1/10
offtopic
Kistupac 2012 nov. 29. - 19:49:14 1/10
(459/1599)
nézd,Szabó Marianna egy két másik produkcióját is megnéztem azóta,a hangjával egy baj van,a kondiciója,de ez minden ilyen utcáról besett szép hangú embernél így van,Marianntól elvonatkoztatva,egy valaki nyer teszem azt egy két karaoke párbajt,és ez predesztinálhatja öt ( saját elgondolásom ) egy nagyobb megmérettetésre,itt befut,és rájön h ez is egy szakma,nem elég ha csak hangja van,azzal tudni kell bánni is,és gazdálkodni,így járt ahogy láttam az utolsó elötti ( mondjuk ö látványosan,Mariann esetében nüansznyiak voltak a hibáknem is annyira hibák inkább picike zökkenök ) megában a srác is aki a Huanes nótát énekelte,elfogyott a levegöje ennyi,de ezek tanulhatóak,és azt hiszem Szabó Mariann magyarországon még lehetne Akárki is,ha lenne aki megtanitja a szinpadi munkára,és a helyes,jól beosztott légzéstechnikára
1/10
Kistupac 2012 nov. 29. - 18:02:47 1/10
(458/1599)
Szabó Mariann: egy a sok közül. Talán több munka befektetésével vihetné valamire,nem ér fel R.F. szintjére,de lenne esélye egy ügyes tánctanár ( szörnyünek tartom ahogy mozog ) és egy jó énektanár ( fárad a hangja,amelyik dalt én néztem,nem jegyeztem meg a címét ) csodákat müvelhetne vele,a véleményemet azonban továbbra is fenntartom . Sajnálom
1/10
Kistupac 2012 nov. 29. - 17:51:02 1/10
(457/1599)
kedves Miki,ha figyelmesen végig olvastad volna az egész bejegyzést,nem csak a Rebecca Fergusont ( valóban felé értékelö ) részt,tapasztalhattad volna,hogy eléggé ironikusnak szántam,van a végén egy mondat,ami az egész elözményt kissé más dimenzioba helyezi a Valódi Muzsikusok ( az általad említett Pege Aladár mellett ott azézt Varnusz Xavér,Kocsis Zoltán,és még sokan mások ) és Ének müvészek ( csak három név: Sass Szilvia,Miklósa Erika Bolyki Balázs ) elött le a kalappal,de ezek a hirtelen felfuttatott,eldobható "márkanevek" a vicc határát súrolják szerintem,te említettél két nevet,személy szerint én mindkettöjük müvészetét kerülöm,két bajom van velük,az egyiköjük ( Farkas Kati ) kissé rövid karriert futott be ( egy ismert dal,+ az eurovizio ) másikuk ( Ruzsa kisasszony ) pedig egyszerüen szük hangterjedelmet leplez ezzel a kicsikét rocker csaj figurával ( néztem tölük pár versenyszámot,hidd el nem volt öszinte közben a mosolyom ),és még egy utolsó gondolat,miért könyebb egy angolszász nyelterületen élönek befutni ? A nyelvtanulás lehetösége adott kis hazánkban is,miért kellene szék mellé ülnöm egy olyan produkciótól,ahol az elöadó bemagolt szöveggel küzd ( sokszor már az is probléma hogy az eredeti írásmóddal elboldoguljanak,fonetikusan kell a kezükbe adni ) egyet tudomásul kell venni,nemzetközi szinten a pop piacon nagyon magas a mérce,ezek a kissé esetlen,kissé hamar ( és szerintem érdemtelenül ) felkapott magyarok a legjobb jóindulatom mellett is csak a középmezöny végén,vagy a futottak még mezönyben szerepelnek,magam véleménye szerint böven elég lenne évente egy mindent bele tehetségkutató,ott eldönthetné az ember h egy jó táncmüvész,egy humorista vagy egy ilyen pop csillagocska legyen e a nyertes,ennyi énekest a magyar piac nem bír el ( a selejt le is morzsálódik hamar ) ennyit szerettem volna kiegészítéskémt a tegmapiakhoz füzni még,sajnálom ha keresetlen szavaim bárkit is sértenek,nem a sértegetés a célom,csak ( solszor elöitéletes ) nézeteim megosztása vezet köszönöm a figyelmet
olahmiki1959 2012 nov. 28. - 20:44:55 Előzmény Kistupac
(456/1599)
Ne haragudj, de azt hiszem, erõs túlzásokba estél ezzel a véleményeddel.
A csaj, akit emlegettél, tényleg nagyon jó, csak egy "probléma" van vele, méghozzá az, hogy Angliában tûnt fel.
Te tudhatod a legjobban, hogy mekkora elõnnyel indul a zenei és a médiavilágban az, aki az angolszász világból, tehát az USA-ból, vagy Nagy-Britanniából indul.
Nyelvi nehézségei például eleve nincsenek, ha egy számát lejátssza egy ottani tv, vagy rádióadó, abban a pillanatban befuthat, nem kell egy eldugott közép-európai kis országból felvergõdnie a világhírig, vagy csak ahhoz, hogy egyáltalán megismerjék.
Én a dzsessz világában eléggé otthon vagyok, és mondhatom neked, hogy például Pege Aladár, aki elismerten a világ legvirtuózabb dzsesszbõgõse volt, évtizedekig küszködött, amíg valahogy sikerült megvetnie a lábát a nemzetközi porondon, nem utazhatott szabadon a régi rendszerben, és miután nem akart végleg Amerikába menni, ezért állandóan útlevélért kellett könyörögnie, és rengeteg lehetõségrõl lemaradt, ahelyett, hogy bejárta volna a világot, és elment volna minden olyan dzsesszfesztiválra, ahová akart, és ahová állandóan hívták. De sok más világszínvonalon játszó magyar zenészt is említhetnék.
Aki Magyarországon születik, annak iszonyatosan nehéz dolga van, ha el akar érni valamit, teljesen mindegy, hogy milyen képességei vannak. (És ez nem csak zenészekre, hanem mindenki másra is vonatkozik.)
Bizony, a mostanában nálunk feltûnt énekesek között vannak világszínvonalú énekesek, csak éppen alig van arra reményük, hogy befussanak.

