Téma: Út a vadonba

csancsy 2008 márc. 29. - 20:10:09
(34/334)
Ja, és még annyi, hogy tudathasadás annál szokott elfordulni, akitõl nagyon sokat várnak, túl sokat követel tõle, és kétfelé szakad, így a tudat is. amúgy ez nem veszélyes, gy.gyszerrel lehet kezelni,
csancsy 2008 márc. 29. - 20:06:56
(33/334)
Amúgy ti keveritek a dolgokat, én pszichológiát tanultam 1 évig, mivel a munkámhoz kell ez. két különbözõ dolog a tudathasadás és a skizofrénia.
skizofrénia: az, amikor az illetõ hangokat, láthatatlan embert hall, lát, és ez a dolog súlyos dolgokra ösztönzi, mint a gyilkosság, stb..., mint az egy csodálatos elme-russell crowe, abban benne volt a meghalt barátja, és õ is mondogatta, miket tegyen. Ez nagyon veszélyes, súlyos dolog, nem véletlen zárják be az illetõt, mert a hang ösztönzi olyan dolgokra, amik súlyos következménnyel járnak.
tudathasadás: ez nem súlyos, ez az jelenti, hogy például egy ember elvis preslye-nek, vagy más hírességnek hiszi magát, vagy bármi más foglalkozást hisz magának, innen ered a hasadás, hogy valaki valójában az, de õ mást hisz saját magáról.
Ne, keverjük, a 2 dolgot, én is azt hittem, hogy ugyanaz, és csomó más ember hiszi ezt, de két különbözõ dolog. szóval chris, sem ez, sem az, nem volt, azt felejtsétek el
6/10
Obránszky Ármin 2008 márc. 29. - 19:08:05 6/10
(32/334)
Nem gondolom, h skizofrén volt, szerintem úgy értette a hozzászóló, h elég tudathasadásos az a helyzet, h valaki menekül az emberi világtól, de mégis arra támaszkodik: könyveket olvasgat, puskája van stb. stb.
Szóval skizofrénia ábrázolására ne számíts, ez inkább csak önellentmondás, egy bizonyos mértékig, bár én úgy gondolom, h a társadalmi kötöttségek elõl menekült a gyerek inkább.
7/10
efes 2008 márc. 29. - 18:40:18 7/10
(31/334)
Nagyon érdekes dolgokat írsz. Én is kiszúrtam már magamnak ezt a filmet, (még nem néztem meg),de az igazat megvallva a témáját adó srácról, errõl a McEndlessrõl semmit nem tudtam, Sean Pennrõl, a film rendezõjérõl viszont némileg többet. Bírom a faszit, mind színésznek, mind rendezõnek.

