Téma: Uncharted

7/10
Namegasztán jan. 03. 06:32:22 7/10
(60/60)
Engem mindig is zavartak a filmekben a logikátlanságok. Azt persze el kell fogadni, ha irreális dolgok történnek (gyakorlatilag kivétel nélkül minden film kitaláció), de a logikának akkor is meg kellene lenni.
Addig oké, hogy elterveznek és kiviteleznek egy bonyolult dolgot (még ha a valóságban kivitelezhetetlen is, de mi higgyük el, mert hát ez egy mese). De mikor ebben a dologban szerepet kap a véletlen, mi a tervezés része, az azért zavaró. És ilyenekkel van tele a film.
Pl. a bárpult mögötti jelenet.

Nem menekülnek a nagy darab orosz verőember elől, csak próbálkoznak az ajtó kinyitásával. Pedig nem tudhatják, hogy azon majd el tudnak menekülni, és az azonnal bezáródik mögöttük. (Más rejtekajtók soha nem zárulnak be mögöttük, csak ez.)

Aztán az is zavaró logikátlanság, ahogy rendszeresen nyugisan elbeszélgetnek olyan helyeken, ahol sietni kellene, nehogy rajtakapják őket.

Már az elején, mikor a két testvér betör a múzeumba a térképért. Vagy a templomban, mikor szintén nyugodtan beszélgetnek, mikor nem tudhatják, mikor kapja őket el egy apáca, amint átalakítják a templomot.

De már a 600 évvel korábbi építők is hülyeséget műveltek.

Most felejtsük el, hogy abban az időben nem tudtak ilyen szökőkutat készíteni. Viszont az egy hülyeség, hogy abban bíztak, hogy egy nyílt színen lévő "víztartály" a végtelenségig fenn fog maradni, és vizet fog szolgáltatni egy csapdához.

És a végén az már tényleg szörnyű, amikor a főhős a nála lévő különleges tárgyak segítségével kitalálja, hogy hol van a kincs.

Odamegy erre a kietlen helyre, erre hirtelen odatalál mindenki, aki csak eddig felbukkant a filmben... Némelyek még őelőtte... (Ebből csak 1 van megmagyarázva, a nyomkövetővel, a többiek csak úgy véletlenül arra jártak.)

Amúgy fordulatos meg látványos film. Csak néha már az eltúlzott jelenetek is lefelé viszik a film minősítését.
De azért még a nézhető kategória.
És persze a végén belengették a 2. rész lehetőségét...
10/10
roni98729292 2025 jan. 19. - 00:22:19 10/10 Előzmény roni98729292
(59/60)
Játékot*
10/10
roni98729292 2025 jan. 19. - 00:21:49 10/10
(58/60)
Nagyon jó film a színészek is jók! én a játéjot nem ismerem így abszolút hibátlan volt.🤩
6/10
Atis88 2025 jan. 07. - 10:01:04 6/10
(57/60)
Egyszer nézhető, de nagyon könnyen felejthető. Nem a színészek hibája, de a karakterek sem eredetiek. Értem én, hogy a játékhoz hűnek kellett maradnia nagyjából, de sajna ez is inkább a rossz adaptációk kategória, nem a sikeresé.
2/10
Pagalu 2024 dec. 29. - 19:47:49 2/10
(56/60)
Ratyik ratyija. 6 éven felülieknek nem ajánlott!
6/10
Nikoletta Julianna Takács 2024 nov. 01. - 23:06:58 6/10
(55/60)
Szeretem a kaland filmeket, és az utolsó jelenetekig ez is tetszett. De -----spoiler-----

miután többször kihangsúlyozták, hogy a hajók milyen értékesek, a rosszfiúk minden előzetes felmérés nélkül kiemelték 1-1 teherszállító helikopterrel őket. Ez is már nonszensz. Mármint, h elbírta a hajókat 1-1 helikopter. Aztán a végén az egyik hajó megsemmisül, és a másikban is keletkeztek károk. Indiana Jonesnál is olykor megsemmisült 1-2 lelet, de ez azért nagyon durva volt.

