Téma: Toxikoma

8/10
AyyLmao 2021 okt. 16. - 22:13:12 8/10
(29/89)
Nem kértem volna vissza a pénzem a vetítés után, szóval tetszett. A főnővér szálat mondjuk nem értettem.
8/10
trudy 2021 szept. 29. - 10:39:21 8/10
(28/89)
Jó film, érdemes volt megnézni. A történetet nyilván nem éreztem annyira közelinek, mert sosem voltam szerhasználó és az ismerősi körömben sem voltak ilyenek szerencsére, de ez mindig egy hálás filmes téma, mert a mélyről induló fejlődés forgatókönyve eleve adott. Kimondottan jók a színészek is, Csernus karaktere esetén sikerült azt a szimpátiát felidézni, amivel anno a köztudatba is berobbant és amit azóta az igazi Csernus messze maga mögött hagyott. A film erőssége és gyengesége is egyben az, hogy kicsit elrugaszkodik a valóságtól és belevisz olyan mellékszereplőket és elemeket, akik biztosan ilyen formában nem léteztek és amik nem így történtek meg, de persze így lesz kerek egész a film dramaturgiája, viszont ettől kicsit sablonosabbá is vált a történet. Összességében azonban nem változtat sokat azon, hogy ez egy újranézhető film kedvelhető szereplőkkel, nem formabontó, de minden a helyén van benne.
7/10
PopKornél 2021 szept. 24. - 00:09:46 7/10
(27/89)
Nem próbáltam soha heroint, de ahogy gyonyoru megoldasokkal bemutatjak az azonnali hatasat, lehet ki kéne 😂🤣😅👏🎞️🎥🎬🤟 na de a lényeg nem rossz film! Es meg ennel is jobb lehetett volna, ha kicsit tobb jelenetet el mertek volna engedni, vagy vágással roviditik. Szóval szerintem szép, megindító produkció. Molnár Áron zseni!
8/10
kispalissaci 2021 szept. 23. - 11:54:03 8/10
(26/89)
Tobb gondolatom van a film kapcsan. Eloszor is oriasi gratula Herendinek aki azert erosen szintet lepett a korabbi filmjeihez kepest, es az egesz stabnak, kiemelve Barany Marci forgatokonyvirot (regi ismeros, ezert Marcizom), az operator Szatmari Petert es hat nem utolso sorban a szineszeket! Es ha mar a szineszeknel jarok: Molnar Aron egyszeruen zsenialis volt. Sikerult neki letrehoznia egy “alternativ Gyozo” karaktert ugy, hogy egy pillanatig nem hasonlitottam oket ossze es nem hianyoltam az eredetit. Sajnos szerintem ez a Csernust alakito Banyai Kelemen Barnanak mar kevesbe sikerult. Persze elismerem, hogy Csernus nem kicsit markans karakteret nem piskota feladat lehet megformalni, de nekem tulsagosan mild volt... Szamomra oromteli volt Torok-Illyes Orsi szereplese is, aki foleg a Hajdu Szabolcs filmekbol - szemelyes kedvencem. Azonban kifejezetten idegesito volt szamomra az a gyerekszinesz jateka, aki Gyozo kislanyat alakitotta... nem tudom hogy eshetett a valasztas ra, de nagyon kizokkenttem a filmbol amikor szerepelt, mert egyaltalan nem volt termeszetes. Masik hibaja szamomra a filmnek a zene a vegefele, meglehetosen hatasvadasz es mainstream volt, szinten kizokkentett kicsit. Tovabba akadtak a filmben irrealis jelenetek (SPOILER: pl. rendorseges rajtautes, ami kb fel perc alatt lezajlott ugy, hogy hazkutatast nem tartottak, felveteleket nem keszitettek stb..), viszont osszesegeben szerintem elegge klisektol mentesre sikerult a film, szerencsere. Latvanyban fergeteges, “eso a diler lakasan” jelenet annyira atuto, hogy meg az a nezo is aterzi, aki eleteben nem nyult semmilyen szerhez. (mint ahogyan en sem) Nagyon felkavaro