Téma: Trója

Kritikán felüli febr. 13. 18:19:14
(484/484)
10/10
LEO BIRDER 2024 júl. 05. - 08:10:05 10/10
(483/484)
Zseniális. Látványos, Izgalmas, epikus, jól rendezett, Sztárparádé A Horner zene is briliáns, Szórakoztató csak ajánlani tudom, a kategóriájában az egyik ha nem a legjobb.
7/10
sawyerx 2023 jún. 12. - 20:55:48 7/10
(482/484)
Összetenném a két kezem, ha még készülne manapság ilyen "szar film", mint ez. Látványban, csatákban, karakterekben lassan 20 év távlatából is megállja a helyét. A nyálas jelenetek elenyészők, az pedig külön tetszett, hogy Agamemnón és pár vezetőjén kívül a főhősök közül mindenki belátja, mennyire egy ostoba háború ez, nincs a klisés dilemmázás és pátoszi hazaszeretés. Parisznak és Agának kellett volna egy rövid párbajban lerendezni az ügyet, de hát ma is itt tartunk, hát még akkor. Egyébként előbbi a valaha látott legidegesítőbb nyálas kis buzi mitugrász karakter, akit filmben láttam. Ez nem Orlando Bloom ellen szól, ő remek színész és remekül is játszotta ezt a visszataszító kis elkényeztetett pöcsöst. De az a ribanc Heléné sem semmi, az ő viszketése miatt történik mindez a trójaikkal, de a várban játssza ám a szeppent kis úri nőt... Gusztustalan világ volt akkor is, gusztustalan a világ most is.
Nyilván Brad Pitt és a modora és harcmodora dobja meg jópár ponttal e filmet, az ő harci jeleneteit bármikor szívesen újranézem.
Peter O'Toole meg nem értem, mit parádézott a premieren, játszott ő ennél sokkal kínosabb filmben is...

7/10
antibond 2021 júl. 10. - 21:56:14
(481/484)
Amikor a halhatatlanságot megcélzó, Achilleus által fellelkesített mürmidonok vígan beleugrálnak az ellenséges, tüzes nyílzáporba, akkor az ember kissé elgondolkodik...
Ám az sem javította a filmről kialakult véleményemet, amikor felfedeztem, hogy néhány csinos láma vonul át a trójai piactéren. Elismerem, hogy igencsak fotogén állatok, de nem hagyhatom szó nélkül, hogy ezek a páros ujjú patások Dél-Amerikában honosak, s úgy tudom, Kolumbusz kicsivel később vette arrafelé az irányt. Az a rendező, aki ennyit nem tud... No comment...
antibond 2020 nov. 29. - 10:48:18
(480/484)
Rövid kiegészítés Menelaosz királyról, a monda szerint:
Amikor Parisz Helenét Trójába szöktette, és Priamosz király nem volt hajlandó kiadni sem a lányt, sem a vele együtt elhurcolt kincseket, egy korábbi megállapodás alapján gyűlt össze a görög had, amely aztán tíz évig ostromolta Tróját. Ez idő alatt ~ dicső haditettekkel tüntette ki magát, megküzdött Parisszal, elragadta az ellenségtől Patroklosz testét, s elsők közt volt, akik a városba behatoltak. Visszaszerzett feleségével hajón hazaindult, de a viharok Egyiptomig sodorták őket, és egy elmulasztott áldozat miatt hét (vagy nyolc) évig kellett bolyonganiuk, míg Menelaosznak sikerült megtudnia Próteusztól, hogyan érhetnek haza. Mivel (a monda egyik változata szerint) az egyiptomi királynétól, Pszamatétól megkapták a feledés varázsitalát, a viszontagságos múlt emlékeitől megszabadulva, boldog szerelemben élték le hátralévő éveiket.
antibond 2020 nov. 29. - 10:36:01
(479/484)
Nézd, az eredeti véleményemet semmiképpen nem cáfolja az, hogy egy remek színészre felhívom a figyelmet. Mostanában láttam több nagyszerű filmet, melyekben szerepelt Brian, eszembe jutott, hogy írhatnék róla pár kedves szót. Ettől még a "Trója" túl sok valótlanságot mutat be. A szereplők sorsa a mitológia szerint, köszönő viszonyban sincsen a filmbélivel, hogy csak egyetlen meggyőző példát említsek: Meneláoszt senki sem öli meg a csatában, és később megbocsát hűtlen asszonyának, visszafogadja. Ez egy halottól meglepő tett lenne...
antibond 2020 nov. 28. - 19:33:26
(478/484)
645 eddigi hozzászólásból leginkább az kristályosodik ki, hogy sokan rajonganak eme alkotásért, nagyjából ugyanannyian rendkívül negatív véleményt fogalmaznak meg. Ezért a filmről egy szót sem írok már, de megragadom az alkalmat, hogy kicsit rá irányítsam a figyelmet egy remek színészre, akit történetesen úgy hívnak: Brian Cox. Ha belegondolunk hányféle teljesen különböző karaktert formált meg a nálunk is ismert filmjeiben, azt kell mondjam, nemigen ismerek nála sokoldalúbb színészt. Mindig a maximumot nyújtja, mindig tökéletesen azonosul az adott szerepével. Nekem nagy kedvencem.
10/10
ControlAlt 2020 szept. 09. - 12:00:32 10/10
(477/484)
Az utolsó jó filmek egyike.
bricskamaxi 2020 ápr. 10. - 15:18:13 Előzmény gladiolus
(476/484)
nagy lájk!
Tamas Kugyela 2019 nov. 11. - 08:24:15
(475/484)
Vissza hozza az eredeti regényt. sajnálom hogy az Odüsszeia filmet nem forgatott ugyan ez a rendező.
4/10
alan 2019 jún. 16. - 22:34:57 4/10
(474/484)
10/4 de csak mert benne van Brad Pitt
4/10
sirfrancis 2018 okt. 07. - 20:32:42 4/10
(473/484)
Teljesen abnormális , beteg felfogású feldolgozás. Felbontja az Iliász eredeti narratíváját, ami nem lenne gond, ha nem sokat gyengülne ezzel a cselekmény lélektani motiváltsága. Ami új a felfogásában az sem gazdagít, hanem olyan népszerűsködő gondolkodásmódot jelenít meg, ami a film feltételezett fogyasztóinak meglehetősen sík világfelfogásának akar megfelelni.
Ami megmenti a filmet, az a látványos, jól szerkesztett harci tömegjelenetek.
10/10
Nótárius 2018 aug. 02. - 20:37:30 10/10
(472/484)
Nem problémaként, inkább érdekes összevetésként; én több felvételen is másként hallom az alábbi kedvenc részletem magyar szinkronos idézetét:
(Mi lehet az eltérés oka?)
Akhilleusz:
"- Elmondok egy titkot, amiről a templomban hallgatnak. Az istenek irigyelnek. Irigyelnek, mert halandók vagyunk, mert bármelyik perc lehet az utolsó. Mindent megszépít a biztos halál. Soha nem leszel ennél bájosabb. Ez a pillanat is elillan."
Briszéisz papnő:
"- Vad embernek hittelek. Annak meg tudnék bocsátani!"