Meghallgattam Rebecca Ferguson-tól a Wicked Game címû számot, nagyon jó, de az általad írt ömlengést erõs túlzásnak tartom. Azt meg pláne, hogy az összes Magyarországon feltûnt énekest hozzá képest tehetségtelennek tartod.
Wolf Kati, vagy Rúzsa Magdi legalább így énekelnek, ha nem jobban, én pedig belinkelek neked egy olyan videót, ami szerintem viszont valóban kenterbe veri az összes eddigi elõadót, Rebecca Fergusonnal együtt, és szerintem a csaj méltatlanul lett elfelejtve, vagy mellõzve, bár lehet, hogy az eltûnésében az õ magánéleti problémái is közrejátszottak.
Szabó Mariannról van szó, akinek a bemutatkozó felvétele, amivel az X Faktorba annak idején jelentkezett, bõven megüti a világszínvonalat, hangerõben, tisztaságban, ritmusérzékben, "dögös" elõadói stílusban nem nagyon tudok hozzá hasonlót sem mondani.
Elég nagy adóssága a magyar könnyûzenei életnek, hogy hagyták, hagyják elkallódni ezt az elképesztõ tehetséget.

http://videa.hu/videok/zene/x-factor-szabo-mariann-43ZLchsG8QukbU8v
1/10
Kistupac 2012 nov. 28. - 19:39:05 1/10
(455/1599)
kiborított már a válogató is,a párbajt nincs isten h megnézzem ( középszerü,és gyenge produkciókat hallok eleget rádióban ) az utsó magyar csapat akiröl tudom h befutottak kint a fresh fabric,és a hs7 de az igazat megvallva nem lehettek ök sem túl nagy ászok,nem vetettek túl nagy netes visszhangot,ez a nö ( Rebecca Ferguson ) ,szintén x-factor felfedezett amúgy,második helyezett lett angliában ha jól tudom 2010 ben,nem hiszem hogy kis hazánk összes ilyen showjában felfedezett összes elöadója ( nem tudok rájuk énekesként gondolni,tehetségtelenek sajnos ) együtt rendelkezik e ennyi talentummal,hallgasd meg Criss Isack Wicked Game címü számát az ö elöadásában,egyszeriben megfakul ez a sok felkapott bohóc itthon azt garantálhatom,bár lehet ismételten sikerült tinta helyett vitriolba mártanom a pennámat (ajnálom ha megbántottam akárkit is )
1/10
offtopic
Kistupac 2012 nov. 27. - 21:58:24 1/10
(454/1599)
ezekkel az énekes müsorokkal magyarországon egy baj van : hiányzik a talentum végig szenvedem most,csak azért is,pár mutatványt, ( nemcsak innen,azért egy kicsit korábbról is,régebbi megákból,az rtl klub x éböl szóval elég átfogó képet kaptam ) rájöttem : hiányzik a tehettség,magyarországon elmegy ( mondjuk erös feltételes módban ) de egy nemzetközi szintü elöadó mellett arpirítóan gyenge a felhozatal,ha egyszer ( bármelyik csatornán ) meghallok egy ilyen hangot,kalapot emelek,és követem,addig viszont minden elérhetö formában vitatom ezeknek a szennyfolyamoknak a létjogosultságát kis hazánkban ( bár Puskás Öcsi bácsi szavaival élve : kis pénz,kis foci )
http://www.youtube.com/watch?v=XuZjwLOY_os&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DXuZjwLOY_os&gl=HU

http://www.youtube.com/watch?gl=HU&hl=hu&client=mv-google&rl=yes&feature=relmfu&v=y8UWa_I8vX0
