Sirius111 2014 máj. 22. - 23:19:05
(535/915)
Szerintem a legnagyobb ellenség a MedveDisznóEmber és Al Gore....
Sz Peter 2014 máj. 22. - 17:45:36
(534/915)
Ebben a sorozatban sem csak a zombik az ellenség, ez elég egyértelmûen lejön belõle.
Bár nem tudom hány évadot láttál eddig. ;)
merkel 2014 máj. 22. - 14:21:14
(533/915)
Ebben igazad van, viszont ebben a sorozatban van egy ellenség, amely erõsebbnek tûnik, mint az egyes csoportok, akik az életükért küzdenek, és folyton hullanak. Szó szerint egymás hátát sem tudják fedezni. Egy ilyen helyzetben az embereknek össze kellene fogniuk, ez az õ érdekük lenne.

Az atomreaktorokkal is probléma lenne, valóban. Múltkor olvastam egy cikket, hogy mi jelentene problémát. Kóbor, elszaporodott állatok, betegségek, atomreaktorok, és maguk az emberek, stb. A zombik sokadlagos problémát jelentenének.
filoszemitabélus 2014 máj. 22. - 08:39:44
(532/915)
lehet, hogy korábban már írtam és magamat ismétlem. Ha felbomlik a az ú.n. rend, elszabadul a pokol. Még csak nem is háborús állapotokat hozok fel példának.
Elég, ha visszagondolsz az Electro World megnyitására. Ott nem a puszta élet volt a tét, hanem pár ócska akciós mûszaki cikk. És mégis kitört az emberekbõl az állat. Egymást taposták le ész nélkül. Benn az áruházban pedig voltak olyan "ügyesek", akik megpakolták a bevásárló kocsijukat valami nagyon akciós, kurrens cikkel és ott benn árulták a még ki sem fizetett áru vételi jogát.
Ezektõl vársz összefogást? Gondolom olvastad a "Legyek ura"-t. Kb. az a reális forgatókönyv egy ilyen helyzetben.
mzperx60 2014 máj. 22. - 01:17:34
(531/915)
Azért én is feltennék egy gyakorlati kérdést az ilyen "majdnem kihal az emberiség" témájú filmekkel kapcsolatban. Nyolc hónappal a járvány kitörése után, amikor már csak pár száz ember él a földön egy valamire való atomerõnû már rég felrobbant volna vagy a vegyi gyárak állandó ellenõrzés hijján már kiengedték volna volna azt a rengeteg mérgezõ vegyszert. Ebben a filmben meg szinte idilli természeti környezetben zajlik a cselekmény. A spektrumon megy az " Élet az ember után" címû sorozat. Részletesen foglalkoznak vele, hogy emberi ellenõrzés nélkül milyen ipari katasztrófák történnének. Gondoljatok csak bele, hány száz vagy ezer atomerõmû és vegyi gyár létezik a világon. Tudom, hogy ez csak kötekedés, de még egy ilyen film készítõje sem gondolt eddig rá.
Sirius111 2014 máj. 21. - 21:28:40
(530/915)
Rájuk kerestem a fészbukon... :DDD
merkel 2014 máj. 21. - 20:41:51
(529/915)
Én meg, ha okoskodhatok egy kicsit, azt nem értem, hogy ezekben a filmekben miért ilyen gyengék az emberek. Nem igaz, hogy félnek a zombirajoktól. Annyi fegyverük van, hogy azt csinálhatnának velük, amit akarnak. Jól ellehetnének, eléldegélhetnének. Igaz, az nem lenne olyan izgalmas. Vagy ott vannak az állatok, kutyák: sehol semmi. Egyébként szerintem nagy hibát követnek el ebben a sorozatban az emberek, hogy nem szövetkeznek, mert akkor sokkal erõsebbek lennének.
Sz Peter 2014 máj. 21. - 17:54:30 Előzmény Sirius111
(528/915)
Honnan tudod, melyik hány hónapos? ;)
Sirius111 2014 máj. 21. - 09:52:32
(527/915)
Üdv!

Egy gyakorlati kérdésem lenne...miért nem rohadnak a hullák?
Egy-egy olyan van csak ami " mállottab ", amúgy egész jó állapotban vannak...3 hónapos tetem azért rosszabbul kéne kinézzen...