Egyébként hogy tetszett a film?
10/10
Midnight67 2018 júl. 27. - 20:51:06 10/10
(471/484)
Egyértelműen nagy kedvenc, nem is a történet (hiszen azt ismerjük), hanem a látványvilág miatt. Szeretem az ilyen "lúdbőrözős" képi megjelenítésű filmeket. Egyes jeleneteket akárhányszor meg tudok nézni, ebben nálam a Gladátor után következik. Én nem vagyok egy "hibakereső" típus, nem azért ülök le egy film elé, hogy azt keresgéljem, mi hol van elrontva, mennyire valósághű, stb.
Szimplán az élvezet kedvéért, pláne, ha remek zenével van megáldva a film (Remember) úgyhogy ez alapján nálam a film 9/10.
cellasto 2017 ápr. 17. - 21:17:42
(470/484)
eric bana és brad pitt viszi a pálmát..
no és peter o toole is fantasztikus :)

orlando bloom pedig az a szerepet játssza, ami igazán neki való :D

eredeti hanggal élvezetesebb, mint szinkronizálva
antibond 2017 ápr. 16. - 19:41:50 Előzmény napviragi
(469/484)
Csak nagy nehézségek árán tudok nem egyetérteni Veled.
Ezer sebbõl vérzik ez a monumentalista fércmû.
Olvasva mindenképpen sokkal élvezetesebb a történet.
1/10
napviragi 2017 jan. 08. - 09:01:14 1/10
(468/484)
Negédes, csöpögõs leányregény pipogya fõszereplõkkel. Egyik színészi alakítás rosszabb, mint a másik. Nagyon gyenge rendezés.
6/10
Sárkányölõ 2016 aug. 07. - 11:33:13 6/10
(467/484)
Akár jó film is lehetett volna. De elkövettek három banális hibát:

1. Az amerikai filmek egyik erõssége, hogy nagyon jó színészeket tudnak beválogatni. Erre ebben a filmben Szép Heléna szerepére berakják Átlag Diát.

2. Brad Pitt "de macsó vagyok" arckifejezése kissé unalmassá teszi a karakterét.

3. A mitológiai háttere a történetnek gyenge, holott az egyeteme mûveltség két fontos fogalma ebbõl a történetbõl ered: Trójai faló és Achilles-sarok.
Edmond Dantes 2016 máj. 31. - 16:13:33
(466/484)
Kedves gladiolus, amiben (sajnos!) tévedsz, az az h remekül felkészült lennék mitológiából :( csupán kissé utánaástam a dolognak meg persze Páris(z) és (szép) Heléna szép meséje szélesebb körben ismert, a trójai falóval egyetemben, részletek már kevésbé. Ám felkeltetted az érdeklõdésemet és ezek után az imént kissé lejjebb ástam.

Mindenkit megnyugtathatok.

***SPOILER***
Hektor halálát követõen a "végzetesen szenvedõ" hitves, Andromakhé éppen annak a Neoptolemosznak szült három fiúgyermeket, aki Hektortól való kisfiát szakadékba hajíttatta, majd Neoptolemosz halála után visszaházasodott a Priamosz-családba = Hektor egyik testvéréhez, Helenoszhoz ment feleségül.
***SPOILER VÉGE***

Másrészt viszont esküszöm a fent felsorolt személyek életére h te n e m vagy nem igazán "az õ ártatlan fényüknek igyekeztél emléket állítani a képpel", hanem a 616-os hszban kifejtett világképedet óhajtottad illusztrálni, ahogy azt magad írod uott: "Persze tudom, hogy már amúgy is itt van, de csak legyen hangsúlyos, nevelõ célzattal bárki számára". Nincs is ezzel semmi baj, jó ha a Zembernek van világképe, lehet nevelõ célzattal is (csak ne akarjuk egyetemes érvényre emelni netán Alaptörvénybe iktatni...utóbbira akad példa itt-ott), szóval amúgy nincs különösebb baj ezzel, kivéve talán azt az apróságot, hogy a 616-osban említett "s z e n t s é g i rangra emelt szerelemrõl" beszélni Krisztus elõtt pár ezer évvel k i c s i t anakronisztikus, nemde?

Rövidítek.
Egyszerûbb -lenne- azt írnod, hogy úgy általában ez és ez "a te hitvallásod modernizációról, globalizációról és mindenféle másság görcsös nyomulásáról, a természet rendjérõl és erejérõl, két szép emberrõl, aki természetesen egy férfi és egy nõ és az õ gyönyörû gyermekükrõl" meg még sok egyébrõl. Így = Trója-körítéssel is szabad persze, miért is ne, de így az egész kicsit/nem-kicsit olyan mint (stílszerûen) egy trójai faló. Üdv. ED
gladiolus 2016 máj. 31. - 15:23:43
(465/484)
Kedves Edmond Dantes!

Látom a mitológiából remekül felkészültél, csak itt most az a bibi a mondókáddal, hogy a képen nem Helené és Paris látható, hanem Hector (Eric Bana) és felesége, Andromakhé (Saffron Burrows), valamint közös gyermekük, aki sajnos éppen a képen látható pillanatokban látja utoljára szeretett apját.Õk azok, akik mellesleg sajnos a film álláspontja szerint ártatlanul végzetesen megszenvedték annak a szerencsétlen, nyominger Párisnak a prütykölését Helené-vel. Mert szegény Hectornak állandóan az öccse eget rengetõ hülyeségeit és gyávaságát kellett rendbe raknia, nem kis áron.

Természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy Paris és Helené duója miatt robbant ki a trójai háború, utálom is õket rendesen.

Hector és Andromakhé egy tiszteletre méltó másik pár, és Hectornak nagyon nem kellett volna ebbe az egészbe és mások hülyeségébe SPOILER belehalni. SPOILER vége*****

Az õ ártatlan fényüknek igyekeztem emléket állítani a képpel, amely engem mind emberi, mind mûvészi szempontból mélyen megérintett.
offtopic
Gab19_ 2016 máj. 31. - 11:27:37
(464/484)
Na a fõ buzi-védõ is megérkezett.
Nem bírta elviselni, hogy valaki a hetero kapcsolatokat és nem az aberrált meleg párokat sztárolja...

