Téma: Út a vadonba

blueberry77 2013 aug. 02. - 20:52:16 Előzmény blueberry77
(274/334)
azazhogy uncsi, pardon :)
Amugy a 127 óra az egy érdekes film, 94 percben lehet ez is egész jó lett volna, de szerintem amire az elõzõ hozzászóló is célzott, a fõszereplõvel nemkönnyû azonosulni, hiába magyarázza a film kézzel-lábbal hogy õ mért tette, meg mibõl lett elege, kit érdekel?! Az élet valahol mindenkinek nehéz, nemaz a megoldás, hogy felpakolunk és elégetünk mindent magunk mögött.
blueberry77 2013 júl. 31. - 17:13:37
(273/334)
Én is Mike088-al értek egyet, aki tökéletesen összefoglalta mi a gond ezzel a filmmel. Merthogy a képi megvalósítás és a színészek játéka az tényleg 9/10, értjük a mondandóját is, sõt már túlságosan értjük... órákig kell rágni azt amit egy 1 óra alatt is - legrosszabb esetben - el lehet mondani. Túl sokat vártak a sztoritól a készítõi, mert ez így finoman szólva nem uncsi.
10/10
Ryuzaki00 2013 júl. 10. - 15:21:47 10/10
(272/334)
Szerintem éppen ezért sikerült nagyon jól ez a film, mert mindenkinek mást ad, másképp értelmezi és nem utolsósorban elgondolkodtat.....
Miután megnéztem egy darabig még a hatása alatt voltam. Nagyon sok esetben egyet értettem a fõszereplõvel, mert én se tartottam soha semmire a pénzt, az anyagias világot, hiszen a rabjai vagyunk és negatív értelemben.
Az élmények, az emlékek, a szeretteink és a lelki békénk a legnagyobb gazdagság.
Ami egyedül irritált a fõhõs gondolkodásában az az önzõsége, amit nemcsak a családjával hanem a többi emberrel szemben is tanúsított. A nem ragaszkodás és kötõdés = szabadság, viszont a szabadságának örömét az önzõsége miatt senkivel nem tudta megosztani és ezért nem lehetett igazán boldog....
4/10
Mike088 2013 ápr. 08. - 23:42:52 4/10
(271/334)
Szép tájak, helyenként érdekes párbeszédek, de ismeretlen motiváció és mûvészies megvalósítás jellemzi. Tulajdonképpen egyet kell értsek néhány korábbi hozzászólással: Egy lázadó fiatal aki menekül a rá váró élettõl, otthagyva a családját elv és célok nélküli bolyong a vadonba. Ez több mint két órán keresztül nézni nem túl kellemes. 10/4.
(egyébként ebbe a filmbe sokkal több lett volna, ha más tartalmat célt adnak neki)
1/10
webulon 2013 ápr. 08. - 16:23:23 1/10
(270/334)
Megtörtént eset

Christopher McCandless ha a nevét beütöd a gugliba akkor olvashatsz is róla elég sokat
annak idején megrázta az amerikai közvéleményt....

Van fenn fotó is a gyerekrõl
3/10
Gina424 2013 ápr. 08. - 16:16:06 3/10
(269/334)
Hát ezt kár volt végignézni... Nagyon rossz film...
3/10
Gina424 2013 ápr. 08. - 14:29:01 3/10 Előzmény Morticia83
(268/334)
Jé egyetértünk...