alkotas, engem elegge berantott. Eleg lehangolo volt az is, hogy minden noi karakter a filmben aldozati szerepben volt (Vajon szandekosan?) es SPOILER: kulonosen fajdalmas volt, ahogy az egyik betegen Gyozonek es Csernusnak is sikerult atlepnie, sorsara hagynia... (a lany aki ongyilkossaggal fenyegetozott) Maganvelemenyem pedig, hogy Csernus doki igazan megerdemelte ezt a filmet. Nagyon sokat tett anno a fuggo emberekert es tenyleg oriasi kincs volt a szakmaban... aki szedalas helyett elhivatott volt abban a kerdesben, hogy nemcsak a fizikai fuggest kell megszuntetetni, hanem hangsulyt fektetni a lelekre, a sajat modszereivel, amelyet sokan kritizaltak utana, de a fuggokon ketsegkivul hatasosnak bizonyultak. En emlekszem meg arra amikor nem volt meg szeles korben ismert es mennyire lekotott a Drogma cimu konyve anno es az egyik eloadasa amire eljutottam meg a konyv megjelenese elott… A Toxikoma konyvet nem olvasstam uh azzal nem is vetem ossze a filmet, de ha olvastam vna se szivesen tennem. Mindent osszevetve ez nekem meger 8pontot ez a film, nem is ertem az alacsony pontozast fentebb.
8/10
kispalissaci 2021 szept. 22. - 01:11:36 8/10 Előzmény Krisz000007
(25/89)
Csak a te butasagodat bizonyitja, hogy csak azert mert jartal Csernusnal, ezert latatlanba lepontozod a filmet magat…?! (Mindezt azert , mert neked nem jottek be a modszerei…Nekem van olyan baratom aki altala jott le a szerrol es azota is halas.)
9/10
Dyn 2021 szept. 17. - 23:28:18 9/10
(24/89)
.
10/10
GingerCinè 2021 szept. 17. - 19:20:24 10/10
(23/89)
Nem egy "Sztracsatellás" történet! Csernust kivállóan alakítja Bányai Kelen Barna, az elején még az ízes délvidéki beszéd is lejött. A jövőben biztos megtalálják a jobbnál jobb filmszerepek. Végre már egy jó magyar filmalkotás! Gratula az egész stáblistában felsorolt művészeknek és mindenkinek!!!
7/10
Midnight67 2021 szept. 15. - 16:57:36 7/10 Előzmény luci87
(22/89)
A film egész mást ad, mint a könyv, előbbiben bizonyos dolgok valóban fikciók, míg a könyv az igazi valóság.
https://hvg.hu/elet/20210903_Toxikoma_Herendi_Gabor_Szabo_Gyozo_Csernus_Imre_Molnar_Aron_Banyai_Kelemen_Barna_film
8/10
luci87 2021 szept. 15. - 13:36:27 8/10
(21/89)
Kemély ütős film,Molnár Áron nagyot alakit benne,van pár komoly jelenet!Nem tudom mennyire fikcio a filmben spoiler !!! Hogy 2 novel is megcsalja a korhazban a feleseget,azert ez durva!!!spoiler vége!
Ha igy volt nem is csodálom,hogy elvált tole!
Két oras a film,de nekem nem volt vontatott,vegig lekötött!Lehet,hogy a könyvet is elolvasom,bár nem vagyok nagy Szabo Gyözp rajongo!
8/10
Böhöm 2021 szept. 13. - 20:37:45 8/10
(20/89)
Ez egy nagyon jól összerakott film, maximálisan leköti az ember figyelmét végig. A története tekintve, azt értem, hogy egy film nem tud mindig minden előzményt és következményt bemutatni, sokszor bizonyos szakaszt ragad ki az életből, nekem egy kicsit mégis hiányérzetem volt utána. Főleg a véget lehetett volna kicsit még tovább vinni, csak egy 1-2 perces betekintéssel a későbbiekre. Az egy mondatos idézet, mint lezárás, nekem kicsit olyan volt, mint amikor az utolsó jelenet előtt elmegy az áram, és bár sejtjük, de mégse tudjuk, hogy mi lett a film vége, és bosszankodva vagyunk kénytelenek aludni menni.