Szánalmas vagy öreg!
Bújj vissza a grincs-barlangodba inkább!
Edmond Dantes 2016 máj. 31. - 11:19:51
(463/484)
Záptojás helyett csupán egy ártatlan kérdés, kedves gladiolus: arra gondolsz-e h ez a "szépséges kis kép", ez a szemet gyönyörködtetõ idill az ókor legszörnyûbb háborúját okozta? Bõvebben itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B3jai_h%C3%A1bor%C3%BA
Szép Heléna (vö. Offenbach) Léda tojásaiból, nem záptojásaiból! :) kelt ki, férjhez ment Ménelaoszhoz, gyermekük született, majd (szép) Helénánk rútul, (horribile dictu!) házasságtöréssel elhagyta urát, gyermekük (Hermioné) apját és összecihált az õt megszöktetõ kanos Párisz-szal, mivel utóbbi a leírások szerint (fotó nem maradt fönn) szimplán jobb pasi volt mint a férje. (Ottani gyerekrõl nem tudok.) Amikor Párisz meghalt, szép(séges) Helénánk férjhez ment Déiphoboszhoz, Trója hamarosan porrá lett (vö. faló), naná, Párisz holmi harctéri csatázás helyett inkább ágycsatákat vívott. A derék asszonyka pedig a romlásból (meg)menekülni óhajtván és igen pragmatikusan, visszakéredzkedett Ménelaoszhoz és boldogan éltek, míg meg nem halt(ak)...azután pedig Akhilleszhez ment feleségül "odafent". További sorsa ismeretlen. (Homérosz ui. közben elhalálozott.)

Mindezt n e m hangsúlyos, nevelõ célzattal írtam, csak csupán avégett h két szép ember, természetesen egy férfi és egy nõ csodálatos, szentségi rangra emelt szerelmét kicsit árnyaljam, modernizáció, globalizáció és mindenféle másság görcsös nyomulása, elsöprõ erõ és egyebek n é l k ü l. Üdv. ED :)
gladiolus 2016 máj. 31. - 05:26:37
(462/484)
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Kicsit félve írtam le mindezt, attól tartva, hogy nem kapok e majd egy két záptojást az arcomba. :-)
10/10
nyugiss 2016 máj. 30. - 21:39:06 10/10
(461/484)
ez a hozzászólás olyan, mint a film

10/10
gladiolus 2016 máj. 30. - 21:15:40
(460/484)
Ezt a szépséges kis képet ide behelyezzük. Persze tudom, hogy már amúgy is itt van, de csak legyen hangsúlyos, nevelõ célzattal bárki számára.Az jut róla eszembe, hogy a modernizáció, globalizáció és mindenféle másság görcsös nyomulása ellenére megfellebbezhetetlen a szépsége a természet rendjének és erejének. Amikor két szép ember, természetesen egy férfi és egy nõ csodálatos, szentségi rangra emelt szerelmébõl egy gyönyörû gyermek születik. Elsöprõ erejû cáfolata minden más irányú próbálkozásnak.
1/10
idõjós1010 2016 márc. 14. - 12:15:25 1/10
(459/484)
Jó film ez. Korábban nem tudom mit néztem XD hogy így alul pontoztam. Viszont elég hihetetlen, amekkora ökrök ezek a Trójaiak. SPOILER Elõször hazavisz egy Görög csajt, a király fia, amivel hagyják hamvában halni a nehezen kiharcolt békét, mert hát a szerelem milyen szép :-D Aztán kiengedi a király, két fiát, egyenként a halálba, mert hát ugye a becsület mindenek elõtt. A hab a tortán pedig maga a legendás ló. Nem is feltétlenül az, hogy bevonszolják a falak mögé, de az õrség nélkül hagyott várfal, több mint agyamentség. Egyik esetben sem volt a trójaikra jellemzõ, a józan ész. Ily mód, kifizetõdõnek bizonyult, még vert helyzetbõl is a bosszúvágy. Miközben a nemlétezõ Istenek haragjától féltek, és állítólagos jeleikbõl próbáltak jövõt olvasni, bemattolták magukat.
10/10
madrika91 2016 jan. 17. - 22:29:07 10/10
(458/484)
Imádom ezt a filmet, függetlenül történelmi megfelelõségétõl. Szerintem zseniális a kivitelezés, a színészi alakítás, úgyhogy kb 8.jára nézem épp most.
10/10
Lillith Morgan 2014 nov. 16. - 16:22:13
(457/484)
A mitológiát azért ne keverjük a történelemmel, gyerekek. Ennyi erõvel a Gyûrûk urára is mondhatnánk, hogy történelmi film, csak mert Tolkien úgy írta meg, hogy tökéletesen elhelyezhetõ kicsiny világunk múltában.
Az ordító eltérések (Menelaoszt Hektor öli meg; Briszéisz és Kasszandra személyét teljesen egybemosták; a csaj megöli Agamemnont; Parisz, Andromakhé és a többiek elmenekülnek Trójából) ellenére mégis ezt a filmet kedvelem leginkább azok közül, amik ezt a történetet dolgozzák fel. Most is megnéztem.
buncow 2014 nov. 16. - 15:25:19 Előzmény Meklód fia
(456/484)
A rettenthetetlen is nagyon jó film, az és ez a film az elmúlt évtizedek legjobb történelmi filmjei, a színészeket, díszletet, forgatókönyvet, zenét, dramaturgiát és úgy mindent összevetve. Engem pl. a Gladiátor nem fogott meg egyáltalán.
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 15. - 19:31:48 10/10
(455/484)
Hatalmas film, kiváló történettel és tökéletes megvalósítással!
Hibátlan.
10/10
9/10
nandelecki 2014 jún. 15. - 16:24:50 9/10
(454/484)
Hiába a sok kivágott jelenet, ha nincs meg a dramaturgiai hatás, mert olyan gyenge a zene. Csak az nézze a rendezõi változatot, aki nagyon ráér, egyébként nem ajánlom. Elképesztõ mennyit tud számítani a zeneiség.
10/10
Keló Scofield 2014 jún. 09. - 17:28:30 10/10
(453/484)
Most néztem, a BluRay verziót, ami több mint 3 órás, rengeteg kivágott jelenet van benne. Megérte.
Meklód fia 2013 dec. 10. - 08:14:19
(452/484)
nagyon jó film, minden színész a helyén van, jobb mint A rettenthetetlen féle vackok
filoszemitabéla 2013 nov. 12. - 16:32:47 Előzmény stenmore
(451/484)
Hát igen. Elég szörnyûségek születnek abból, amikor az amerikai Móricka elképzeli magának az európai kultúrát és készít egy westernfilmet, amiben a cowboyok csizma helyett saruban szaladgálnak.
A lengyel "Quo vadis" egyszerûen tökéletes volt. Mint mindenkiben, aki olvasta, bennem is élt egy kép a regényrõl és a szereplõirõl és ehhez képest egyáltalán nem okozott csalódást a látvány.
10/10
Keló Scofield 2013 nov. 12. - 16:08:53 10/10 Előzmény stenmore
(450/484)
Persze, nem raktam idézõjelbe az "1000 hajót", lehet hogy csak 269 volt:)
1/10
stenmore 2013 nov. 11. - 20:59:13 1/10
(449/484)
Afféle "D" nap volt normandiai partraszállás a görög hajóhad?:) Nem gondolnám hogy a görögöknek a valóságban lett volna 1000 hadihajójuk.
10/10
Keló Scofield 2013 nov. 11. - 18:22:01 10/10
(448/484)
Nagyjából jól látod a dolgokat. Az Achilles féle meleg dologról nem hallottam, esetleg kevered Alexandros-szal, mert az elvileg tény.
Moziban néztem annó, kiemelnék egy jelenetet. Amikor a Görögök 1000 hajóval indulnak Ilionba nagyon látványos.
Viszont a film valóban nem érezteti, hogy ez a háború 10 évig tartott. Ez legyen a legnagyobb hibája.

