Blindmouse okt. 14. 14:36:47 Előzmény DUNAWÖLD
(126/126)
Nekem is többopciós volt, de ezt már meg akartam nézni. :D
EZT most nem bántam meg egyáltalán. a coming 2 america-t IGEN.

Hozza a tipik 80's évek repülősfilmek sztorijait. nem is kell több bele. de egyrészt mai látványvilág, másrészt tényleg ügyeltek rá hogy annyira nagyon durván ne csesszék meg a fizikát, mint úgy általában szokták az akciófilmekben.
DUNAWÖLD okt. 14. 14:07:04 Előzmény Blindmouse
(125/126)
AZ elejét làttam. Nagy a kínálat más csatornákon. Úgy szoktam, hogy megnézem, mikor megy újra, és azt vàlasztom, amit nem ismételnek (nehogy lemaradjak valami jó filmről).
Filmfüggővé vàltam külföldön 🙂🙃
Blindmouse okt. 14. 11:29:52 Előzmény DUNAWÖLD
(124/126)
Ja eddig nem tetted, csak kommentáltad? :D :D :D
DUNAWÖLD okt. 14. 01:13:26 Előzmény Blindmouse
(123/126)
😁
Mindenképpen megnézem, végig. Ennyivel tartozunk a "régi szép időknek".
Blindmouse okt. 13. 23:01:11 Előzmény DUNAWÖLD
(122/126)
Jennyfer Connelly szemöldökét 40 éve lehetetlen megszokni.. amúgy meg nem értettem hogy is kapcsolódik a sztoriba mint régi ismerős szóval gyorsban utána kellett lesni a "trivia"-ban hogy a karaktere az első filmben említve volt mint az "Admirális lánya"..

Amúgy nagyon felült a film a nosztalgiavonatra, de amúgy a sok ma létrejövő fizikát sokszorosan megbaszó transformers, meg fastandfurious filmek után azért felüdülés volt, főleg mert látszik benne a meló, meg a valós G erő.. nyilván van CGI, nem kevés, de szerintem azokután hogy ilyen top gun-okon, meg Iron Eagle-ken meg Airwolfon nőttem fel a VHS korszakban, megállja a helyét.. nagyon kevés film nézhető az óbbi 10 évből, de ez nézhető lett, mégha itt ott túl lett ripacskodva.

DUNAWÖLD okt. 13. 19:39:07 Előzmény Pjotr Puszta
(121/126)
Annàl azért súlyosabb a dolog, Iràn miatt szól a propaganda-harang:

https://vdtablog.hu/nem-fogunk-tudni-rajtatok-segiteni/
DUNAWÖLD okt. 13. 19:36:54 Előzmény Ferenc Nith
(120/126)
A veszély fennáll ☹️
DUNAWÖLD okt. 13. 19:32:50
(119/126)

Maverick: "Mondja a csalàdjànak".
... Nem lehet elmenni mellette szó nélkül.
"Amit pedig a Nyugat és Oroszország csinál napjainkban az atommal való fenyegetőzéssel, azt !!! !!! ***Albert Einstein*** ekként fogalmazta meg tömören:
„…olyan nemzedékünk kezében a fáradsággal megszerzett tudás, mint a borotva a hároméves gyermek kezében.”
Ezzel a veszéllyel a nyolcvanas években még tisztában volt a német orvostársadalom, és felemelte szavát. Napjainkban miért hallgat a világ orvostársadalma és a fizikusok?"

DUNAWÖLD okt. 13. 19:27:53 Előzmény agathasirmio
(118/126)
Így van. Annakidején szokàs lett belőle: ezzel a dallal udvaroltak kórusban pl.nekem is a szórakozó turista pókerjàtêkos jenki vendégek. Nem làgyultam el, nekik volt szükségük erre. Ezek szerint a TopGun anno a fiúknak is bejött.
A film zenéje viszont verhetetlen volt anno és most is.
DUNAWÖLD okt. 13. 19:24:11 Előzmény HakapesziM
(117/126)
Hiàba, a megbízható kàder, na! Csak felfelé lehet bukni.
DUNAWÖLD okt. 13. 19:21:03 Előzmény agathasirmio
(116/126)

