offtopic
Belmont ápr. 06. 14:49:09
(24/24)
Ennek már az itt belinkelt előzetese is visszataszító. Ennyi gyomorforgató buziságot egy rakáson... Ha ez oktatás, akkor nagy baj van.
4/10
Badalacika 2023 nov. 14. - 08:26:00 4/10
(23/24)
Nem rossz,de néha lehangoló . Otis hatalmas veréb ,ez néha idegesítő . A Pc-t kicsit túltolják,a fehér hetero párok már szinte unalmas es régimódi megvilágításban szerepelnek .
8/10
nikato 2023 okt. 23. - 12:10:21 8/10
(22/24)
SPOILER: A 2. évad megint erős túlzásokba esik. Nem győznek a tinik meleggé válni. Már 10-ből 8 meleg. A paralizises srác se kellett volna bele kavarni. Előre sejthető volt, hogy Maeve-vel akar majd összejönni. SPOILER VÉGE

OFF.: A Mavevet alakító Emma MacKey nagyon hasonlít Samar Weaving-re és Emma Stone-re, akik szintén egymás klónjai, meg Margot Robbié-i. Valahogy egy sablonra készült színésznők vannak manapság. OFF. VÉGE
8/10
nikato 2023 okt. 17. - 13:27:12 8/10
(21/24)
Nagyon jó sorozat, jó a story, sokat lehet rajta nevetni is, fenntartja az érdeklődést, de túl tolják valóban a PC-t, mindenképp fekete-fehér párok kellenek, vegyes gyerekek, férfiaknak nőnek öltözés, melegek áradata.... bekopogott a fekete csaj Jean-ék házába.. azt mondja apámat keresem... hát ki mást, mint a fehér bőrű kék szemű szerelőt?..... Netflixes meg se kell lepődni.
Simán kimaradhatott volna olyan jelenet is, hogy Jean a leves megivása után büfög, mert felesleges és undorító volt. Amúgy Gillian Anderson sok évet letagadhat, nagyon jól áll neki a szőke haj.
offtopic
guess.who 2023 okt. 01. - 10:36:30 Előzmény KatnissEverdeen
(20/24)
Egyet is értenék azzal, amit írsz, ha nem forgatták volna le (vagy legalább nem úgy, ahogy) a negyedik évadot.
Abban ugyanis sikerült tökéletesen elbaltázni a korábbi erényeket:
- a Netflixnél immár kötelezővé váló, irritálóan túltolt PC-skedésből az új suliba nemhogy duplát vagy triplát, de egyenesen végtelen mennyiségűt tettek be. Ha jobban meggondoljuk, már nem is maradt egyetlen normálisabb, szimpla hetero párkapcsolat. Ami igen, az is csak valami egykori kapcsolat romhalmaza vagy soha nem is volt párkapcsolat. Helyette van minden mindenféle verzióban, talán csak a nekrofília maradt ki véletlenül. Ezt már az első epizód első negyedórájában, az új iskola és az új iskolatársak bemutatásakor igyekeztek a nézők képébe vágni töményen, hogy csak kapkodhatta az ember a fejét, hogy ki kivel is van éppen.
- az első évadok egyik (viszonylagos) erőssége volt az is, hogy Otis félamatőr agyturkászásaival egyfajta ismeretterjesztő kultúrmissziót is teljesítettek a nézőknek. Ez már a harmadik évadban is gyengült, a negyedikre meg lényegileg meg is szűnt: néha bedobtak ugyan egy-egy óvszerrel kapcsolatos hárommondatos dialógust, meg Gillian Anderson Náray Erika búgó hangján mondott okosságokat a rádióban, de ezek érezhetően csak olyan odakent, időkitöltő jelenetek voltak, valódi súly nélkül.
- a rengeteg új, szexuális kisebbségeket megjelenítő szereplő miatt aztán Maeve és Otis majdnem-kapcsolata is súlytalan, önismétlő nyűglődéssé vált: igaz, hogy három évadot már kihúztak ezzel a csiki-csuki hülyeséggel, de most elértek a csúcsra, hiszen az évek alatt jóformán majdnem mindenen túl levő páros továbbra is képes volt minden újabb részben úgy viselkedni, mintha még csak most ismerkednének és egymásra is alig mernének nézni... És pont ez az örök rákfenéje az ilyen folytatásos mókáknak, ti. hogy a figurák nem fejlődnek bennük, hanem egyre debilebbekké válnak amiatt, hogy lehessen új műkonfliktusokat kitalálni nekik. Eric megkeresztelkedős nyűglődése is nevetséges annak fényében, hogy gyakorlatilag már mindenki tudja róla, hogy meleg, hiszen évek óta flitteres cuccokban jár, erősen sminkeli a szemét, és meleg párkapcsolatai voltak, de azért csak a negyedik évad végén derül ki számára, hogy a gyülekezete nem támogatja -szerintük- a szexuális devianciákat. A látomásai meg szót sem érdemlően marhaságok, pláne hogy azok után az intoleráns gyülekezetében lelkipásztor akar lenni.
Az egy-két értékelhető figura szerintem Adam: az ő átváltozása falurosszából normális sráccá hihető (még ha nagyon picit Steven Seagalosan egygrimaszú színész is), és Aimee: őt az ügyeletes hülye csipa figurájára írták meg, aki nem ért semmihez és nem ért semmit, ami körülötte történik, ugyanakkor mégis szerethetően naiv, ráadásul ha jobban megnézzük, kifejezetten okos dolgokat mond és tesz. Szerintem irtó nagy baki volt az űrlényhívő Lilyt (Sodró Eliza remek szinkronhangjával! :) ) kiírni a negyedik évadra, (illetve a hozzá tartozó, de sokkal halványabb Ola-t is eltüntetni (Hartai Petra hangjával, bár itt most annyira nem hozta azt a, rá igen jellemző fátyolos hangszínt, jó ideig nem is ismertem fel, hogy ő az)), mert -bár a képregényeket rajzolgató, magának való, de egyébként tök izgalmas figura kissé klisés, de- sikerült elég egyedivé tenni a hülye ruhákkal és frizurákkal.
A karakter-nemfejlődésre amúgy remek példa még Ruby is (aki látványosan sokat öregedett a négy forgatási év alatt, és kifejezetten nem vált előnyére): az első évadokban játszotta az idegesítően arrogáns sulis jégkirálynőt, aztán mikor Otis ellátogatott hozzájuk, megismerhettük a szinte végstádiumos, mozogni is csak fájdalomcsillapítóval bíró apját, akit nagyon szégyell, ezért játssza a hideg, érzelmek nélküli bunkót. Ebből aztán az Otisszal való üzekedései (amit egy évadon keresztül nézhettünk) kimozdították, és már majdnem normális lett, de a negyedik évadra nem csak az Otisszal való viszonya süllyedt vissza az első évad bunkózós stílusára, de az apja is hirtelen arcot cserélt és feléledt annyira, hogy már videozgatta is Otist. Aztán az utolsó részben Ruby még odaszúrt a csajoknak a szokásos bunkó stílusban, hogy a ruháját az anyja varrta - holott korábban éppen az volt a problémája egyik forrása az apja betegségén kívül, hogy az anyját elvesztette. (Laudon Andrea szinkronizálta egyébként Rubyt, ő feltűnően sokszor kapja az ilyen, buta és irritáló libák karakterének hangját, de határozottan egyre jobban oldja meg a feladatot, ahogy fejlődik a hangja.)