Nekem megvan a "Trójai Heléna" c. DVD, de már más címet kapott, az egy "B" kategória, viszont a homéroszi kezdetektõl mutatja be a történetet.
10/10
Keló Scofield 2013 nov. 10. - 23:27:29 10/10
(447/484)
Azért ez egy jó film, jók a szereplõk, rendezés is.
Ami fontos, hogy nagyjából követték Homéroszt, már amennyire lehetett.
Pld. Aeneis.
jani-wan 2013 nov. 10. - 22:37:35
(446/484)
Na ezért nem szabad általánosítani, és úgy véleményt alkotni, hogy magát az alkotást nem is látta az ember. Az igaz hogy sok filmre igaz amit mondasz, de ez az egyik kivétel.
Ha rosszról beszélünk akkor nézd meg az Anna Kareninát Keira Knightley-val. Na az nézhetetlen.

Egyértelmûen nem Brad Pitt-et képzeltem Achilleusznak, de azt sem aki a képen látható.
kép: http://pctrs.network.hu/picture/4/4/_/achilleus_404734_41575.JPG
Úgyhogy errõl ennyit.

Nekem sem Gojko Mitic sem az Old Shatterhand-ot alakító színész nem jutott eszembe a film során.
1/10
stenmore 2013 nov. 10. - 21:34:46 1/10 Előzmény jani-wan
(445/484)
Ez csak egy apróság, nem csak Brad Pittel van a baj,hanem azzal hogy ez afilm is mint általában anagy kosztümös amerikai filmek el vannak hollivúdisítva,azaz a világirodalom remekmûvei kommersz gagyivá alakítva.Mint mondám pl abban a rövid részben ,amit néztem kb 3 semmitmondó párbeszéd,és behelyettesíthetõ jelenet volt más szintén népszerû filmekbõl.De visszatérve Pittre neked legyen mondva meg másnak ,aki ilyennek képzelte el Akhilleust.Most nemcsak a külsõségekre gondolok hogy abszolút nem ókori görög típus,hanem a viselkedése is néhol humorosan emlékeztet az NDK indiánfilmek fõhõseire pl.
Ha valaki nem tudná hogy mirõl beszélek az nézze meg az amerikai Quo Vadist és a lengyelt pl,vagy az orosz Háború és Békét és az amerikait,vagy a Hamlettet úgyszintén.
Killbox 2013 nov. 10. - 21:06:02 Előzmény jani-wan
(444/484)
Semmi gond ezzel a filmmel,csak néhányan szeretnek belekötni az élõ fába is.
Szerintem,pl. Brad Pitt teljesen korrekt Achilleusz volt.
jani-wan 2013 nov. 10. - 13:12:30
(443/484)
5 perc! De most tényleg? Több mint 2 és fél óra a film.
Szóval rühelled Brad Pitt-et. Nos én sem hittem hogy jó lesz mint Achilleus, de jó lett.
Ami a szereposztást illeti, Eric Bana sokkal jobb Hector, mint Bruce Banner, Brian Cox brilliáns Agamemnon, Sean Bean egyszerûen mindig jó bármit is játszik, és Orlando Bloom jól játssza a szánalmas nyálgép Parist.
Hol itt a gond?
1/10
stenmore 2013 nov. 10. - 10:20:43 1/10
(442/484)
Nem teljesen prekoncepció,mert kb 5 percet néztem belõle,és az elég is volt.Ráadásul vannak filmek amelyekrõl már eleve lerí pl a szereplõgárdájuk és néhány elõzetes információ alapján hogy mire számíthat valaki.Egy ilyen témát így feldolgozni hogy pl Achilleus szerepét Pittre osztani ,aki ugyanolyan bájologva játsza el mint amikor a nemrégiben vetített (a címe nem jut eszembe,mert gyenge film volt)három testvér közül a háborús hõst alakítja de ugyanakkor megzabolázhatatlan egyén ,és évekre ellovagol a családjától.-
De mondhatnám a megnézett rész alapján a semmitmondó kaptafa dialógusokat és szemmeregetéseket is.
jani-wan 2013 nov. 10. - 08:30:01
(441/484)
prekoncepció gyanús a dolog. Egy filmrõl a megnézése után kell véleményt mondani.
1/10
stenmore 2013 nov. 10. - 00:00:49 1/10
(440/484)
Giccsgyanús a dolog, inkább az Iliászt kéne olvasgatni.
Anteris 2013 nov. 09. - 19:40:26
(439/484)
" Thetisz, Akhilleusz anyja azonban tudta, hogy fia ebben a háborúban életét veszti, ezért elbújtatta: lánynak öltöztette."

reméljük a rendezõi változatban ez a rész benne lesz : )
offtopic
Killbox 2013 nov. 09. - 19:26:31 Előzmény 5i
(438/484)
Ja,hogy a filmet se láttad??Akkor igazán mértékadó a kritikád!
A szõke kis p*cs gondolom Brad Pitt,aki 180 cm magas és 50 éves - a film forgatásakor 40.

Talán feltûnt,hogy többször is írtam,hogy ez egy FILM!
9/10
beveri Hills 2013 aug. 16. - 11:15:11 9/10
(437/484)
Jól összerakott film, 9-et megér.

