Dius 2009 dec. 16. - 12:25:09 Előzmény ww95
(53/393)
Amellett, hogy mindaz, amit leírtál, igaz, - a következõket fûzném hozzá.

Amikor a párommal megnéztük a filmet, Õ azt mondta, ha végig kellene néznie, ahogy engem és a kislányunkat valaki szadista módon és élvezettel megöl és megbecstelenít, - ugyanezt tenné vele. Sõt! És elhiszem neki.
Amellett nyilván azért vesztette el az erkölcsi érzékét (az ártatlan emberek meggyilkolásában), mert egyrészt szerintem kicsit megkattant a tragédia után, másrészt pedig, Õ ugyanezt kapta anno, mikor neki is szüksége lett volna segítségre. Ezzel nem azt mondom, hogy helyes volt, amit tett, - hanem, hogy nem lehet úgy elítélni valakit, ha még sosem jártunk hasonló cipõben...
ww95 2009 dec. 15. - 22:40:42
(52/393)
asszonygya:megöli a halálraítéltet,1,/jó õ úgyis meghalt volna,legföljebb nem simán elaludt,hanem kínhalált halt,/tehát õt nem számolom.
megölte a rossz fiút,1, /mellesleg ahogy megölte az érdekes. olyan gátlástalan szadista barommá vált,mint az áldozata/,megölte az ügyvédet,2. megölte a bírónõt,3. megölte a cellatársát,4. /mellesleg csak azért,hogy abba a cellába kerüljön,amihez alagutat fúrt.pont abba, a kb 15 közül/ felrobbantott az udvaron úgy emlékszem 6 embert,10. /7-et?/, megölt a temetésen 3 fõt,13. a 13 közül legalább 7 fõnek semmi köze nem volt a családirtáshoz,ítélethez. teljességgel ártatlanok voltak. 5 fõ igásságszolgáltatásban dolgozónak sem volt köze a gyilkossághoz,õket hidegvérûen lemészárolni enyhénszolva aránytévesztés.
ezek után végig Butlernak drukkolni,hát nem is tudom. Érdekes erkölcsi érzék kell azért ehhez. ja,a végén napalmmal élve el akart égetni mittudomén hány embert,polgármesterestül,biztonsági õröstül,mindenestül.
Hajrá,Butler....
Markito 2009 dec. 14. - 20:22:14
(51/393)
Üdv!

Szerintem elmegy a film egy erõs 10/7-nek, mert remekül megcsinálták (én speciel nagyon bírom ezeket a high-teches jelenteket).
Szerintem Gerard Butler nagyon jól játssza a szerepét és én végig neki szurkoltam (lejjebb ugyanez a véleményem a Sakálnál is ahol Bruce Willis a rosszfiú és Richard Gere a jófiú benne, mellesleg veterán terrorista), mert Jamie Foxx szerintem egy s*ggfejet játszik benne. szvsz

---------------------------------------SPOILER---------------------------------------

Nekem volt egy kis a Sakál (The Jackal - Bruce Willis-szes változat) feelingje, mert abban a filmben is a Bruce Willis egy profi bérgyilkos, a legjobb a szakmában, de mégis elkövet néhány apró hibát, amit ebben a filmben is megtapasztalhatunk.
Nekem az volt a bajom vele, hogy viszonylag elég könnyen kitaláltam, hogy ki, hogy fog meghalni.

A bírónõt már tudtam, hogy a telefonnal fog valamit csinálni, mert az volt a vesszõparipája a Jamie Foxx-szal szemben.