Egyébként megtörtént eset vagy csak fantázia? Tudja valaki?
3/10
Morticia83 2013 ápr. 05. - 04:23:32 3/10
(267/334)
Az elkényeztetett hülyegyerek megsértõdik az õseire, ezért világgá megy, aztán jól megszívja.
Kb. ennyirõl szól a film.
Jók benne a zenék, szépek a jelenetek, ez minden pozitívuma. Amúgy egy indokolatlanul elnyújtott, mûvészieskedõ "alkotás", gyerekes és álszent mondanivalóval.
Bobo90 2013 márc. 27. - 17:16:24 Előzmény Mr.Stájsz
(266/334)
Földi javakat nem tartja semmire, ezért hagyta ez a családját, attól, hogy Te nem fogod fel a film mondanivalóját, attól még jó film, lehet Neki volt igaza, meghalt, de legalább Õ élt, ennyi.
5/10
Mr.Stájsz 2013 márc. 11. - 13:33:43 5/10
(265/334)
Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészrõl a sztori egy rakat sz.r, egy beképzelt önjelölt polihisztorról,aki azt hiszi, hogy õ a legszerencsétlenebb ember a világon, mert az apja félreb.szott és õt amúgysem értheti meg senki, de annyira okosnak hiszi magát, hogy õ majd elkaristol Alaszka kietlen tájain egy kisnövényhatározóval a kezében. Hát jól besz.pta. Az ilyen embereket nem dicsõíteni kell, hanem példaként a fiatalok elé állítani, hogy ilyen b.romságot még véletlenül se jusson eszükbe csinálni. Egyedül a gyönyörû külsõ felvételek voltak azok, ami miatt nem 0 pontot adtam a filmre, mert attól függetlenül, hogy ez egy igaz történet, attól még egy óriási b.romság.
k11zoltan 2013 febr. 08. - 22:08:08
(264/334)
Másodjára néztem, és most is tetszett.
Talán még jobban is, mint elsõre.
8/10
DP@i 2013 jan. 27. - 13:29:33 8/10
(263/334)
Nálam 8-as a film, de kevesebbet adtam volna, ha nem lenne igaz történet. Csodálatos tájak, de nem eléggé kidolgozott jelenetek halmaza, nem egysége.
1/10
webulon 2013 jan. 14. - 11:25:33 1/10
(262/334)
Nah szóval :
Megnéztem ,- Idealista dühös önmagával haragban álló "gyerek" buta felelõtlen önzõ története amit az irodalom nagy gondolataival próbáltak elfogadhatóvá - magyarázahatóvá tenni .... Szerintem nem sikerült.
Próbál szabad lenni ,- pedig szeritem önmagát zárta be-

Miért is: elmegy s nincs magyarázat ,- annyit nem érdemel a két szülõ,testvére hogy elmondja mi a szitú ?....
Alaszka: felszerelés nélkül oda menni ...nos igen aki bemegy az oroszlán barlangba vállalja,hogy megeszik az oroszlánok a csávó azt kapta amit érdemelt.

pl: aki már mászott magashegyet tudja,hogy oda NEM MEGYÜNK FEL MEGFELELÕ FELSZERELÉs NÉLKÜL ,- nem mert 90%,hogy megdöglünk.
Aki már futott terepen télen hóban 50km-ket tudja,hogy oda sem megyünk ki MEGFELELÕ felszerelés nélkül mert ha baj lehet ott maradhat a fogunk .....
Menjünk kalandozni -természetbe de ésszel azért van fejünk ,hogy gondolkodjunk asszem ez a filmben is elhangzott..a csávó ezt nem tette meg...
stb.....
A csávó nem bátor volt hanem szimplán hülye.

Ha nem tiszteled a természetet akkor Õ sem téged ,-inkább ezt olvasta volna ki a könyvekbõl......
( a mostani korom gondolja így ).

Egyetlen mentsége a fiatal kora ,- 20-25-éves az értelmesebb srácok többsége próbálgatja határait ..néha az észerültelnség határán túl is ...van akinek szerencséje van ..de van aki elhullik..neki pechje volt.
( a 20-éves énem ezt mondaná ).

Ja igen a végére: ha annyira fasza csávó volt,hogy lement a Grand Kanyonon akkor mikor a Teklanika folyóhoz ért mi a f.szért nem mert bele menni ,- volt ottelég fa.. két fát összeköt oszt kész vagy beleengedi magát s szépen lassan az ár kiviszi a másik oldalra.....életszerûtlen

ez nálam O-pont
10/10
di Lauro 2013 jan. 11. - 08:13:06 10/10 Előzmény somika23
(261/334)
Gyönyörû az úttalan rengeteg,
ujjong lelkem a parton egyedül.
Egy társaság van hol nem szenvedek,
a mély tenger, hol az ár hegedül
Embert meg nem vetek,
de a természethez vagyok hû.

Lord Byron
somika23 2013 jan. 04. - 20:12:47
(260/334)
Megnéztem én is a filmet és ha osztályozni kellene 10/10.
Emile Hirsch hatalmasat alakított benne, ami még dobott is egy nagyot az egészen hogy hasonlít is Mccandlessre.
Ami még a tökéletes képhez társul az a zene. Olyan mély, fájdalmas, szomorú hogy a szomorúság egyszer csak gyönyörû boldogsággá változik.

