seberla jún. 10. 14:22:19
(5/5)
"Sokan, akik ismerik az igazságot a bandavezérről, hősként tekintenek rá."
"...kegyetlen és szinte sebezhetetlen??? kinyírni az ilyen rohadékot!
Remélem a sok barmot is kirabolják és kegyetlenül elbánnak velük! Mindjárt másként gondolnák!
A valóságban is!
6/10
nefefe ápr. 06. 19:13:19 6/10
(4/5)
Ha valaki utánaolvas a Wikipédiában, az látja, hogy ez a film nem az igazi történet. Itt erősen szélsőségesen és kivonatosan - hiányosan - ábrázolt a cselekmény és az alakok. A film kétharmadáig egész jó a film, és elég reális is. Utána, - mintha siettek volna valahová - elkapkodták és gyorsan (semmit nem magyarázva) befejezték. A képi megvalósítás is átment egy tébolyodott, villogó, (és ezért idegesítő) szürreális őrületbe. Logikailag sok olyan dolog volt, amit ha a banda tagjai másképp csináltak volna, tovább éltek volna. Maga a film biztos sok realitást mutat a XIX. századi Ausztráliából - ugye köztudott, hogy a kontinenst fegyenctelepként, bűnözőkkel népesítették be, gyakorlatilag ők (is) alkották a kezdeti lakosságot. Én mindenesetre sokkal többet vártam a filmtől de egyszer meg lehet nézni.
6/10
Thorezine 2020 jún. 12. - 16:30:42 6/10
(3/5)
Nem volt rossz, nem is értem ezt az alacsony pontozást.....
1/10
Lex86 2020 jún. 07. - 17:57:56 1/10
(2/5)
"Magával ragadó történet a világ egyik legismertebb banditájáról, Ned Kelly-ről, aki kegyetlen és szinte sebezhetetlen bandájával nőnek öltözve fosztogatott a 19 századi Ausztráliában. Sokan, akik ismerik az igazságot a bandavezérről, hősként tekintenek a bandavezérre."

Ez több sebből vérzik. A film címe "Ned Kelly igaz története", amiből ugye a néző arra készül, hogy egy hiteles feldolgozást kap, ha már "igaz történet". Ezzel szemben még a film el sem kezdődik és az fogad minket, hogy a film kitaláció, semmi sem igaz belőle. Itt már gondolkodóba estem, hogy most mi van, akkor igaz vagy sem.
Ki merem jelenteni, hogy a film abszolút nem igaz történet, tele van hazugsággal (ismerem Ned Kelly történetét, és szerintem ezt látva forog a sírjában).
Először homofóbnak és ártatlan kisfiúként van bemutatva, a film végére már szórakozik az egyik bűntársával is...
Szóval aki ismeri Ned Kelly történetét, semmi esetben se nézze meg. Aki pedig nem ismeri, az ne e film alapján akarja megismerni.
Akit érdekel a sztori, annak inkább ajánlom ezt a 2OO3-as változatot.

https://port.hu/adatlap/film/tv/ned-kelly-a-torvenyen-kivuli-ned-kelly/movie-55504
Tamás Sárvári 2020 jún. 07. - 15:07:46
(1/5)
Ebből a leírásból nem sokat tudtunk meg.