9/10
offtopic
dorombka 2014 jún. 11. - 10:04:03 9/10
(2365/3405)
Most egy rövid ideig újra ráérek kicsit fórumozni.
Amennyiben továbbra is van igény vanaz én stílusom szerinti hírszemlékre is, állok rendelkezésetekre.
Mivel itt nincs like funkció, ezt egy oldalfrissítéssel is tudtomra adhatjátok.

Köszönet mindenkinek, aki távollétemben is tartotta a frontot és megõrizte a topikot arra amire való,
beszélgetésre és információk továbbítására.
Diane, Rhubarb, KJudit, Illiona , Mennyi Harmónia köszönöm,
hogy kedves szavaitok visszahozta és tartotta az itt megszokott és a témához méltó baráti hangnemet.
Visszavárom õket és remélhetõleg a ritkán szólók sem ijedtek el.

Külön köszönöm a bátorítást és a védelmet itt és Sillán is.
Reméltem , hogy azért a lényeget ez a purparlé nem homályosította el.
9/10
offtopic
dorombka 2014 jún. 11. - 10:02:43 9/10 Előzmény hanguktaekwondooo
(2364/3405)
Lehet most már lazulni.

Nem kell ágyúval lövöldözgetni a verebekre....
a libaglyokra pedig pláne, még akkor sem, ha esetleg más véleményük van valamirõl.

A kioktatás stílust kéretik mellõzni, a háború a káoszba és a nihilbe vezet .
Sose legyen nagyobb sérelme senkinek az életében, mintsem, hogy szavait , gondolatait terjesztik.
De ezt már szerintem túlságosan túlbeszéltük, már induláskor okafogyottá vált, hiszen már az elsõ panaszra orvosoltam is.

A vádak ellenére én mindenki munkáját nagyra becsülöm, elég sok bizonyítékát adtam már ennek.
Viszont az emberek a topikokba szórakozni, barátkozni, élményt megosztani , vigasztalódni , informálódni járnak.
Egy vélt-valós sérelem tisztázására viszont elsõ körben kitalálták a PÜ vagy az OFF funkciót,
ami egy jó szomszédtól, volt kedves ,régi, jó baráttól méltán elvárható.

Ja, és több okból nem regisztrálok új néven,mert az nem én lennék ......
....... kecske sem kecs, a hajnalka sem hajnal.
hanguktaekwondooo 2014 jún. 09. - 11:59:26
(2363/3405)
Jó szándékod világos.
De ne keverjük a szezont a fazonnal.
Leszögezve már az elõbbiekben is:
nem azzal van gond, hogy egy bizonyos tárgyról többen, többfélét, több helyen -esetleg ugyanazt írják.
Ellenkezõleg: mindez természetes és hasznos, mert így mélyülnek el az ismeretek,
ez indít újabb kutatásokra, ez indukál beszélgetéseket stb.

Az a gond, hogy konkrét esetben etikátlan ollózás történt.
Szóról szóra úgy állította be más, saját elmével tett megfigyelését, mintha az õ gondolata lett volna.
Ügyesen beleillesztve a hsz.ba.
Ez etikátlan.
Lehet felháborodni, sebeket gyógyítgatni, meg egyebek.
De ez tény.

Idõnként megjelöljük a forrást, idõnként nem.
Természetesen, utóbbira törekszünk.
De igazából itt ez nem fontos, csupán az erkölcsnek adunk egy intelligens gesztust:
a netes anyagok, bárki hozzáférhet.
De itt nem netes anyagról van szó.
Dorombka egyszerûen odaírhatta volna: <Min -Rin megfigyelése szerint>
vagy <ahogy Min-Rin is írta>
és így tisztességes lett volna a dolog.

Már többször megfigyelve hasonló, de nagyvonalúságom nem ismert határt.
Ez alkalommal viszont nem volt hangulatom hozzá, mert pofátlanul kilógott a lóláb.

Tehát nem kell mártírt csinálni Dorombkából.
Reakciójában szétkente a lényeget és azt kezdte mantrázni, amit itt a szamaritánusok is emlegetnek.
Senki nem akadályozza munkásságát.
de számtalanszor túlfeszítette a húrt.
És ezt õ is tudja.
Az indító hsz.om elsõ részében említettek miatt marad távol.
Nekem mindegy, mit csinál.