olahmiki1959 2012 nov. 26. - 16:23:15
(453/1599)
"Mindkét eszmefuttatást Te írtad,és szerinted ez nem ellentmondó egymásnak?"

Ebben a konkrét esetben nem.
A véleményem a szisztémával kapcsolatban nem változott, azt gondolom, hogy kár a verseny elején a legjobbakat egymásnak ereszteni, mert akkor az egyikük túlságosan hamar kiesik, és ugyanígy, két közepes, vagy gyenge embert sem kellene összerakni, mert akkor az egyik érdemtelenül jut tovább.

A két szõke lány esetében csak annyit írtam, hogy mindketten jók voltak ugyan, de egyikük sem akkora egyéniség, vagy tehetség, aki miatt aggódnom kéne. Jók, jók, de bármelyikük jut tovább, késõbb úgyis kiesik.
Egy-egy baki becsúszhat mindenhol, ebben a legutóbbi adásban viszont - szerintem - a kelleténél több melléfogás történt. Pedig a mûsor úgy indult az elején, hogy itt valóban csak a hang számít, aztán ahogy telik-múlik az idõ, a gyermekbetegségek azért elõjönnek.
1/10
Semprini 2012 nov. 26. - 13:54:30 1/10
(452/1599)
Szinte pontról pontra egyetértek.
A hörgõ lány engem inkább irritált ezzel a death metal-hörgéssel, ami a dal stílusához ráadásul nem is illett. A másik se volt egy nagy szám, de mindenképp neki kellett volna továbbmennie.
Abodi Blanka sztem ebben a dalban összehasonlíthatatlanul jobb volt mint a herélt hangon nyávogó Schwartz Dávid, akinek itt nem sikerült a legjobb oldalától bemutatkoznia. A We are the world-produkciója alapján azonban talán mégis megérdemelte a továbbjutást, de ebben a mûsorban ez nem tudom, mire lesz elég így.
A 3. párbajnál nem volt akkora különbség, de én is a lányt juttattam volna tovább.
A vietnami srác továbbengedésével nálam Caramel abszolút levizsgázott, már ideáig se kellett volna eljutnia, a csaj összehasonlíthatatlanul jobb volt, irtózatos baklövés volt kiejteni.
Fehér Adriennt és Veres Mónikát egyberakni szerintem is rendkívül rossz döntés volt, ezt neveztem kontraszelektálásnak, amikor két jobb közül esik ki az egyik, azért hogy a gyengék közül is továbbmenjen valaki. De talán én is Mónikát vittem volna tovább, bár itt nem volt akkora különbség. (Nota Bene: Az a tény, hogy az egyik versenyzõ verseny közben elutazott egy másik országba versenyezni, eleve diszkvalifikálást vonhatott volna maga után.)
Az utolsó volt a legnehezebb döntés minden bizonnyal. Két különleges versenyzõ, egyik sem a szokványos kategória, de ha szívemre teszem a kezem, egyet kell értsek Mezõ Misivel, aki azt mondta, hogy azzal tesz jót neki, amivel rosszat tesz, tehát kiejtette Szilviát. Pál Dénes pedig valóban annyira egyedi hang, ami teljesen hiányzik a hazai könnyûzenei palettáról.
_goldie_ 2012 nov. 26. - 13:21:40
(451/1599)
http://voice.hu/hirek/117226_agardi_szilvia__pal_denes_where_the_wild_roses_grow.html
két gyönyörû hang..csodaszép ez kislány :)