10/10
BJB 2014 máj. 17. - 14:22:08 10/10
(526/915)
Nem olvastam végig az összes kommentet, ezért elnézést kérek elõre is, hogyha már valaki esetleg említette, amit írni fogok.
Most olvastam, hogy tervezik egy társsorozat forgatását, amirõl egyelõre annyit árultak el, hogy ugyanebben a világban fog játszódni, csak éppen nem Georgia államban - tehát más embereket is meg fogunk ismerni, más nézõpontból. Mondjuk én mindig is kíváncsi voltam, hogy pl. hogy élik meg ezt az egész történést pl. Kínában vagy egy karib szigeten. Mivel a sorozat amerikai, ezért nincsenek hiú reményeim, hogy a társsorozat mondjuk Svájcban fog játszódni, gondolom az is amerikai helyszínen lesz forgatva, de legalább szélesítik egy kicsit a világot. Várom nagyon ezt is! Nehéz elengedni ezt a sorozatot :) Egy másik híres sorozat (Sons of Anarchy) írója és producere (Dave Erickson) lesz a társírója és co-producere ennek a shownak, és a Walking Dead producere és írója is a csapatban lesznek.
Az 5. évad pedig idén októberben érkezik, de ezt gondolom már olvastátok Ti is. :) Alig várom!
King Diamond 2014 máj. 14. - 21:21:51
(525/915)
Elég sok hozzászólás született a legutóbbi hozzászólásom óta, de ez egyrészt annak köszönhetõ gondolom, hogy végre elkezdte vetíteni egy magyar csatorna is a sorozatot, szinkronnal. Én viszont nem kezdtem el így nézni, maradok az eredeti hangnál, valahogy így szoktam meg. Aztán lehet, hogy majd valamikor elkezdem elölrõl magyarul, de újabb hozzászólásokat már nem fogok a szinkronos verzióról írni. Most -mivel látom, hogy a negyedik évadról még egyáltalán nem írtam, és nemrég fejeztem be a második felével, így elég frissen az emlékezetemben vannak a részek- lássuk, hogy milyen is volt a negyedik évad. Apropó, a harmadik évadot nem értékeltem, arra 9/10-et adok.

SPOILER NEGYEDIK ÉVAD!!!
Nagyjából ott folytatódott, ahol a harmadik befejezõdött, leszámítva, hogy a Kormányzó karakterét nem látjuk öt részig. Tetszett ez az egész börtönös letelepedéses szál, meg hogy elszabadult odabent a fertõzés. Glennt sajnáltam, és reménykedtem, hogy nem hal meg. Aztán az ötödik rész végén ugye megjelent a Kormányzó, a hatodik pedig az õ szálára koncentrál. Nekem tetszett ez az átvezetõ rész, hogy megtudtuk, mi történt vele. Az is tetszett, hogy a végén a volt embere talált rá, és bevette a saját csapatába, amit késõbb ugye nem, hogy meghálált, hanem...
És ugye itt ez a két rész rá koncentrál, ami nem baj, a hetedik rész végén térünk vissza az ötödik rész végéhez. Itt megismerünk több új karaktert, elõször a családot, akik befogadják (közülük késõbb Tarának lesz még szerepe, õ nekem szimpatikus csaj), valamint Martinez csapatát, akik közül sok a balfasz, meg is érdemlik, amit kapnak. És akkor elérkezünk a nyolcadik, félévzáró részhez, ami egyszerûen brutális volt. Itt történtek olyan dolgok, amikre egyáltalán nem számítottam. Legfõképp ugye Hershel halálára gondolok, eléggé meglepõdtem, nem számítottam rá. Fõleg nem ilyen brutálisan. Az egyik legjobb, legjószívûbb, legszerethetõbb karakter volt, és ilyen ocsmány, brutális véget ér.. De akár lehetett is volna, a Kormányzó karakterét ismerve. Amikor mutatták a halála elõtt, hogy mosolygott Rickre, annyira megható jelenet volt.. Rettentõen sajnáltam Hershelt, és majdnem Ricket is megölte a félszemû, de azért minden nem sikerülhetett. Az egész börtöntámadás nagyon jól meg volt csinálva, mozgalmas, akciódús, izgalmas rész volt. De a végén megkapta a Kormányzó, ami járt neki. A csapat szétszóródott, és az évad második fele az együtt levõ karakterekre koncentrált. Közülük voltak nagyon jó részek is, és unalmasak is.
