kisbalaton 2021 júl. 06. - 22:29:55
(38/898)
Helena25 korábban azt irta,hogy a török sorozatok nem azért születnek,hogy értéket közvetítsenek,hanem hogy szórakoztassanak.
Szerintem viszont ennyi értéktelenség már nem szórakoztató.
Ezért itt én abba is hagyom a sorozat nézését.
alanis 2021 júl. 06. - 20:41:39
(37/898)
Dehogynem tudjuk, Yildiz volt. De Emir csak áldozat volt az Endar elleni bosszújában. A cél az volt, hogy Endar és Cenar összevesszen, hogy ez Endarnak fájjon. Ahogy az ő kapcsolata a hugával ráment az Irem ügyre. Amit meg ugye Endar talált ki, bár Yildiz közreműködött az egészben, mert a cél közös volt. Kemal ne vegye el Zehrat.
10/10
Helena25 2021 júl. 06. - 18:55:05 10/10 Előzmény kisbalaton
(36/898)
Ez a sok gonoszkodás már túlzás. Csodálkozom, hogy ezt mutatják a törökök a világnak, hogy ők emberek. Nem tudom mely országokban vetítik a sorozatot, vetítik-e pl. az USA-ban, Ausztráliában, Nyugat- Európában, és az emberekben olyan vélemény alakul ki, hogy a törökök alávaló, gonosz, rosszindulatú, agresszív emberek főleg, kevés szeretettel, empátiával. Egyszerűen lejáratják magukat a törökök. Egy filmet csak így lehet eladni, így lesz érdekes, ha telerakják sok szemétséggel? Érekesebb lesz ezáltal? Többen nézik? Nem tudom. Viszont, ami tetszik a testvéri szeretet kiemelése: Yildiz-Zeynep, Ednar- Cennar, Alihan-Zerrin. Mennyire ragaszkodnak egymáshoz, ez olyan szép. Nem akarnak haragban lenni, még meg is alázkodnak, ha kell, csak megbocsásson a testvére, ez tetszik nagyon, és szerintem ritkaság az ilyen.
Ednarnak ez a gúnyos nevetése, pontosabban Bertalan Ágnesé, ez a védjegye, Yildiznek a körömrágás és a magában való beszélés.
Engem nagyon zavar, hogy előre bemutatják mi várható a héten, rövid előzetes, de akkor is. Végül is kicsi spoiler, inkább a már leadott részekből kellene a jobbakat bevágni, de ne előre, amit még nem láttunk. Ráadásul többször is. Nem tudom ez mire jó?
Mindig mindent félbehagynak a készítők. Agyonpörgetett események, de az egyes események nincsenek kidolgozva, csak úgy otthagyjuk. Yildizt is olyan tulajdonságokkal ruházzák fel, ami nincs a valós életben, eltűntetni egy személyt, irány a repülőgép, hát ezt persze csak úgy lehet, az a lány csak úgy itthagyta eddigi életét, hihetetlen. Akkor végül ki akart kicseszni Emirrel? Nem fogjuk megtudni. Én tudom, hogy csak egy film, de ennyi hihetetlenséget nem kellene beletenni, jobb lenne életszerűbben előadni a dolgokat.
kisbalaton 2021 júl. 02. - 15:50:48
(35/898)
Legutóbb megtanultuk,hogy hogyan kell kicsinálni valakit. Emir csőbe húzása igazán jól sikerült.
10/10
Helena25 2021 júl. 02. - 11:12:11 10/10
(34/898)
Ezt a boríték dolgot nem értem, amit Kemal mutatott Zehranak, hogy higgyen neki, meg hogy figyelje a dátumot. Mi volt az? Milyen dátum? Lemaradtam valmiről, nem figyeltem volna? Ripsz-ropsz össze lehet házasodni, még aznap? Mi van azzal az 5 millió lírával, amit az elütött nő fia kért? Miért kellenek, mire jók ezek a kanyarulatok? Egyszerűen nincs folytatása a dolgoknak. Így felfújni azt a kis dolgot, hogy a kiscsaj, Hirem, elment Kemálhoz, ekkora patáliát csapni, valóságban intelligens emberek ilyet nem csinálnak. Magas sarkúban, combcsizmában, talpig sminkben vannak otthon, szörnyű, meg befekszik az ágyba úgy ruhástúl, még jó, hogy levette a csizmáját (Yildiz) Több török sorozatban láttam, ahogy belépnek a házba, veszik le a cipőjüket, gazdag, szegény mindenki. Utána olvastam ennek, hogy a törököknél ez az alap, illetlenség is utcai cipővel betrappolni a lakásba. Itt, ebben a sorozatban nincs ilyen. Talán Emirről és Alihanról mondanám meg, hogy török, a többiekről nem, és, ha valaki azt mondja, hogy ez egy nyugat-európai sorozat, én simán elhiszem. Isztambul látképe gyönyörű, de más tipikus török vonást eddig nem láttam. Látni, hogyan élnek a gazdag törökök, vízpart mellett, elképesztő. Nagyon bírom Ednar magyar hangját. Bertalan Ágnes nagyon jó hozza a figurát, azt a gúnyos kacaj, nagyon jó. Yildiz is jól elbeszélget magával, de amiket mondanak egymásnak, az nagyon hű, főleg ahogy csipkelődnek Zehraval. Az a nő gyönyörű, ha iszik, ha nem. Szerintem sokkal szebb, mint Yildiz, nagyon szép arca van.