Rusnya közhely, de az Íliászban benne van az egész emberi Univerzum: http://mek.niif.hu/00400/00406/html/ Devecseri fordítása külön remekmû.
gladiolus 2013 jún. 21. - 08:31:02
(436/484)
Köszönöm egyetértésedet. :)

Nekem nagyon tetszett a film. Sokáig halogattam, mert féltem, hogy túl hosszú lesz, és nem lesz lendülete, de ez az elképzelésem megdõlt, lendületes volt és fenntartotta az érdeklõdésemet, pedig nem vagyok oda az ókori rohangálós, csatázós filmekért.
Nagy erõssége ennek a filmnek, hogy nagyon profi módon találták meg a karakterekhez a szereplõket, mindenki a helyén volt, úgy érzem.

A prológ szövege annyira megfogott, hogy külön kimásoltam a filmbõl:

Az embert megigézi az örökkévalóság.
Azt kérdezzük hát:
Visszhangot vernek e tetteink a századok során át…
Hallják e nevünket idegenek, ha már rég nem leszünk…
Kérdezik e majd, kik voltunk…
Milyen bátran küzdöttünk….
Milyen lángolón szerettünk….

SPOILER
Hectorra visszatérve, letagadhatatlan, hogy mindenki, a családtagok is, és az ellenség is tisztában voltak az õ nagyszerû kvalitásaival, és félve tisztelték. Egyedül Achilleus nem,de szerintem titokban még õ is, csak nem akart errõl tudomást venni.Õ annyira öntörvényû, gõgös, fennhéjázó alak volt, hogy neki Hector halála kellett ahhoz, hogy elgondolkodjon, és magába szálljon.
Hector halála mindenkit elgondolkodásra késztetett, arra, hogy belenézzenek a lelkük legmélyébe, és átrendezzék magukban a dolgokat. Annyira karizmatikus személyiség volt a film alapján, hogy még a halálával is csak fejlõdést és haladást idézett elõ. Csak hát azt nehéz elfogadni, hogy oly sokszor a leghibátlanabb lény esik áldozatul a többiek hülyeségének.
Voltak pillanatok, amikor nagyon dühös voltam. Amikor az apja elismerte, hogy nála jobb fiú még nem létezett a földön, de azért amikor választani kellett Hector józan érvelése és az agyatlan tanácsadó pap misztikus nézetei között, mindig a pap mellett döntött. Hát tisztelet ez, kérdem én? Tisztelte ez a fiát? És ilyen esetekben látom, hogy a vallási fanatizmus és a pszichés zavarok mennyire károsak lehetnek családon belül is.
A másik jelenet, amikor Hector búcsúzik a feleségétõl és a kisfiától, és a „Kiskopasz” :) a kék szemeivel ránéz, és sírva fakad-hát ettõl a jelenettõl megrogytam én is.
SPOILER vége

Szóval lehet, hogy a film nem követi a homéroszi cselekményt, de így a maga nemében nekem tetszett, mert én a mai ember fejével gondolkodom, és ezek a folyamatok a mai társadalomban is tetten érhetõek. Megvannak az Agamemnón féle zsarnokok és bürokraták, az Odüsszeusz féle, tiszteletre méltó tudományos emberek, az Achilleus típusú, sikerektõl elvakult gõgösök, és a Hector típusú igaz, szeretetreméltó hõsök.A lényeg változatlan.
gladiolus 2013 jún. 20. - 18:58:29
(435/484)
Nem egészen értem, hogy érted, hogy Parisznak jó szerep volt O. B., ezt nem fordítva akartad írni? :)

Szívesen tenném az egész Iliász elolvasását, de sajnos erre a filmre is alig volt idõm. Nézd az az igazság, hogy nem keresek válaszokat Parisz kapcsán. Nem szeretnék elolvasni azért egy teljes ókori görög eposzt, hogy el tudjam dönteni egy szereplõrõl, hogy szimpatikus e vagy nem. Ezt a filmet néztem meg, mert ennyi ideig érdekelt a történet, és ez alapján a film alapján tudok és szeretnék véleményt formálni, mert ebben a filmben ennyi információt kaptunk a történetrõl, és a benne részt vevõ emberekrõl.

Nem hiszem, hogy egy filmnél alapkövetelmény, hogy elolvassuk hozzá a könyvet, mert ha ez kell hozzá, akkor miért készülnek filmek?
Ha esetleg az eredeti, homéroszi mû tartalmát átírták e filmben,és ezáltal egy szereplõrõl fars információkat adnak, arról én nem tehetek.
10/10
Keló Scofield 2013 jún. 20. - 17:54:14 10/10
(434/484)
SPOILER

Parisz-nak jó szerep volt O. Bloom, talán ismerned kéne Homérosz - Iliász c. eposzát. Ott találsz válaszokat.
gladiolus 2013 jún. 20. - 17:06:52
(433/484)
Na erõt vettem magamon, és megnéztem ez a filmet úgy teljes egészében.
A látvány gyönyörû volt, a hajók remekmûvek voltak.

Két normális, tiszteletreméltó hõse volt enne a sztorinak, Hector és Odüsszeusz-így aztán egyik szemem sír, a másik nevet.

A többi férfiszereplõ idegbeteg, önelégült, elvakult, személyiségzavaros majom volt, kifejezetten utáltam Priamoszt, Hector apját, akinek normális szellemi tartományát az istenek leárnyékolták, és ebbõl kifolyólag csak elmebeteg döntéseket tudott hozni. Agamemnon egy tipikus, érzéketlen, barbár zsarnok volt, Achilleus egy elvakult, gõgös öntörvényû majom. De mind között Paris volt a legundorítóbb, a prütykölõ, mert ezután már csak így vagyok hajlandó nevezni.
Arra is képtelen volt, hogy egy normál fegyvert megfogjon, és amikor férfinak kellet volna lenni a gáton, akkor csúszott, mászott a nagy és dicsõséges Hector lábai elõtt, hogy védje meg. Meg is védte szegény, csak kicsit túl nagy áron.

SPOILER
Hector volt ebben a családban az egyetlen normális ember, és nehéz megemészteni, hogy õ ment el, és a prütykölõ maradt életben. Az élet nem igazságos. SPOILER

Odüsszeusz pedig úgy jó, ahogy van, természetesen. :)
gladiolus 2013 jún. 02. - 10:31:56
(432/484)
Egyébként meg én ezt a szegény Boagriust úgy megsajnáltam. Egy ilyen testi kaliberû embernek, akinek még a melléütése is halálos, érdemes lett volna a szellemi tõkével is foglalkozni, nem csak a testi erõre alapozni, mert egy kolosszust is le lehet gyõzni sajnos a megfelelõen alkalmazott harci technikával. Sajnáltam komolyan.
Ha kifejlesztett volna valami jó kis szellemi technikát, akkor Achilleus Pityuka idétlenkedhetett volna ott egyedül. Komolyan neki szurkoltam.
Biztosan rajtam kívül már mindenki tudta, de én le vagyok maradva ilyenekben, ezért csak ma reggel néztem meg, Nathan Jones 2 méter 11 centi. Jézusom. Ez már nekem, aki egy 157 centis törpicsek vagyok, olyan mérhetetlenül ijesztõ.És még félelmetes arcokat is vág.