Ha igaz az, hogy ez a McEndless valóban skizofrén volt, talán még érdekesebb (és ábrázolni még nehezebb!) lett volna, ha így, betegként mutatná meg a csávó "kivonulását". Szimpla, elegem van a szüleimbõl-meg-az-õ-hazug-életükbõl jellegõ világgámegyek-sztori elég unalmas, a hatvanas évek végén már milliók tették meg ugyanezt. Viszont egy betegségbõl adódó módosult tudatállapotban önálló útra kelõ pasi története -mondom, látatlanban- nagy "parafrázis-puffogtatásra" adhatott volna alkalmat. Így csak egy habókos idióta sorsszerû végzetét könnyezhetjük meg, nyilván. Bár, lehet hogy tévedek.
csancsy 2008 márc. 29. - 18:28:35
(30/334)
Igaz, de õ sem sejtette mi lesz a vége. Õ el akart menni, kalandot akara, alaszkába akart eljutni. Itt nem az hangsúly, hogy éhezett, hanem, az, hogy õ meglátta a természet csodáit, kalandokba keveredett.
Amúgy gimis angol tanárnõm is ,pont az érettségi évében "hagyott cserben" minket, és elment 1 évre, ázsiába kelet felé, egyedül hátizsákkal. fényképezõgépet hozott, és alapvetõ dolgokat. 1 év után visszatért, meghívot minket egy kis bulira, ahol mutatta a képeket, és mesélt az élményeirõl. kiket ismert meg, milyen szegény ott a környezet, stb... milyen szép az õserdõ. és én érdekesnek találtam, és néha, én is úgy érzem, szívesen mennék el csak úgy (persze mobilt vinnék, hogy legalább a családom ne aggódjon, de nem gyakran telefonálgatnék).
Sztem jó, és bátor tett volt tõle, egyedül talán azt én is kifogásolom, hogy nem értesítette a szüleit, és õk is aggódhattak. de ezért nem nevezném önzõnek, fõleg nem skizofrénnek. Néha ha gondunk, jót tesz nekünk a magány, a gondolkodás (nekem például ez tesz jót), persze nem olyan sok idõre, de akkor is, nem biztos, hogy pszichiátiára kellene vinni, a természetnek is van gyógyító ereje.
10/10
N95 2008 márc. 29. - 16:15:59 10/10
(29/334)
Az én hozzászólásom Christopher Mccandless-rõl szól, mind inkább a filmrõl. A film No.1. De úgy érzem azért nem árt tudni róla egyes mást. A srác egy szép napon úgy döntött hogy ott hagy csapot-papot és megszökik ebbõl a MEGRONTOTT világból, amit fiatal évei miatt csak a szülei materialista szemszögébõl nézve ismert. Szabad ember vagyok ,magam a természetben fogok élni mottóval nekivágott a nagyvilágnak (csak az állatok képesek magányban élni, az ember társas lény) önzõ módon mit sem sejtve mekkora fájdalmat okoz azzal a szüleinek hogy fogalmuk sincs honléttérõl. (aki szülõ,az érti) Elment, és egy olyan világban találta meg önmagát, amihez majdnem mindent a mi materialista társadalmunk bisztosított neki (kajak,puska,busz amiben lakott,könyv,szemüveg amivel olvasta stb.)A srác a SKIZOFRÉNIA tipikus jeleit viseli úgyhogy a megoldás nem az erdõbe elvonulás hanem a psyhiátriai kezelés lett volna. Kalandorok--------------------------arról kevesen tudtok hogy a fiúra 1992 ben vadászok találtak rá. Holtan! A hálózsákjában, mindössze 30 Kg-san. Hivatalos orvosi jelentés szerint ÉHEN HALT! Iszonyatos halála lehetett (kb. 2 hétig haldoklott) Szöveg amit a busz oldalába vésett. Segítséget kérek, magam vagyok, az erõm elhagyott,úgy érzem meg fogok halni, ez nem tréfa. Kérdem én ki szeretne ilyen kalandor lenni?
ummah 2008 márc. 28. - 11:28:29
(28/334)
ja és semmi nem fikció a sztoribol, érdemes tényleg elolvasni a könyvet. A fickó aki írta elég alapos munkát végzett, mindenkit felkeresett, interjukat csinált, elment a magic bus-hoz stb...
ummah 2008 márc. 28. - 11:25:08
(27/334)
Olvastam a film alapjául szolgáló könyvet is, azt kell mondjam elég jol sikerült, a zenék valami hihetetlenül ütnek, gyönyörûek a tájak, és Chris szerepére tökéletes a színész választás...

Ami picit zavaró illetve nem tudom h minek kellett bele, az a folyamatos narrálás mindenféle családi konfliktusrol, erõszakrol stb...ha valaki olvasta a könyvet tudja h valóban voltak ilyenek a sztoriban, de messze nem ez a lényeg, és az apa figurája sem egy elvadult feleségverõ...kár volt elkezdeni magyarázni az elutazást, fõleg h a végére semmire nem jutunk így se...10/8
Zsütz 2008 márc. 26. - 20:09:35
(26/334)
10/10
Bateman 2008 márc. 26. - 13:18:01 10/10 Előzmény kreativ111
(25/334)
Õ átesett a ló másik oldalára, ez nem az arany középút, amit õ választott.

Ezért is döbbent rá a végén, hogy "A boldogság akkor ér valamit, ha mással megosztod"...

