Téma: Titanic

kaden 2007 szept. 02. - 21:47:43
(134/1114)
Tudom, hogy szirupos. Eredetiségnek szinte nyoma sincs benne és végig átsüt rajta a megalománia.
Mégis az egyik legragyogóbb film amit valaha láttam.
Noha végletesen hatásvadász, még az abszolút kiismerhetõ történetszövés dacára is-illetve éppen ennek ellentmondva-dramaturgiailag kiváló.
A számolatlan, nála jóval kevésbé csöpögõs filmek mellett nagyságrendekkel megragadóbb.
Õszintén szólva röstellem is, hogy ily nagyra értékelem, de minden racionális észrevételem ellenére mélyen megérintett. A már mítosszá nemesedõ hajókatsztrófa történetét ennél megindítóbban,izgalmasabban,líraibban nem nagyon hiszem, hogy lehetett volna ábrázolni. A színészek parádésak. A karakterek személyiségjegyeit,jellemhibáit jószerivel mintha kottából olvasná elõre az ember. Sematikusak. Mindazonáltal roppantmód hitelesek. S talán legfontosabb, hogy legfõbb erényeként példátlanul bájosak.
Ciki mert,valószínûleg csak ábrándos tekintetû tinilányok találnak benne gyönyörködnivalót, én bevallom elszorult totokkal néztem végig. Minden- tagadhatalan- tökéletlensége, sõt olcsósága ellenére a szerelmi drámák zenitje formálódik ki 180 valahány perc alatt. Félve írom le, de hatásvadász, bevételmaximalizáló törekvése elennére is kevés ilyen õszinte szerelmespárt láttam mozifilmen. Szívszaggató banalitás.
Az összhatás, a végsõ benyomás vitathatalan giccshalmaz, ömlengésbe hajló románc, mégis egy felkavaró, számtalan emóciót kiváltó, gyönyörû mese. nemcsak ábrándos tekintetû tinilányoknak....
meli151 2007 szept. 02. - 20:13:07
(133/1114)
Istenem! Imádom ezt a filmet! Akárhányszor megnézem mindig megkönnyezem! És mindig tud hatni rám! Imádom a zenéjét! Fõleg mikor csak a zongora szól! Most is épp azt hallgatom:)
Szóval a végét imádom mikor mutatják a képeket, és a végén álmában összejönnek! De az elejét is szeretem amikor mondja hogy az a nõ a képen õ!
De az a legszomorúbb mikor a végén elengedi Rose Jacket! De szerintem ezzel szinte mindenki így van!
De a legjobb jelenet mégis csak az amikor a hajó orránál állnak!
Szóval szerintem ez egy nagyon-nagyon jó film! És örülök hogy ezt megcsinálták! És az tuti hogy a kedvenc filmjeim közé tartozik!
sipka 2007 szept. 02. - 18:51:04
(132/1114)
Köszi :) Ezért (mert gratuláltál írásomhoz), elintézzem neked, hogy kapjál mentõcsónakot ha véletlenül, az a hajó amelyen utazzol épp süllyedni kezdene :DDD
Evelin... 2007 szept. 02. - 18:29:14
(131/1114)
Az a videó több filmbõl összevágott anyag (utána néztem a neten mert elsõre bedöltem neki:) ). Szval egyelõre nincs és szerintem nem is lesz Titanic 2. A film pedig a kedvenceim közé tartozik és elfogultan tudnék csak róla véleményt mondani szval inkább nem mondok semmit:).
mezsge 2007 szept. 02. - 18:19:27
(130/1114)
ezt most miért kaptam? :O
zszoltan 2007 szept. 02. - 18:05:07
(129/1114)
Épp reagálni akartam efes-nek, hogy biztos egy újabb tengeralattjáró-katasztrófát forgatnának belõle. :) De szerintem ez a te 3. ötleted alapján lenne a legkivitelezhetõbb. :D
Gratulálok a kimerítõ elemzésedhez! :)
mrmatyi 2007 szept. 02. - 17:08:33
(128/1114)
Igen lehetséges!
Titanic2 filmbemutató:
http://www.youtube.com/watch?v=vD4OnHCRd_4
sipka 2007 szept. 02. - 15:33:22
(127/1114)
Titanic 2?! Mondjuk lehetséges... :)
4 forgatókönyvem lenne ez ügyben :)

1. Pont "Atlantisz" felett süllyedt el a hajó. Tehát a Titanic utasai a víz alatti városban éldegéltek tovább, ahol egy zombi járvány üti fel a fejét. Az egyetlen aki megállíthatja a zombi hordát, az Leonardo Dicaprio...!!!
2. A Titanic utasai egy szigetre vetödnek, ahol furcsa jelenségekre lesznek figyelmesek. Késõbb rátalálnak egy bunkerre, ahol mindig megkell nyomni egy bizonyos gombot.....
3. "A Karib tenger kalózai"-ból ismerõs Jack Sparrownak, most a Titanic nevezetû hajó kell!! Így elmegy a világ végére, hogy újra felélessze a Titanicot, és annak utasait....
4. A katasztrófa kutatók a Titanic pusztulását szeretnék szimulálni, így újra felépítik ezt a hatalmas monstrumot, majd pedig keresnek egy Leonardo Dicapriohoz, illetve egy Kate Winslethez hasonlatos hasonmást :) Majd ha ez meg van, akkor megismétlik a "Titanic" elsõ részében történteket, a katasztrófával együtt...