Ha látnék az utcán egy ekkora hapsit, és nem tudnám kikerülni, akkor valószínûleg azt mondanám, hogy csókolom Jones bácsi, én csöndesen elsunnyogok itt, csak ne tessék észrevenni. :)
offtopic
Meklód fia 2013 jún. 02. - 09:17:09 Előzmény gladiolus
(431/484)
na igen, az ilyenek miatt nem túl hiteles a film, meg a hajuk is elég ápolt Hedensholszal mosott és fodrásszal vágatottnak tûnik.
gladiolus 2013 jún. 02. - 08:17:24
(430/484)
Marcus Vinicius az ókori Róma elit kasztjába tartozott, és mint ilyen, teljesen más higiéniai szokások jellemezhették, mint a kevésbé szerencsés alsóbb osztályokba tartozó emberkéket.
Neki valószínûleg volt ideje és lehetõsége ilyesmivel foglalkozni. Az alsóbb néprétegek viszont meggyõzõdésem, hogy nem babráltak ilyesmivel.És az ókori hadsereg kötelékeiben valószínûleg szép számmal voltak jelen az alsóbb néprétegek sarjai is. Az az óriás Boagrius is például, akit Brad Pityuka az elején legyõz, õ sem látszott egy intellektüelnek.
Ennyit a szõrözésrõl. Ártatlan kis megjegyzés volt részemrõl, nem gondoltam, hogy ekkora felfordulást idézek elõ vele. Jó hogy nem robban már ki egy újabb trójai háború emiatt.
venasszonyok#nyara 2013 jún. 01. - 22:10:19 Előzmény gladiolus
(429/484)
Ha olvastad a Quo vadis-t, említés történik benne Vinicius, szõrtelenített alsõkarjáról, azaz az ókorban a rómaiak szõrtelenítették a karjukat. tehát lehetséges, hogy a görögök is. Illetve van akinek anélkül is szõrtelen a mellkasa.
10/10
Keló Scofield 2013 jún. 01. - 19:47:50 10/10
(428/484)
Érdekes, én nem figyeltem fel a férfiak csupasz felsõtestére, de most hogy mondjátok...:D

Annyira lekötött a csodaszép Diana Kruger (talán a legszebb színésznõ) látványa, vagy amikor a görögök 1000 hajóval indulnak Trójába, és amikor Akhilleusz a porban vonszolja Hektór testét a saját apja elõtt, illetve Agamemnon hihetetlenül gonoszan jó játéka stb...

Sajnos nem vettem észre ezt a hibát, de örülök, hogy kb. 40 topicban leírták már ugyanezt:)
1/10
5i 2013 jún. 01. - 17:41:18 1/10 Előzmény Killbox
(427/484)
Az ilyen történeteknek, hiába mitológiai mesét írtak belõlük, igen is van valóságos alapjuk.
Amúgy meg a filmet nem láttam, mert már az elõzetesbõl elég volt pár xar kocka is.
Teljesen mindegy milyen szerepben, de abszolút nem illik a képbe egy szõrtelen, szõke kis pöcs oda, mint pl. Franco Nero sem a Honfoglalásba, vagy Swarzi a barbár szerepébe szõrtelen kidolgozott testtel.
Amúgy meg akháj-dardán háború volt eme sztori alapja(a mitológiában is). töriben is, de mind1.
Irodalom-történelem jól megy ne aggódj emiatt.
1/10
5i 2013 jún. 01. - 17:29:57 1/10 Előzmény gladiolus
(426/484)
Végre valaki észreveszi, hogy mennyire hiteltelen filmek ezek...
fo.ma 2013 máj. 25. - 21:24:56 Előzmény gladiolus
(425/484)
Sõt, még az izéjük is fazonra volt nyírva!
offtopic
gladiolus 2013 máj. 19. - 21:52:36
(424/484)
Nem mintha ez egy fontos, központi kérdés lenne, de felfigyeltem egy hülyeségre. Az ilyen ókori filmekben, ahol a férfiak esetenként meztelen felsõtesttel harcolnak, pl. itt, vagy a 2004-es Spartacusban, vagy a Trónok harcában, stb. Ezeknél az eseteknél leborotválják a pasik felsõtestérõl az összes szõrt?
Mert most egy pillanatra megfigyeltem, és mintha mindenki csupasz lenne. Eddig fel sem tûnt, és most sem érdekel különösebben, csak ez egy természetellenes Hollywoodi baromság. Gondolom ki akarják hangsúlyozni a kockahasakat, már akinek van egyáltalán, de ha barbár hõsökrõl van szó, akkor ez így nem élethû. Nem gondolnám, hogy különféle gladiátorok és ókori harcosok habselyem felsõtesttel jelentek meg a küzdõtéren. Micsoda baromság ez!
10/10
Keló Scofield 2013 ápr. 14. - 09:54:53 10/10 Előzmény Killbox
(423/484)
A mitológiai alakok valószínûleg nem éltek:) és az Isteneket nyilván Homérosz szõtte az Íliászba.
Mindenesetre én hiszek abban, hogy egy ilyen történet nem a képzelet szüleménye. Van itt egy írás, ami bizonyítékokat tár fel, ha gondolod olvass bele.
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=947
_mason_ 2013 ápr. 07. - 12:13:35
(422/484)
Már megint adják. Most a coolon .
Killbox 2013 ápr. 06. - 02:12:33
(421/484)
Hogy a valóságban éltek ezek a mitológiai alakok.Homérosz,Szophoklész meg a többiek szõtték a meséket.
_mason_ 2013 ápr. 05. - 22:15:44
(420/484)
Ezt ismerem :) pár éve kijátszottam az elsõ két pályát. :)
10/10
offtopic
Keló Scofield 2013 ápr. 05. - 20:57:08 10/10
(419/484)
Mire gondolsz?
offtopic
Killbox 2013 ápr. 05. - 20:23:09
(418/484)
Ezt nem mondod komolyan,Keló...
10/10
Keló Scofield 2013 ápr. 05. - 18:53:00 10/10
(417/484)
Igen, elég erõs, ha valaki keveri a trójai és görög harcosokat:).
Ettõl függetlenül a 10 éves trójai háború megtörtént és létezett Akhilleusz is, az már más dolog, hogy a Homérosz féle eposz "meseileg" mutatja be a történetet, gondolok itt pld. az Istenekre.
Fõnix_császárnõ 2013 ápr. 05. - 18:48:35
(416/484)
http://ingyenesjatek.hu/achilles.html
Achilles online játék, érdekesség hogy ugyanaz a zene megy alatta amikor az itteni Achilles harcolt, én az ilyen játékokat szeretem.
Mr.Malac 2013 ápr. 05. - 18:25:29
(415/484)
Tököm kivan má ettõl a filmtõl. mondjuk 327 társa van, amitõl szintén, amit beharangoznak és 72-edszer ismételnek.
_mason_ 2013 ápr. 05. - 16:44:48
(414/484)
Most megy a Film+-on. Szerintem egészen jó, szeretem a történelmi filmeket, így én ezt is élvezni tudtam.
Killbox 2013 ápr. 05. - 13:42:53 Előzmény 5i
(413/484)
Neked sincs sok közöd a történelemhez,de az irodalomhoz se:P

"És Brad Pitike, mint "igazi" trójai...:-))Szõkén, kék szemmel...na ja...
Kár, hogy fõleg fekete-barna típusú volt akkor mindenki."

