Téma: Új élet

Delgada 2020 dec. 16. - 08:49:57
(15/15)
A történet jó, Kristin Scott Thomas kiváló.


Ide írd a spoileres tartalmat




A férje meggyilkolására nincs mentségem, de a többi cselekedetében nem lehet eldönteni, hogy jól tette-e. Minden ember másképp érez, máshogy reagálja le a dolgokat.

Van aki hazudozik, megcsalja a másikat, akkor az nem tetszik sok nézőnek. A nő ki is mondta, hogy nem tud hazugságban élni, és hát ez vezetett oda, ahova.
Látom, vannak itt, akik szerint egy nőnek, ha már anya és feleség, nincs joga semmi máshoz, minthogy élete a megszokott vágányon haladjon a tepsiig. Ez is elég szűk látókörű gondolkodás, kb középkori.

Szerintem meg van olyan erős szerelem, amit fel kell vállalni.
Nem fehér és fekete a sztori, nyilván, ha ennyire nagy a szerelem, és jól működik együtt Ivan és a nő, akkor megtalálhatták volna a válásig is a megoldást az anyagi gondjaikra. A nőnek volt egy jó szakmája, ja, hogy egy rendelőt bezártak? Hát akkor ki lehetett volna bérelni másik helyiséget, vagy a saját lakásukban elkezdeni.
Szóval a gyilkosság helyett lehetett volna sok egyéb megoldás, nyilván a férj is piti és szemét volt, mert bár nem szerette őt már a nő, de magához akarta láncolni. A nő, de nyilván egyik ember sem tulajdona senkinek, a férj pedig ezt gondolta csökött agyával.
Ha már visszament a nő a kisstílű pitiáner férjéhez, akkor nem kellett volna vele szexelni, és semmihez nem kellett volna jó pofát vágni. Ha már visszament, akkor a gyerekeknek mindent megadhatott volna (értem, főzött étel, figyelem, stb), a a férje számára maradhatott volna egy bábu, és közben találkozgatnia kellett volna Ivannal.
A nő így nem hazudozott, és ha nem is teljes időben, de sokat együtt lehetett volna Ivannal, lett volna elég pénze, és a gyerekeivel is törődhetett volna. Ebben az esetben csak a férj koppant volna, amit nagyon megérdemelt volna.

Ivan szerepére kereshettek volna jobb pasit, nekem kifejezetten ellenszenves és csúnya volt.
9/10
luci87 2017 febr. 27. - 13:14:10 9/10 Előzmény reserved
(14/15)
Egyetertek.
Megrazo tortenet,tragikus vegkifejlettel.

Amugy a no tenyleg tuzelo szukakent viselkedett,enyelges a telefonban,bezarjak,kiszokik az ablakon...raadasul az az Ivan,nem is jobb padi s a ferjenel...
En inkabb ugy mondanam,a kutya is jodolgaban vesz meg.Miert nem allt harabb munkaba,ha unatkozott?a ferje is megtudts volna csalni ot,akkor neki is felreallt volna szaja biztos...A ferjnek csak azert kellett meghalnia,mert szerette es nem akarta elengedni a feleseget??
Azutan mi lesz,a pasi nem kerul bortonbe,de a no igen a ferje megoleseert,es a pasi var,meg kiszabadul...?Kivancsi lennek a folytatasara...
gladiolus 2015 dec. 23. - 21:46:48
(13/15)
Mostmár egyre inkább ki merem jelenteni, hogy ha Christin Scott Thomas benne van egy filmben, akkor azt érdemes megnézni.Ez már kb.az 5. filmje, amit életem során látok, és én azt gondolom, hogy nagyon színvonalas színészi munka áll mögötte, mert egy olyan személyiség, aki hajlamos hozzányúlni a legbizarrabb, ugyanakkor rendkívül fontos témákhoz, és azokat felelõssége teljes tudatában, tökéletesen adja át úgy, hogy az embernek leesik az arca.
Pl. Oly sokáig szerettelek, Az élet háza, Angol beteg, stb.