Ezzel együtt nagyon ajánlható, igazán jó film.
offtopic
Edmond Dantes 2021 szept. 13. - 19:57:34 Előzmény Brierley
(19/89)
Kösz, akkor kihagyom.
5/10
Kisparizel 2021 szept. 13. - 17:49:52 5/10
(18/89)
A könyvet nem olvastam. Én inkább moziba járok, és ilyen moziba szívesen megyek. Amivel úgy érzi az ember, több lesz!
Ahol az alap történetben valami több van....
Pl :Hogy Győző lefeküdt a mosó konyhában az ápolónővel... Ki mozdította a Csernust abból a döntés képtelenségből, amibe bele ragadt!!
A Berlin calling jutott eszembe... Miközben néztem.. Amit hiányoltam az a magyarul éneklő zene. Alatta. Közbe.. A végén!
Mert. Hát ez egy magyar film....
És a szponzor még mindig beleszól(monika show)
De. Legalább nosztalgiaztam is kicsit.
Nekem tetszett.
10/10
freeze 2021 szept. 13. - 10:09:07 10/10 Előzmény freeze
(17/89)
ja... és ami ennyire megosztó a vélemények vonatkozásában... hát az általában érdemes a megnézésre :)
10/10
freeze 2021 szept. 13. - 10:07:25 10/10
(16/89)
Aki centi pontos tényfeltáró dokumentumfilmre vágyik az nézzen a natgeón valamit, ne ezt.
Ez vérbeli karakterdráma és annak kiváló! A lényeget mutatja, a fordulás folyamatát.
Az életben elképesztő lehetett e két markáns egyéniség harca.
Az, hogy Győző hogyan jutott ide, nomeg hogy hogyan lettek barátok aztán Csernussal... nem ez a lényeg.
Az csak sallang. Remek színészi játék, remek rendezés, kiváló filmzene. Egy percig nem unatkoztam a moziban. Izgalmas, feszült, kemény film. pernye71-el értek egyet!
10/10
pernye71 2021 szept. 12. - 16:21:24 10/10
(15/89)
Senki ne higgyen az 1 pontosoknak. Ez egy nagyon jó film. Pont.
10/10
lipgloss89 2021 szept. 11. - 01:16:36 10/10
(14/89)
Zseniális film! Én olvastam annó a könyvet is, az is remek de a film a lelkedig hatol, egyszerre borzaszt el, majd könnyezed meg, és a legfontosabb szerintem, hogy napokig a hatása alá kerülsz. A színészek előtt le a kalappal. Nézzétek meg! Megéri! Fantasztikus!
Edmond Dantes 2021 szept. 09. - 13:58:06 Előzmény Brierley
(13/89)
Tényleg az?
7/10
Midnight67 2021 szept. 09. - 11:00:56 7/10 Előzmény KrK89
(12/89)
A filmet még nem volt szerencsém látni, ellenben a könyvet kétszer is kiolvastam. Abból kiderülnek az okok, a miértek, "hogyanok". Szerintem a könyv remek, lehet, hogy a film nem sikerült jól, de akit a téma érdekel, olvassa el a könyvet.
1/10
KrK89 2021 szept. 09. - 09:33:41 1/10
(11/89)
borzasztó.
Óriási csalódás, hogy egy ilyen történetből ennyire rossz filmet sikerült összehozni. Se eleje, se vége. Nem tudjuk meg, hogy mikor/hogy/miért kezdett ilyen iránt venni Győző élete, és az sem derül ki a filmből, hogy hogyan gyógyult ki, hogyan alakult a kapcsolata Csernussal, hogyan lettek barátok. Ennél már annak is több értelme lett volna, ha összehoznak egy tisztességes dokumentumfilmet az akkori kollégákkal, barátokkal, esetleg a terápiás csoportban részt vevő kigyógyult páciensekkel.
A színészi játékok is sajnos nagyon rosszak. A főszereplő a végtelenségig modoros, már-már nézhetetlen.
Lassú, vontatott, hatásvadász és közhelyes.
2/10
H2N2 2021 szept. 09. - 08:08:18 2/10
(10/89)
Egyszer nézhető, közepesen gyenge.