------------------------------------SPOILER VÉGE-------------------------------------

PS.: nekem nem volt egyáltalán a filmmel kapcsolatban Hetedik(Se7en)-es érzésem.
ww95 2009 dec. 12. - 00:34:07 Előzmény SysyHercegnõ
(50/393)
Helyes. én meg akácméz miatt ezt a törvénytisztelõ filmet másodszor is kénytelen voltam megnézni. megnézem én mégegyszer,gondoltam,hátha lemaradtam valamirõl. megnézem én,gondoltam,mert a jó filmnek jót tesz,ha többször látja az ember. elõjönnek rejtett igazságok,finomságok,amin elmosolyodik az ember a sötétben:akutyafáját,hát ezt nem is vettem észre idáig. nem úgy ezzel a filmmel. ez a film másodszorra rosszabb,mint elsõre.
Butler barátunk jó iparosként hozza a sírdogáló apucit,aztán többször is eltökélten néz a kamerába,aztán ellágyult arcot vág apucis karkötõ nézegetés közben. de hol van az elmebeteg szadista gyilkos,aki a csúnya gonosz gyerekgyilkost a legelképzelhetettlenem aljassággal megöli? aki pszichopata elmebeteggé válik,ártatlan embereket gyilkol halomra? én nem látom ezt a színészt sehol. na és a sztori. kiderül,hogy Butler valami nagyon terrorelhárító szuperinteligens gyilkos,jó. ki-be járkál a sötétzárkából,jó. pontosan tudta,hogy hová fog kerülni,alagutat ás és felszerel egy tengeralattjáró ajtót a budira,jó. de ha használnia kell azt a kurva budit,hová folyik az ürülék,kérdem én? vagy nem is használta egyszer sem? rájött a nagydolog,nem baj,itt van az alagút,kimegyek,kakilok egyet a sajátomba,oszt kész. Mi van ezzel az usa börtön rendszerrel? milyen pancserek dolgoznak ott,kérem? Ezért mondtam én,hogy ez egy kommersz b akciófilm,likes-lukas sztorival. olyan,mint a szuperboyz,kommersz b vígjáték,likes-lukas sztorival.
Dius 2009 dec. 11. - 21:50:02
(49/393)
Brutalitást akartam írni.. :)
Dius 2009 dec. 11. - 21:48:50 Előzmény Verghaust
(48/393)
No, végre megnéztem.
Igazad volt, tényleg jó a film. :)

Ami különösen tetszett: nekem, mint kisgyermekes anyukának egyetlen gátlásom volt a filmmel kapcsolatban. Az eleje végett nem akartam megnézni. Ezért nagyon tetszett a rendezõtõl, hogy viszonylag hamar lezárta azt a brutális részt, és nem mutogatta, mit csináltak a kislánnyal.
Illetve, elég volt felvezetnie G. B.-nek, mit fog csinálni a gyilkossal, és nem mutatták 2 centirõl...

A film vége nekem sem tetszett, ahogy ezt többen írták, de valahogy véget kellett vetni az egésznek. Az, hogy valaki ennyire megkattan a családja elvesztésétõl, teljességgel megérthetõ, de azért gondoljunk már bele, ezerszer lebukhatott volna addig is...
Viszont ez a film különleges a maga nemében, nagyon jó, hogy nem feltétlenül a brutalist helyezte elõsúlyba, hanem a tényt, hogy mennyire a pénz és a hatalom vezérli az embereket. Mégis, izgalmas volt és ahol kellett, fröccsent a vér. Embertelen, érzéketlen világban élünk (ebben nem kompenzált a záró, koncertes felvétel sem...).
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
6/10
Hörcsögg 2009 dec. 11. - 14:36:21 6/10
(47/393)
Én is bigwillsmith véleményén vagyok. Egynek elment, de sok hasonló filmet láthattunk már.

spoiler

Az eszes fõhõs évek alatt terveket szõ, és végre is hajtja azokat, legyenek bármilyenek a körülmények. Pont abba a magánzárkába kerül, ahova kerülni akart, ha kilóg onnan órákra a járõrözõ börtönõrök nem veszik észre.
10/10
bigwillsmith 2009 dec. 10. - 20:15:40 10/10
(46/393)
most néztem meg moziban..
elõzetes alapján izgalmasabb,pörgõsebb filmre számítottam
6/10
SysyHercegnõ 2009 dec. 10. - 18:02:58 Előzmény ww95
(45/393)
Felteszem a kezem!
henett 2009 dec. 10. - 09:39:45 Előzmény akác41
(44/393)
Nagyon várom azt a filmjkét is. Nekem bejött a 300. :))
10/10
Gabriella54 2009 dec. 10. - 00:21:25 10/10
(43/393)
Teljesen rendben van a film, sok csavarral - legalábbis jó ideig -, bár a végén

***SPOILER***
túl erõltetettnek tûnik a megoldás, dehát valahogy el kellett varrni a szálakat
***SPOILER VÉGE***

Az igazán nagy problémám az volt, hogy igazából senkinek sem lehetett drukkolni (pontosabban Butler karakterének kb másfél órán keresztül), de Foxx államügyésze teljesen semleges volt :(((

