Téma: Trónok harca

Sz. Péter 2020 aug. 19. - 17:02:14 Előzmény Trevor Belmont
(2124/2154)
Most már én is megnéztem még egyszer kíváncsiságból, illetve azért mert már kijött normális minőségben is.
Szóval: egy rendes tv-n (55" OLED) és 2160p HDR-ben, kiválóan látszik minden a képernyőn az éjszakai jeleneteknél. ;)
1/10
Trevor Belmont 2020 aug. 09. - 15:47:28 1/10 Előzmény nikato
(2123/2154)
Kíváncsiságból megnéztem a sötét jelenetet. Az elején majdnem kikapcsoltam, csak kézőbb nyomtam meg a gombot! Szánalmas az egész.
7/10
nikato 2020 aug. 04. - 10:29:06 7/10
(2122/2154)
A Sansa karakter egy borzalom volt! SPOILER: Csak kínozták, hagyta is magát, semmit nem csinált, persze amikor a kishúga került előtérbe egyből féltékeny lett! A színésznő is túlértékelt aki játszotta, az eredeti hangja is kibírhatatlan! (Mindig feliratosan néztük a sorozatot.) A sorozat vége is rettenet lett, az egész 8. évad szánalmasan rossz volt! Kíváncsi lettem volna, ha már kész lett volna a könyv, az alapján milyen lett volna? Utolsó részekben az éjszakai harc, semmit nem lehetett látni! Aztán erre váratták a rajongókat! (Én sose voltam az.) SPOILER VÉGE
1/10
Trevor Belmont 2020 aug. 03. - 21:51:44 1/10 Előzmény Hekaté
(2121/2154)
Az első kettő rész után!
1/10
Trevor Belmont 2020 aug. 03. - 21:50:03 1/10
(2120/2154)
Ritka egy sz@r. Az első két részig jutottam el.
zetevar 2020 máj. 01. - 12:13:11
(2119/2154)
Szerettem a sorozat első évadait, bár be kell vallanom, a könyveket nem tudtam végigolvasni, annyira rossz érzéseim voltak velük kapcsolatban. Megerősödött bennem az az érzés, hogy a kedvenc szereplőim bármikor meghalhatnak és vhogy nem volt kedvem heteken keresztül olvasni és várni ezt. A film alatt ezt az érzést jobban feldolgoztam.
Kerttős érzés, mert ugyankkor nagyon tetszett, hogy mindennek következménye volt: pl. jól lehetett érezni - főleg a könyvben - hogy Ned mekkora hibákat vét, miközben az elveit követi, de nem veszi komolyan a reális veszélyeket. Ennek aztán komoly következményei lettek mind rá, mind a családjára nézve. Jó volt, hogy (néhány karakteren kívül) minden karakternek megérthettük az indítékait, még akkor is, ha adott esetben nem voltak számunkra szimpatikusak. Nagyon tetszett a politika a kavarás, hogy sokszor a 'kisemberek' mozgatják a nagyokat a háttérből.
Nnnna, ezek a dolgok tüntek el az utolsó évadokra. Szinte mindenki átment vagy jóba, vagy rosszba, mindenki megkapta a büntetését. Kifejezetten utáltam, ahogy eltűntek a távolságok. Korábban érezni lehetett, milyen messze vannak a birodalom egyes pontjai egymástól, most mindenki szinte azonnal ott termett mindenhol.
Nem értettem a Mások szerepét. Egy masírozó agyatlan zombi csűrhét irányítottak az emberek ellen. De pontosan miért is?
Az utolsó két évadban már voltak komoly üresjáratok, amiket untam, aztán jöttek a túl hosszú csatajelenetek, amiket szintén untam (hiszen én pont a csaták előtt játszódó játszmákat szerettem, amik az utolsó évadokra el is tüntek).
A végkifejletet meg hagyjuk is...
spoiler
miért pont Bran??? Nehogy már azért, mert tudja a történeteket... Felmerült bennem, hogy miért kell ezeknek a területeknek egyáltalán közös király. Ez nem derült ki. Miért nem lehetnek külön királyságok, mint Észak? Miért száműzik Jon-t, amikor ő végig pozitív és Dany megölése is efelé hat, ráadásul ő a jog szerinti örökös... Nah, mindegy. Talán majd az írói befejezés logikusabb lesz (vagyis már van, hiszen befejezte a hírek szerint).
Vajon azt is megfilmesítik???
Hekaté 2020 ápr. 24. - 18:29:51
(2118/2154)
Szerintem az 5.-6. évadtól indult el a lejtőn a sorozat. Először lassan, aztán begyorsult. A vége felé egyre több "baki" volt benne, logikátlan lett. A fő karakterektől a hideg kiráz. Havas-Homok-Targaryen Jon olyan töketlen lett az utolsó évadra, hogy fájt nézni.
Brienne karakterét évadokon át felépítik, aztán egy hirtelen huszárvágással a sárba döngölik - értelmetlen.
Sajnáltam, amikor Kisujjat kinyírta a törpe nindzsa, mert az ő karaktere kellett. A sz@rkeverők miatt volt ez a sorozat egyáltalán nézhető. A játékosok miatt. Cersei is ilyen volt nekem.
A kedvencem az első pillanattól Varys volt. De ő is megmurdelt! Hála a törpének, pedig neki nagyon jól ívelt a karakterfejlődése - aztán mélyrepülés. Hulladék - mármint Tyrion.
A másik nagy kedvencem, a Véreb volt - na ő legalább végig hozta a szintet - az ő halála ki volt dolgozva legalább.
Hát ez az Éjkirályos baromság is. 7 és fél évadon át megy a "jajistenemmostmilesz", aztán jön Mitugrász kisasszony, és csókolom. Ez volt a legnagyobb vicc az egészben.
Szóval a vége egy jó nagy kavarodás lett. Pocsék. Az elejének a fílingjét is elrontotta. A legdurvább az volt, hogy olyan lett a vége, mint a viccben, amikor a nyuszika a halállistáját írja... (aki ismeri, az tudja, mire gondolok)
7/10
Mr.Green 2020 ápr. 23. - 09:55:21 7/10
(2117/2154)
Amit nem hallasz a rajongóktól: "Hú de jó volt az utolsó két évad!"
szjozsi79 2020 márc. 08. - 18:47:04 Előzmény Edoardo
(2116/2154)
- Hiányzott egy Cersei - Daenerys szemtől-szembe találkozás.
Megvolt először, amikor bemutatták az élő holtat. Másodszor pedig a Királyvár elleni ostrom előtt. Mondjuk ott nem beszéltek.