Te vagy itt az egyetlen tàjékozódó hsz. A gondolkodàs ennyire luxus.
DUNAWÖLD okt. 13. 19:09:13
(115/126)
A kocsmai jelenet:
Miután megtanultam toleràlni Jennifer Connelly dús szemöldökű tekintetét, feltűnt, hogy a cast - pilótàk mind kalácsképű, üres tekintetű, alacsony homlokú, macskavigyorú válogatàs, semmi karizma.
Ez nem lehet véletlen, így Tom Cruise még mindig a szívtipró jóképű (a jelentéktelen fiatalokhoz képest).
10/10
ropogós szept. 09. 19:41:01 10/10
(114/126)
Mese, propaganda, stb…de agyfaszmód kurvajól összerakva. Helyén kezelve simán 10/10
offtopic
KeyAccountManagerkovács aug. 25. 12:56:10 Előzmény idõjós1010
(113/126)
Ha sosem voltál rajongója, miért nézted meg az előzményét? Nem értem.
8/10
Persona89 ápr. 18. 00:20:46 8/10
(112/126)
Nos..én rühellem Tom Cruise-t. Férjem nagy nehezen rávett,hogy nézzem meg vele,mert ő látta és zseniális. Egy pohár fröccs mellett elkezdtem nézni vele(nekem elsőre, neki másodjára). Hát szégyenlem,de beszippantott. (Több fröccsöt nem is töltöttem :D ) A végjelentetekben tapadtam a képernyőre. Kanapéról feszülten előre dőlve,hogy most mi lesz és le is izzadtam a karakterekkel együtt. Ez egyszer húzok Tomnak még egy pluszt az Interjú a vámpír mellé ;)
4/10
agathasirmio ápr. 14. 17:10:08 4/10
(111/126)
Szokásos US Air Force propaganda. Minden a végtelenségig van romantizálva és egyszerűsítve, a főszereplők természetesen rebellis zsenik, a gépen gyorsulnak és robbannak, a végén minden sikerül, zajlik a férfiaskodás.

A műfaj amúgy valid, időről időre meg lehet nézni ezeket a filmeket, de hosszú távon az ember egyre jobban érzi a problémákat:
- az ellenség természetesen Irán, de a film annyira a saját köldökét nyaldossa, hogy sose mondják ki. Csak oda kell menni valahova és szétlőni, Tom Cruise öregedéséhez és Miles Teller pcsméregetéséhez képest tök mellékes egy atomfegyverkezésről szóló háborús megelőző csapás. Az ellenségnek arca sincsen, az ellenség csak acélból van - bezzeg Cruise és Teller minden mellizma be van mutatva.
- A fiatal töki főhőst annyira meg kell építeni, hogy konkrétan Grease szintű jeleneteket kapunk. Ami egy 1978-as film, ez meg 2022-es. Megy a strandröpi meg a bárban zongorázás és tényleg musicaleket megszégyenítő módon tolják a koreografált egyenrajongást.
- minden ilyen filmben kötelező megfuttatni az USA legmenőbb eszközeit. Örök kedvenceim a repülőgép-hordozók, összesen üzemben van belőlük 11, de mégis minden ilyen filmbe benyomják őket.

Egyszeri nézésre jó, másra nagyon nem. Szerintem ma már elvárhatunk olyan háborús tematikájú filmeket, amik ennél sokkal többet és okosabban akarnak mondani. Érdekes módon a sportfilmekben is ugyanilyen sémákkal dolgoznak, de ott van fejlődés. Ennek csúcsa nyilván a Ted Lasso. Háborús vonalon valahogy ez nem megy.
9/10
Ferenc Nith márc. 30. 01:12:07 9/10
(110/126)
Még a múlt ezredben láttam az eredeti top gun-t. Akkor jó volt, de a 2000-es évek óta nem vagyok egy Tom Cruise rajongó, egy 60 éves plasztikázott szuperhős már nem az esetem. Az új Top Gun-tól sem vártam sokat, de voltak kellemes meglepetések. Egyrészt a nagymenősködés hiánycikk, másrészt hihetően adja a bölcs, sokat próbált veteránt, akit a múlt tragédiái üldöznek. A repülős akciók szerintem egész jók, nem látszik rajtuk, hogy CGI, sőt a pilótafülkés jelenetekből is látszik, hogy azért van ott G rendesen, nem csak a kamerát forgatják. Emellett be tud vonni a film a bajtársias vonalba is. Egyszer bőven érdemes megnézni, jóféle kalandfilm. (persze az elején a „egy szakadár állam uránt dúsít, és nekünk meg kell semmisíteni NATO engedéllyel”, az egy full arrogáns jenki bullshit, de ez legalább csak egy film most, nem Biden Józsi valósága)
10/10
BushidoTheWayOfTheWarrior márc. 29. 20:52:32 10/10
(109/126)
10/10
3/10
HakapesziM márc. 27. 14:11:06 3/10
(108/126)
Gyengécske. Adott egy állítólagos "szakadár állam", annak egy rakétákkal erősen védett völgye. Ott kell felrobbantani egy célpontot. Sajna, ezt a helyet a szakadárék ultramodern gépekkel védik, hőseinek esélyük sincs őket legyőzni régimódi vasmadaraikkal. Dacára, hogy ők nem más, mint a Top Gun, a "krémek krémje", mégsem költ rájuk az amerikai kormány.

Ekkor érkezik régi hősünk Maverick, miután parancsmegtagadás révén tönkrevág egy hiperszonikus kísérleti gépet, amely incidenst természetesen túlél, katapultál? 10 Mach mellett...

Büntetésből mindjárt a Top Gun iskola vezető oktatója lesz, ahol nem kisebb személyi ellentét feszül ő és az egyik jelölt között, minthogy annó tisztázatlan körülmények között, egy közös bevetésen halt meg a faterja. De sebaj! Van ilyen.

Oktatja őket, és természetesen legyőzik az ellent. Kb ennyi.
10/10
csomolungma febr. 24. 21:24:19 10/10
(107/126)
Imádtam