http://www.youtube.com/watch?v=--xlb_C5MQc
http://www.youtube.com/watch?v=pE9vTHnLDiE
úristen ki ez a srác? Pál Dénes..hol volt ez eddig? :D
ahogy írják..a hangja bekúszott a bõröm alá :)

ez a hang..!..kilóra megvett a srác..kész..végem :D
Ezüstliliom 2012 nov. 26. - 13:02:10 Előzmény danton-b
(450/1599)
Nyüsz.:DDD
Ezüstliliom 2012 nov. 26. - 12:53:10 Előzmény Lala87
(449/1599)
Szívembõl szóltál.:)
10/10
danton--b 2012 nov. 26. - 11:56:51 10/10
(448/1599)
"Ugyanis, szerintem azt kellett volna csinálniuk, hogy egy erõs, és egy jóval gyengébb képességû versenyzõt kellett volna összerakniuk, hiszen - elméletileg - az lett volna az értelme a párbajnak, hogy a gyengék, vagy gyengébbek essenek ki, és az egyértelmûen tehetségesek, a nagyon jók maradjanak bent.
Legyen egy tisztulási folyamat.
Na most, ha két nagyon jó embert összerakok, és az egyik kiesik, akkor fennáll a veszély, hogy viszont ezeknél gyengébbek simán továbbjuthatnak.
Annak meg mi értelme van?...
Szerintem ez eleve rossz szisztéma.
.
.
.
.

Az elsõ két szõke énekes lány jó volt, bár kissé olyan volt a versenyzésük, és a döntés, mint egy szoros pontozásos ökölvívó mérkõzés, ahol annyira egyformák a versenyzõk, hogy végül a bírók szubjektív benyomásai döntenek.
Engem õszintén szólva hidegen hagyott, hogy melyikük jut tovább, ebben a mezõnyben náluk sokkal jobbak is vannak, tehát aki bent maradt, idõvel az is ki fog esni."

Mindkét eszmefuttatást Te írtad,és szerinted ez nem ellentmondó egymásnak? Akkor mégsem olyan rossz ez a szisztéma?:)
tompika74 2012 nov. 26. - 07:57:07
(447/1599)
Hát igen! Itt az összes produkció sokkal tisztább volt, mint az X-faktorban. Oláh Gergõ és Antal Timi szintû énekeseket hallhattunk. Mennyivel jobb egy ilyen mûsor, ahol néha-néha csúszik csak be egy hamis hang. Kellett ehhez az X-faktor, hogy értékelni tudjam az igazi énekeseket !!!
Ez már egy igazi mérce volt, mert ebben az adásban már nem a saját maguk által választott, sokszor gyakorolt számokat énekelték, hanem ismeretleneket. És mégis nagyon jók voltak!