- A Lannister-ek halála a fal alá temetéssel könnyű megoldás volt.
Ott kellett meghalniuk, amiért éltek, az lett a haláluk.

- Nem értem, hogy Arya hogyan tudott az Éjkirály háta mögé kerülni és a sárkánytűz hogyhogy nem pusztító az Éjkirályra nézve.
Arya sok mindent megtanult Syrio Foreltől, talán még az észrevétlen lopakodást is.
Az éjkirály nem ember, csak a valiriai acél és a sárkányüveg ölheti meg.

- A Deresben zajlott csata után jön a szónoklat, de a lovas harcosokról szó sem esik - pedig egy idegen kontinens szinte teljes férfi lakossága esett el a harcban.
Na ez nekem sem világos, hogy a verhetetlen dothraki horda a holtak elleni egyetlen rohamban megsemmisült.

- A király megválasztása nem volt sablonos volt - többet vártam volna: egy új államforma kiépítését, elkerülve a gyermeket nem nemzhető új király halála utáni viszályokat.
Valamiféle demokrácia kezdemény kiépült.

- Mozgó hajóról elsőre eltalálnak egy repülő sárkányt. Soha nem gyakorolták, mégis sikerült. A várfal is tele van dárdahajítókkal, mégsem tudtak egyetlen egyet sem használni Drogon ellen.
Először nem számoltak a skorpió dárdáival, később már ismerték az erejét.

- Daenerys halála után a sárkány nem az elkövetőt, hanem egy vastrónt semmisíti meg.
Ennek két oka van: a sárkány okosabb volt mindenkinél, ugyanis tudta, hogy békét csak azáltal teremthet, ha a viszály okát szünteti meg. De ez inkább szimbolikus. A másik pedig, hogy Jon is Targaryen volt, így a sárkány nem tekintette ellenségnek, sem pedig prédának.
offtopic
tesz-vesz 2020 márc. 01. - 13:01:52 Előzmény bufo3
(2115/2154)
jól megmondtad! ezaz, a videót megnézted amit linkeltem? arra reagáljál, elég konkrét volt.
csináltam sokmindent amúgy, de ez hogy jön ide?!