Téma: Trónok harca

9/10
Stevie19 2011 máj. 17. - 22:43:49 9/10 Előzmény Marcipáncica_
(194/2154)
Én el is olvastam a trilógiát, ellenben a GOT-ból egy szót sem (egyelõre ;-)) Szóval, csak annyit, hogy Martin valamit nagyon tud, ha jobb a mûve, mint Tolkien-é. :-)
Shanks 2011 máj. 17. - 21:29:08
(193/2154)
Fuu emberek.. ez az 5. rész valami brutális volt.

A vége...

SPOILER-----

Szegény Jory.. sajnáltam õt. Jaime nagy patkány, Eddard levágta volna, ha az egyik katonája nem szúrja lábon. Basszus most várhatok hétfõig. wáááá

Lord Baelish pedig az egyik kedvenc karakterem, a beszólásain mindig fetrengek a röhögéstõl.. :D mindig a kurvák körül forog az esze. :DD
10/10
Andrew8 2011 máj. 17. - 20:10:29 10/10
(192/2154)
Persze felirattal legjobb eredeti nyelven. :)
10/10
Andrew8 2011 máj. 17. - 20:10:12 10/10
(191/2154)
Végülis nem lett olyan rossz a szinkron. Érdekes volt elsõre Shrek hangja a királynak és Gollum hangja Tyrionnak, de megszokható fõleg hogy most azért máshogy szinkronizál Gesztesi Károly és Láng Balázs.
10/10
Andrew-R 2011 máj. 17. - 15:09:32 10/10
(190/2154)
Trónok Harca (magyar szinkron):

Sean Bean – Ned Eddard Stark – Kõszegi Ákos
Michelle Fairley – Catelyn Stark – Kovács Nóra
Richard Madden – Robb Stark – Csõre Gábor
Sophie Turner – Sansa Stark – Dögei Éva
Isaac Hempstead-Wright – Bran Stark – Ducsai Ábel
Maisie Williams – Arya Stark – Pekár Adrienn
Joseph Mawle – Benjen Stark – Jakab Csaba
Kit Harington – Havas Jon – Czetõ Roland
Peter Dinklage – Tyrion Lannister – Láng Balázs
Nikolaj Coster-Waldau – Jamie Lannister – Anger Zsolt
Lena Headey – Cersei Lannister – Bertalan Ágnes
Harry Lloyd – Viserys Targaryen – Welker Gábor
Emilia Clarke – Dany (Daenerys) Targarien – Molnár Ilona
Jason Momoa – Drogo Khal – Galambos Péter
Mark Addy – Robert Baratheon – Gesztesi Károly
Jack Gleeson – Joffrey Baratheon – Timon Barnabás
Iain Glen – Jorah Mormont – Epres Attila
10/10
Marcipáncica_ 2011 máj. 17. - 13:23:29 10/10
(189/2154)
A Gyûrûk ura számomra is egy mozifilm-etalon! Nagyon sok szempontból magasan veri a mezõny hasonlóit.

Bevallom nem igazán értem ezt az egész "melyik a jobb LOTR vagy GOT?" kérdéskört. Már amikor nemrégiben egyes cikkekben olvastam az összehasonlítást, akkor is csak húztam a szám. Mert milyen alapon viszonyítjuk az egyiket a másikhoz? Max annyi a közös hogy fantasy és ezzel kb ki is fújt.
Mindkettõt szeretem filmen, és nem tudnék de nem is akarok dönteni közöttük hogy melyik a jobb. Ha a könyveket kell(ene) összahasonlítani akkor könnyebb helyzetben lennék: számomra egyértelmûen a GOT a nyerõ. Persze frissebb is az élmény, ez is biztosan benne van, de úgy gondolom hogy mindent összevetve Martin nyerne Tolkiennel szemben.
10/10
Marcipáncica_ 2011 máj. 17. - 13:14:14 10/10
(188/2154)
Hírmorzsák:

-A GOT amerikai nézettsége szép lassan elindult felfelé. Ez nagy dolog, sorozatoknál legalábbis.
-Az HBO facebook oldalán többen is jelezték hogy a fordítás hiányos, mire az a válasz érkezett hogy "keresik a probléma okát"... tehát foglalkoznak a problémával elvileg.
9/10
Stevie19 2011 máj. 17. - 13:07:01 9/10
(187/2154)
Na-na! Azért a Gyûrûk Ura trilógia az etalon, bár kinek, mi.
Messze nem csak a pénz és a látvány, ami miatt kimagasló alkotás, ezt dõreség lenne nem belátni. Bár gondolom magáért beszél az a temérdek díj, amit bezsebelt :-)
10/10
offtopic
Marcipáncica_ 2011 máj. 17. - 13:05:38 10/10
(186/2154)
Na visszatértem hosszas mellõzés után kedvenc topicomhoz! :)) Örömmel látom hogy egyre több hozzászóló van, reméltem már a sorozat forgatásának a hírekor is hogy idõvel a tv jóvoltából azért nõni fog a Martin-t kedvelõ nézõk/olvasók száma! Kiesett most nekem cca 1,5 hétre a net meg minden, úgyhogy elõttem van még a 4. és 5. rész is! (A 4.-be csak pár percre belepillogni volt idõm.) Csudára várom, a több helyen is olvasott hozzászólások alapján csalódás nem lesz az szinte biztos! :))
Shanks 2011 máj. 17. - 11:15:21
(185/2154)
"A Gy.U. hiába a tömegjelenetei,a temérdek pénz, meg sem közelíti sz.v.sz..."

Én is ezen õrlõdtem, hogy most melyik tetszik jobban a Gyûrûk vagy a Trónok.
Talán a realisztikusabb elemek miatt a Trónok harca.

A Gyûrûk Ura ugye a valóságtól jóval elrugaszkodottabb ami nagy elõnye volt, de a Trónok Harcával összehasonlítva pont a hátrányává válik. Legalábbis én így gondolom.

Mindenesetre mindkét alkotás meghatározó a filmvilágban, de a két "világ" közül ha lehet így mondani, a Game Of Thrones-t hoznám ki gyõztesnek. Persze kinek mi.. :)

Az meg, hogy ez egy jó sorozat, kétség sem fér.
Az Imdb 9,5-re értékelte, ami azért valamit csak jelent.