Maga a témaválasztás nagyon jó ennek a sorozatnak, csak a kivitelezés nem tetszik itt-ott, a rendezőnőnek szerintem van még mit tanulnia, pl. nem hagyunk félbe dolgokat, a török kultúrából többet visszaadni, mert tényleg nem rossz.
kisbalaton 2021 jún. 29. - 11:38:00 Előzmény Helena25
(33/898)
Pár évvel ezelőtt olvastam egy riportot a török sorozatok forgalmazójával,aki akkor azt nyilatkozta,hogy a török sorozatok nemcsak értéket közvetítenek ( a tájak,szokások,ételek, családi életek bemutatásával),de nevelő célzattal is készülnek.
Lehet,hogy az akkor elmondottak már nem érvényesek.
10/10
Helena25 2021 jún. 28. - 16:40:11 10/10
(32/898)
A következő Dancing with the star követlező szériájában nem Ednar lesz a Star? Reklámokban látni, ahogy beköszön, Hi Hungary ........ Ezt csinálta Gabriela Spanic is, igaz csak a verseny után. Egy kicsit gyanús. Mondjuk, nekem mindegy, mert úgy is csalás az a műsor, közjegyző nincs, tehát Ednar se fog hamar kiesni, ahogy Gaby sem esett ki a falábaival.
10/10
Helena25 2021 jún. 28. - 13:33:16 10/10 Előzmény kisbalaton
(31/898)
Ezek a sorozatok nem azért születtek, hogy értéket közvetítsenek. Ezek elsősorban szórakoztatást vállaló alkotások. Eleinte mexikói sorozatokat mutattak be itthon, azokban is ez volt: gyűlölet, bosszú, galádságok. Ez a minta, az alap, ezekre épül minden. Itt-ott oktató, nevelő jelleg is megfigyelhető. Egy filmsorozat akkor jó, ha van benne fordulat, humor, cívódás. Az erőszakot én sem preferálom. Az viszont nagyon tetszik, hogy Isztambulban játszódik, valamennyire megismerhető a város. Hogyan élnek a gazdag és a szegény törökök. Én sokszor ámulok a gyönyörű házakon, ruhákon. Mindennapi életszituációk, helyzetek bemutatása, konfliktusok leegyszerűsített megoldásai. Ezek "fogyasztása" sohasem káros, épp ellenkezőleg kikapcsol, pihentet. Ezeknek a török sorozatoknak van egy jellegzetes világa, és az is kifejezetten tetszik, hogy nem a múlt században játszódik, hanem napjainkban. Csak politikát ne vigyenek bele.
kisbalaton 2021 jún. 26. - 07:54:07
(30/898)
Hogy Törökországban szeretnek piszkoskodni egymással az emberek,az már jónéhány sorozatból kiderült. Itt is érdekesnek találtam, amíg Ednar és Yildiz vívták a csatáikat,pengeéles szóváltásaikat.
De most már elvetették a sulykot a sorozat készítői. Hátborzongató,hogy arról szól az élet,hogyan szúrjuk hátba az ismerőseinket,barátainkat,rokonainkat! Minden eszköz megengedett a cél elérése érdekében?
Aztán ott van Alihan. Nagyon aljas módon elbánt Zeyneppel,--most meg epekedve bámulja? Marhaság!