A zsûri döntéseivel általában nem értettem egyet.
1. párbaj - nem a hörögni tudó lányt engedtem volna tovább. (Caramel -1 pont)
2. párbaj - Nekem Abodi Blanka jobban tetszett, mint Schwarz Dávid. Dávidot én is hamisnak hallottam a magas hangoknál. (Malek Andi -1 pont)
3. párbaj - Itt egyezett a véleményünk a zsûrivel. A csaj jobb volt a mocsári szörnynél. (Somló Tamás +1 pont)
4. párbaj - A vietnami fiú határozottan rosszabb volt a lánynál. (Caramel -1 pont)
5. párbaj - Fehér Adri, Veres Mónika. Kár volt õket egyberakni. De szerintem Adri sokkal jobb. (Misi -1 pont)
6. párbaj - Szilvinek tényleg remegett a hangja, néha erõtlen volt. Dénes jogosan jutott tovább. (Misi +1 pont)
olahmiki1959 2012 nov. 26. - 05:30:56
(446/1599)
Mondhatnám azt, hogy tudtam, de inkább úgy fogalmaznék, hogy sejtettem, illetve féltem, hogy ez lesz belõle.

A párbajok.
Minden mesternek két saját versenyzõjét kellett párbajoztatnia, összeeresztenie, hogy egy dal keretein belül dõljön el, hogy ki érdemli meg a továbbjutást.
Rögtön az elején, - mielõtt néhány elõadóra rátérnék, - meg kell mondanom, hogy nem igazán értettem a mesterek gondolkodását.
Ugyanis, szerintem azt kellett volna csinálniuk, hogy egy erõs, és egy jóval gyengébb képességû versenyzõt kellett volna összerakniuk, hiszen - elméletileg - az lett volna az értelme a párbajnak, hogy a gyengék, vagy gyengébbek essenek ki, és az egyértelmûen tehetségesek, a nagyon jók maradjanak bent.
Legyen egy tisztulási folyamat.
Na most, ha két nagyon jó embert összerakok, és az egyik kiesik, akkor fennáll a veszély, hogy viszont ezeknél gyengébbek simán továbbjuthatnak.
Annak meg mi értelme van?...
Szerintem ez eleve rossz szisztéma.
Együtt éneklés felmérésére, a vokális tisztaság eldöntésére, a színpadi mozgás összehasonlítására alkalmas lehet a párbajnak ez a formája, de két énekes közötti döntésre nem a legszerencsésebb.
Ha egymás után eléneklik ugyanazt a dalt, akkor meg lehet állapítani az erényeket, a hang tisztaságát, magabiztosságát, az elõadás milyenségét.
Így is, de sokkal nehezebb, és vitathatóbb a döntés, - ahogyan az eredményekbõl ez ki is derült.
Történt néhány nagyon csúnya melléfogás, baklövés, pedig én abban reménykedtem, hogy az X Faktorral ellentétben, ezeket a hibákat itt nem fogják elkövetni.

Az énekeseknek a bokszringben történõ szerepeltetése kissé teátrálisra sikeredett, és szerencsés sem volt, mert a kis tér kevesebb mozgást engedett az énekeseknek, mint kellett volna.
Nem is beszélve Szabó Kimmel Tamásról, aki egy fentrõl leengedett mikrofonba úgy beszélt, mint az amerikai ringszpíkerek, talán azt remélve, hogy ettõl a felhajtástól hasraesnek majd a nézõk...
Én már annak is örültem, hogy õ maga nem esett hasra a saját nagyságától...

Az elsõ két szõke énekes lány jó volt, bár kissé olyan volt a versenyzésük, és a döntés, mint egy szoros pontozásos ökölvívó mérkõzés, ahol annyira egyformák a versenyzõk, hogy végül a bírók szubjektív benyomásai döntenek.
Engem õszintén szólva hidegen hagyott, hogy melyikük jut tovább, ebben a mezõnyben náluk sokkal jobbak is vannak, tehát aki bent maradt, idõvel az is ki fog esni.