Akik fikázzák a filmet semmit nem értettek meg a mondanivalójából pedig ennek a filmnek igen is van...aki a mûanyag szart szereti annak rendelkezésére áll sok ezer másik filmbõl választania de ilyen alkotások ritkán születnek.

Most már biztos hogy ez a film megállja a helyét az olyan kedvenceim mellet mint a Forest Gump vagy a Remény Rabjai...

***SPOILER***

A film végén amikor meghal Christopher és lepereg az élete elõtte a napfényben... Csak a pozitivitás a szeretet van benne, megható. Az utolsó képen is amit mutatnak róla bár már lefogyott az arcán látni de a szemében és a tekintetében látni hogy Boldog, még ilyenkor is...Úgy érzem hogy megtalálta Önmagát a végére és elérte a célját így nem volt halála értelmetlen sõt...

Lehet hogy menekült a világ elõl de nem meghalni ment Alaszkába.

Számomra a film konzekvenciája Spirituális tartalmú. "Veszítsd el önmagad hogy megtaláld önmagad."
Ennél szebb Igazságot nehezen lehetne találni.
10/10
Korrnel 2012 dec. 20. - 22:27:57 10/10
(259/334)
Jó film, érdemes megnézni, nálam 10/10.

SPOILER

A fiú utolsó mondata: "A boldogság akkor az igazi, ha van kivel megosztani"

Ami szép az szép.
10/10
deljuve 2012 nov. 18. - 12:42:56 10/10
(258/334)
-Út a vadonba-,Fehér pokol,Apocalypto...stb.
Az ilyen drámai ,képernyõn keresztül szívbe markoló filmek ,amik a természetben játszódnak ,tudnak adni valami olyan értelmet és érzelmet a film végén ,hogy pár percre kikapcsol az agy és a szem csak nézz maga elé...és elvan ragadtatva attól amit látót.(bár ez nézõ pont kérdése ,sajnos)
ha egyszer én is ilyen szabadon és csak egy magam így a természettel kettesben élhetnék,persze jobb körülmények közt mint a filmek fõszereplõi...az lenne a Mennyország...
hogy lehet szeretni a zsúfolt,zajos,idegesítõ,értéket,természetet elfeledõ városokat?!ahol a vidéki szokások ,vagy a természet szeretet megszûnt!!?
egyelõre van értékesebb az embernél és van nagyobb az embernél,és van szebb is az embernél...
---“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az õ törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet elõírta: biztos ítéletû, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erõ, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erõvel a lehetõ legártalmasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)---
wowow 2012 szept. 08. - 09:25:16
(257/334)
Én is véletlenül akadtam erre a filmre, kapcsolgatva éjjel a csatornákat. Nem tudtam semmit a filmrõl, most utólag kerestem rá, de egy másik film van feltüntetve az éjjeli-hajnali idõpontra.
Azt kell mondanom, igazán remek film! Fõleg, hogy megtörtént eseményt mond el, még inkább elgondolkodtató. Egy kicsit zavaró volt az idõbeli ugrálás a filmben, de azért összeállt a kép. A férfi fõszereplõt hogy tudták rávenni a szarvas felboncolására? - érdekes.
Attila G. 2012 szept. 08. - 03:07:26
(256/334)
Kicsit furcsa nekem, hogy szeptember 8.-án a FEM3-on ilyenkor ez a film megy, holott pl. itt a port.hu-n a Szahara meg valami sorozat van feltüntetve. Amúgy csak véletlenül kapcsoltam erre a csatornára, mert tudtam, hogy itt valami film megy; s kellett némi idõ, hogy ráismerjek a filmre, mert közben netezek; de tuti, hogy ez az Út a vadonba. Legalábbis sivatagot nemigen láttam eddig a filmben, vadont annál inkább.
trubadúr77 2012 aug. 19. - 10:43:18
(255/334)
"Nem értek egyet porcsbalazzsal sem, de õ nem fûzött a mondandójába személyeskedést; elképesztõ, mennyire képtelenek itt némelyek tolerálni a más véleményt."

Remélem azóta kiheverted már e szörnyû felismerést. Annyit azért árulj már még el, hogy lehet "személyeskedést" fûzni olyan hozzászólásba, ami nem szól személy szerint senkihez, mindössze egy filmmel kapcsolatos szubjektív véleményt tartalmaz?!