Ez a sztori sem mindennapi, viszont eléggé mindennapos ahhoz, hogy foglalkozzunk vele. Egek ura, el lehet jutni idáig? Azért ez meglepett, hogy valaki ennyire hátat fordítson a biztonságnak, és ennyire felvállalja önmagát, ami nagyon dicséretes, ugyanakkor rendkívül félelmetes, hogy ilyenkor az ember mennyire kiszolgáltatottá válik. Meg hát nem így kellett volna csinálni.

Valaki itt írta, hogy élhetett volna a férje mellett, meg hogy nincs joga döntéseket hozni, amíg kiskorú gyermekei vannak. Azért ez így ebben a formában oltári nagy marhaság. Ezt az embert valóban
SPOILER****
ott kellett hagyni, mondjuk kinyírni nem kellett volna, mert ezzel kinyírta önmagát is. Megérte? Csak ilyenkor nem az a helyes megoldás, hogy egy másik ürge miatt hagyja ott, és lép ki az addigi kábult, értelmetlen életébõl, mert így csöbörbõl vödörbe lép. Lehetett ezt már korábban is tudni, hogy ez a házasság tökéletesen értelmét vesztette. Tisztességesen kellett volna elhagyni a férjet, gondolni kellett volna a gyerekekre, és becsületesen elkezdeni egy új életet. Mert akkor valóban lett volna új élet.
Ja, még valami. Egy burzsoá nõ ne keveredjen egy melóssal, mert abban a pillanatban, hogy a melós egy szintnek érzi, meg fogja alázni. Tartani kell a távolságot. Ugyanis ez a burkoló hapsika semmiben nem volt különleges, egyszerûen csak eltérõ volt a megszokottól, de nem nyújtott a nõnek semmiféle perspektívát, és hosszú távon nem mûködött volna a dolog.A szex meg nem éri meg ezt a fajta felhajtást, mert sokkal kevésbé fontos, mint amennyire az emberek felfújják.
SPOILER vége*****
Edmond Dantes 2015 szept. 11. - 09:31:01
(12/15)
Egy nappal ez után: http://www.port.hu/a_hutlen_unfaithful/pls/w/films.film_page?i_film_id=46934 ...nahát! Ugyanaz a téma, kicsit más felütéssel: itt valóban "kihûlt" a házasság a feleség részérõl, a belinkelt másikban szimpla szexéhség. Ha elfogadjuk a kissé életszerütlen alaphelyzetet = felsõ-középosztálybeli francia feleség beleszeret a fent leírtakkal szemben NEM annyira fiatal és NEM jóképû katalán svarc-burkolómelósba, onnantól vállalható vonalvezetésû a cselekmény...de nem vállalható a befejezés. Hogy mi a befejezés? Ez sajnos a film elsõ jelenetében kiderül, úgyhogy SPOILER HELYETT tanácsom minden nézõnek, aki nem szeretné elõre tudni a végkifejletet: pörgesse át az elsõ jelenetet!! Kezdje ott a filmet, ahol ez a felirat áll: "Hat hónappal korábban".
webulon 2014 jan. 19. - 19:41:48
(11/15)
pufff

Nem ex katedra de én ezt gondolom errõl a filmrõl :
spoiler
Két hülye küzdelmét láthattunk a porondon
Tipikus mindennapi történet (lehetne akár magyar ) ,a nem túl megbecsült,unalmas házasságban (ergó : rég meg nem qrt..nõ a nõbõl anya lett)élõ nõ..szétrakja a lábát egy kis gyengédségért,törõdésért mert arra van szüksége...de facto érzelmi kurva (élet erõ elszívó) aki ezzel sikeresen szétvágja maga körül még jó pár ember életét..s mindezt a szerelem meg a szenvedély..oltárán aztán mikor sikeresen összeomlik minden ....sikerül neki még szarabbul dönteni...No Comment

A férj nagy egóval rendelkezõ..beteg flótás..nemhogy örült volna,hogy elmegy a feleség ...új életet kezdhetett volna ...nem hiszem,hogy 20-év után is akkor öröm tolni a feleséget két gyerek után.. mint egy fiatal feszes -szenvedélyes 30 -alattit
,- szimplán hülye..ragaszkodni olyanhoz ami sosem volt az övé....megérdemelte a sorsát...