10/10
Helena25 2021 jún. 25. - 15:48:11 10/10
(29/898)
Én továbbra sem értem miért kellett Alihannak és Ednarnak összeházasodni. Részvényekkel való manipulálás sincs egyértelműen elmagyarázva,speciel én nem értem. Ez a Halit mindenkivel olyan utálatos, főleg Zeraval. Zeranak nincs saját lakása, miért él ott velük? Lilának alig írtak szerepet, vele milyen a kapcsolata Halitnak, nem igazán tudni. De egy bunkó ember ez a Halit. Egy szolgáló van az egész házban, Aycel? Ő főz, takaírt? Nem illett volna visszavenni a többi alkalmazottat is, miután kiderült nem történt lopás? Azzal is mi van? Nincs tovább folytatása, átverték és annyiban marad? Mindig belekezdenek valamibe, aztán otthagyják a film készítői. Utcai cipőben mennek be azokba a gyönyörű házakba, kézmosás nélkül ülnek le az asztalhoz. Egyedül a lányok szerény lakásában volt, hogy levették az utcai cipőket. Ednar is este, otthon talpig sminkben, körömcipőben, nagyon életszerű. Irim elütött egy nőt, a rendőrség nem tesz semmit? Kemalt hívja fel, nem a szüleit, a helyszínt ott hagyja, nincsenek az utcán emberek?Szerintem feljelentéstől függetlenül intézkednie kellene, nem? Az a férfi meg zsarolja, már több milliót kér és akkor nem tesz feljelentést, azzal is mi van? Itt sem stimmel valami. Irim is elit iskolába jár, elit barátai nincsenek? Minden gazdag családnak gazdag haveri körei vannak. Ilyen csórókkal barátkozik. Olyan nyámnyila az a gyerek, magyar hangjától is kiráz a hideg, meg ahogy az anyjához is viszonyul, még akkor is, ha az férjhez ment, ne ítélekezzen az anyja felett. Ahogy beszél róla, elutasítja, Sitkin megy érte a suliba, az anyja ott várja, nem beszél az anyjával? És Sitkin, aki csak alkalmazott, rászól a gyerek anyjára, hogy hagyja békén, nem semmi. Zeynepnek találhattak volna rendes udvarlót is, nem ezt a gengsztert, egyáltalán szóba áll vele a csaj, ez is csak filmben lehetséges. Cem jobban ileltt volna hozzá, ő miért ment? Emirnek adóssága van, de ez a most jött Dündar kifizeti helyette? Ez is nagyon valószínű. Viszont gyönyörű a hóesés, ami látható a hatalmas ablakokon át. Elmúlt karácsony, szilveszter? Nem látom a díszítéseket. Ezek olyan apró részletek, alaposabb kidolgozás kellene, figyelni az apró részletekre és életközelbe hozni.
alanis 2021 jún. 24. - 08:39:26 Előzmény kisbalaton
(28/898)
És jelenleg semmi nem látszik a Halit-Alihan háborúból sem. Pedig nagyon egymásnak feszültek, volt 2 nagy jelenet(szerűség), azóta csak néha említés szinten előjön, Halit lépett-e már valamit vagy sem. Érdekes.
Ez a Dündar gyerek rém idegesítő. Nem is értem Zeynepet. Nem látja vagy nem akarja, hogy ez egy bűnöző? Fegyverrel rohangál, úh. biztos egy full megbízható, aranyos, komoly ember, akire egy jövőt építeni lehet.... Elhiszem, hogy nagyon haragszik Alihanra, de bosszúból belemászni egy ilyennel egy kapcsolatba. Az írók se százasok na.
kisbalaton 2021 jún. 23. - 08:51:49
(27/898)
Szerintem túlságosan elmentek a sorozat készítői Cennar és Emir humorosnak szánt jelenetei felé.
A fő vonal így elsikkad, szinte jelentéktelenné válik. Komolytalannak érzem.
kisbalaton 2021 jún. 18. - 23:06:26
(26/898)
Kiderült,hogy Endar is ember,-nemcsak egy gúnyos intrikus.
alanis 2021 jún. 18. - 14:14:32 Előzmény Helena25
(25/898)
Személy szerint én sajnálom Erimet. És egy cseppet sem csodálkozom, hogy ebben a családban ilyen lett a fiú. Erim egy bizonytalan, szeretetre éhes, érzelmileg labilis kamasz, lassan kis-felnőtt, aki látva a szüleit, egy eléggé háborús családban nőtt föl, ami nem kedvez egy gyermek normális személyiségfejlődésének. Otthon az apja dirigál, irányít mindenkit, ellenmondást nem tűr. Senki még levegőt sem vehet az ő engedélye nélkül. Anyukát is leginkább az apukával folytatott ádáz küzdelem, a pénz, a társadalmi helye érdekli, mint őszinte aggódás a fia iránt. Ez a gyerek csak eszköz a szülők számára, hogy ártsanak a másiknak. Annyira meg már értelmes a kölyök, hogy ezt látja is. Nem csoda, hogy oda csapódik, ahol valamit érez irányába, még ha ki is használják. Rajta így csapódik le az otthoni légkör, ahogy a többi testvérre is, csak más formában nyilvánul meg. Lila azzal lázad, hogy egy teljesen más osztályból jövő fiúval jár, Emirrel, amit persze titkol is, mert tudja az apja leszedné a fejét. És teszi ezt úgy, hogy 22 éves, tehát nagykorú. Zehra leginkább az apja kegyeiért küzd. Kemallal a házasság nem szerelem egyik részről sem szerintem, csak gazdag, jómódú, apukának is megfelel. Apuka meg áldását adta az egészre, mert hasznot húzhat leendő vejéből. Ennek meg csak ez számít, nem a lánya boldogsága.