A kilencedik rész elment, a Rickes szál onnantól lesz érdekes, hogy megjelenik Joe és bandája. Michonne múltját megismerjük egy kicsit, ez tetszett. A tizedik részben újabb karakterek jönnek be a történetbe, akik jó választások voltak, mindhárman. Igaz, sok szerepük eddig nem volt.
A Daryl/Beth páros szála az elején unalmaska, de aztán a tizenkettedik rész már egész jó. Glenn/Tara páros nem rossz, hozzájuk csatlakozik ugye a három új karakter, fú, a nevüket most nem tudom. Maggie/Sasha/Bob szál elmegy. A tizenegyedik részben pedig Rickéket megzavarja Joe és bandája, ez a rész nekem nagyon bejött. A végén pedig ugye elõször jelenik meg Terminus, ami a következõ részekben rendre elõkerül, hogy mindenki oda tartson.
A Carol/Tyresse, valamint a két kislány szál sem rossz, csak a kislányok baromi idegesítõek voltak már egy idõ után, a börtönben is. Õket sem volt nagy kár/veszteség kiiktatni. Igaz, megható rész és jelenet(ek) volt(ak).
A tizennegyedik részben Darylt megtalálja Joe és bandája, akikkel nem nagyon jön ki, de ez érthetõ is. Viszont ez a szál is jó. A tizenötödik részben az alagutas jelenet remek, Maggie és Glenn találkozása nagyon szép. A végén, mikor megérkeznek Terminusba, a nõnek már a szeme sem áll jól. Valószínû volt, hogy valami nincs rendben ott, ami ugye be is bizonyosodott az évadfináléban. Kemény volt. Ahogy elintézték Joe-t és bandáját, fuhh, brutális volt, nincs jobb jelzõ rá. De meg is érdemelték, amit kaptak annak ellenére, hogy nekem Joe szimpatikus karakter volt (a többiek nem). A dagadt érdemelte meg legjobban, szépen felvágta Rick. Aztán pedig jött Terminus, kíváncsi vagyok az ötödik évadra, mert elég ütõs lett a befejezés.
SPOILER VÉGE

A negyedik évad nálam simán megér 9/10 pontot, mert legalább olyan jó volt, mint a harmadik, és nagyon kíváncsi vagyok a következõ évadra.
10/10
_Freddy_ 2014 máj. 14. - 07:43:54 10/10
(524/915)
Az elsõ hivatalos kép az 5. évadból!
macska78 2014 ápr. 27. - 20:05:52
(523/915)
Most fejeztem be a 4. évadot,hát nagyon jó volt.Mint a többi.Alig várom a folytatást.Végre vannak újra jó sorozatok.
merkel 2014 ápr. 20. - 16:14:52
(522/915)
Én csak most találtam rá erre a sorozatra, pedig szeretem a zombis filmeket, és eddig nekem jónak tûnik. Írtam is a Holtak hajnalánál, hogy milyen kár, hogy véget ért a film. Hát itt jó sokáig tart a történet, nagyszerû ötlet.
offtopic
Sz Peter 2014 ápr. 08. - 19:43:39 Előzmény mushi
(521/915)
Gondolom neked sem számítana ha beülnél egy filmre és a melletted ülõ benyögné mi a vége.
Aztán csak ennyit mondana: Mit rugózol, ez egy film, bármi megtörténhet?! ;)
offtopic
Sz Peter 2014 ápr. 08. - 19:41:58 Előzmény _Freddy_
(520/915)
Tipikus egoista hozzáállás. Mit számít, hogy más is nézi, ugye. :(
10/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 07. - 21:15:06 10/10
(519/915)
nálam semmi, mert én 4 éve hetiben követem
ha vmi neked kiderült ebbõl akkor sajnálom
10/10
mushi 2014 ápr. 07. - 19:54:12 10/10
(518/915)
komolyan muszáj még mindig ezen rugózni?
fordulatos sorozat, bármi megtörténhet bármikor és bárkivel. legtöbbször meg a hogyan még sokkal jobb, mint az igen vagy nem. if you know what i mean.
Sz Peter 2014 ápr. 07. - 19:22:09
(517/915)
Akkor neked mi számít spoilernek?
10/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 07. - 15:32:38 10/10
(516/915)
oh a 4. évad második fele csak errõl fog szólni, hogy 1-2 karakterre csesznek el egy egész részeket