Summa mindkettõ azt kapta amit érdemelt...kettõn áll a vásár...


spoiler vége
9/10
Dozer 2013 máj. 26. - 11:18:13 9/10 Előzmény Stellar
(10/15)
***SPOILER PÓTOLVA***

Nem hiszem hogy erröl álmodna az ember, hogy félárvává teszi a gyerekeit, akiket igy ö is elveszitett, na meg az egész életét börtönben töltheti. Se szerelem, se jolét, sem család. A nagybetüs semmi.
Egyébként jo film és nagyon durva. Az ilyen témáju filmekben az europaiak a nagyok, ez most is igy volt. Nagyon valoságosan mutatja be, mi játszodik le egy unalmas házasságban. Rémisztö, ahogy a nö belebolondult a fickoba, de nagyon valoságos. Egy érzés, jön a semmiböl, és tönkretesz mindent. Persze, nem érdemes egy rossz házasságban szenvedni, de azert mérlegelni is kellene. A filmben a férj nem volt egy elviselhetetlen ember, lett volna remény a normális életre. Na de ez a film...ezt mutatta be, amit. Mindenesetre elgondolkodtat, legyen az ember egy rossz, avagy egy jo kapcsolatban is.
bellani 2012 nov. 17. - 18:47:30 Előzmény wrossi
(9/15)
Egy pillanat. Nincs joga???? Azt gondolom,hogy ezt a mondatot primitívség volt leírni. Ilyen nincs, hogy egy nõnek nincs joga, egy anyának nincs joga ehhez, meg ahhoz. Szánalmas. Akkor mihez van????
luiza 2012 szept. 01. - 17:47:20
(8/15)
Minden ember szuverén, joga van dönteni az életérõl, és aztán együtt élni a következményeivel.
wrossi 2012 aug. 22. - 00:08:59
(7/15)
A nõnek nincs joga egy új élethez ha a gyermekei kiskorúak és a férje jól bánik vele,ha mégis megteszi akkor rossz anya,rossz feleség és rossz ember.Együtt kell élnünk a döntéseinkkel és azok következményeivel.Minden ember vágyik a boldogságra,de az nem tölti ki az életünket,ha minden percben boldogok lennénk akkor nem is éreznénk magunkat annak.
4/10
reserved 2012 márc. 05. - 23:22:23 4/10 Előzmény Stellar
(6/15)
--SPOILER--

Én mindent megértek, de álmában lelõni a gyerekeim apját...
Jellemtelen, minõsíthetetlen!
Stellar 2012 márc. 05. - 20:35:00
(5/15)
Nekem is tetszett...a nõ megmerte lépni azt, amirõl mások a pocsolyában állva csak álmodnak...10/10
8/10
sanderb 2012 febr. 16. - 13:35:30 8/10
(4/15)
Ez egy olyan romantikus dráma (ha nem tragédia), amelyben a romantika a dráma gyújtópontja.
Megdöbbentõen hiteles történet fogyasztói társadalomban, jóléti demokráciában élõ emberekrõl. Remélem, nem spoiler: el lehet e film kapcsán gondolkodni azon is, hogy mennyire csekély dolog képes hajléktalanná tenni bárkit ma, a 21. század fejlett részein is. Kristin megint említésre méltóan alakított, a többiek hozták az átlagosat. Nyomot hagy. 10/8
denirotweiler 2012 jan. 18. - 13:48:23
(3/15)
nem egy dölon na
focimalac 2012 jan. 18. - 13:31:08
(2/15)
nem túl jóképû ez az ivan.
Zizu82 2011 dec. 31. - 12:18:30
(1/15)
Becsülendõ, hogy meg merte lépni és felrúgta az unalmas életét. Sokan bent ragadnak egy kapcsolatban és boldogtalanok egész életükben. Ez a film arról is szól, hogy a pénz nem minden. Bár az élet azért nem olyan egyszerû. Ajánlom ezt a filmet, nekem bejött.