Elegáncsos vagyok.
Egy ideig.

Az, aki nem érzékeli ebben a témában a lényeget, annak meg úgyis mindegy.

Ilionához nincs több hozzáfûznivalóm, megettem, ami tõlem tellett.
Elég koki neki, hogy ott kódorog a sillában, mint szellem palackban, aki önmagát dugaszolta vissza
A többi nagy marha, hogy hagyta elkótyavetyélni azt a jó topikot
Rhubarb 2014 jún. 09. - 09:04:17
(2362/3405)
Biztos láttátok, hogy a KHT-ban Jumongot nézzük.
Így egy íjász ismerõsöm segítségével sikerült kicsit mélyebbre ásni a híres koreai bivalyszarv íjak történetében.
Ezt ajánlották nekem:
https://www.youtube.com/watch?v=AjPOkPl5jQg
https://www.youtube.com/watch?v=4Zh3IISBXSU

Több drámában is láthattuk, milyen fontos háború közeledtével, hogy legyen elég bivalyszarv.

De a bivalyszarvon kívül még sok más dolgot "belefõznek".
El se tudom képzelni milyen értékkel bírhat egy ilyen íj.
Rhubarb 2014 jún. 09. - 08:54:01
(2361/3405)
Szia!

Igazából az a célom, hogy visszacsalogassam dorombkát.
Sajnos én idõ hiányban szenvedek, ezért csak ilyen röviden tudom hozni, de remélem dorombka visszajön és kiboncolgatja nekünk mélyebben a témákat. :))
offtopic
Mennyei Harmónia 2014 jún. 09. - 00:53:19 Előzmény Rhubarb
(2360/3405)
Silla-emlék kétszer is volt. :) Vajon a film legelsõ képeit, ahol a Baekje-i harcosok meg akarják ölni a királyt, azt is itt fényképezték? Teljesen olyan a táj.
offtopic
Mennyei Harmónia 2014 jún. 09. - 00:31:21 Előzmény Rhubarb
(2359/3405)
A szomszédban már szóba került, hogy idõnként filmekben is feltûnnek. Nos, rajta, kedves fórumozók, gyûjtsük össze, hogy mely filmekben.
offtopic
Mennyei Harmónia 2014 jún. 09. - 00:28:53 Előzmény Rhubarb
(2358/3405)
Egy zöld tea fürdõre én is beneveznék. De egy jó zöld tea, fõleg reggel, amikor nagyon álmos vagyok, mindent megér. Azért a zöld tea fagyit is kipróbálnám. Vajon van ma Magyarországon olyan hely, ahol ezt meg lehet tenni?
Mennyei Harmónia 2014 jún. 09. - 00:21:55 Előzmény Rhubarb
(2357/3405)
De örülök, hogy hozol témákat, ha nem írok minden nap, feltétlenül tudd, kérlek, hogy én olvasgatom. S ahogy látom, többen is vagyunk ilyenek. A homokszobrászat is nagyon tetszett és Mennyei Béke terén történt harcoknak az évfordulója kapcsán írt cikkek is nagyon elgondolkodtattak. Így lesz a Mennyei Békébõl Mennyei Békétlenség. Vajon tényleg ilyen véres eseményeknek kell történnie ahhoz, hogy a gazdasági fejlõdés felgyorsuljon? - ahogy a cikk utolsó mondata megjegyzi. Ez a gondolat azóta sem hagy nyugodni.
Mennyei Harmónia 2014 jún. 09. - 00:14:28 Előzmény dorombka
(2356/3405)
Kedves Dorombka! Pontosan úgy van, ahogy Judit is írta: én kicsit elfoglaltabbként, vagy kicsit "kószálóként", de most Tõled hallottam elõször ezekrõl a gyöngyörû dolgokról. Nagyon örülök,hogy Ili utazását ilyen - számomra - tartalmasan kiegészítetted, érdeklõdéssel olvasgatom mind az õ, mind a Te írásaidat. És végül is ez lett volna a cél, igaz? Nagyon szeretem mindazt, amit leírsz és sokszor elmondtad, sõt itt láthatjuk is, hogy rögtön a forrást is megnevezed, amikor írsz. Nos, van olyan az életben, amikor valami megragadja a figyelmünket, majd kicsit sajátunkká válik és késõbb mi is elmeséljük másoknak. Ez még nem bûn, ez a beszélgetés.
Nem tudtam, hogy más kedves fórumozó társak is eljutottak Koreába és ezúton köszönöm Neki is, hogy megosztotta a linket, szeretném elolvasgatni utibeszámolóját.
De azt én sem gondolom, hogy ezzel valaki ellen cselekednék, sokkal inkább színesíti a palettát ha különbözõ emberektõl akár ugyanazt olvashatom. Nem baj, ha ugyanúgy látnak dolgokat, minthogy az sem baj, ha másként látnak dolgokat. Ettõl Emberi.
Kérlek, ne hagyd abba ezt a topikot, mert itt nemcsak Dél-Koreáról, hanem más ázsiai országokról is szó van és nemcsak érdekes látványosságokról, hanem az élet legkülönbözõbb dolgairól. Ha nem is szólok hozzá mindenhez, az csak azért van, mert sokszor csak annyit tudnék írni, hogy: de jó, ez is tetszett, de jó, ez is érdekes volt. És ha ezt leírnám százszor, bizony lehet, hogy rám haragudnának a fórumozó társak. :))
Rhubarb 2014 jún. 08. - 23:02:25
(2355/3405)
Rhubarb 2014 jún. 08. - 22:50:37
(2354/3405)
*nem Kína
Rhubarb 2014 jún. 08. - 21:25:14
(2353/3405)
Se nem Korea, se Nem Kínai, de Ázsia. :)
"Lassú lebomlási ideje az egyik legkárosabb hétköznapi eszközzé teszi a mûanyagpalackot. Pedig egyedül az Egyesült Államokban másodpercenként 1500 ilyen palackot használnak el az emberek. A Coca-Cola most egy újdonsággal próbálkozik ennek a helyzetnek az orvoslására: olyan kupakcsaládot vezetne be, melyek egy második esélyt adnak a palackoknak, és megóvják õket a szemeteskosártól. Az új tetõkkel minden egyes palack hétköznapi használati eszközzé, például folyékony szappantartóvá, filctollá, vízipisztollyá, ceruzahegyezõvé vagy épp ketchup-tartóvá alakítható. A cég jelenleg Vietnamban, Thaiföldön és Indonéziában osztogatja ingyen ezeket a kiegészítõket, de remélhetõleg hamarosan az egész világon elérhetõk lesznek."