Azt, hogy a történetbõl mi fikció, és mi nem, még érdemes lecsekkolni pár forrásból.
10/10
Bateman 2008 márc. 26. - 13:15:08 10/10
(24/334)
Remek film, remek látvány! Megható történet, ami méginkább hitelessé teszi, hogy igaz történet alapján készült. Most keresem a könyvet, a kiadó épp újranyomja.
Nekem nagyon tetszett, biztos, hogy többször újra fogom nézni. Még az is lehet, hogy moziban is megnézem. Ajánlom mindenkinek, nekem 10/10, ritka jó film!
_faith 2008 márc. 26. - 07:40:21
(23/334)
Amit nem értettem és haragszom rá, az az hogy miért nem vette fel a kapcsolatot a húgával, ha a szüleivel nem is, de a húga megérdemelte volna, hogy legalább egyszer felhívja vagy küldjön neki egy levelet.
_faith 2008 márc. 26. - 07:35:18
(22/334)
NAgyon jó film, bár én azért reméltem, hogy hazatér de sajnos nem. Egyébként azt, hogy végülis haza akart menni vagy sem, azt nem lehet tudni, bár én szertinem azért a végén tényleg rájött, hogy magányos és hiányoznak neki az emberek, pl az öreg aki segített neki. Sajnos a történet csak a mexikói kalandig igaz, után ami a filmben történt az csak spekuláció, olvastam egy külföldi oldalon, hogy mexikói útja után nem írt többet a naplójába.
csancsy 2008 márc. 25. - 21:30:00 Előzmény Ági07
(21/334)
Amúgy ez a kép a legjobb, illetve a jelenet, itt tökéletesen megmutatkozik az arcán a boldogság, és a szomorúság a magány miatt. nagyon jó.
csancsy 2008 márc. 25. - 21:27:26 Előzmény Ági07
(20/334)
Hát, igen, sajnos késõn jött rá, hogy egyedül nem az igazi a természetben lenni, ezért írtam, hogy ha nem is teljesen. végülis ha abból a szempontból nézzük, megvalósította álmát, és ezért boldog volt:)
Sztem is nagyon jó film. Amúgy emile már mióta szüzet szüntess filmben megláttam, rögtön "beleszerettem", nem volt szuper jó a film, szóval nem érdemes megnézni, de láttam rajta, hogy sokra viszi, ennél többre képes. és utána jött az alpha dog, amiben megmutatta tehetségét, és ezután még szuperebb az út a vadonba. Remélem még sok jó filmben látom majd õt, sztem tökéletes, sokoldalú (hisz eljátszotta a tinit, a drogdealert, és most a kalandvágyót) nagyon jó színész. Talán legközelebb kíváncsi lennék milyen lenne igazán gonosznak, sztem még erre is képes, és még sokfajtát tud eljátszani:)
Ági07 2008 márc. 25. - 11:19:49 Előzmény csancsy
(19/334)
Nálam eddig az év legjobb filmje. Emile Hirsch olyan hitelesen játssza Christopher McCandless-t, hogy ezáltal mi nézõk teljesen átéljük a vele történt eseményeket! Az az egészben a legnagyobb tragédia, hogy az igazi Chris nem akart meghalni, visszatért volna a szüleihez, de a természet közbeszólt! :( Ez a film méltó emléket állít neki! A www.ereklyecenter.hu oldalán megrendelhetitek a film poszterét! ;)
Ági07 2008 márc. 25. - 11:16:10 Előzmény csancsy
(18/334)
Nálam eddig az év legjobb filmje. Emile Hirsch olyan hitelesen játssza Christopher McCandless-t, hogy ezáltal mi nézõk teljesen átéljük a vele történt eseményeket! Az az egészben a legnagyobb tragédia, hogy az igazi Chris nem akart meghalni, visszatért volna a szüleihez, de a természet közbeszólt! :( Ez a film méltó emléket állít neki! A www.ereklyecenter.hu oldalán megrendelhetitek a film poszterét! ;)
csancsy 2008 márc. 21. - 22:35:04
(17/334)
Amúgy, úgy nézzétek, hogy igaz történet teljesen. sztem nagyon szép, nagyon bátor dolog ilyet bevállalni, én csodálom, hogy volt ereje a kényelmes, biztonságos élet helyett a természeti harcokat választani, hogy nem aludhat kényelmesen, a ragadozó állatok, akkor soha nem lehet tudni, talál-e kaját, stb... Amúgy nem láttam a végét, és nem tudom mi lett, de az igazi chris részben éhezésben-részben mérgezésben halt meg, legyengült, de boldog volt.... (ha nem is teljesen, de jobban)

http://stillsearching.files.wordpress.com/2007/08/bus.jpg

ezen a képen az igazi chris ül.
Balivet6 2008 márc. 21. - 20:05:29
(16/334)
most olvastam újra amit írtam...
hát...:D
"...önmaga megismerését szolgáló már-már unalmas és túlzott belsõ vívódását..."
6/10
Obránszky Ármin 2008 márc. 19. - 08:46:27 6/10
(15/334)
Akármilyen fantasztikus is a képi világ, nem is beszélve Vedder zenéjérõl, meglep, h te vagy az elsõ, akit idegesített a film. :-)
Meglehetõsen didaktikusnak találtam azt, ahogy Penn elmesélte ezt a történetet, ráadásul a srác húgának kommentjeitõl olykor a falra tudtam volna mászni. 21 éves leszek, a Zabhegyezõ az egyik kedvenc könyvélményem, senki nem állíthatja, h ne tudnám, mit érezhetett a fõszereplõ. Ennek ellenére sokszor éreztem úgy, h a film valahogy hamis.
Bár meg kell hagyni, jobb pillanatai is voltak és a színészek játékára sem lehet egy rossz szavam se.
Nem lep meg, h sokaknak tetszett, nagyon átérezhetõ a helyzet, de a témában vannak lényegesen jobb filmek is ennél.
Ez csak az én véleményem, lehet, h rosszkor néztem meg, ezért negatív az összkép.