Akhilleusz - Brad Pitt - még véletlenül se volt trójai,inkább talán görög lett volna,csak éppen soha a büdös életben nem volt valós személy.Így hát különösen érdektelen,hogy szõke és kék szemû a filmben.
A többiek biztos fekete-barna típusok voltak,valószínû láttad is õket,amikor te magad is egyik alakja voltál a görög mitológiának.:P
10/10
PSI 2013 márc. 10. - 09:41:46 10/10
(412/484)
Talán hosszú volt, és kissé unalmas, de nekem tetszett. Egyedül csak egyes szereplõk jellemvonásaival nem tudtam megbarátkozni.
De a lényeg a lényeg:a film a bevételt tekintve sikeresnek számított. (Költségvetés: kb 175000000 dollár, bevétel: kb 497600000 dollár) ezt mindenképp figyelembe kell venni.
A 2003-as változatot még nem láttam, sajna nem tudok viszonyítani :((
6/10
sinus13 2013 márc. 08. - 23:34:25 6/10
(411/484)
Szokásos Amerikai történelmi film ,szokásos bakikkal.
vénasszonyok:nyara 2013 febr. 23. - 12:57:34
(410/484)
És még egy dolog: a trójai háborúról az Iliász szól, az Odüsszeia Odüsszeusz hazaútjáról szól.
vénasszonyok:nyara 2013 febr. 23. - 12:55:53
(409/484)
Pontosan az a probléma, hogy nem olvastad. Akhilleusz nem történelmi, hanem mitológiai figura. Éppen ezért ne közönséges halandóként tekints rá. Édesanyja Thetisz istennõ a bokájánál fogva a Styx-be mártotta, csecsemõ korában, éppen ezért sebezhetetlen volt az egész teste, kivéve azt a tenyérnyi részt a bokáján, ahol nem érte a Styx víze.

Gondolom az sem teljesen reális, hogy János vitéz egy kõvel agyonütötte az óriást.
1/10
5i 2013 febr. 23. - 10:30:16 1/10
(408/484)
1et értek!!!AZ, unalmas, nyálas...
Ráadásul a történelemhez semmi köze, hiteltelen...
És Brad Pitike, mint "igazi" trójai...:-))Szõkén, kék szemmel...na ja...
Kár, hogy fõleg fekete-barna típusú volt akkor mindenki.
10/10
Keló Scofield 2013 febr. 11. - 21:14:12 10/10
(407/484)
Van egy korábbi film errõl, "Trójai Helena", ami talán jobban követi Homéroszt. Abban Paris-al indul, amikor átadja az aranyalmát. Nekem nagyon tetszett.
Itt sokan B. Pitt miatt támadják, de nem hinném, hogy ezzel kéne foglalkozni, jók a színészek, fõleg Agamemnon és a csodálatos Diana Kruger.
8/10
Xerxesz15 2013 febr. 11. - 20:39:57 8/10 Előzmény Oberhauser
(406/484)
Csak érdekességképp:
Én is olvastam :) Priamosznak összesen ötven fia és tizenkét lánya(egyesek szerint ötven lánya volt), több feleséget tartott.Évekkel ezelõtt még Bokassa császáron lepõdtem meg.Szóval, ha valaki azt hiszi, hogy csak Hektór és Párisz voltak testvérek, az nagyot téved.A köztudatban ez így gyökerezett meg, tévesen.
Amúgy a film nekem tetszett, bár kicsit unalmas volt, nameg nem volt teljesen hû a történelemhez, mint azt rajtam kívül még többen írták.
Oberhauser 2013 jan. 21. - 14:57:25
(405/484)
A pontozást most kihagynám.
Csak annyit írnék le, hogy nézegettem a Port.hu-t.Van ennek a filmnek egy kisebb hírû elõde is.Azt ugyan én még nem láttam, csak annyit tudok, hogy a címe Trója:háború egy asszony szerelméért.2003-ban készült ,ez pedig 2004-ben.Meglepõdtem.Eddig szinte az összes filmnél, amit láttam mindig az eredeti, az elsõ rész volt a sikeresebb.Vajon itt miért nem érvényesült ez?
Erre választ csak akkor kaphatok, ha megnézem a másik Tróját is, ezt pedig meg is fogom tenni.Abban az esetben pedig, ha azonos színvonalú filmet látok, nyugodtan mondhatom azt, hogy a színészek miatt áll 8,4 ponton a 2004-es változat, az egy évvel korábbi pedig csak 6,6-nál.
Na majd meglátjuk...
Oberhauser 2013 jan. 21. - 14:48:20
(404/484)
Azért elképesztõ,micsoda történelmi hibák vannak a filmben.
A jelenlegi kutatások szerint ,valamint hozzávetve az ókori szerzõktõl kapott információkat a következõket mondhatjuk a szereplõkrõl:
Achilleus sohasem tette be a lábát Trója városába, max esetleg halottan, ugyanis Paris még a város eleste elõtt ölte meg a nyilával.Ha pedig már a trójairól beszélünk, tegyük hozzá azt is,hogy maga Paris sem élte túl a háborút, és ugyancsak õt sem azon a bizonyos éjszakán ölték meg, amelyen Trója elpusztult.Vele egy Piloktétész nevû híres görög íjász végzett.
Hektór halála megfelel a valóságnak, az szinte teljesen biztos, hogy a görögök hõse, Achilleus gyõzte õt le párbajban, de hozzá kell tennünk, hogy a párbaj teljes menete nem felelt meg az Iliászban leírt harcnak(nem is tartottam fontosnak, hogy pontosan olyan legyen, de ha Homérosz Iliászját és Odüsszeiáját nevezik meg forgatókönyvnek, akkor elvárná az ember, hogy azoknak megfelelõen forgassák le a filmet).
Priamosz(a trójai király, Paris és Hektór apja)halála szintém rendben volt, bár tudniillik, hogy õt bosszúból Achilleus fia szúrta le.A filmben pedig az õt megölõ görög inkább Achilleus apjának ment volna el...
Menelaoszt(a spártai király, Helené férje)nem Hektór ölte meg, mi több, tovább is élt, mint a trójai.Mivelhogy õ is a faló belsejében tartózkodott.
A szereplõk halálát pedig Agamemnónnal zárnám(a mükénéi király,Menelaosz bátyja),akinek a végzete egyáltalán nem Trójában volt.A tíz évig elhúzódó háborúban a felesége és unokatestvére, Aigiszthosz összeesküvést szõttek ellene, és a Trója legyõzésére rendezett ünnepségen megölték(érte egyébként a fia bosszút állt:megölte Aigiszthoszt és az anyját is.)
8/10
Fenrirson 2012 dec. 10. - 14:20:07 8/10 Előzmény Fõnix császárnõ
(403/484)
Igaz,én sem láttam,pedig nagyon figyeltem.
Fõnix császárnõ 2012 nov. 21. - 17:32:17
(402/484)
Jól láttam hogy nem láttam?
Úgy értem hogy, ebben volt az elhíresült repülõ, kivágták vagy nem vettem észre?
Sz Peter 2012 nov. 21. - 14:42:05
(401/484)
Szerintem ahhoz képest, hogy õ volt Akhilleusz - a görögök legjobb harcosa - még elég szerényen viselkedett! :)
8/10
Fenrirson 2012 nov. 21. - 14:36:14 8/10
(400/484)
A filmrõl:
Nem rossz,valóséghûnek nevezhetõ,bár pár "érdekesség" még így is van benne,mint minden történelmi filmben.A szereplõk,mégha világhírû színészek is,olykor idegesítettek,személy szerint úgy gondolom,volt köztük pár,akinek nem illet a megadott szerep.
A Trója egy klasszikus példa arra,hogy egy film attól még nem lesz tökéletes,hogy telerakják a leghíresebb színészekkel.Kell bele kor- és valósághûség,megfelelõ történet(amivel itt szerencsére nem volt gond),de a legfontosabb,az az,hogy kiküszöböljék azokat a hibákat amik a legtöbb történelmi filmben elõfordulnak:az egyes fõszereplõk harcképzettségének,erejének eltúlzása,helyszíni hibák,egyebek...
A Trója összességében jó film,párszor megnézhetõ,én nehezebben untam meg,mint a 300-at.
8/10
Fenrirson 2012 nov. 21. - 14:28:14 8/10
(399/484)
Ja,eléggé.
10/10
offtopic
csikosi 2012 nov. 18. - 14:34:02 10/10
(398/484)
Egyszer-kétszer megnézhetõ!
De naponta?????? Telereklámmal????
akkor kakaszar
DrAgy 2012 nov. 18. - 12:37:03 Előzmény molec
(397/484)
"Schliemann a mesemondó szösszenete alapján találta meg, és ásta ki Tróját".
Schliemann maga volt a mesemondó és soha nem ásta ki Tróját,csak szerette volna,
de mint minden kókler csak csalt és hazudozott.
Ez szimplán tény.
8/10
lotto 2012 nov. 18. - 12:19:20 8/10
(396/484)
Fárasztó már, hogy hanyadjára megy ez movie. Érdekel a mitológia, annyira azért NEM jó ez a film, h. 10edjére is megnézzem. Ami páratlan benne:-> az Hektór és Akhilleusz párbaj-jelenete!
molec 2012 nov. 14. - 14:23:25 Előzmény Sz. Péter
(395/484)
Arra azért felhívnám becses figyelmedet, hogy Schliemann a mesemondó szösszenete alapján találta meg, és ásta ki Tróját
offtopic
Sz. Péter 2012 okt. 30. - 13:53:02
(394/484)
MIVAN???