http://www.nosalty.hu/ajanlo/kolas-palack-masodik-elete
Rhubarb 2014 jún. 06. - 20:10:52 Előzmény Rhubarb
(2352/3405)
Rhubarb 2014 jún. 04. - 22:28:47
(2351/3405)
Rhubarb 2014 jún. 04. - 22:21:50
(2350/3405)
Rhubarb 2014 jún. 04. - 22:21:14
(2349/3405)
Rhubarb 2014 jún. 04. - 20:18:22
(2348/3405)
25 éve történt a Tienanmen téri vérengzés
"A kelet-európai országokhoz hasonló demokratikus fordulat reménye a brutális vérengzéssel teljesen szertefoszlott."

http://mult-kor.hu/cikk.php?id=41271
Rhubarb 2014 jún. 04. - 19:52:15
(2347/3405)
Mujuban rendezik meg június 7-15 között a Szentjánosbogár fesztivált.
A téma: "vissza a természethez"
A rendezvény magában foglal kulturális, mûvészeti foglalkozásokat, hagyományos játékokat, ételkóstolást.

Az egyik "állomáshelyen" lehet közelebbrõl ismerkedni a szentjánosbogarakkal.
http://english.visitkorea.or.kr/enu/FU/FU_EN_15.jsp?cid=1923557
Photo credit: Muju-gun Office
Rhubarb 2014 jún. 04. - 19:31:34
(2346/3405)
Egynapos kirándulás keretében a Boseongi zöldtea ültetvény és a Yulpo-i tengerpart.
http://boboandchichi.com/2014/06/day-trip-boseong-green-tea-fields-yulpo-beach/