Amúgy nézhető, de sablonos. Sokat nem kell várni tőle.
2/10
kakafej13 2024 ápr. 13. - 18:34:25 2/10
(54/60)
Ilyen akciójeleneteket 10 éves koromban találtam ki és képzeltem el...
2/10
offtopic
kakafej13 2024 ápr. 07. - 21:05:50 2/10
(53/60)
Hányadik amerikai tolvaj film ez??? Ugyanaz a béna, logikátlan egyveleg... Erre van igény?
Mindegyik főhős laza, vicces, "profi" és úgy szereli le a biztonságiakat, mint az óvodásokat...képtelen jelenetek, amik szembemennek a fizika törvényeivel. Borzasztó milyen filmeket gyártanak mostanában...
1/10
Kaszás79 2024 márc. 10. - 21:47:41 1/10
(52/60)
Vmi zs kategória szint, nagyon gagyi és szar.
Rabban23 2023 okt. 06. - 13:19:00 Előzmény Marv78
(51/60)
Yes i am sure that this movie is really fantastic and will blog the mind way of people around the glove. Must watch for movie loves. https://mygachalife.com/
8/10
Dr. Kritikus 2023 ápr. 10. - 19:52:10 8/10
(50/60)
Teljesen nézhető a film.
3/10
Ocsisonka 2023 jan. 16. - 20:27:24 3/10
(49/60)
Számomra egy gyenge film volt. Képtelen jelenetek, látszik, h a szereplők ismerték a forgatókönyvet, mert mindent tudtak, h mi hol van, hova kell menni, mindent azonnal kitaláltak stb. Ezt a filmet nem szabad egy napon említeni az Indiana Jones vagy a Nemzet aranya filmekkel, és az igazi kalandfilmekkel, mert azoktól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Erősen látszik, hogy egy videojáték megfilmesítése, ahol, semmi sem lehetetlen, semmi sem számít. A repülős jelenet meg egyszerűen baromság volt, vagy inkább egy mese, a főhős nem is érintkezik testileg a másikkal, mégis lopni tud tőle stb. De hogy egy középkori 27 m hosszú, karakk óceánjáró hatalmas hajót egy kicsi helikopterrel felemelnek, az már az abszurdum világa, mivel a valaha volt legnagyobb szovjet kopter is csak 40 t-t tudott felemelni. Na mindegy, de nem érdemes végig kínlódni.
7/10
Tommy Gunn 2022 dec. 12. - 15:54:20 7/10
(48/60)
Nem rossz ez, csak felesleges túl komolyan venni, mert tele van képtelen jelenetekkel. Végülis az újabb Halálos iramban filmek után ezek már meg se kottyannak. A játék ennél jóval realisztikusabb. Én egész jól szórakoztam rajta, mert legalább pörgős és szép tájakon játszódik.
fewround 2022 dec. 07. - 02:59:37
(47/60)
Mi ha sorpreso vedere l animazione di Nate che cerca di tenersi in equilibrio anche a causa del vento. In AC non è mai stato così, anche se non ho giocato gli ultimi capitoli quindi non saprei dirlo con certezza assoluta https://pacman-30thanniversary.com
4/10
whitehill 2022 nov. 09. - 08:34:50 4/10
(46/60)
A Karib tenger kalózai ehhez a filmhez képest dokumentum film, annyira xar. 4/10
2/10
Pagalu 2022 nov. 01. - 20:41:26 2/10
(45/60)
Rettentően ratyi. Igazi átlagamerikai "forrestgumpoknak" való. Ingben-gatyában végigutazzák a világot, és a tengerbe esés után is előkerülnek a száraz képeslapok. És az ép XVI. századi vitorlások mint léghajók, na az óvoda kiscsoport.
6/10
doktormacko1953 2022 okt. 30. - 19:17:48 6/10
(44/60)
6 / 10 Jobbra számítottam.
5/10
sexykex 2022 okt. 21. - 14:35:17 5/10
(43/60)
Volt idő, amikor a kalandfilm nagyon nagy kedvencem volt. Akkortájt még olyan filmek mentek a mozikban, mint a Blood kapitány, a Királylány a feleségem és a Cartouche. Később azonban felnőttem és már inkább csak jóindulatú mosollyal figyeltem a kalandozó hősöket. És ez azóta sem változott sokat. Hiába a pörgés, hiába a látvány vagy a bunyó, nem igazán hat rám. Ráadásul a PlayStation sem az én világom és ez a Holland fiú se az esetem.
7/10
nefefe 2022 okt. 16. - 22:34:04 7/10
(42/60)
A film címe már megtévesztő, az Uncharted (feltérképezetlen) nem igazán illik ehhez a filmhez. Az Undiscovered (felfedzetlen) jobban illene hozzá. Egy jó kis kalandfilmet vártam, járatlan helyekkel, érdekes tájakkal, egzotikus környezettel, terepkutatással, kincskereséssel. Ehhez képest mindjárt az elején belecsaptak a lecsóba, és a film végéről kiemelve egy részt – mindjárt a legakciósabbat – kezdtek bele a történetbe. Aztán nagy visszaugrás a múltba, ahol elmagyarázzák, hol is kezdődött minden. A film kivitelezése nagyon látványos, de sok a valószínűtlenül irreális jelenet – mindent feltettek arra, hogy felülmúlják a hasonló stílusú – olyan Indiana Jones-osan kalandos, Jack Sparrow-san tengeri kalandos, Pókember-esen ugrálós, James Bond-osan akciós, Bolondok aranya-féle kincskeresős, és még sorolhatnám – filmeket. Igazi hibrid film lett… Már csak azt vártam, hogy jó amerikai szokás szerint, mikor hozzák össze a két szereplőt egymással – de ez nem történt meg. A szereplők – úgyahogy – hozták a formájukat, a mindenlébenkanál Holland mindenhez (is) értett, Wahlberg-nek nem sok szerepe volt, Banderasnak (akinek a szinkronja elég furcsa volt) még kevesebb. A végét elnézve, valószínűleg lesz folytatás. Én egy kicsit többet vártam tőle, de egyszer meg lehet nézni. --- Spoiler --- azért az érdekes volt, hogy a hajók 500 év után ilyen kiváló állapotban megmaradtak, sem a fa nem korhadt el, sem az ágyúk nem korrodálódtak, de még a puskapor is száraz maradt… Hát, ezt egy kicsit jobban kidolgozhatták volna…
3/10
psmith 2022 júl. 04. - 17:46:29 3/10
(41/60)
Rettentően, kínosan gagyi.