejû figura közül a nagydarab, eléggé szétcsúszott arcú "illetõrõl", egészen addig, amíg meg nem szólalt, nem tudtam megállapítani, hogy fiú-e, vagy lány...
Levente szépen, érzékenyen énekelt, kaphatott volna egy esélyt.

A mûsor végére hagyott, valóban nagyon jól éneklõ Henderson Dávidnál megállt a levegõ, a zsûri szava is elakadt, Caramelnek érdemes volt várnia.
Az csak egy szokásos kis szurkapiszka a részemrõl, hogy vajon nem érdekes-e, hogy a szerkesztõk pont a végére hagyták a legjobbat, és nem volt-e kockázatos, hogy Caramel egy másik versenyzõ korábbi továbbjuttatásával, és a helyeinek a betöltésével, esetleg kizárhatja Dávidot a versenybõl?
Nem fordulhatott elõ, hogy ez így volt megszervezve, és elõre lejátszva?
Caramel egyáltalán nem lehetett biztos abban, hogy azok után a versenyzõk után, akiket sorra elengedett, biztosan jön még valaki, aki még ezeknél is jobb lesz, és láss csodát, mégis így történt...

Nem lehet igaz, hogy egyetlen egy ilyen jellegû, tehetségkutató mûsor sem mehet le anélkül, hogy az emberben ne fogalmazódnának meg kételyek, és ne merülnének fel olyan kérdések, amelyekre jó eséllyel soha nem fogunk választ kapni...

Henderson Dávidnál bennem egy olyan kérdés merült fel, ami viszont szerintem nagyon lényeges.
Mit fog énekelni legközelebb? Más mûfajú számoknál is helyt fog-e állni, vagy a képességei kizárólag a lassú, emelkedett, áhítatos daloknál jönnek-e elõ?
Mert akkor ott problémák lehetnek a késõbbiekben...

Szerintem a mûsor szisztémája, egészen az utolsó adásig, jól mûködött.
Azonban, amikor valaki csak azért nyomja le a gombot, hogy végre-valahára teljes legyen már a csapata, míg valaki más sorra engedi el a jobbnál-jobb énekeseket, annak a reményében, hogy biztosan jön egy, aki még ezeknél is jobb lesz, az szerintem eléggé szerencsétlen dolog, és joggal kritizálható.
Az utolsó adásban ki kellett volna választani a legjobb versenyzõket, - a betöltendõ helyek számától függetlenül, - és azok közül kiválasztani azt a 2-3 embert, akik végül bekerülhetnek a továbbjutók közé.
Egyáltalán, - és, ha a mûsor igazán komolyan vette volna magát, még ez is felmerülhetett volna a nézõben, - azok a zsûritagok, akiknek a létszáma már betelt, miért ültek ott a stúdióban???
Ráadásul háttal a versenyzõknek...
Azért, hogy integessenek Caramelnek, hogy ne szórakozzon, hanem nyomja már meg azt a rohadt gombot?
Más szerepük ugyanis nem volt, a szerkesztõk talán úgy gondolták, hogy dolgozzanak meg a gázsijukért, és legalább fizikailag legyenek ott, ha már nem dönthetnek senkinek a sorsáról...

A jövõ héten kezdõdõ párbajokra azért vagyok kíváncsi, mert ha igaz, hogy a "mestereknek" - ez a kifejezés is megérne egy külön tanulmányt, mondjuk Mezõ "Pálinkadal" Misi esetében, - a saját versenyzõiket kell összeereszteniük, akkor ott nyilvánvaló, hogy a késõbbi siker reményében egy nagyon jót, és egy gyengébbet fognak párbajoztatni, hogy a jó menjen tovább, a másik pedig essen ki. (Ez lesz a "Hadd hulljon a férgese!" fedõnevû akció).:))
Egy újabb lehetõség a manipulációra, - és egy újabb csipkelõdõ megjegyzés tõlem.:))

"Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára" - hogy egy régi klasszikust idézzek.
De inkább egy másik, - idõközben ugyanolyan klasszikussá vált - szállóigével búcsúzom, a frászt hozva némelyekre:

"Visszajövök!"
offtopic
_goldie_ 2012 nov. 18. - 22:38:19
(305/1599)
az elõzménygombra kattintva..a fotó alapján
Ezüstliliom 2012 nov. 18. - 22:30:10 Előzmény _goldie_
(304/1599)
Mégis hogy jön ebbe a topikba ez a bunkóság?:/
Ezüstliliom 2012 nov. 18. - 22:23:50
(303/1599)
Egyetértünk.:)
Ezüstliliom 2012 nov. 18. - 22:23:07
(302/1599)
Na, témánál vagyunk.:D
10/10
danton-b 2012 nov. 18. - 22:17:54 10/10
(301/1599)
Egyetértek,nekem inkább mikike hozzászólásai tünnek rétestésztának:)
10/10
danton-b 2012 nov. 18. - 22:17:07 10/10
(300/1599)
Tudod mit ? nekem a mûsorvezetõ egyáltalán nem ellenszenves ,sõt az Xfaktor irritáló Nórijánál magasan értelmesebb és kevésbé mûvi.Ez egyébként az egész mûsorra igaz.