Téma: Trónok harca

9/10
Stevie19 2011 jún. 02. - 09:09:16 9/10
(364/2154)
Részben ***SPOILER***
Egyébként a 7. rész befejezése kapcsán meg kell mondjam, akárhogy erõlködöm, sehogy sem sikerül megfejtenem, hogy Baelish ezzel hogyan is tehetett jót Ned-del, hogy úgymond hátba szúrta. Ez nekem elég hatásvadásznak tûnik az alkotótól. Egész egyszerûen azzal segített volna Stark-nak, ha tényleg mellé állítja az õrséget, akkor nyerõ pozícióba került volna, bár akkor nem lenne mirõl beszélni... :-)
***SPOILER VÉGE***
Szóval EGYELÕRE nem látom a rációt a dologban, persze nem is tudom, mi lesz a közeljövõben :-)
10/10
offtopic
Marcipáncica_ 2011 jún. 01. - 23:20:52 10/10
(363/2154)
Ááááá, csak halogatod ami elkerülhetetlen! ;))
9/10
Stevie19 2011 jún. 01. - 20:56:16 9/10
(362/2154)
Persze, itt rengetegen írták már, hogy nagyszerû és még annál is jobb mû, sõt, néhányan kivesézték, hogy Tolkien hozzá képest lelkes amatõr (persze erõsen túlozva), de én valahogy nem akarom elkezdeni, mert ha nagyon tetszik, akkor nem bírom letenni. A Gyûrûk Ura-t ahogy a kezembe vettem, és elkezdtem, egyszerûen napokig, hetekig órákon át olvastam, már-már betegesen. :-) Még meglátom...
tanhu 2011 jún. 01. - 20:54:16
(361/2154)
Ezt nagyon üdvösen teszed.A történet fordulatait ki kell érdemelni.Nem csak úgy kapja az ember, a filmben sokkal gyorsabban pörögnek az események, de ez senkit sem zavar.Legyen ez csak meglepetés, a könyvben egyébként valójában a második kötetben kezdenek csak bemozdulni a dolgok,noha, a film az elsõ kötetbõl készült,és annak nyomvonalán halad,pár kikacsintást azért máris tesz a jövõre nézvést))).Most már közeledik egy kulcsmotívum is amire Nan anyóka is utalt,hogy mi az azt persze nem áll módomban elárulni,az anyóka pedig elég sok mindenre utalt már,ha másképp nem akkor a szereplõk állítása alapján is,úgyhogy lehet gondolkodni mi is lehet az...a kulcs motívum.Amit természetesen leszek olyan dög,hogy ismételten nem árulok el, csak annyit róla, hogy nem lesz unalmas...)))Basszus már csak három rész van tudtátok?Aztán pár hét és táncolhatunk a sárkányokkal...Pazar!!
Sokan szidták Kisujjat,ám abba senki sem gondolt bele, SPOILER a 7.részhez, hogy valójában megmentette Ned életét,mert a Trónteremben történt mészárlás során lazán levágták volna,élévén sérült volt már a regényben ráesett a ló a támadás során a filmben pedig lándzsával átdöfve szegezték a földhöz a lábát, de ez is csak apróság...
Aldyr_ 2011 jún. 01. - 19:31:45 Előzmény Stevie19
(360/2154)
Néhány link Martin teljes univerzumához (könyvek, sorozat, etc):
http://tronokharca.lap.hu
9/10
ashencold 2011 jún. 01. - 19:23:31 9/10 Előzmény Stevie19
(359/2154)
Az elõzõ hsz-omban: *oldallal késõbb-et akartam írni természetesen.
Steve: Elõbb-utóbb minden sötét titokról fellebben a fátyol. Biztos a sokadik vagyok, aki javasolja az olvasást :). Hacsak nem gyártasz szívesen elméleteket, esetleg mazochista vagy és megvárod míg ezen ínyencségeket képernyõn láthatod viszont :) - ami ugye évekbe telhet. Megéri a betûfalás, mert jó ideig nem fog kiderülni, pontosan ki áll az Arryn-ügy vagy a Bran elleni félresikerült merénylet mögött.

Közben nézem a szinkronos változatot is, hát a jó (és egyben unalomig ismert) hangok ellenére az angol nyomába sem érhet... A harmadikban, mint kiderült, Harsányi Gábor - Pycelle, Kerekes József - Varys, Csankó Zoltán - Alliser Thorne... kedvelem õket, de nálam egyáltalán nem passzolnak a karakterekhez. A Stark gyerkõcök is gyöngék e szempontból, a hétpróbás Lannistereket viszont mind jól eltalálták (Joff :). Nem mintha Tyrion eredetijét vissza lehetne adni. Gesztesi Karcsi is korrekt, mint Robert. Abszolút kudarc egyelõre Dany vagy Sandor Clegane. Az igazi gond, amit korábban is írtatok, hogy mû ízûek a szövegek, hatásvadászok a hangsúlyozások - tisztelet a kivételnek. A Sötét Lovag után egy újabb kedvenc, amit csak eredeti hanggal nézek újra...
9/10
Stevie19 2011 jún. 01. - 16:58:38 9/10
(358/2154)
természetesen fontos információkat nem várnék az elkövetkezõ epizódokból, és évadokból, szóval ha a kérdésemre nem lehet egyértelmû, és spoiler-mentes választ adni az elsõ 7 rész alapján, akkor nem is kérek. viszont köszönöm azt is, amit írtál. :))
9/10
ashencold 2011 jún. 01. - 16:52:22 9/10
(357/2154)
Üdv! Nos, mint szinte minden a sorozatban, ez ennél összetettebb :). Elsõ pislantásra úgy tûnik, úgy áll a dolog, ahogy vázoltad. De hogy mi történt pontosan, ki mérgezte meg Arrynt és ki akarta elvágatni Bran torkát kölcsöntõrrel, az csak jó pár száz oldallal derül ki, egy másik könyvben és évadban. Szívesen leírnám, ám spoilerezni csúnya dolog lenne :).
9/10
Stevie19 2011 jún. 01. - 14:28:45 9/10
(356/2154)
A hosszú szünet elõtt, amíg várakozom a nyolcadik részre, megnéztem újra az összes epizódot. E szerint jól értelmezem (eddig nem volt tiszta, csak most, újbóli megtekintésre állt össze), hogy Jon Arryn-t azért ölték meg (felteszem nem magától távozott, mint azt sokan elfogadják), mert kinyomozta abból a családfás könyvbõl, ami Ned számára is világossá vált, azaz azt, hogy Jaime és Cersei együtt vannak, és hogy Joffrey a közös gyermekük?
Assa 2011 jún. 01. - 12:40:33
(355/2154)
Nos, akkor sajnálkozzunk egymáson, és élvezzük tovább a sorozatot és a könyveket.