Akár többször is meg lehet nézni, de vigyázni kell, hogy elég sok idõ teljen el a kettõ között, mert másodjára már nem hinném, hogy ugyanolyan izgalmas lesz, mint elsõre volt!
10/10
akác41 2009 dec. 10. - 00:19:12 10/10
(42/393)
No comment!
ww95 2009 dec. 09. - 23:33:45
(41/393)
ne mán,nem lehecc ilyen. most jössz ilyen dollár millákkal,meg ilyenek. pontosan érted,hogy hová akarok kilyukadni. a lényeg: ez a törvényes polgár film ugyan az usa módon /usa lehetõségekhez,színvonalhoz stb/,mint a boyzos film a magyar szikvalósághoz képest. egy tõröl fakadnak ezek a filmek,az egyik amerikai módon /nagy lé,nagy technika,dir-dur,jóképû Butler gyerek/a másik meg magyar módon /részeg Imi a heti hetesbõl,régi ,többre érdemes színészek celebizálva,kicsi lóvé+sírdogálás,hogy a állam mér nem ád többet/
de nem szépítem én:egyformán gagyi mindkettõ a maga lehetõségeihez mérten.
egyébként az összes filmjét láttam Butlernek. aki szintén,tegye fel a kezét!
SysyHercegnõ 2009 dec. 09. - 18:03:38 Előzmény ww95
(40/393)
GB.egy sokldalú,szines egyéniségû,abszolúlt nem mondható beskatulyázott színésznek.Szerintem elõbb nézz utána a dolgoknak mielõtt véleményt mondasz valakirõl.(fõleg róla)
10/10
akác41 2009 dec. 09. - 09:10:05 10/10 Előzmény ww95
(39/393)
Csak tényekre támaszkodva irom, a Törvénytisztelõ polgár 50M-ból készült, 21 M. volt a nyitóbevétel, jelenleg 72 M és ehhez jön hozzá a nemzetközi bevétel, ami várhatóan 20-30M körül alakul majd szerintem. Nem volt az év durranása, a sikerfilmek jóval felette teljesitettek, és az is igaz, hogy a bevétel nem mindig arányos a minõséggel. A Superbojz ugy tudom már a bemutatót követõen eléggé megalázó módon megbukott. Ennyit a párhuzamról. Annak örülök jobban, ha sikeres magyar filmek születenek, és az vált ki belõlem jobb érzést ha magyar rendezõ, vagy operatõr elismerést kap. Egyébként a fonetikus, népies kifejezések nagyon hatásosak, és még az is lehet, hogy lesz olyan GB. film, ami elnyeri a tetszésedet.
Balivet6 2009 dec. 09. - 07:50:30
(38/393)
nincs ezzel a filmmel komoly probléma... abszolút nézhetõ véleményem szerint... az utolsó negyed valóban nem nagy szám... SPOILER (bár semmi konkrét) dehát elõfordult már ilyen a történelem folyamán hogy egy nem rossz koncepciót elrontottak egy magát nagy "csavanak" beállítani akaró gagyi befejezéssel...Taken és az 1. Fûrész nagyobbat szólt... de ez sem volt annyira rossz! Gerard Butler-t meg lehet szeretni vagy nem szeretni, de az az érdekes h színészi képességeitõl függetlenül jól állt neki a legtöbb szerepe, hihetõen hozta a különbözõ karaktereket...
ww95 2009 dec. 09. - 00:36:56 Előzmény akác41
(37/393)
nekem is van egy rossz hírem:írigy kutya vagyok! Itt van ez a Butler,mingyá Sekszpirt is jáccik,jóképû,sztár,hallivúd,usa,jó kocsik,nagy kéró,dögös csajok meg minden. énmeg:nézhetem a multiplekszbe /vagy esetleg a tv-be,mint hunt/.legalább had fikázzam,úgy sem lesz neki kisebb a gázsija!
mindazonáltal: vessük vigyázó szemunket a 300 utáni életmûre:mindenféleképpen formahanyatlás tapasztalható. kommersz hallivúdi kaptafák /szuperboys/.
ww95 2009 dec. 09. - 00:17:07 Előzmény RixosWalerius
(36/393)
nem értem én ezt a fanyalgást. ez a törvénytisztelõ film ugyan az amerikaiban,mint a superboys magyarban. /egyébiránt,ha valaki nem érezte ki az "élt" a szuperboyszal kapcsolatban írtamra,hát azért az magára vessen/ odaát kb annyit foglalkoztak a scenárióval,mint ideát.
viszont nem áll tõlem távol az önkritika sem. íme:önkritika. 300 tényleg ott van. de õszintén:azon kívül?
10/10
RixosWalerius 2009 dec. 08. - 14:49:03 10/10
(35/393)
De a Szuperbojz az jó igaz???
Komolyan mondom nem értem az ilyen embereket...
(pláne, ha elolvasom a kommentjeidet)
10/10
akác41 2009 dec. 08. - 10:16:41 10/10
(34/393)
Van egy rossz hírem. A gyerekkor 18 év alatt datálódik, õ meg már 40-es, egyébként jogot végzett és több jó filmje van. Többek között szerintem a Törvénytisztelõ polgár is az nem (bornyuság), mert van figyelemreméltó mondanivalója. Nem tökéletes a logika és nem mindenkihez áll közel ez a filmes mûfaj ez természetes.Legközelebb Shakespeare Coriolanus modern feldolgozásában fog játszani, remélem lesz oyan jó, mint a 300-ban.