Azt viszont nem értettem, pedig ezt szánták a negyedik évad egyik legfőbb konfliktusforrásának: a motoros csávó hogyan lehetett Jean lányának apja? Azért már nem a XIX. században élünk, ha SEMMI egyebet nem is, számolni és védekezni azért csak tud egy szexuálterapeuta is, ráadásul éppen ő az, aki a felelős szexuális viselkedést tanítja az embereknek, szóval ha úgy alakult a motorossal, legalább az akció után intézkedhetett volna, ha már óvszert nem használtak. De oké, elfogadjuk: úgy sikerült. De HOGYAN hihette azt egy pillanatig is, hogy a gyermek apja a hosszú hónapokkal KÉSŐBB az ágyába érkező csőszerelő Jakob?! Ehhez neki DNS-vizsgálat kellett, hogy megállapítsa?

Szóval ez a negyedik évad
- egyáltalán nem volt vicces,
- túl izgalmas sem,
- ismeretterjesztést csak nyomokban tartalmazott,
- az új figurák érdektelenek és unalmasok, viszont túlzsúfolttá tették az vattacukorszerűvé rajzolt kulisszákat (de tényleg: mintha a Barbie rózsaszín díszleteibe költöztek volna középiskola helyett),
- a fő konfliktusnak szánt, elromló lift miatti forradalom súlytalan és hiteltelen volt (a végén újra jött a "megjavítottuk" szöveg, de nem látom be, hogy ez mennyiben másabb a korábbi százötven pont ugyanilyen megjavításhoz képest, amikor két nap múlva megint elromlott a lift - a gyerkőcök mégis a forradalmuk győzelmeként értékelték),
- Jean szexuálterapeutai szenvelgései inkább érdektelenek lettek, semmint okos dialógusok

- és hát négy évad Maeve-Otis kínlódásának lezárása egy odadobott cetlivel enyhén szólva is a pofátlanság netovábbja volt. Pláne úgy, hogy az első mondatban Maeve cinikusan a nézők szeme közé köpve közli, hogy "ez nem egy szerelmes levél"