A második pár - Schwartz Dávid és Abodi Nagy Blanka párbaja - egy nagyon érdekes szituációt hozott, ugyanis Malek Andrea a dalválasztással csinált egy nagy baklövést, ami miatt a srácnak, Schwartz Dávidnak végig nagyon magasan kellett énekelnie, amit nagyon jól megoldott ugyan, de nem jöttek ki az igazi erényei.
Egy fiú és egy lány összecsapásánál nem szabad olyan dalt választani, ami csak az egyik versenyzõnek énekelhetõ kényelmesen, míg a hangnem miatt a másiknak erõlködnie kell. Malek Andi az õ rutinjával ekkora hibát hogy követhetett el?...
Dávid az a srác egyébként, aki Fábry egy régebbi mûsorában - annak idején írtam errõl, - egymaga elénekelte a "We Are The World" címû számot, az összes abban szereplõ férfi és nõi énekes hangján, elképesztõ hangterjedelme van, és iszonyatosan nagy tehetség, kíváncsi vagyok, hogy itt meddig fog jutni.
A mellõle kiesõ lányt sajnáltam, szépen is énekelt, de a két ember nem egy súlycsoport, Dávid javára.

A vietnami kisgyerek bent maradása az egyik hatalmas melléfogás, szerintem õt még annak idején, eleve nem kellett volna ebbe a versenybe behozni, de mindegy.
Nyüszítõ, erõtlen, néha bizonytalan tisztaságú hangon énekel, amikor meg a próbán felvette a kötött sapkáját, úgy nézett ki, mint egy szemüveges vietnámi öregasszony, aki ropogósra sütött kígyódarabokat, meg mézbe forgatott óriáscsótányokat árul valahol egy saigoni piactéren, az ámuldozó külföldi turistáknak.
Kérdés, hogy az eddig általában megbízható Caramel döntésében mi játszhatott közre, a lelki szemei elõtt talán felrémlettek emberi nyakakra lesújtó bozótvágó kések, vagy esetleg kapott 3000 pár mûanyag strandpapucsot ajándékba, nem tudom...:))D Meglátjuk, mire megy a srác a továbbiakban, szerintem nem sokra.
A partnere, a fiatal Vadai Ágnesre kísértetiesen hasonlító énekes lány sokkal jobb volt, mégis kiesett...

A burleszk pillanata a mûsornak ezután érkezett el, mégpedig ezerrel, Fehér Adrienn fõszereplésével.
Tessék mondani, hogy van az, hogy valaki, - egy éppen folyó verseny résztvevõjeként - csak úgy elutazik a világ másik végébe, Tajvanra, hogy ott is elinduljon egy énekversenyen?
És a felkészülést, a próbákat laptopon, meg webkamerán keresztül intézi? És a mestere ebbe simán belemegy...
Innentõl lett komolytalan az egész...
Fehér Adri és Veres Mónika, - ez volt a színek háborúja, a fehér a veres ellen, :))) - mindketten eszméletlen nagyot énekeltek, és Mezõ Misi dilettantizmusa sajnos elõ is jött, ahogy elõbb-utóbb várható volt.
Veres Mónika a külsõ megjelenését tekintve, minden szempontból felülmúlta Adriennt, az arca, az alakja egy igazi bombázót mutatott, és éneklésben is nagyon nagyot teljesített.
Igen ám, csakhogy Adrienn a külsejében, - amirõl nem tehet senki, - esztétikumában elmaradt ugyan Mónikától, viszont az elõadás lazaságában, a magas hangok játszi könnyedséggel, kristálytisztán való kiéneklésében, a fekete ritmusra való ösztönös, belülrõl fakadó mozgásban bizony túlszárnyalta Mónikát, és neki kellett volna továbbjutnia.
Hogy ezt a két, rendkívül tehetséges lányt mi a fenének kellett rögtön az elején összeengedni, számomra rejtély, és Misi egyik nagy melléfogása, a döntésérõl nem is beszélve, ahogy a többiek szóvá is tették.