Egyedül Alihan beszélt Erimmel normálisan, aki partnerként is kezelte, nem pedig egy irányítandó bábként, ahogy az apja teszi.
10/10
Helena25 2021 jún. 17. - 19:54:35 10/10
(24/898)
Nem is tudtam, hogy a muszlimok karácsonyfát díszítenek, és Mikulás is van náluk. Amúgy nem tudni soha, hogy milyen évszak, esetleg hónap van a filmben. Nem említik a karácsonyt sem. Ez az Irim gyerek nagyon idegesítő. A viselkedése, az erőlködése, a barátai, akiket akkor ismert meg, ennyire buta legyen egy jómódban élő gyerek? Eleve tudnia kellene, hogy ilyen alakokkal nem barátkozunk. Mindenre rávehető, irányítható, egyszerűen semmi élet nincs abban a gyerekben. Szerintem nagyon rossz szerepet adtak neki, az életszerűségtől messze van. A női szereplők divatbemutatót tartanak, szép ruhák, nekem nagyon tetszenek, de, hogy este, otthon körömcipőben, kiöltözve, talpig sminkben tartózkodnak, nagyon furcsa. Pl. Ednar esténként. Zeynep hogy nem fogadta el a felajánlott lakást, inkább ott marad azon a rossz környéken, az ilyen visszatetsző, nem értem ez mire jó. Halit és Yildiz házassága semmilyen, valahogy nincs kidolgozva, érzelemmentes, úgy élnek egymás mellett, mintha legalább húsz éve együtt élnének. Végül is nem tudni mit éreznek egymás iránt, szerelmet nem, miért házasodtak össze? A film miatt, így született a sztori. Sokszor olyan csavart tesznek bele, ami nagyon jó, pl. amikor Yildiz megy Kemalhoz és esküvő fogadja. Ezek olyan eredeti ötletek, szerintem nagyon jók.
kisbalaton 2021 jún. 12. - 16:07:17
(23/898)
Úgy tűnik,hogy Cennar és Emir képviselik a bohózatot.
alanis 2021 jún. 10. - 11:00:00 Előzmény Helena25
(22/898)
Az elején furcsa volt ez a nagy magasság különbség a két színész között, de hamar megszoktam. Aranyosan mutatnak együtt. Védelmező énje egy pasinak be tud indulni ilyen esetben. Ami itt is előjön néhanapján.
Mondjuk azon még mindig szoktam mosolyogni, amikor közelebb lép Zeynep Alihanhoz és láthatóan valamire rááll, hogy magasságban közelebb kerüljenek egymáshoz és ezáltal a kamera is jobban tudja őket együtt venni.
10/10
Helena25 2021 jún. 09. - 18:03:51 10/10
(21/898)
Így jó, ha fordulatos, zajlanak az események. Azért az olyan szép, hogy Yildiz szereti a testvérét, az ilyen is ritka. De én még mindig ott tartok, hogy Alihan és Zeynep között ilyen nagy magasságkülönbség van. Olyan muris, amikor egymás mellett vagy szembe vannak. Tudom, az életben alakulhat így, de most két színészt párosítottak össze, azért kereshettek volna magasabb lányt vagy alacsonyabb férfit. Iirim magyar hangja is borzasztó. Cennar kellemes meglepetés, mégsem olyan megátalkodott, mint a nővére, Ednar. Emirrel együtt nagyon jó pofák.
kisbalaton 2021 jún. 09. - 09:08:37
(20/898)
Atyavilág! Milyen csavaros eszű ember talál ki ilyen történéseket? Le a kalappal előtte!
( Megjegyzem,-az ÉLET-nél csavarosabb rendező aligha létezik!)
10/10
Helena25 2021 jún. 07. - 09:40:50 10/10
(19/898)
Ha ilyen hosszú, nem baj, csak legyen fordulatos, ne üljön le. Végül is mindegy milyen hosszú egy sorozat, ha véget ér, úgy is kezdődik egy másik, most már sorozat az életünk, szinte. Egész évben jönnek-mennek. Nekem továbbra is tetszik ez a sorozat, a város, a bútorok, a ruhák, mindent alaposan szemügyre veszek. Jó a szöveg is.