Ennyi!!! :) S nem ezt a szörnyû történelmi "balesetet" akartam kigúnyolni, hanem ezt a hülye ötletet a folytatásáról kapcsolatban.....
kissofdeath 2007 szept. 02. - 15:06:28
(126/1114)
én is hallottam, hogy lesz 2. része. állítólag megtalálják jacket a tenger fenekén, megfagyva, és kiolvasztják...... remélem csak én hallottam rosszul, mert ez így elég furán hangzik...
efes 2007 szept. 02. - 14:10:20
(125/1114)
titanic2???? kiemelik, aztán újra nekihajtják egy jéghegynek? LOL
Yuca 2007 szept. 02. - 13:44:03
(124/1114)
Már vagy 100x láttam a filmet, de a mai napig sírok rajta! Ez a legjobb film a világon!
Viszont terjeng az interneten egy pletyka, hogy lesz titanic2? Valamilyen bemutató van az interneten fent, de nagy hülyeség lenne ha folytatnák!
8/10
kevinspéci 2007 szept. 02. - 12:19:54 8/10
(123/1114)
Az a kedvenc jelenetem a filmbõl, mikor a kapitány szembesül azzal, hogy a hajója menthetetlenül el fog süllyedni. Ilyenkor mindig arra gondolok: 100 évvel ezelõtt finoman fogalmazva iszonyat tré, fejbe kólintó pillanat lehetett, mikor közölték vele a megváltoztathatatlant.
A tetves óceán kellõs közepén... Idõben érkezõ segítség nincs... Félelmetes.
F-ann-Y 2007 szept. 02. - 12:16:39
(122/1114)
Már nem tudom hanyadjára láttam ezt a filmet de mégis megkönnyeztem.Valahogy az egész filmnek az összhatása,az hogy mindjáan akár elsõ,akár harmadosztályon utaznak milyen boldogok h mehetnek Amerikába és új életet kezdhetnek aztán az egyik pillanatról a másikra már az életükért küzdenek.Nekem ez volt benne a megrázó.
judith 2007 szept. 02. - 10:42:14
(121/1114)
Én kérdezném a delikvenseket, hogy akkor milyennek kellett volna lennie a filmnek? Bemutatják, ahogy jéghegynek megy, és elsüllyed, aztán kalap, kabát? Kellett köré valami történet, ilyen egyszerû, drágáim. És mi lett volna jobb, mint egy szerelmi történet, ugyebár. A színészi alakítások pedig nagyon jók, mind Winslet, mind DiCaprio kiváló volt benne. Ha megnézzük, akkor a mellékszereplõk is jók voltak, Rose anyja (nem tudom a nevét), Molly, azaz Kathy Bates, a mérnök, aki a hajót tervezte stb. A zene pedig nagyon érzelmes, ami nyilván illik a történethez, no meg magához a fõ eseményhez, vagyis a hajó elsüllyedéséhez (mivel az is elég szomorú ugye).
norton15 2007 szept. 02. - 09:53:31
(120/1114)
Szerintem baki, ne hogy már, egy ekkora hajónál nincs örvény? Dokumentumfilmekben mindig megemlítik ezt, miért a film készítõi hagyták ki?
hutizs 2007 szept. 02. - 01:04:55
(119/1114)
Én azért bízom abban, hogy ha nem is "dokumentum film", azért voltak annyira elõrelátóak, hogy a korabeli dokumentumok alapján hitelesen adták vissza a történteket. Itt nem a szerelmi szálra gondolok, az nyilvánvalóan fiktív, de pl, a hajó elsûllyedése. Ahogy kettétörött, ahogy szinte teljesen függõleges helyzetbe került, stb. Ez azért érdekelne, mert hiányoltam a sûllyedést követõen az örvényt. Szerintem ha egy hajó elsûllyed, ott kell lennie örvénynek is. A filmben is elhangzott, hogy a csónakoknak messzire kellett menniük az örvény miatt. Közben meg azt láttuk, hogy a sûllyedõ hajó közvetlen közelében nem volt örvény. Ez hogy lehet? Két eset van: vagy van rá tudományos magyarázat, esetleg szemtanúk így írták le, vagy pedig a film készítõi követtek el baklövést.
Történelmileg hitelesnek tûnik, - máshol olvastam -, hogy tényleg csak egy csónak ment vissza, és tényleg csak 6 embert tudott kimenteni. Ez tehát történelmi hûségre utal. Bízom benne, hogy a film gerince tényleg hiteles volt, csak a beleírt történeteket találták ki.
misel 2007 szept. 02. - 00:50:51
(118/1114)
ljubihoz hasonlóan én is mindig próbálom elkerülni a tévében, de végül mindig megnézem és zokogok rajta
webshark 2007 szept. 02. - 00:47:21
(117/1114)
Nos van itt vélemény pro és kontra: nem kell túl keményen leszólni ezt az alkotást, nagyon jó a maga nemében.
Rám több ponton is mélyen hatott: bár nem vagyok vallásos, a zenekar által játszott "közelebb Istenem..." címû zsoltárt mégis szívfacsarónak érztem, nemkülönben amikor kb. tucatnyian kapaszkodtak egy lelkipásztorba, feloldozásra várva.
A halott anya és csecsemõje , nos az személyesen érint: van egy hét hónapos babánk, ott már alig bírtam cérnával.
Dokumentum jellege kevesebb, de az érzelmekre nagyon jól hat, a szerelmi szál jól kidolgozott, jó casting- jó színészi teljesítmény- Oscar és Golden Globe és egyéb díj esõ: ennyi azért döntõ ám....
mrmatyi 2007 szept. 01. - 23:30:43
(116/1114)
A világ legjobb filmje!
norbi18 2007 szept. 01. - 22:30:10
(115/1114)
Sziasztok

Nagyon jó ez a film, és azt szeretném megkérdezni, hogy kinek van meg az egész film(nem cd1, cd2, cd3-as darabban, hanem egészben. Akinek meg van az írjon a *moderálva* e-mail címemre.
köszönöm
sziasztok

martonp