A Barry White számot éneklõ Balázs Olivér és Kriszta Réka Piroska két közepes képességû versenyzõ, náluk viszont pont az a probléma, hogy két gyenge elõadó közül továbbjuthatott egy olyan, aki egy erõsebb ellenféllel szemben biztosan alulmaradt volna.
A nagydarab, szakállas Olivér és Réka közül az észrevehetõen hamis hangokat éneklõ lány jutott tovább, akinek ráadásul ehhez a baromi jó ritmusú számhoz temperamentumban, dögben, tûzben, annyi köze volt, mint ennek az asztalnak, amin éppen írok. Hihetetlenül lagymatagon, vértelenül énekelt, hatalmas baklövés volt a továbbjuttatása.
(Hogy a mesterek hová tették a fülüket, most sem értem. Egyre többször elkövetik azt a gyermeteg hibát, - látszik a lelkes arckifejezésükön, meg a ritmusra mozgatott felsõtestükön, - hogy egy nagyon jó zeneszámnál a lelki füleikkel az eredeti számot hallják, és átsiklanak az itteni elõadók hiányosságain.)

A mély hangú srác, és a vak kislány...
Nagy téma, hálás téma, indulatokat gerjesztõ téma.
Agárdy Szilvia egy rendkívül bájos, végtelenül tiszta, egyszerû, védtelen lány, akinek szerintem abszolút nem való az éneklésnek ez a formája.
Õt minden további nélkül el tudnám képzelni például egy egyházi kórus tagjaként, ahol tiszta, csengõ hangon énekelhetne, de a mai médiavilág keménysége, állandó rohanása, pörgése teljesen más személyiséget kíván. A vakság, mint sajnálatos tényezõ, csak még nehezebbé teszi valakinek az ezen a pályán való maradását.
Pál Dénes hangszíne valóban páratlan és egyedülálló a mai magyar férfiénekesek között, az ember úgy érzi, miközben hallgatja, mintha egy nagy, meleg bunda ölelné körül, ahol biztonságban lehet, és ahol nem érheti baj.
Viszont, - és ezt nem szívesen mondom ki, mert Pál Dénes itt a porton rendkívül népszerû, méghozzá joggal, - meghallgattam nagyon sok videóját a neten, és bizony azt kell mondjam, hogy vannak hamis hangjai, bizonytalanságai, kicsit úgy érzem, mintha úgy gondolná, hogy a hangja mélysége és bársonyossága mindenen átsegíti, és magára az éneklésre talán a kelleténél kevesebb energiát fordít.
Én remélem, hogy az elsõ elájulás után, a mestere azért több idõt fog fordítani arra is, hogy az éneklését is fejlessze, és akkor valóban egy egészen különleges elõadóval lehetünk gazdagabbak a jövõben.
Szilvia kiesése törvényszerû és jogos volt, de remélem, nem kallódik el, és neki is megtalálják a számára megfelelõ éneklési és szereplési formát.

Ha további három hétig még csak a párbajokat fogjuk nézni és hallgatni, és csak utána következnek az élõ adások, akkor valamikor február környékén fog véget érni a mûsor, amit én azért csodálok, mert általában az ilyen mûsorfolyamokat úgy szokták idõzíteni, hogy nagyjából karácsony környékén érjenek véget, az ünnepi hangulatban legyen a csúcspont.
Ez megint valami újítás, talán egy logikus magyarázata lehet, hogy nem akarják, hogy az X Faktorral egyszerre legyenek a döntõk, mást nem nagyon tudok elképzelni.

A jövõ héten fog párbajozni Somló tanítványa, a Majkára nagyon hasonlító srác, Weisz Viktor, aki rám talán a legnagyobb hatást tette eddig, elképesztõen jól adta elõ Balázs Fecónak a számát, neki nagyon drukkolok, az egyik legnagyobb tehetségnek tartom az egész mezõnyben.
Az õ párbaja nem csak neki, hanem Somlónak is egy újabb megmérettetése lesz, aki a mostani adásban egyszer már szépen melléfogott...
leszerepelt...
olahmiki1959 2012 nov. 26. - 05:04:35 Előzmény -csengõzoli--
(445/1599)
"Biztos vagyok benne,hogy erre még Olahmiki is elismerõen csettintett, de az is lehet,hogy elismerõen füttyentett vagy elismerõen ciccentett..."