.
offtopic
guess.who 2023 okt. 01. - 09:34:14 Előzmény Gábor Mihályfi
(19/24)
Azért ha más nem is, a jobbkormányos autók eléggé feltűnőek benne. ;)
10/10
Krisztike122 2023 febr. 26. - 20:19:41 10/10
(18/24)
Kikapcsolódàsnak tökèletes. Könnyed, laza sorozat. Fiatalok kedvence lehet.
10/10
KatnissEverdeen 2022 febr. 22. - 13:30:21 10/10
(17/24)
Imádom, és kötelezővé tenném minden szülő számára - és, félreértés elkerülése végett, nem a szórakoztató jellege sodort magával, hanem az, hogy eredeti humorral valódi tartalmat és értékeket közvetít, ami a legtöbb kortárs alkotásról nem mondható el..
Tehát nem kell hinni a szűklátókörűeknek, nézze és tanuljon' belőle mindenki!
9/10
rocco14 2022 febr. 11. - 09:48:41 9/10
(16/24)
Nagyon tetszik a sorozat jók a karakterek egyetlen bajom hogy nagyon túl van tolva ez a meleg/leszbi téma de sajnos lassan melyik sorozatban nincs?
8/10
Gábor Mihályfi 2021 nov. 17. - 18:29:24 8/10
(15/24)
Vannak benne pillanatok amik nagyon emberiek, amik megérintik a nézőt, ettől lesz több mint egy bugyuta vígjáték.
8/10
Gábor Mihályfi 2021 nov. 17. - 18:22:40 8/10 Előzmény antdomi
(14/24)
Nem ez nem amerikában játszódik. Pl Maeve telefonszáma.07700 900453 ami UK szám. De számos utalás van rá, pl interneten találtam: Moordale:The school was located in the village of Moordale, in a non-specified part of the UK. Valójában a helyszín: University of South Wales - Caerleon Campus. Vagy Maeve amerikába szeretne pályázattal kijutni...stb. Igazából érdekelt hol játszódik a film, kicsit kutattam, mert nem sok utalás volt rá, de össze lehet rakni:))
2/10
antdomi 2021 nov. 16. - 10:35:50 2/10 Előzmény Gábor Mihályfi
(13/24)
Remélhetőleg csak a film utómunkáit végezték az angolok, mivel amerikai-angol vígjáték, drámasorozat.
8/10
Gábor Mihályfi 2021 nov. 15. - 21:07:39 8/10 Előzmény antdomi
(12/24)
Ez egy brit film, brit fiatalokról.:)))
1/10
Minniemousee 2021 szept. 21. - 12:45:13 1/10
(11/24)
Nézhetetlen rakás fos tenger.
Mondhatni Wish-es Amerikai pite.
Fúj, hogy lehet ilyen szar sorozatot csinálni.
9/10
smash_da_poatato 2021 szept. 21. - 11:43:39 9/10
(10/24)
Nekünk nagyon tetszik a sorozat, pedig nem kifejezetten lelkesedem a pc témák erőltetésért. Viszont, szerintem semmi probléma nincs a különféle gondolkozásmóddal, életfelfogással és ezek ábrázolásával , de ha csinálják, akkor azt így kell ahogy ezt a sorozat teszi, szerintem ez egy jó példa a társadalmi sokszínűség normális ábrázolására. Nem egy idealizált társadalmi kisebbségi hőst kell beleerőltetni, annak minden sztereotípiájával, hanem egy átlag embert, mivel pont ez lenne a lényeg, amit el kellene érni. Tetszik a karakterek sokfélesége, a történet szintén jó, a túltoltság meg szerintem pont az egyike fontos eleme a sorozatnak, jól áll neki a kreténség, szerintem jól megfogták ennek a korosztálynak a hangulatát.
7/10
Pepsi Matthew 2021 szept. 19. - 22:54:50 7/10
(9/24)
3. évadra enyhén szólva túltolták az érzékenyítést, kár mert amúgy nagyon jó sorozat, a 2. évad különösen jó volt. antdomi-val teljesen egyet értek.
7/10
IamTwo 2021 aug. 01. - 19:29:23 7/10
(8/24)
Ha az első 3-4 epizódot valamilyen csoda folytán túléled, akár még jó is lehet. Ehhez mondjuk bírni kell a szaturációig túltolt szexualitást, vaginákat, lmbtq és csetlő botló tiniszex témát. Nem mintha egy percig is el lehetne hinni, hogy ezek 16 éves gimnazisták...
Nem tudom, hogy polgárpukkasztás vagy karikatúra szerű túlzás volt a cél, de ha elég laza vagy, akkor működik.
A második évad azért egy klasszissal jobb, mint az első.
10/10
Nicole40 2021 ápr. 02. - 11:51:28 10/10
(7/24)
Végre! Igazi kikapcsolódást ad!
Visszamegyunk az időbe, eszembe jut a saját kezdtem, azon is mosolygok, és hát itt, néha morbid is ugyan, de roppant jol szorakozom. 🙏
10/10
Szaymon 2021 febr. 15. - 19:04:56 10/10
(6/24)
Nagyon jó
2/10
antdomi 2020 júl. 25. - 23:36:51 2/10
(5/24)
Ez a film a jelenkor amerikai liberális életét akarja bemutatni, ahol az ember egy mosogatószerű valamivé „fejlődik”? Ha az „ígéret földjén”, Amerikában olyan élet van, mint amilyen a filmsorozatban látható, és az a jövő vár az „elmaradottabb” régiókra is, akkor k.rva nagy bajban az emberiség.
A film drámai vonala a sorozat előrehaladtával egyre jobb lett, sőt mondhatni kiváló, akárcsak a hang-videó, színészi játék, de amit a film bemutat az minősíthetetlen.