"Homérosz története fikció."

Pont ezt mondom én is!

"Most miért zavar az, ha szerintem a karakterek megformálása egyforma?!?"

Hol írtam én ilyet????????
offtopic
Sz. Péter 2012 okt. 25. - 15:06:21
(393/484)
"hitelesek (mármint az eredeti homéroszi történetbõl kiindulva)"

Ez most komoly?
Homérosz mint hiteles forrás? Egy korabeli mesemondó? :)
Még ha Hérodotosz-t írtál volna.
(kb akkora köztük a különbség mint mondjuk Hajdú Péter és egy oknyomozó riporter között)
10/10
exitus 2012 szept. 17. - 15:57:18 10/10
(392/484)
nagyon jó volt,bár azt furcsának találtam,hogy a 10 évig elhúzódó háborúban senki sem öregedett.
kitkat85 2012 aug. 26. - 21:27:34
(391/484)
Nagyon látványos,többször nézhetõ film.Számomra az egyik legnegatívabb szereplõ Helené volt.Mint kiderült,Parisszal ellentétben õ tudta,hogy milyen következményekkel jár majd,ha Trójába szökik.Ennek ellenére mégis ürügyet szolgáltatott arra,hogy Tróját megtámadják a görög seregek.Ez önzõségre vall.Javára szól,hogy késõbb megbánta,amit tett.
white_angel 2012 aug. 26. - 12:40:24
(390/484)
Engem Orlando Bloom idegesít ebben a filmben, de nagyon. Nem elég, hogy nyálas, szerintem abszolút nem illik a szerepbe. Páriszt nem így képzelem el, hanem sokkal férfiasabban. Meg hogy a végén a gyáva féreg túléli, a többiek meg mind a csatában halnak meg, számomra ez nagyon nem szimpatikus.
7/10
Sadenal 2012 aug. 25. - 22:36:22 7/10
(389/484)
Nem tudom mennyire hiteles/hiteltelen a film ,de nekem még sokadjára is bejön. :)

7/10
offtopic
somersby 2012 aug. 25. - 22:22:17 Előzmény Keló Scofield
(388/484)
Így hívják a Simpson család fõszereplõjét.
Adamo 2012 aug. 25. - 21:49:31
(387/484)
Nekem attól megy el az életkedvem, hogy a rohadt RTL már megint szétvágja a filmet. Százszor megfogadtam már, hogy nem nézem a magyar kereskedelmi tv-ék mûsorait, hát most teszek egy újabb fogadalmat...
AldersbacherFilmYeah 2012 aug. 25. - 15:17:53
(386/484)
Kérdezd meg tõlem,hogy hányszor láttam?!:)
10/10
Viktor6665 2012 aug. 25. - 14:27:15 10/10
(385/484)
"Elment tõle az életkedvem is."
Hogy-hogy? Nekem pont, hogy megjön tõle:D