Maradjunk annyiban, hogy miután engem elég nehéz kibillenteni a rám jellemzõ, halálos nyugalomból, - ez egyedül a két napos kitiltásomnak sikerült, de annak nagyon, - erre a produkcióra elismerõen biccentettem.:))
Tényleg nagyon jó volt.
Ezüstliliom 2012 nov. 25. - 23:09:16 Előzmény danton-b
(444/1599)
Ha nem tudja, akkor is bunkóság, amit írt.
mulao 2012 nov. 24. - 20:30:00
(443/1599)
Én se így engedtem volna tovább az énekeseket, de a duetteket élmény volt hallgatni. Ez a mûsor betesz az X-faktornak, mert itt tényleg mindenki tud énekelni, a mostani hamis X-faktorosok mégcsak be se kerültek volna a mûsor elejébe se.
10/10
-csengõzoli-- 2012 nov. 24. - 19:14:04 10/10
(442/1599)
Érdekesen alakult a tegnapi mûsor.
Az egyik mélypont a mûsorvezetõ srác üvöltése volt, kifejezetten nehezen viseltem.
A párbajok számomra nagyon furán alakultak.
Rögtön az elején Bokor Marianna - Karai Anna párbajánál én biztos nem a hörgõs kiscsajt engedtem volna tovább, a másiknak sokkal jobb hangja volt.
Gondolom Caramel úgy gondolkodott,hogy a hörgés különleges, hát szerintem itt tévedett.
Abodi Nagy Blanka – Schwartz Dávid párbajból sem Dávidot engedtem volna tovább.
Lehet nekem rossz a hallásom(persze nem),de szerintem Dávid a magas hangoknál borzalmasan hamis volt.
Kriszta Réka Piroska – Balázs Olivér érdekes páros volt, szerintem ezzel a dallal ( All Around The World) Olivérnek sokkal nehezebb dolga volt,mint a három keresztnevû lánynak.
Ez egy kifejezetten nõies dal.
KrisztinaPiroskaRéka ráadásul elég visszataszítóan viselkedett, idegesített,ahogy húzódozik Olivértõl.
Attól még,hogy nem tetszik neki, nem kéne fanyalogni, a kutyát nem érdekli a véleménye, 5percig igazán uralkodhatna magán.
Fehér Adrienn – Veres Mónika párbaj brutálisan jó volt!
Adriennek nincs szerencséje a külsejével,de szuper jól énekel,remélem nem kallódik el.
Agárdi Szilvia – Pál Dénes párbaja pedig csúcs volt.
Eszméletlen jók mindketten és ahogy ezt a dalt elénekelték... hát óriási élmény volt!
Biztos vagyok benne,hogy erre még Olahmiki is elismerõen csettintett, de az is lehet,hogy elismerõen füttyentett vagy elismerõen ciccentett...
7/10
Árpi Nagy 2012 nov. 24. - 11:22:14 7/10
(441/1599)
A Mónikás párbajnál nem vagyok benne biztos hogy jó volt a döntés,de igaz nagyon szoros volt.
Kicsit igaza volt Andinak szerintem.
Visszanéztem az összes továbbjutót a válogatót a véleményem:
Dénes ha kiesik csalódtam volna ,bár nem csíptem az elején,de nagyon különleges hangja van,egy ilyen kell a mûsorba nem szabad elengedni,nagyon nagy hangok is vannak a mûsorban aláírom,de ez a hangszín nincs,nem lehet összevetni a többiekével.
Ha veszít azt egy hatalmas párbajban tudnám elképzelni csak,nekem jelenleg õ a favorit...
Sz Peter 2012 nov. 24. - 10:53:13
(440/1599)
Ebben a mûsorban van az az énekes, aki úgy néz ki mint Csendes Bob? (nem tudom hogy hívják) :)